X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Wczoraj moja dr powiedziała, że sporo kobiet zachodzi w cyklu w którym byla badana droznosc, wiec dzialamy. Wczoraj to staralam sie spac na plecach ze zgietymi nogami, zeby ze mnie za szybko nic nie wylecialo heh, alez czlowek sie poswieca :D
    Ale to chyba tylko do tego SonoHSG są takie wytyczne, prawda? Ponoć przy zwykłym trzeba się powstrzymać, bo jest kontrast w środku? Wypytam lekarza w szpitalu, bo mojego gina zapomniałam zapytać z tego wszystkiego. Tyle że u mnie jest ten problem, że nie wiadomo, czy ja mam w ogóle owulację... Nie miałam monitoringu, a cykle mam takie dziwne, że po objawach ciężko stwierdzić.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Seli walnij sobie jakieś winko i relaks ;) nawet jeśli byłabys w ciąży to na tak wcześniej mozna sobie pozwolic, bo zarodek jeszcze nie odzywia sie ze tak powiem tym co Ty ;) ja juz drugi kieliszek na dobry humor, którego i Wam życzę ;)

Chyba tak zrobię, bo u mnie na tempkę alkohol w ogóle nie działa :P

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ale to chyba tylko do tego SonoHSG są takie wytyczne, prawda? Ponoć przy zwykłym trzeba się powstrzymać, bo jest kontrast w środku? Wypytam lekarza w szpitalu, bo mojego gina zapomniałam zapytać z tego wszystkiego. Tyle że u mnie jest ten problem, że nie wiadomo, czy ja mam w ogóle owulację... Nie miałam monitoringu, a cykle mam takie dziwne, że po objawach ciężko stwierdzić.

No to trzymam kciuki :D A te podnoszenie nóg to podobno mit :P

Ide mrozić truskawkowe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja wczoraj też tak spalam!☺

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i faktycznie głowę czymś zajmij :D
    A ja sie nie zdziwię jak np przy sprawdzaniu szyjki sobie leciutko palcem zahaczyłaś i stad ta niteczka krwi ;)
    Tak wiec szyjce daj odpocząć, sobie tez dobry film czy książka i będzie dobrze ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No to trzymam kciuki :D A te podnoszenie nóg to podobno mit :P

Ide mrozić truskawkowe :D
    No pewnie. Jak ma dotrzeć to dotrze.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej... Miałam pisać mgr.... :P :D

Ale nie wiem, posprzątam :P jutro zakupy i torta moze upiekę, ktoś chciałby? :P

dZhdp1.png

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę torta! Jakiego robisz?☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Tak przy sonohsg mozna sie starac a przy hsg ponoć trzeba odpuścić cykl. Ja mialam wczoraj juz pęcherzyk 20 mm i sama moja dr mowila ze mamy teraz dzialac. Hsg masz na NFZ? Ile czekalas?

Panipuchatkowa dzisiaj pewnie tez czeka mnie taka noc, o ile moja glowa po winie pozwoli mi na dzialanie haha :D

Ja tez badam szyjke, dzięki niej wiem kiedy zbliza sie owu, kiedy juz byla i pozniej przed @ tez umiem wyczuc po szyjce Kiedy sie zbliza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:01

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej... Miałam pisać mgr.... :P :D

Ale nie wiem, posprzątam :P jutro zakupy i torta moze upiekę, ktoś chciałby? :P

A jaki? To moze i ja na mini kawałeczek sie skuszę :D spokojnie dużo wam nie ubędzie z mojego powodu :P mi maz idzie z kolegami i i sama zostaje w domu dzisiaj na wieczór :P

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zazdroszczę że tak dobrze znasz swoje ciało.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja poproszę torta! Jakiego robisz?☺

Jakiegoś rafaello z jakimś... Likierem :D bo lubię dobrze nasączone alkoholem ciasta ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Ja tez badam szyjke, dzięki niej wiek kiedy zbliza sie owu, kiedy juz byla i pozniej przed @ tez umiem wyczuc po szyjce Kiedy sie zbliza

W trakcie cyklu tak ale nie ze w jednym dniu tyle razy ;)

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tort podziekuje, bo wracam na dietę :D ale kieliszek wina za kogos zdrowie chetnie wypije haha :D

panipuchatkowa, terka, Kasia 25 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Tak przy sonohsg mozna sie starac a przy hsg ponoć trzeba odpuścić cykl. Ja mialam wczoraj juz pęcherzyk 20 mm i sama moja dr mowila ze mamy teraz dzialac. Hsg masz na NFZ? Ile czekalas?

Panipuchatkowa dzisiaj pewnie tez czeka mnie taka noc, o ile moja glowa po winie pozwoli mi na dzialanie haha :D

Ja tez badam szyjke, dzięki niej wiek kiedy zbliza sie owu, kiedy juz byla i pozniej przed @ tez umiem wyczuc po szyjce Kiedy sie zbliza

Ja też wiem już dokładnie co i jak :D nawet wiem, że rano ona jest wysoko, przy kąpielach też ;P nie wiem, ale jakoś lubię znać te swoje ciało... Może dlatego, że w gimnazjum miałam jakiś jego kompleks i nienawidziłam go... :P

dZhdp1.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nja nie badam szyjki bo nie umiem tego robić więc nawet tam nie pcham paluchow. O to zle trafiłam na kokos to ja uczulona jestem.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    oj tam oj tam :D :P

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak tak :) czasami w okolicach owu sprawdze raz rano a później wieczór i czasem przed @ i to tyle ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Nja nie badam szyjki bo nie umiem tego robić więc nawet tam nie pcham paluchow. O to zle trafiłam na kokos to ja uczulona jestem.☺

uuu ;( a ja mam ostatnio ochotę ;P ale zarąbiste serniki orzechowe robię :D normalnie wszystkim smakuje zawsze

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja niektórych moich części nie lubie do teraz, ale mam juz meza, wiec ktos mnie taka pokochal ;) nic na to nie poradze ;) pod noz nie pójdę a ile moglam to zrobilam ;) czyli zafundowalam sobie aparat na zeby, który nosilam ponad 2 lata ale sie oplacalo, taki komfort psychczny ze polecam kazdemu ;)

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ