X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ja mam Adamex Barletta. Moim zdaniem solidny duże kola i w ogóle to duzy wozek. Fajnie sie prowadzi i jest skretny. Żaden chodnik nam nie straszny.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, krawężnik.:D

alex0806 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam starszy model Teutonii. Nie wiem jak te nowe ale w tym to żadna slaska droga nam nie straszna. Amortyzacja genialna. Ale waży. Więc ja go nie wnoszę do góry. Zostawiam na dole i mąż zabiera wracając z pracy :P
    Ale ja nie mam wrednych sąsiadów, w sumie to prawie żadnych nie mam XD
    Ale naszej znajomej np przebijali opony w wózku :/ straszna lipa...
    No a z czasem bede się za spacerówka oglądać ale to jeszcze. Póki co mamy tak ogromna gondole że młody się jeszcze w niej mieści! :D

Tak, potwierdzam Lupilu jest naprawdę fajne :) znajdą się osoby co powiedzą że tanie więc dziadostwo ale cóż. Ja lubię bardzo od nich rzeczy a troszkę ich mam :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam niektóre 2 latki w żłobku które chodziły w jednej pizamce z lupilu przez całą żłobkową kadencję. Jak spały bez pampers to się obsikiwały, dawałyśmy do prania kilka razy w tygodniu i nic się z tym nie działo;)
    Ja dzisiaj po pracy idę z mężem do Lidla, może jakiegoś bodziaka zakupię i sprawdzę tą poduszkę ;) O ile coś zostanie do tej 16-17 :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś w domu to włączcie sobie dzień dobry TVN bo będzie o wyprawce dla malucha ;)

Mari92, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-)
    My mamy wózek Adamex by jogger 3w1. Na cztery koła i jest super.
    Co do ubranek to polecam Lupilu, H&M, Kik też ma super oraz firme cool club -chyba w Smyku takie są.

Lelek korzystaj z wolnego i przygotowania na małego Skarba. Dasz radę. Bóg daje nam to co będziemy umiały udźwignąć.

A do Lidla jeszcze, w polskim nie widziałam. Ale dostałam super pluszaki, grzechotki i inne zabawki z niemieckiego lidla.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja miałam niektóre 2 latki w żłobku które chodziły w jednej pizamce z lupilu przez całą żłobkową kadencję. Jak spały bez pampers to się obsikiwały, dawałyśmy do prania kilka razy w tygodniu i nic się z tym nie działo;)
    Ja dzisiaj po pracy idę z mężem do Lidla, może jakiegoś bodziaka zakupię i sprawdzę tą poduszkę ;) O ile coś zostanie do tej 16-17 :)

Dobre pytanie :D
    Ja się zasnawiam czy o 10 coś będzie a Ty o 16 piszesz :P

Co do pracy męża to ogólnie oni nie wykorzystują ludzi. Zazwyczaj takie akcje są forma propozycji czy prosby. Chyba że naprawdę są przycisnieci wszyscy to inna bajka ;)
    Ale np jak są nadgodziny to pytali męża czy chce-nie. Ok, nie ma żadnych ;D bo oni nadgodziny maja w niedzielę po 12h a to nam się nie uśmiecha. Ale chętnych nie brakuje na nie. Wiadomo jak płatne takie są :)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jak któraś w domu to włączcie sobie dzień dobry TVN bo będzie o wyprawce dla malucha ;)

Jak któraś jest w domu i ma tv :D XD

alex0806 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, zapomniałam dodać że jak ktoś ma tv ;p Ja przy pracy cały czas oglądam. Mąż się śmieje że ten telewizor tylko stał a ja to teraz dorzynam;p od nowości nie był tak użytkowany jak teraz. Ale ja po prostu nie lubię jak jest cicho w domu ;p
    U mojego męża w pracy mowia np w środę. Że sobota jest pracująca. I tyle. Teraz powiedzieli że jak ktoś nie chce przyjść to mają sobie urlop wypisać ale nie wiem czy to jest zgodne z umową, bo ma 5-dniowy tydzień pracy. Zmienia się tam co chwila lider i cudują, a mąż nie ma kiedy odpocząć przez to. Ale nie ma sensu żeby teraz zmieniał pracę na pół roku, bo i tak ma 3 miesiące wypowiedzenia. A później chcemy się wyprowadzic

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No tak, zapomniałam dodać że jak ktoś ma tv ;p Ja przy pracy cały czas oglądam. Mąż się śmieje że ten telewizor tylko stał a ja to teraz dorzynam;p od nowości nie był tak użytkowany jak teraz. Ale ja po prostu nie lubię jak jest cicho w domu ;p
    U mojego męża w pracy mowia np w środę. Że sobota jest pracująca. I tyle. Teraz powiedzieli że jak ktoś nie chce przyjść to mają sobie urlop wypisać ale nie wiem czy to jest zgodne z umową, bo ma 5-dniowy tydzień pracy. Zmienia się tam co chwila lider i cudują, a mąż nie ma kiedy odpocząć przez to. Ale nie ma sensu żeby teraz zmieniał pracę na pół roku, bo i tak ma 3 miesiące wypowiedzenia. A później chcemy się wyprowadzic

No to lipe ma faktycznie. Powinien mieć wolny inny dzień.
    Mam nadzieję że chociaż płacą nadgodziny mu skoro dni nie ma oddanego tego dnia.
    U mojego jest ustalone w miesięcznym grafiku kiedy ma sobotę pracującą i kiedy ma za to oddany dzień (najczęściej wtedy jest poniedziałek wolny zeby zachować 2 dni ciągiem wolnego). Więc pod tym względem ok jest bardzo.
    Tylko ostatnio co chwila pytanie czy tu się nie zamieni, tu nie weźmie itd. Dalej pytając ale jednak...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za sobotę jest dodatkowo 100% płatne. No ale co z tego, skoro nie pojedziemy na weekend i mąż nie odpocznie. I dają znać 2 dni przed że wszyscy przychodzą do pracy, a nie że wiedział o tym wcześniej. A ja już zaplanowałam że teraz jedziemy do rodziców, za tydzień siedzimy w domu bo może przyjaciółka przyjedzie z dzieciakami, a później 8 marca jedziemy znowu, bo 9 chce iść do fryzjera w końcu i pojechać do dziadków żeby im o ciąży powiedzieć;) no plan był idealny. Zobaczymy, może pojedziemy w sobotę po pracy, wszystko się okaże dzisiaj pewnie, co mąż ustalił. On się mocno buntuje, ale mówię mu żeby się uspokoił bo jeszcze go zwolnią. On jest straszny nerwus czasami. A nie możemy sobie pozwolić żeby teraz stracił pracę i pakiet medyczny. Byle do września;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex rozumiem. No nie ma za ciekawie faktycznie. Ale jak tylko pół roku jeszcze to spoko :) dacie radę przebolec to. Czas leci :)
    Czyli za 3 Msc plan się zwolnic-3 msc wypowiedzenia i do widzenia? ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak ;) tylko musimy to tak wypośrodkować żeby dostać jeszcze kasę z ubezpieczenia z medicover bo każde z nas po 3 tyś. Za urodzenie dziecka. Zobaczymy jak to wyjdzie. Na pewno zwalnia się jak się dziecko urodzi ;) bo chcemy się przeprowadzić w tych pierwszych miesiącach.
    Powiem wam że ten temat o wyprawce w ddtvn nic specjalnego mi nie wniósł. To była bardziej reklama bujaków z Fisher Price

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam że w przedszkolu zaraz koło mojego domu panuje odra i szkarlatyna... mam nadzieję że nic mi się tu nie przypałęta ;/ Ostatnio koleżance w pracy zrobił się odczyn na szczepionce po odrze i też do sanepidu jeździła, a tam powiedzieli że to znak że odra jest gdzieś w pobliżu niej albo spotkała kogoś chorego

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Właśnie czytałam że w przedszkolu zaraz koło mojego domu panuje odra i szkarlatyna... mam nadzieję że nic mi się tu nie przypałęta ;/ Ostatnio koleżance w pracy zrobił się odczyn na szczepionce po odrze i też do sanepidu jeździła, a tam powiedzieli że to znak że odra jest gdzieś w pobliżu niej albo spotkała kogoś chorego

Tak to działa z tym odczynem? Ale jak?
    Jeju ta Odra wszędzie ostatnio... Co chwila coś słychać :(
    Powróci to całe dziadostwo jak tak dalej pójdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 11:09

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedziałam że to tak działa. Takie info koleżanka w sanepidzie dostała. Dzieci nie są szczepione teraz coraz częściej i tak to później wygląda...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też nie wiedziałam że to tak działa. Takie info koleżanka w sanepidzie dostała. Dzieci nie są szczepione teraz coraz częściej i tak to później wygląda...

Wiem właśnie :/
    Ja sobie myślę że nawet nie wiem gdzie byłam szczepiona. Mam 2 ślady na ręku, jedno to na pewno gruźlica a drugie...tego juz nie wiem :P
    A to ta koleżankę zaczęło boleć to? Czerwone się zrobiło czy co?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tego co mówiła to czerwone się zrobiło, spuchło. Tak jakby się rozrosło. Ja mam 3 ślady po szczepionkach, wszystkie na lewej ręce. Ale nic mi się z tym nigdy nie robiło. Na wszystko byłam szczepiona jako dziecko. Ostatni raz to chyba na różyczkę w szkole?
    Zjadłam jogurt i znowu mi niedobrze. Chyba mleczne produkty teraz mi nie wchodzą. Cieszę się z tych objawów i już się trochę uspokoiłam, w porównaniu z początkiem ciąży to już sukces ;) pewnie po prenatalnych wpadnę w wir kupowania :p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex życzę Ci niezbankrutowania przy szaleństwach :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja zdjęcia brzuszkowe robiłam co tydzień w białym topie na ramiączkach i w czarnych legginsach :) wchodzilam w to przez całą ciążę :)

Lelek, ja polecam Joie Mytrax flex signature lub zwykły mytrax. Ma super amortyzatory, nam zależało na czymś co będzie dobre i w niskie góry :) na razie jestem zadowolona :) domowa.tv bardzo chwaliłam ten wózek :)

Puszek, sprawdź sobie czy zawartość Twojego koszyka z Gemini nie będzie tańsza w aptece Melissa :) u mnie wyszło duuużo taniej :)

Terka, dobrze że mąż się nie dał wmanewrowac w nocki..

Ubranka z Lidla super, jako jedne z nielicznych bez problemu spiera się kupka, a uwierzcie mi, wyskakujacych z pampersa niespodzianek miałam już kilka (w tym wczoraj na własnych spodniach). Pepco jakościowo najgorsze ale też tanie więc nie ma co wymagać. HM spoko, Primark extra - jak ktoś ma możliwość ściągnąć sobie zza granicy to polecam :)

A jeśli chodzi o przewożenie dzieci to śpiworek do fotelika fajny, sama chciałam kupić, ale będzie coraz cieplej, a my dajemy ja w cienszym kombinezonie (taka ala grubsza bluza) i na to kocyk.

Dzis dodatkowe 20% na przeceny w smyku :) a mamy bon ze świąt to chyba pojedziemy na zakupy :) ogólnie przyszłym mamom polecam założyć sobie kartę Smyk (można spokojnie online, podaje się nr tel przy zakupach) bo są fajne przeceny, ja cała wyprawkę kupiłam na wyprzedaży - I w smyku i w lidlu :) także polecam chodzić na wyprzedaże, czas będziecie miały w ciąży :P

My dziś na spacer nie idziemy bo po południu ma padać (a chodzimy podczas drzemki) + mamy trochę do załatwienia na mieście - musimy iść na policję zgłosić oszustwo (pamiętacie - w listopadzie miałam kupić grę na olx, przelałam kase, ciągle obiecanki cacanki i nic z tego..), pojechać na zakupy, do Ikei, więc trochę pozałatwiamy :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ