Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ facetami szefami to nigdy nic nie wiadomo :p ja tez myslalam, ze troche inaczej bedzie w moim przypadku no ale sie troszke rozczarowalam? W sumie to nie, bo nie nastawialam sie na szczescie z jego strony i skakanie z radosci :p za to moi znajomi z pracy zareagowali bardzo fajnie i byli mna zainteresowani :p Kazdy jest inny, ja swojego nigdy nie umialam rozgryzc
Dziewczyny, wy tu piszecie a ja spalam dzisiaj jak polamana... nie umiem spac na innym lozku niz nasze malzenskie i jeszcze bez mojej poduszki ortopedycznej :p spalismy dzisiaj u mojego M rodzicow, a oni maja zawsze w jego pokoju takie wielkie poduchy jak to kiedys :p ja nie umiem na tych poduchach spac, wstalam o 2 w nocy i obudzilam meza zeby mnie masowal bo mnie tak boli ze jestem polamana:p w koncu wywalilam te poduszki, poszlam szukac jakichs jaskow i spalam na jednym, pod brzucjv wsadzilam kolejnego i miedzy kolana kolejnego i jakoegos zasnelam ale bylo ciezko, oj ciezko. Jeszcze Maly jet najbardziej aktywny w nocy... ja tutaj nie moge sie ulozyc do snu, juz prawie placze, wydaje mi sie ze znajduje dobra pozycje a tu BOOM jego kop bo cos mu sie nie podoba... :p Od tej pory jezdze wszedzie ze swoja poduszka ortopedyczna, a odkladalam kupienie tej typu c, ale po dzisiejszej nocy juz nie ma przebacz!
Milego dnia! -
nick nieaktualnyA apropo chrztow, w sierpniu jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w tej „ciazy biochemicznej” bylismy w kosciele na naszej mszy w rocznice slubu i byl chrzest... Poplakalam sie na nim jak totalnie hormonalna baba bo bardzo chcialam tego dziecka, bardzo... a dodatkiem do tego chrztu bylo to, ze to byl chrzest FILIPA a wiadomo, ze moj M zawsze mi powtarzam, ze u nas to bedzie Filipek :p nie dosc, ze msza za nas to jeszcze chrzciny Filipa, to bylo dla mnie za duzo :p
-
Hej dziewczyny Ja dopiero ok 10 wstałam, wróciliśmy przed 1. Organizacja tych urodzin kobiecie ciężarnej nie sprzyjała, ale przynajmniej posiedzieliśmy z dawno nie widzianymi znajomymi
Co do powiedzenia pracodawcy Miss, też się bałam Dziewczyny mnie tu pocieszały, że nie będzie źle, a ja miałam schizy jak stąd na księżyc. Niepotrzebnie Bo szefowa się ucieszyła i zaproponowała mi wtedy pracę zdalną. To końcówka 6t była, już po serduszku. Także spokojnie, na pewno zrozumie Tym bardziej że masz umowę na stałe więc luzik Ja mam umowę do końca marca I muszą mi przedłużyć.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
panipuchatkowa wrote:Hej dziewczynki. U nas noc średnia
Laura non stop na cycu od 2.00 i od rana też. Ale mielismy dzisiaj sesje w domu i chyba super wyszla.
Super piękna pamiątka będzie
Co do nocy-no czasem takie będą, trzeba przetrwaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Puchatkowa jeśli zechcesz to się podziel z nami efektem sesji jak już będziesz miała zdj
Lelek u mnie podczas starań nie było mszy na której by mi łza nie poplynela A dziś będzie pierwsza w ciąży więc wiadomo
Dziewczyny mam do Was pytanie- znowu szukam sobie witamin i wyczytałam że najlepiej do 8tc nie brać dodatkowo żelaza... wiecie dlaczego? W prawie każdym suplu jest żelazo A ja mam dobry wynik- 138 przy normie 60-180 a poza tym żelazo chyba potęguje mdłości które (mam nadzieje) pewnie wkrótce mnie dopadna
Ale zastanawia mnie to czemu niby do 8tc nie można go suplementowac... Wiecie coś na ten temat? Jakie wy witaminy bralyscie w 1 trymestrze? -
Miss ja żelaza w ogóle nie biorę. Miałam w normie więc nie suplementuję, lekarz też mi nie zalecał. A poza tym już nie raz dziewczyny pisały że właśnie mdłości po tym większe.
Najważniejsze to brać d3, jod, dha i kwas foliowy. Ja oprócz tego jeszcze b12 biorę. No i dupka, sterydy, neoparin. A tak z witamin to do sterydu muszę dorzucić wapń i magnez ale czekam na paczkę z melissy jeszczeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex czyli tak jak pisałaś wcześniej lepiej wszystko oddzielnie suplementowac i tylko to co faktycznie potrzebne
Ja muszę sobie zamówić dha i kwas foliowy ten lepszy I tego jodu nie wiem ile brać bo do tej pory brałam 100 ale chyba to trochę za mało w ciąży -
Puszek czyli coś w tym jest że nie można żelaza na początku ciąży...
Dziewczyny a MamaDHA premium+?
W składzie: 800 DHA, 2000 Wit D, 400 kwas foliowy (w tym 200 metylowanego), 200 jod i 200 magnez chyba spoko skład i wszystko co trzeba jest -
Mis wyglądają te witaminki ok<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualny
-
Cisza kobietki
Alex to teraz odpoczynek<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
U mnie deszczowo i mgła straszna. Już w nocy jak wracaliśmy to lało. Ale czuć wiosnę w powietrzu, jakos tak w rodzinnej miejscowości zauważyłam;) że to powietrze takie mniej zimowe się zrobiło;)
Magda a gdzie się wybierasz że śnieg zobaczysz? chyba nie doczytałam;)
Ja rano muszę iść na to badanie glukozy, odbiorę wyniki i pójdę do biura na chwilę bo muszę sobie dokumenty przygotować. A później cały dzień klepię raportLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵