X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Każda ma jakis plan zapisany i prędzej czy później dotlnie nas macierzyństwo.☺

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bo właśnie odpuszczony cykl i nie było typowego starania? Najlepsze zaskoczenie ;)

Dokładnie! :D po prostu dzidzia miała inny plan-zaskoczyć was :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam cień nadziei... Że tak jak mi się śniło zajdę w sierpniu albo listopadzie :P bo mi te dwa miesiące z dzieckiem się śniły i jakoś tak... Odbijają się echem w głowie :)
    I śniło mi się też, że za każdym razem kombinujemy a dziecko ma swoje plany naprzekór nam :P także no... :)

Hahahaha niezle masz sny :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba :D Powiem wam, że cholernie się boje macierzyństwa i w ogóle chyba ciąży samej bo wtedy najbardziej jestem odpowiedzialna za to co jem i jak sie zachowuje bo po za mną dziecko mogę napychać eko rzeczami i dbać i chuchać, o mnie samą trudniej :D ale jak tak patrzę na tego mojego... Mężula to on zadba i mi pomoże, nie mogę mu tego egoistycznie zrobić... A razem przebrniemy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ba :D Powiem wam, że cholernie się boje macierzyństwa i w ogóle chyba ciąży samej bo wtedy najbardziej jestem odpowiedzialna za to co jem i jak sie zachowuje bo po za mną dziecko mogę napychać eko rzeczami i dbać i chuchać, o mnie samą trudniej :D ale jak tak patrzę na tego mojego... Mężula to on zadba i mi pomoże, nie mogę mu tego egoistycznie zrobić... A razem przebrniemy :)

Pewnie ze przebrniecie! Kto jak nie wy! :D
    Myślę ze każda kobieta (i mężczyzna także :P ) boi sie bo to cos nowego i cos co zmienia życie i male stworzenie całkiem zależne od nas jest... Ale kurczę wynagradza miłością ogromna ;)
    Poza tym tyle kobiet dało rade to czemu akurat my miałybyśmy nie dać? ;)

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi inhalator po głowie chodzi od dawna i zapominam ciągle o nim... Ciśnieniomierz od mamy chyba pożyczę bo z tego co pamiętam ma dwa (ma nadciśnienie) to jeden na jakiś czas pożyczę ;)
    Ale jakby co często w aptekach mają ciśnieniomierze samoobsługowe, warto czasem skorzystać ;)
    Kochana inhalator przy dziecku to jedna z najważniejszych rzeczy tyle razy nas uratował przed antybiotyków
    A ciśnieniomierz właśnie można podejść do apteki I zmierzyć :)

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam sny że rodzilam i ze mialam dzidzie fajniutka. Wiecie u mnie bracia maja samych chlopakow bo juz 5 w drodze bratanek. Ja tez chcialam chłopaka a teraz sobie mysle kuuurcze aby zajść w ciążę i być zdrową i dzidzius też.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Kochana inhalator przy dziecku to jedna z najważniejszych rzeczy tyle razy nas uratował przed antybiotyków
    A ciśnieniomierz właśnie można podejść do apteki I zmierzyć :)

Tak-masz racje. Bedzie to niezbędny sprzęt! A ze oboje z mężem mamy problemy z zatokami (wrr) to obawiam sie ze dzidzia może mieć cos po nas...
    Musze sie rozejrzeć! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie ze przebrniecie! Kto jak nie wy! :D
    Myślę ze każda kobieta (i mężczyzna także :P ) boi sie bo to cos nowego i cos co zmienia życie i male stworzenie całkiem zależne od nas jest... Ale kurczę wynagradza miłością ogromna ;)
    Poza tym tyle kobiet dało rade to czemu akurat my miałybyśmy nie dać? ;)

Racja ;)

Ale mój powiedział, że on w sumie nie chce i to dobrze, że się nie udało bo zależy mu na moim stażu i pracy i jak będę chciała to będzie lepszy moment :P powiedziałam mu by nie kłamał, że mu nie zależy i mu nie przykro. A wiem, że bał się że mnie tym zrani. Wczoraj z nerwów widziałam grał na komórce :P zawsze tak robi jak jest jakoś podminowany a nie mówi :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja tez miałam sny że rodzilam i ze mialam dzidzie fajniutka. Wiecie u mnie bracia maja samych chlopakow bo juz 5 w drodze bratanek. Ja tez chcialam chłopaka a teraz sobie mysle kuuurcze aby zajść w ciążę i być zdrową i dzidzius też.

Co do płci to myślę ze w pewnym momencie staje sie ona drugorzędna ;) chyba ze ktoś ma takie cos ze koniecznie tylko to i koniec ale to dobre podejdzie nie jest

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

hehehe :D ja za to myślałam o dziewczynce i raz to raz to mi się śni, wszystkie takie śliczne :P :D ale w sumie odkąd dwa imienia mam wymyślone to mi obojętne :P :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Racja ;)

Ale mój powiedział, że on w sumie nie chce i to dobrze, że się nie udało bo zależy mu na moim stażu i pracy i jak będę chciała to będzie lepszy moment :P powiedziałam mu by nie kłamał, że mu nie zależy i mu nie przykro. A wiem, że bał się że mnie tym zrani. Wczoraj z nerwów widziałam grał na komórce :P zawsze tak robi jak jest jakoś podminowany a nie mówi :P

Każdy ma swój sposób na stres :D

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę zrobie pewnie jutro :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli@ nie przyjdzie trochę się bije że się zawiode

aw0o4pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Każdy ma swój sposób na stres :D

No nie zabronię odreagowywać :) Jak zobaczyłam wczoraj to mu mówię "no widzę, że ci przykro bo grasz jak zawsze !" :P to się zawstydził :) Ale przegadaliśmy, też nie chciałam by czuł się winny, że ja go obwiniam może o ten smutek, bo go całkowicie rozumiem. Ma mniejszy wpływ jego organizm w tym momencie niż mój, a jakby nie było wspiera i pomaga, łazi ze mną wszędzie i opiekuje jak mam te gorsze dni, ostatnie dwie noce przy mnie łazi. Więc to doceniam. Ehh :P A normalnie to bym ukatrupiła drania, dobrze, że nie czyta bo by się jeszcze rozmiękł mi :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam takie same myślenie na ten temat jak Ty :) trochę boję się tej odpowiedzialności za drugiego człowieczka ale przecież nie jesteśmy same, z drugą połówką zawsze wszystko się uda :) A Tobie Seli życzę wszystkiego dobrego i żeby Twoje sny się spełniły ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja mam takie same myślenie na ten temat jak Ty :) trochę boję się tej odpowiedzialności za drugiego człowieczka ale przecież nie jesteśmy same, z drugą połówką zawsze wszystko się uda :) A Tobie Seli życzę wszystkiego dobrego i żeby Twoje sny się spełniły ;)

Ja się boje... Żywienia. Bo mam ciężki charakter i nie umiem się zmuszać do niczego.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja się boje... Żywienia. Bo mam ciężki charakter i nie umiem się zmuszać do niczego.
    Jak już będziesz w ciąży to pewnie nawet nie będziesz się musiała zmuszać do niczego, wszystko w trosce o dobro maleństwa :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przykro mi, męża masz wspaniałego :) Jak to mówią miałas dobry gust przy wyborze męża :) Chyba to juz pisałam :D
    A ja walczę dzisiaj z zapaleniem pęcherza, miesiąc temu miałam i teraz znowu, czuje że nigdy nie będe miała normalnego cyklu bo ciągle coś co utrudnia nam <3 ...

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jak już będziesz w ciąży to pewnie nawet nie będziesz się musiała zmuszać do niczego, wszystko w trosce o dobro maleństwa :)

No właśnie nie wiem na ile będę potrafiła :P ale będę się starać, może mi się zmienią smaki.

dZhdp1.png

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ