X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie trykam... Może mężowi dam potrykać... Tylko już nie palcem ;]

Idę pod prysznic, winko mrożę i może film jakiś trzasnę. Coś polecacie? jakąś komedię?

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tez nosilam aparat.☺ no Seli i gadasz jak człowiek!

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja same horrory ogladam, wiec w komedii nie pomoge :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa wiec pewnie rozumiesz te bulki maczane w mleku, lub same papki :D

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jak człowiek, nie jak kobieta ?! :D :D :D

Ja za to... W gimnazjum miałam już cycki... Spore i przyciągałam do siebie zwyroli ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jasne i te kefirki i serki...

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jakiegoś rafaello z jakimś... Likierem :D bo lubię dobrze nasączone alkoholem ciasta ;)

Eee to ja podziękuje :P ale jak będziecie piły dziolszki to pamiętajcie o mnie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Tak przy sonohsg mozna sie starac a przy hsg ponoć trzeba odpuścić cykl. Ja mialam wczoraj juz pęcherzyk 20 mm i sama moja dr mowila ze mamy teraz dzialac. Hsg masz na NFZ? Ile czekalas?

No właśnie dziwne, bo w środę dostałam skierowanie, w piątek się zapisywałam i w czwartek 25 już idę na zabieg... Termin się jakiś zwolnił. Na NFZ idę. Może taki termin, bo początek roku i punkty mają.
    Ja nie wiem, czy mam owulację. Więc nawet odpuszczenie cyklu jakoś zniosę. Byleby to badanie coś pomogło na przyszłość. Jak wszystko będzie drożne to w lutym do ginekologa i zaczynam stymulację. Ale pewnie od marca dopiero. Znowu się przeciągnie, ale jestem pewna, że czekanie się w końcu opłaci.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa ale za to już moje sie śmiac do zdjęć i nie zakrywac ust rękami ;) zrobilam to drugi raz gdybym musiała :) chociaż tez nie byla tania impreza, szczególnie ze sama sobie placilam za wszystko z pierwszej powiedzmy "pracy" po szkole gdzie zarabialam az 900 zl. UZbierałam 1500 zl w dwa miesiace, nie mowic juz pozniej o wizytach ;) ale oplacalo sie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypije zdrówko za wszystkie ;)

Sylwiaa992, terka, Kasia 25 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wiadomo, ze im wiecej badan tym wiecej wiemy. Ja tez trochę wyczekałam, bo od konca listoapda, ale w przyszlym cyklu bede miec juz IUI. Moja jedyna nadzieja na ten czas. Tez czas sie mi dluzyl ze wszystkimi badaniami. To super ze tak szybko zalatwilas :)

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja w gimnazjum mialam aparat na zeby. Alex oby po badaniu zaczęło się dziać u Ciebie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wypije zdrówko za wszystkie ;)

Ja tez wypije wasze zdrowie! Herbatka korzenna :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Alex wiadomo, ze im wiecej badan tym wiecej wiemy. Ja tez trochę wyczekałam, bo od konca listoapda, ale w przyszlym cyklu bede miec juz IUI. Moja jedyna nadzieja na ten czas. Tez czas sie mi dluzyl ze wszystkimi badaniami. To super ze tak szybko zalatwilas :)
    A powiedz mi, na czym to IUI polega?? I jak się do tego podchodzi, w klinice niepłodności już?

Ja przed chwilą rozmawiałam z ciotką, która jest pielęgniarką w WCM w Opolu. Mówię, że będę miała HSG a ona do mnie "ojjjj, ale wiesz, że to boli?". No cholera, domyslam się, nie musiała mnie tym dobijać... Załatwiałam z nią, żeby mojemu mężowi załatwiła szybciej termin na wycięcie migdałków u siebie w szpitalu.

Ja też piję wasze zdrowie, krwawnikiem :D Czuję się jak wampir, tak to brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:22

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz zjem Wasze zdrowie bo zamowilismy pizzeeee.

Sylwiaa992, terka lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mi tez zaczela pielęgniarka opowiadac co mi beda robic jak dawala ze zastrzyk a ja jej mowie ze lepiej chyba nie wiedzieć. Moze akurat u Ciebie nie będzie bolec. Nawet jesli to to bol jak przy okresie i to kilkanaście sekund. Przeżyjesz ;) mysle ze porod jest gorszy ;)
    Tak, nam IUI juz na pierwszej wizycie w klinice niepłodności zaproponowali widzac wyniki mojego meza. Wyniki ogólnie juz ma ok wg norm WHO jednak ma takie granulki przyłączone do 75% plemników, sa to antyciala z jakis tam powodow immunologicznych. Przy inseminacji sa wybierane tylko te sprawne plemniki o dobrej budowie i ruchu i sa podawane bezpośrednio do jamy macicy, co zwiększa szanse na zaplodnienie. Skraca sie im droge, która musza pokonac, maja jeszcze ponoć jakas pozywke i sa te najlepsze. Wskazaniem do IUI moga byc slabe parametry nasinia lub tez wrogi sluz.
    Do IUI musialam zrobic sporo badan, wydalam juz ponad 1200 zl od gurudnia na same badania, nie licząc wizyt i dojazdu. Ale nie zaluje bo wiem na czym stoję. Czuje ze jestem w dobrych rekach :)
    Podczas badan wyszly tez moje problemy z tarczyca, z ktora mam jeszcze wyniki ok, ale podejrzenie HASHIMOTO, wiec mogly by sie pogorszyc a tak to mam na nie oko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:31

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A ja zaraz zjem Wasze zdrowie bo zamowilismy pizzeeee.

ja już zjadłam :P bo nic w domu nie robiłam, myśleliśmy, że nasza ulubiona wznowiła interes bo ten sam nr i adres ale inny koleś, ale... nie było źle.

dZhdp1.png

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo sie ciesze ze czujesz sie zaopiekowana bo to bardzo ważne.☺

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to super przybijam pizzową piąteczkę!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli to super przybijam pizzową piąteczkę!

Hehehe :D

dZhdp1.png

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ