Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakoś kasą się nie przejmuję, dziecko najważniejsze;) na dużo rzeczy mam "sponsorow" bo siostra obiecała wózek, rodzice łóżeczko;) A mamy sporo odłożone więc zabezpieczenie jest już chciałabym iść serio na l4. Mogłabym sobie szyć w trakcie dnia. Obiecałam koleżance że jej też uszyję kocyk i poduszkę dla małego, rodzi 2 miesiące przede mną równo 2 miesiące różnicy mamy w terminie
I przede wszystkim mam ambitny plan wyrobienia sobie karty w pobliskiej bibliotece i mam zamiar dokarmiać mózgMagdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Madzia właśnie mi siostra będzie dużo z Primarku przywozic mieszka w Londynie i często się wybiera. A tam są takie cuda, że głowa mała ja bardzo lubię osobiście sweterki z GAP które mi przywozi, po praniu nic się z tym nie dzieje to pewnie dla malucha też poproszę żeby coś przywiozła;) I oczywiście zamówiłam sobie u niej bodziaki z Harrego Pottera, ma poszukać;p bo widziałam pełno reklam z aliexpress ale tam to będzie szło i szło, a jakość nie wiadomo jaka.
Kupa ze spodni nie schodzi tak super, pracując w żłobku też uwielbiałam takie niespodzianki jak maluch wbijał się na kolana, wstawał a na spodniach zostawiał mi odcisk dupki;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Haha Alex no to niezłe przygody w pracy miałaś
Książki polecam w ciąży najbardziej. Potem bywa różnie. Ja ostatnio często biorę i oddaje nieprzeczytane
Magda powodzenia w załatwianiu na policji. Duuuuużo cierpliwości życzę
Ja nakarmie młodego i idziemy gdzieś jednak. Chociaż na godzinkę. Albo dopóki nie zacznie padaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:35
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
U mnie pada ;( od rana już, w nocy chyba też kropiło bo już mokro o 6 było jak mąż do pracy szedł
Magda powodzenia na policji. Dużo czasu sobie zarezerwujcie bo może to potrwać. Siostrę kiedyś babka na buty oszukała na olx i to samo co u Ciebie było, ciągnęło się ale w końcu kasę odzyskała
Ja się zabieram za jedzenie kapusniaczkuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Co do ubranek dla dzieci, to mam przeróżne firmy. Przyznam się szczerze, że teraz kiedy jeszcze dziecko szybko wyrasta z tych małych cudów to oszczędzam na nich kupuje na wyprzedażach za grosze. Od smyka do Pepco przez Lidla, hm, 5.10.15 i Tesco. O i jeszcze Reserved. Z Primarku mam rzeczy które kupił mi brat, ale są to ubranka jak już będzie większa. Teraz tylko chodzi w takiej futerkowej kamizelce. Nosz jest ona hitem! A mięciutka! Szkoda że nie ma w Polsce Primarku. Podobno w Warszawie ma być pierwszy a kolejny w Krakowie.. zobaczymy kiedy to zrobią
My dziś też nie byłyśmy na spacerze. Jedynie przejechałysmy się do Biedronki bo ojca zostawiamy samego na weekend więc zapasy mu trzeba było zrobić. I weszłam do Pepco kupić ramki na zdjęcia i kupiłam Jagodzie spodnie za 4 zł na wyprzedaży no i legginsy z myszką Miki za dychę. Ogólnie ta kolekcja z myszką Miki jest super w Pepco.
Co do wózka to ja mam Adamex Pajero i cholera jest strasznie ciężka, ale lekka w prowadzeniu. Ogólnie zależało mi na pompowanych kołach i spacerówki też będę szukać na pompowanych kołach -
nick nieaktualny
-
Patulka też tak myślę. Jak będę już na etapie kupowania wózka to pewnie pojeździmy gdzieś po sklepach nie wiem czy w Opolu cos takiego z duzym wyborem znajde czy gdzies bede musiala sie wybrac, ale to pewnie dopiero na wakacjach jakos
Patulka widziałam właśnie w gazetce z pepco te rzeczy z Miki, słodkie są. Ja sama uwielbiam i mam kilka koszulek z Miki ;p ale do takich to musiałabym płeć znać więc jeszcze się powstrzymam chociaż naprawdę czuje dziewczynkę tak jak czułam że jestem w ciazy
Mi przyszło właśnie zamówienie z gemini. Miałam zamówić tran ale stwierdziłam że przy mdłościach nie dam rady go pić ;p więc kapsułki znowu. Już mam tyle tabletek że powoli mi półki brakuje, to wygląda jak mała apteka;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, w większych smykach jest kilka firm wózków. Bo jeżdżę po przeróżnych smykach właśnie i właśnie zauważyłam że w tych większych jest wybór, bo w mniejszych albo nie na w ale albo 3 wózki na krzyż.. ewentualnie polecam jeszcze takie prywatne sklepy. Tam też jest zazwyczaj wybór
W Pepco są cudowne rzeczy. Czasami też zdążą się tam rzeczy marki 'Disney'. Wiadomo dziecko szybko z tego wyrasta a tam rzeczy kosztują grosze -
Dla takiego malucha który szybko rośnie to z pepco też fajne rzeczy;) A później do dorżnięcia dla starszaka np w piaskownicy czy w zlobku/przedszkolu.
W Opolu jest duży smyk, zapomniałam o nim kiedyś nawet oglądaliśmy tam wózki przy okazji szukania prezentu. Za waszą radą założyłam sobie online tą kartę do smyka to się zawsze przyda
Puchatkowa u mnie też sennie. Czekam na męża, przyjedzie po mnie zaraz od razu i jedziemy samochodem do tego Lidla bo pada.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja byłam na policji, godzinę to trwało wszystko, z dojazdem. Babka spoko, Karola zaczęła trochę marudzić a ona ze luz też mają dzieci. A na końcu zapytałam kiedyś można się czegoś spodziewać i palnelam tekstem że pewnie Wam się nie będzie chciało tym zajmować ale jak usłyszałam jak to zabrzmiało okropnie to dodałam że chodziło mi o to że mają Państwo ważniejsze sprawy na głowie niż takie ściganie 65zl... Ale babka mówi że to też oszustwo i ceny ja mam nie odzyskać moich ciężko zarobionych pieniędzy..
Byłam w smyku i Wam polecam bo wszystkie czapki, szaliki i rękawiczki wychodzą po 5,60zl z kartą kupiłam Karoli rękawiczki, taki jakby golf-szalik I dwie czapki cieńsze to będzie teraz na wiosnę i na jesień -
Alex byłas już w Lidlu? Ja właśnie wróciłam i nic nie było bodziaki to tylko kilka samych tekturek fruwalo, poduszki te strasznie twarde jakieś- były 2 sztuki, ciążowych ubrań brak
-
Magda u mnie zazwyczaj też leży a dziś to nie wiem co się wydarzyło kiedyś były bodziaki 2 sztuki za dyszke i było pełno a jak teraz to nic... chyba głodna Litwa wpadła i wszystko wykupiła
-
Poduszek nie było, uszyję sobie sama i tyle żeby chociaż na teraz mieć, a jak nie będzie wygodna to sobie kupię w bardziej zaawansowanej ciąży. Po bodziakach zostały tylko tekturki i jakieś różowe na rozmiar 80 czy 90. Ale za to spodni dużo było, kupiłam i są mega wygodne będą rosły razem z brzuszkiem, a że stan jest bardzo niski to nic nie będzie uciskać
Ogólnie to zaszalelismy bo prawie 200 zł poszło, ale skoro zostajemy na weekend w domu to jedzonko musi być różnorodne
Madzia nie bede cie fatygowac z zakupami bo to nie jest dla mnie jakiś produkt pierwszej potrzeby jeszcze będą promocje różnorodne;) albo w rodzinnej miejscowości mi mama zobaczy. Chociaż jak Miss pisze że poduszka twarda to nawet nie pytam.
Możesz zawsze wpaść na kawke/herbatkę;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex wymacalam ją dokładnie i strasznie twarda
Właśnie powiedziałam siostrze o ciąży- strasznie szczęśliwa była mamy pierwszego bejbisia w rodzinie w końcuMagdaa21, alex0806, terka, panipuchatkowa, Mari92 lubią tę wiadomość