Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Hej :) przyjmiecie rocznik 93? ;)

Hej! :D no bez przesad, sztywne nie jesteśmy :P :D witaj i opowiedz cos o sobie ;)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hej! :D no bez przesad, sztywne nie jesteśmy :P :D witaj i opowiedz cos o sobie ;)
    Haha :D

No więc, staramy się od maja 2014 roku, zaczęliśmy na 3 miesiące przed ślubem. I tak ciągniemy się do dziś. Mamy za sobą dwa poronienia, w 10tyg a potem w 5tyg. Teraz czekam na @ która w sumie powinna być dziś bo dziś mija miesiąc od poronienia. Ale jako że po pierwszym poronieniu musiałam wywoływać i dotarła po 8tyg to wcale się nie dziwię. Nie wiem co jeszcze ;)
    17.01 mam wizytę w klinice niepłodności w której leczymy się z przerwami od początku zeszłego roku.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Haha :D

No więc, staramy się od maja 2014 roku, zaczęliśmy na 3 miesiące przed ślubem. I tak ciągniemy się do dziś. Mamy za sobą dwa poronienia, w 10tyg a potem w 5tyg. Teraz czekam na @ która w sumie powinna być dziś bo dziś mija miesiąc od poronienia. Ale jako że po pierwszym poronieniu musiałam wywoływać i dotarła po 8tyg to wcale się nie dziwię. Nie wiem co jeszcze ;)
    17.01 mam wizytę w klinice niepłodności w której leczymy się z przerwami od początku zeszłego roku.

Długa droga za wami... Współczuje przejść. Podali wam powody dlaczego tak sie dzieje? Skąd poronienia i dłuższe starania? Jakieś diagnozy? 17 juz niedługo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 10:34

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lilly! Strasznie wspolczuje strat.. To straszne. Oby w klinice Wam pomogli.

3i49krhm19wid3ce.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w piątkowy dzień :)
    Cześć Lilly, Przykro mi z powodu strat, i tak długiej walki o maleństwo.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd poronienia nie wiemy. Pierwsze lekarze nazwali "przypadkiem" tak się zdarza, szczególnie w pierwszej ciąży.
    A drugie to myślę że przez brak progesteronu. Moja lekarka była na zwolnieniu w czasie mojej wywoływanej owulacji i zastąpił ją ordynator kliniki. Który mimo moich próśb i wiedzy o wcześniejszym poronieniu nie chciał mi dać luteiny. Twierdził że podwójna owulacja (bo udało się wyhodować aż 2 pęcherzyki!) więc będzie i dużo progesteronu. Żałuję że bardziej nie prosiłam go bo może inaczej by się skończyło. A tak z moim prawie 0 progesteronem ciąża się nie utrzymała.
    Dłuższe starania - ja mam pcos i nie mam owulacji. Nie bardzo reaguje też na leki typu Clostilbegyt. Dopiero na Aromek zareagowałam owulacją, jest on dużo silniejszy i leczy się nim nowotwory więc dobrze że chociaż to działa. Mam też niedoczynność tarczycy, teraz hormony są uregulowane. I Tż miał problemy z nasieniem, ale już ok :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg.. To fatalnie że ten ordynator jednak nie zmiękł.. Ja też mialam niski progesteron i chyba dlatego tez poronilam. Oczywiscie tez uslyszalam ze pierwsza ciąża itd więc tak mogło się zdarzyć. Trzymam kciuki!

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dołączam do zacnego grona rocznik'92.
    Moja historia na razie krótka: Po ślubie jesteśmy 1,5 roku ale dopiero teraz stwierdziliśmy, że chcemy bobasa. Pierwszy cykl starań i zaskoczyło! :) Obserwuje się już baaaardzo długo. Radość zakończyła się w 6 tyg - ciąża biochemiczna. Ginekolog zalecił teraz poczekać do normalnej @ i jedziemy dalej ze staraniami :)

Powodzenia dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i potwierdzam, że zarówno lekarze w szpitalu jak i mój ginekolog twierdzili że to poronienie trzeba potraktować jako "przypadek". Oby jak najmniej takich przypadków.

• terka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pierożek! :D
    Jeju ciężka sprawa... Niestety jak widać nie zawsze można na lekarzy liczyć co jest mega przykre... Życzę szybkiego powrotu do udanych starań! ;)

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierozek wspolczuje tez mialam ciążę biochemiczna. Wspieram! Będzie dobrze.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Witamy w naszym gronie :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiać mi się chce z samej z siebie jak myślałam kiedyś, zanim zaczęliśmy myśleć o powiększeniu rodziny, że tak zaplanujemy wszystko, aby pierwsze dziecko urodzić wiosną i że będzie to syn.
    Po prześledzeniu tutaj na forum kilkudziesięciu wątków - już tak nie myślę :D
    Człowiek planuje, Pan Bóg krzyżuje.

Niech się dzieje wola Nieba, z Nią się zawsze zgadzać trzeba - tak na pokrzepienie serc :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lily i Pierożku :)

Mój dziś zrobił badanie nasienia i dostaliśmy wyniki. Myślę, że jest w porządku :)
    u mnie... Nie wiem co się dzieje, przestałam się denerwować, po prostu musi się unormować... Bo leje się ze mnie :P Łeb mi pęka, jest mi niedobrze, jeść mi się nie chce, dziś jadę na słodyczach by mieć ten cukier... Ale nie daje rady...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zarobiona i teraz czytam co u Was :)
    Witaj pierożek :)
    Przeraża mnie, że tyle kobiet poroniło, patrząc na moich znajomych to praktycznie każda ma za sobą choć jedno poronienie :(

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Eli93 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również jestem rocznik 93, w 2016 r urodziłam córeczkę, teraz jestem w 2 cyklu po porodzie bo dalej karmię piersią,ale odkąd dostałam okres w listopadzie to jest regularnie. Owulacja w tamtym cyklu potwierdzona na usg, wykres i objawy wskazują że i w tym cyklu była owu. Za tydzien będę się testować :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Lily Ana i Pierożek u nas.
    Macie ciężkie doświadczenia :-)
    Oby w 2018 wszystko się ułożyło ❤

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Eli. Zazdroszczę że tak szybko poszło i powodzenia w testowaniu!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Eli :) Ja też za tydzień spodziewam się okresu, niestety pojawiły sie teraz objawy typowo okresowe i jak wcześniej nie mogłam się doczekać kiedy będe mogła zrobić test tak teraz chyba nie ma sensu testować tylko czekac na @ :)
    Mnie dzisiaj brzuch pobolewa, taki tępy i łagodny ból ale odczuwalny i wkurzający :(

Co tam u Was dziewczyny? Jak samopoczucie?
    Seli zdrowa jesteś?

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ