X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buterfly może będzie lepiej :-)
    Widzisz skoro w umowie napisali, że tak może być to znaczy, że więcej osób odczuwa takie dolegliwości.

Magda to gościnnie u Was dzisiaj :-)
    Ja usypiam Mareczka :-)
    Dobranoc

Butterfly92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly oby Twoje samopoczucie się poprawilo. Może organizm musi się też przyzwyczaić. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly a ile jeszcze będziesz brała te leki?
    Kiepsko że tak źle się po nich czujesz...
    Faktycznie objawy iście ciążowe :D

Magda-no Karola pewnie miała za dużo wrażeń i miała już dość ;)
    My w takich momentach odpuszczamy kąpiel i od razu do spania idzie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja wczoraj przelezalam cały dzień, zdrzemnelam się tak z 2 godzinki, poszłam spać o 19 a wstałam o 5 i dalej bym poszła spać :( nie wiem czy to normalne czy glukoza mi miesza w organizmie :/
    Boję się dzisiejszego dnia :/ że znowu mnie zawali robotą bo w piątek mnie nie było... ogólnie muszę wykombinować tak żeby przez te 3 dni zrobić jak najwięcej (o ile mi samopoczucie na to pozwoli) a później już się nie przejmować kto będzie robił resztę... najgorzej się boję że szef ogłosi likwidację firmy (bo jestem jedynym pracownikiem) i zostanę bez środków do życia :( myślę że tak się nie stanie ale kto wie co mu po głowie chodzi... I ogólnie sama nie wiem czy chce tam wracać po macierzyńskim i wychowawczym :/ na pewno za najniższą nie pójdę...
    Ech to będzie ciężki dzień :/ oby szybko minął...

Alex kciuki za wizytę :)

Butterfly biedna jesteś z tymi lekami ale dasz radę :)

Życzę Wam wszystkim udanego dnia :) odezwę się po pracy pewnie :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly a ile jeszcze będziesz brała te leki?
    Kiepsko że tak źle się po nich czujesz...
    Faktycznie objawy iście ciążowe :D
    Terka pół roku, a już mam dość :D
    Ale przynajmniej cieszę się bo mam na bieżąco kontrolowany stan zdrowia i jakby coś wyszło nie tak, to od razu klinika by zadzwonila :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Butterfly oby Twoje samopoczucie się poprawilo. Może organizm musi się też przyzwyczaić. :)
    Też mam taką nadzieję bo wykorkuje :(

Walka z endometriozą.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Buterfly może będzie lepiej :-)
    Widzisz skoro w umowie napisali, że tak może być to znaczy, że więcej osób odczuwa takie dolegliwości.

Magda to gościnnie u Was dzisiaj :-)
    Ja usypiam Mareczka :-)
    Dobranoc
    Napewno tak musi być :) 60% ankietowanych kobiet odczuwało uderzenia gorąca, reszty już nie pamiętam ale oprócz tego u innych wystąpiło wypadanie włosów, depresja itp itd..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 06:35

Walka z endometriozą.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja wczoraj przelezalam cały dzień, zdrzemnelam się tak z 2 godzinki, poszłam spać o 19 a wstałam o 5 i dalej bym poszła spać :( nie wiem czy to normalne czy glukoza mi miesza w organizmie :/
    Boję się dzisiejszego dnia :/ że znowu mnie zawali robotą bo w piątek mnie nie było... ogólnie muszę wykombinować tak żeby przez te 3 dni zrobić jak najwięcej (o ile mi samopoczucie na to pozwoli) a później już się nie przejmować kto będzie robił resztę... najgorzej się boję że szef ogłosi likwidację firmy (bo jestem jedynym pracownikiem) i zostanę bez środków do życia :( myślę że tak się nie stanie ale kto wie co mu po głowie chodzi... I ogólnie sama nie wiem czy chce tam wracać po macierzyńskim i wychowawczym :/ na pewno za najniższą nie pójdę...

O nie Miss nie pozwalam Ci w taki sposób myśleć :(
    Szef napewno sobie poradzi bez Ciebie, nie myśl tak :( złe myśli maja odejść :)
    Dzięki za wsparcie odnośnie leków, już mam dość a to dziś 11 dzień a gdzie do końca leczenia :o
    Napewno dam radę :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Walka z endometriozą.
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Miss spokojnie. Ja myślę że nie ogłosi upadłości tylko poszuka kogoś na zastępstwo ;D
    A Ty nie bierz wszystkiego na siebie, rob tyle ile dasz radę a nie na zapas robić.

Co do samopoczucia to sennosc taka ostra jest często w ciąży na początku ;) ja zawsze mówię że przespałem I trymestr :)

• terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Terka pół roku, a już mam dość :D
    Ale przynajmniej cieszę się bo mam na bieżąco kontrolowany stan zdrowia i jakby coś wyszło nie tak, to od razu klinika by zadzwonila :)

O kurczaki to bardzo długo masz te leki brać...
    No ale jak kontrolują to tyle dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wspolczucia. Zycie nas zaskakuje i weryfikuje czy pasujemy do siebie. Terka jak rozszerzanie diety???. MissKathy idz na L4 ciagly stres zwiazany z praca tez jest zly teraz liczy sie tylko twoje malenstwo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Panipuchatkowa juz miesiac za wami ale to leci. Maaagda wspolczuje gosci pewnie Karolinka byla zmeczona. Butterfly wspolczuje objawow ale pamietaj kto nie walczy ten nie nianczy. Mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej. U mnie rodzice bardzo przezywaja sytuacje poniewaz coreczka ciagnie do taty. Wykupili nam wyjazd za granice do cieplych krajow zebysmy byli razem moze sie dogadamy co mi szkodzi sprobowac. Druga rozprawa za 3 miesiace. Zadaje pytanie czy ja bede jeszcze szczesliwa i czemu nie widzialam wczesniej jaka glupia jest tesciowa.

• terka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka28 wrote:
    Dzieki dziewczyny za wspolczucia. Zycie nas zaskakuje i weryfikuje czy pasujemy do siebie. Terka jak rozszerzanie diety???. MissKathy idz na L4 ciagly stres zwiazany z praca tez jest zly teraz liczy sie tylko twoje malenstwo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Panipuchatkowa juz miesiac za wami ale to leci. Maaagda wspolczuje gosci pewnie Karolinka byla zmeczona. Butterfly wspolczuje objawow ale pamietaj kto nie walczy ten nie nianczy. Mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej. U mnie rodzice bardzo przezywaja sytuacje poniewaz coreczka ciagnie do taty. Wykupili nam wyjazd za granice do cieplych krajow zebysmy byli razem moze sie dogadamy co mi szkodzi sprobowac. Druga rozprawa za 3 miesiace. Zadaje pytanie czy ja bede jeszcze szczesliwa i czemu nie widzialam wczesniej jaka glupia jest tesciowa.

Julka a naprawdę nie ma możliwości żebyście zamieszkali gdzieś osobno od teściów? Jakkolwiek cokolwiek. Byleby razem a osobno od innych.

A rozszerzanie powiem bardzo dobrze idzie moim zdaniem ;)
    Mały coraz chętniej sięga po inne rzeczy do jedzenia.
    Ostatnio furorę zrobiły chrupki kukurydziane. Ciumka je z takim zaangażowaniem... Świetne rozwiązanie na dworze :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) jeszcze 3 godzinki i zobaczę mojego maluszka;) już się doczekać nie mogę, przebieram nogami ;) najchętniej już bym tam poszła i siedziała pod gabinetem
    Miss dasz radę. Nie rób dzisiaj nic ponad swoje siły. A szef na pewno kogoś znajdzie na zastępstwo i nie ogłosi upadłości, jesteś tylko jego pracownikiem a nie wspolwlascicielem więc sobie poradzi;)

puszek369, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki od rana myślę o Tobie.:)

Julka przykra sytuacja a pomysł z wyjazdem może nie jest zły, kto wie.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi się śnił po raz pierwszy synek :) Chrzciliśmy go :) Dostał imiona Igor Michał :) Ciekawe, czy to jakiś proroczy sen :)

puszek369, terka, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki ;)
    Julka może faktycznie postarajcie się wyprowadzić od teściów, pamietaj to Ty i mąż jesteście rodziną, teściowie są mniej istotni.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek to juz 28 tc juz niedlugo i Kornelia bedzie z Tobam co do tesciowej to niech maz podejmie meska decyzje ja juz nie mam sil. Robie to wszystko dla corki ale milosci do niego juz nie ma. Nie wiem czemu tak. Poprostu.... Ja bede nieszczesliwa ale za to corka bedzie miec rodzine. Wiecie ze pierwsze slowo powiedziala TATA

• Patulka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Alex trzymam kciuki za wizytę:) dawaj znać co i jak:)

Terka, no super że Andrzejek tyle je :)

Magda, my nie zawsze kąpiemy Jagodę, bo jeśli padła przed pora mycia to jej nie budzę, tylko śpi do rana

Butterfly, niestety, chyba trzeba przejść swoje by mieć maleństwo, ale dasz radę:)

A mi się zrobił z Jagody niejadek. Jak ostatnio ja tutaj chwaliłam że potrafi zjeść i 180ml tak teraz jej max jest 90ml.. i jak je zje to jest cud bo dziś zjadła np 45ml

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam. Proszę o kciuki :) boję się strasznie, aż mi serce jak szalone wali.

Mari92, puszek369 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa dziewczynka:) więcej napiszę jak wrócę do domu i wrzucę zdjęcie:)

KAL, MissKathy92, Magdaa21, Kaassiia, axie92, terka, Mari92, panipuchatkowa, kryha, puszek369 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 2286 2287 2288 2289 2290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ