Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex mojemu dentinox pomaga jakby co mąż mówił że coś koło 10-15zl kosztował. A ogólnie polecany jest
Ja mam 2 ósemki u góry a dowiedziałam się o tym od męża bo zaczął liczyć mi zęby
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Mi przy owulacji pękło dziąsło przy tej ósemce i miałam spokój. Ale kilka dni temu znowu zaczęła boleć. Po porodzie ją usunę. Ogólnie problemy z dziaslami mogą wynikać z wysokiego progesteronu i dlatego u mnie często przy owulce się z tą ósemka problemy robią.
Idę do apteki bo oszaleję. Chciałam powiedzieć że się przewietrzę i może mdłości przejdą ale powietrze jest tragiczne w OpoluLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
bąbel922 wrote:U mnie też powietrze dziś do bani...
Z Wodzisławia Śląskiego jesteś nie? tam to dopiero jazdy potrafią być ale Gliwice nie dużo lepsze o Zabrzu czy Rudzie Śląskiej nie wspomnehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Patulka rodziną męża się nie przejmuj. To jest święto Jagódki i ma być super
U nas brat od męża ani małego obejrzeć nie przyszedł. A co dopiero chrzciny. Taki młody egoista
Panipuchatkowa silna ta twoja Laurka
A jak Ty się czujesz?
Alex biedna, ale są to uroki ciąży. Więc będzie dobrze
A co do zębów to ja jutro dentysta ciąg dalszy...<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Nie dostałam w aptece nic na te dziąsło bo nawet preparaty dla dzieci są z lidokainą która w ciazy nie jest wskazana. Dobrze że babka w aptece mi wytłumaczyła. Dentysta kazał jedynie płynąć rozcieńczoną wodą utlenioną i nic nie można na tym etapie zrobić. Jakoś się przemęczę. Teraz wnoszę w siebie trochę zupy pomidorowej z ryżem, może się lepiej poczuje. Dobrze że biegunka była jednorazowa.
A tak przez dzień to jakoś ogarniam pracę, puściłam sobie jakieś brednie w tv w tle i leżę to co muszę to ogarniam, ale nie jest to jakaś wielce efektywna praca w ten sposób. Inaczej jak się ma w biurze stacjonarne konsultacje z ludźmi;) ale skoro szefowej to odpowiada to mi pasujeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:Z Wodzisławia Śląskiego jesteś nie? tam to dopiero jazdy potrafią być ale Gliwice nie dużo lepsze o Zabrzu czy Rudzie Śląskiej nie wspomne
Najgorzej jest w Rybniku;pAniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
Może na początku ciąży jest nie wskazane wolę nie ryzykować, będę chuchać na tą ciążę i siebie chyba do września;)
Zupka pomidorowa z ryżem wchodzi, chyba sama zjem całą jutro sobie nagotuję ogórkowa że wiejskich ogórasków.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyO nie, pomidorowa/ tylko nie to :p jadlam ja caly poczatek ciazy bo mi wchodzila tylko ona, az do pierwszego rzygu. Od tego momentu mam takie obrzydzenie, ze nawet na sama mysl mi niefobrze ... bleh
Nie wytrzymalam, bylam u mojej gin- wcisnelam sie poza kolejnoscia, przeczekalam caly ranek ale mi sie udalo. Dostalam na swoje obawy duphaston na rozluznienie troche i wspomoge mojej macicy i mam przez 5 dni brac nospe forte taka kuracja. Ona twierdzi, ze moja szyjka jest taka jak byla na poprzedniej wizycie, wg mnie nie. Ale ona nigdy nie podawala mi ile ma moja szyjka bo nie bylo takiej potrzeby, wszystko bylo wporzo - mowila ze wysoko zamknieta twarda i tyle.
Tym razem mi zmierzyla, szyjka ma 4.16 cm. Mam odpoczywac, lezec na boku, nie stresowac sie, nie przemeczac i nie dotykac brzucha, co jest teraz dziwne bo za kazdym razem jak Maly kopnie to lapie sie za brzuch Brac leki i 12 lutego kontrola, a gdyby cos sie dzialo to isc do innego lekarza powiedziala do kogo, bo ona wyjezdza i ma urlop
Mowi, ze wg niej jest wszystko ok, zamknieta szyjka, twarda. Macice tez mi pokazala gdzie jest- okazalo sie, ze myslalam ze macica jest w innym miejscu - ze jest tuz nad wzgorkiem lonowym, a ona mi pokazala gdzie jest macica. To twarde nad wzgorkiem to nie wiem co to jest, ona tez nie ma pojecia dlaczego jestem tak napieta nad tym wzgorkiem... mowi, ze u kobiet ktore cwiczyly miesnie brzucha czasami tak jest, ale ja nie cwiczylam przed ciaza miesni Taka chyba moja uroda, ze mam twardo tutaj nad wzgorkiem.
Ale sie rozpisalam... -
Wiadomo Alex trzymam kciuki, żeby dyskomfort szybko ustąpił ja idę przypilnować roczniaka koleżanki, bo do lekarza jedzie, wiec jej pomogę
pomidorowa uwielbiam
Lelek musisz wyluzować, bo w depresję wpadniesz;) widzisz wszytsko dobrze, szyjka 4 cm to piękna szyjka, też mam taką. Leki dała na pewno dla Twojego spokoju Pamiętaj, że maluch wszystko czuje i Twoje zdenerwowanie też, więc pomyśl o nim poczytaj jakieś ksiązki i nie badaj sama sobie nic !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:25
-
Lelek dobrze że się uspokoiłaś ale nie panikuj i nie wkładaj już tam maluchów, nic nie badaj!
Książki polecam, jak chcesz to ci mogę wysłać na maila trochę e-booków bo odkryłam że mam sporo zebranych i nie wiem skąd;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNo ja juz nie zamierzam tam nic robic, badac - teraz to juz tylko wizyty lekarskie. Zmartwilam sie bo jakbyscie dotknely moj brzuch to naprawde byscie stwierdzily, ze jest twardy - ona sama nie wie dlaczego mam tak twardo, musze w ogole anatomie bab w ciazy przeczytac i zobaczyc co to takiego twardego jest leki dala na wszelki wyp i dla mojego spokoju pewnie, ale jak dotknela tego brzucha to sama byla zdziwiona o co chodzi. A ze ciagnie mnie ten brzuch do dolu to ciagnie- taki ponoc urok ciazy;) Pisze to tez dla Was, jakby ktoras kiedys tez miala takie watpliwosci.
W ogole mialam tak szybka akcje, ze szok. Napisalam do niej rano, o 10 , a ona do mnie ze ona do 11:40 i zebym przyjechala to mnie zbada. To ja na szybciocha wszystko ogarniam, sniadania nie zdazylam zjesc i schodze do samochodu a ja mam flaka w kole Musialam ubera zamawiac, ale nie lubie jezdzic tymi uberami mam wrazenie, ze wiekszosc jezdzic nie umie po tej Warszawie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdytko, tak sie ciesze Twoim szczesciem ! Nie moge sie doczekac kiedy opowiesz nam cos wiecej i pokazesz eciotkom Laurke
Tak szyjka jest ok, ale wg mnie jest krotsza niz byla 2 tyg temu, dlatego bede kontrolowac to bo strasznie mnie stresuje ta szyjka:ppanipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
Puchatkowa ale pięknie;) I jak, pewnie nieziemski uczucie? nawet się chyba nie spodziewałaś że powiadasz małą tak szybko na świecie;)
Lelek o ciąży mam tylko książki, dostałam od przyjaciółki;) może też zacznę coś czytaćLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵