X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, ale mówił że przed stymulacją jajników musimy sprawdzić, czy wszystko jest drożne. Ogólnie tak jak mówiłam, wycisnęłam z niego tyle ile się dało dzisiaj :D I z tymi guzkami w piersiach muszę zrobić porządek, bo wcześniej inny lekarz kazał czekać, że się może wchłoną... Ale lewy na pewno rośnie i pobolewa. I jeszcze mam jakiś węzeł chłonny pachowy odczynowy. Więc USG najpierw a później biopsja.
    A HSG mam mieć w szpitalu, bo w pakiecie nie mam. Ale jak będzie długi termin oczekiwania to może spróbuję prywatnie w klinice? Nie wiecie, ile kosztuje?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jeszcze nie, ale mówił że przed stymulacją jajników musimy sprawdzić, czy wszystko jest drożne. Ogólnie tak jak mówiłam, wycisnęłam z niego tyle ile się dało dzisiaj :D I z tymi guzkami w piersiach muszę zrobić porządek, bo wcześniej inny lekarz kazał czekać, że się może wchłoną... Ale lewy na pewno rośnie i pobolewa. I jeszcze mam jakiś węzeł chłonny pachowy odczynowy. Więc USG najpierw a później biopsja.
    A HSG mam mieć w szpitalu, bo w pakiecie nie mam. Ale jak będzie długi termin oczekiwania to może spróbuję prywatnie w klinice? Nie wiecie, ile kosztuje?

ojej :( to oby było ok i szybko zaleczyło się :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ale w razie czego widziałby pęcherzyk pęknięty? Ciałko żółte, płyn w zatoce? Ciałko utrzymuje się 10 dni, nie? Powiedziałaby mi czy była owu czy nie..

A no w sumie racja, takie rzeczy będzie widział ;) o ile nie obrazi sie za nie dostosowanie do poleceń z dupkiem i podważanie autorytetu ze miałaś 6dc owu a nie teraz :P

gosia1992 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Racja alex zajmij sie tym póki co złego sie nie zrobi z tego i potem problemy. Im wcześniej tym lepiej ;) kciuki za ustalanie wizyt ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A no w sumie racja, takie rzeczy będzie widział ;) o ile nie obrazi sie za nie dostosowanie do poleceń z dupkiem i podważanie autorytetu ze miałaś 6dc owu a nie teraz :P

Hahahha dlatego... Nie pójdę do tamtej babki :P Bo mi wstyd :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja idę prywatnie i będę płacić 500 zl

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Hahahahahah :D myślałam ze do niej idziesz :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie tragedia. A gdzie robisz to badanie? Jak miałabym czekać ze 2-3 miesiące to wolę zapłacić i mieć z głowy

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hahahahahah :D myślałam ze do niej idziesz :D

Wstydzę się... Poza tym ma słaby terminarz... :P nie ma tak łatwo się tam dostać, znalazłam jakiegoś gościa w klinice o 12.... Jutro. Jak będzie tempka się wspinać to idę. Ale już sama nie wiem, brzuch mnie dziwnie boli, ale może po siłowni... Pryszcze mam zarówno na okres jak i na owu... Ale moja waga, nie mam opuchlizny, nie mam krzty objawów okresu. Może ten śluz to taki pseudo i rzeczywiście po dupku tak jest, zobaczymy... Eh :( wykończę się. Nienawidzę nie wiedzieć...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wstydzę się... Poza tym ma słaby terminarz... :P nie ma tak łatwo się tam dostać, znalazłam jakiegoś gościa w klinice o 12.... Jutro. Jak będzie tempka się wspinać to idę. Ale już sama nie wiem, brzuch mnie dziwnie boli, ale może po siłowni... Pryszcze mam zarówno na okres jak i na owu... Ale moja waga, nie mam opuchlizny, nie mam krzty objawów okresu. Może ten śluz to taki pseudo i rzeczywiście po dupku tak jest, zobaczymy... Eh :( wykończę się. Nienawidzę nie wiedzieć...

U Ciebie jest to tak zamieszane ze nie wiadomo czego sie spodziewać ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U Ciebie jest to tak zamieszane ze nie wiadomo czego sie spodziewać ;)

No właśnie :(

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex i to by tłumaczyło moje złe samoczucie, jak wirus po Opolu się panoszy.
    I daj koniecznie znać, kiedy na drożność idziesz.
    Seli ty też daj znać jutro po wizycie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex i to by tłumaczyło moje złe samoczucie, jak wirus po Opolu się panoszy.
    I daj koniecznie znać, kiedy na drożność idziesz.
    Seli ty też daj znać jutro po wizycie :-)

Zobaczę jak jutro tempka, bo jak spadnie to nie ma sensu iść :P Ale jak wzrośnie tak chociaż 0.10 to już pójdę... Choć boje się znów innego gina ;/ jeju, ale wolę to niż czekać teraz np. 11 dni.... W ogóle walerianę powinnam sobie strzelić. Jak nie bóle to coś takiego ;/

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja myślałam że to u mnie są cyrki z cyklem, ale bijesz mnie na głowę :D Powiem tak, mi po dupku też skoczyła tempka, wyglądało jak owulacja. Brzuch mnie bolał masakrycznie i plecy, po 3 dniach od odstawienia dostałam pod wieczór @. I z tego co widzę na wykresie to śluz też miałam. Także daj sobie kilka dni, jak @ nie przyjdzie to testuj, na spokojnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks Hsg robi się do 10 dnia cyklu i gdy nie ma krwawienia to pod tym względem jest ograniczenie, trochę się tym interesowałem i bynajmniej u nas Czas oczekiwania nie był mocno długi.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja myślałam że to u mnie są cyrki z cyklem, ale bijesz mnie na głowę :D Powiem tak, mi po dupku też skoczyła tempka, wyglądało jak owulacja. Brzuch mnie bolał masakrycznie i plecy, po 3 dniach od odstawienia dostałam pod wieczór @. I z tego co widzę na wykresie to śluz też miałam. Także daj sobie kilka dni, jak @ nie przyjdzie to testuj, na spokojnie :)

Ale ja odstawiłam 4 dni temu i dziś tempka skoczyła :P

Miałam mieć regularne AHAHAHAHA! I miał mi dupek podtrzymać to :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz w 7 dc i jeszcze mam lekkie krwawienie. Do 10 może się skończy, ale pewnie się nie uda od razu pójść w tym cyklu. A za miesiąc znowu nie wiem konkretnie, kiedy wypadnie @. I to takie kombinacje. Pewnie prywatnie z 500 zł, ale do tego posiewy, wymazy itd we własnym zakresie na bank. A na NFZ to do szpitala kładą na 3 dni? Gdzieś wyczytałam posty o Opolu na forum i aż mnie zmroziło, jak takie cyrki miałyby być. Dziewczyny pisały, że musiały się rozebrać przy 10 osobach w sali, bolało jak cholera itd... Chyba mi się odechciało...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Seli bo kurka nie doczytałam a co lekarz wcześniej mówił, że sie teraz wstydzisz? :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli mnie ciekawi ten test owulacyjny pozytywny bo oki duphaston duphastonem ale ten tst pozytywny może oznaczać owulacje lub ciąże z tym ,że test owulacyjny nie wiem w jakim dniu cyklu jest w stanie wykryć ciążę

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex duzo dziewczyn na innym forum na którym jestem wypowiadalo sie ze co.do hsg zależy o organizmu. Niektóre mówiły że w.ogóle nie bolało.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ