X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, ale mówił że przed stymulacją jajników musimy sprawdzić, czy wszystko jest drożne. Ogólnie tak jak mówiłam, wycisnęłam z niego tyle ile się dało dzisiaj :D I z tymi guzkami w piersiach muszę zrobić porządek, bo wcześniej inny lekarz kazał czekać, że się może wchłoną... Ale lewy na pewno rośnie i pobolewa. I jeszcze mam jakiś węzeł chłonny pachowy odczynowy. Więc USG najpierw a później biopsja.
    A HSG mam mieć w szpitalu, bo w pakiecie nie mam. Ale jak będzie długi termin oczekiwania to może spróbuję prywatnie w klinice? Nie wiecie, ile kosztuje?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jeszcze nie, ale mówił że przed stymulacją jajników musimy sprawdzić, czy wszystko jest drożne. Ogólnie tak jak mówiłam, wycisnęłam z niego tyle ile się dało dzisiaj :D I z tymi guzkami w piersiach muszę zrobić porządek, bo wcześniej inny lekarz kazał czekać, że się może wchłoną... Ale lewy na pewno rośnie i pobolewa. I jeszcze mam jakiś węzeł chłonny pachowy odczynowy. Więc USG najpierw a później biopsja.
    A HSG mam mieć w szpitalu, bo w pakiecie nie mam. Ale jak będzie długi termin oczekiwania to może spróbuję prywatnie w klinice? Nie wiecie, ile kosztuje?

ojej :( to oby było ok i szybko zaleczyło się :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ale w razie czego widziałby pęcherzyk pęknięty? Ciałko żółte, płyn w zatoce? Ciałko utrzymuje się 10 dni, nie? Powiedziałaby mi czy była owu czy nie..

A no w sumie racja, takie rzeczy będzie widział ;) o ile nie obrazi sie za nie dostosowanie do poleceń z dupkiem i podważanie autorytetu ze miałaś 6dc owu a nie teraz :P

gosia1992 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Racja alex zajmij sie tym póki co złego sie nie zrobi z tego i potem problemy. Im wcześniej tym lepiej ;) kciuki za ustalanie wizyt ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A no w sumie racja, takie rzeczy będzie widział ;) o ile nie obrazi sie za nie dostosowanie do poleceń z dupkiem i podważanie autorytetu ze miałaś 6dc owu a nie teraz :P

Hahahha dlatego... Nie pójdę do tamtej babki :P Bo mi wstyd :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja idę prywatnie i będę płacić 500 zl

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Hahahahahah :D myślałam ze do niej idziesz :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie tragedia. A gdzie robisz to badanie? Jak miałabym czekać ze 2-3 miesiące to wolę zapłacić i mieć z głowy

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hahahahahah :D myślałam ze do niej idziesz :D

Wstydzę się... Poza tym ma słaby terminarz... :P nie ma tak łatwo się tam dostać, znalazłam jakiegoś gościa w klinice o 12.... Jutro. Jak będzie tempka się wspinać to idę. Ale już sama nie wiem, brzuch mnie dziwnie boli, ale może po siłowni... Pryszcze mam zarówno na okres jak i na owu... Ale moja waga, nie mam opuchlizny, nie mam krzty objawów okresu. Może ten śluz to taki pseudo i rzeczywiście po dupku tak jest, zobaczymy... Eh :( wykończę się. Nienawidzę nie wiedzieć...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wstydzę się... Poza tym ma słaby terminarz... :P nie ma tak łatwo się tam dostać, znalazłam jakiegoś gościa w klinice o 12.... Jutro. Jak będzie tempka się wspinać to idę. Ale już sama nie wiem, brzuch mnie dziwnie boli, ale może po siłowni... Pryszcze mam zarówno na okres jak i na owu... Ale moja waga, nie mam opuchlizny, nie mam krzty objawów okresu. Może ten śluz to taki pseudo i rzeczywiście po dupku tak jest, zobaczymy... Eh :( wykończę się. Nienawidzę nie wiedzieć...

U Ciebie jest to tak zamieszane ze nie wiadomo czego sie spodziewać ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U Ciebie jest to tak zamieszane ze nie wiadomo czego sie spodziewać ;)

No właśnie :(

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex i to by tłumaczyło moje złe samoczucie, jak wirus po Opolu się panoszy.
    I daj koniecznie znać, kiedy na drożność idziesz.
    Seli ty też daj znać jutro po wizycie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex i to by tłumaczyło moje złe samoczucie, jak wirus po Opolu się panoszy.
    I daj koniecznie znać, kiedy na drożność idziesz.
    Seli ty też daj znać jutro po wizycie :-)

Zobaczę jak jutro tempka, bo jak spadnie to nie ma sensu iść :P Ale jak wzrośnie tak chociaż 0.10 to już pójdę... Choć boje się znów innego gina ;/ jeju, ale wolę to niż czekać teraz np. 11 dni.... W ogóle walerianę powinnam sobie strzelić. Jak nie bóle to coś takiego ;/

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja myślałam że to u mnie są cyrki z cyklem, ale bijesz mnie na głowę :D Powiem tak, mi po dupku też skoczyła tempka, wyglądało jak owulacja. Brzuch mnie bolał masakrycznie i plecy, po 3 dniach od odstawienia dostałam pod wieczór @. I z tego co widzę na wykresie to śluz też miałam. Także daj sobie kilka dni, jak @ nie przyjdzie to testuj, na spokojnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks Hsg robi się do 10 dnia cyklu i gdy nie ma krwawienia to pod tym względem jest ograniczenie, trochę się tym interesowałem i bynajmniej u nas Czas oczekiwania nie był mocno długi.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja myślałam że to u mnie są cyrki z cyklem, ale bijesz mnie na głowę :D Powiem tak, mi po dupku też skoczyła tempka, wyglądało jak owulacja. Brzuch mnie bolał masakrycznie i plecy, po 3 dniach od odstawienia dostałam pod wieczór @. I z tego co widzę na wykresie to śluz też miałam. Także daj sobie kilka dni, jak @ nie przyjdzie to testuj, na spokojnie :)

Ale ja odstawiłam 4 dni temu i dziś tempka skoczyła :P

Miałam mieć regularne AHAHAHAHA! I miał mi dupek podtrzymać to :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz w 7 dc i jeszcze mam lekkie krwawienie. Do 10 może się skończy, ale pewnie się nie uda od razu pójść w tym cyklu. A za miesiąc znowu nie wiem konkretnie, kiedy wypadnie @. I to takie kombinacje. Pewnie prywatnie z 500 zł, ale do tego posiewy, wymazy itd we własnym zakresie na bank. A na NFZ to do szpitala kładą na 3 dni? Gdzieś wyczytałam posty o Opolu na forum i aż mnie zmroziło, jak takie cyrki miałyby być. Dziewczyny pisały, że musiały się rozebrać przy 10 osobach w sali, bolało jak cholera itd... Chyba mi się odechciało...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Seli bo kurka nie doczytałam a co lekarz wcześniej mówił, że sie teraz wstydzisz? :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli mnie ciekawi ten test owulacyjny pozytywny bo oki duphaston duphastonem ale ten tst pozytywny może oznaczać owulacje lub ciąże z tym ,że test owulacyjny nie wiem w jakim dniu cyklu jest w stanie wykryć ciążę

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex duzo dziewczyn na innym forum na którym jestem wypowiadalo sie ze co.do hsg zależy o organizmu. Niektóre mówiły że w.ogóle nie bolało.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ