X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Każda ma jakis plan zapisany i prędzej czy później dotlnie nas macierzyństwo.☺

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bo właśnie odpuszczony cykl i nie było typowego starania? Najlepsze zaskoczenie ;)

Dokładnie! :D po prostu dzidzia miała inny plan-zaskoczyć was :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam cień nadziei... Że tak jak mi się śniło zajdę w sierpniu albo listopadzie :P bo mi te dwa miesiące z dzieckiem się śniły i jakoś tak... Odbijają się echem w głowie :)
    I śniło mi się też, że za każdym razem kombinujemy a dziecko ma swoje plany naprzekór nam :P także no... :)

Hahahaha niezle masz sny :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba :D Powiem wam, że cholernie się boje macierzyństwa i w ogóle chyba ciąży samej bo wtedy najbardziej jestem odpowiedzialna za to co jem i jak sie zachowuje bo po za mną dziecko mogę napychać eko rzeczami i dbać i chuchać, o mnie samą trudniej :D ale jak tak patrzę na tego mojego... Mężula to on zadba i mi pomoże, nie mogę mu tego egoistycznie zrobić... A razem przebrniemy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ba :D Powiem wam, że cholernie się boje macierzyństwa i w ogóle chyba ciąży samej bo wtedy najbardziej jestem odpowiedzialna za to co jem i jak sie zachowuje bo po za mną dziecko mogę napychać eko rzeczami i dbać i chuchać, o mnie samą trudniej :D ale jak tak patrzę na tego mojego... Mężula to on zadba i mi pomoże, nie mogę mu tego egoistycznie zrobić... A razem przebrniemy :)

Pewnie ze przebrniecie! Kto jak nie wy! :D
    Myślę ze każda kobieta (i mężczyzna także :P ) boi sie bo to cos nowego i cos co zmienia życie i male stworzenie całkiem zależne od nas jest... Ale kurczę wynagradza miłością ogromna ;)
    Poza tym tyle kobiet dało rade to czemu akurat my miałybyśmy nie dać? ;)

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi inhalator po głowie chodzi od dawna i zapominam ciągle o nim... Ciśnieniomierz od mamy chyba pożyczę bo z tego co pamiętam ma dwa (ma nadciśnienie) to jeden na jakiś czas pożyczę ;)
    Ale jakby co często w aptekach mają ciśnieniomierze samoobsługowe, warto czasem skorzystać ;)
    Kochana inhalator przy dziecku to jedna z najważniejszych rzeczy tyle razy nas uratował przed antybiotyków
    A ciśnieniomierz właśnie można podejść do apteki I zmierzyć :)

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam sny że rodzilam i ze mialam dzidzie fajniutka. Wiecie u mnie bracia maja samych chlopakow bo juz 5 w drodze bratanek. Ja tez chcialam chłopaka a teraz sobie mysle kuuurcze aby zajść w ciążę i być zdrową i dzidzius też.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Kochana inhalator przy dziecku to jedna z najważniejszych rzeczy tyle razy nas uratował przed antybiotyków
    A ciśnieniomierz właśnie można podejść do apteki I zmierzyć :)

Tak-masz racje. Bedzie to niezbędny sprzęt! A ze oboje z mężem mamy problemy z zatokami (wrr) to obawiam sie ze dzidzia może mieć cos po nas...
    Musze sie rozejrzeć! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie ze przebrniecie! Kto jak nie wy! :D
    Myślę ze każda kobieta (i mężczyzna także :P ) boi sie bo to cos nowego i cos co zmienia życie i male stworzenie całkiem zależne od nas jest... Ale kurczę wynagradza miłością ogromna ;)
    Poza tym tyle kobiet dało rade to czemu akurat my miałybyśmy nie dać? ;)

Racja ;)

Ale mój powiedział, że on w sumie nie chce i to dobrze, że się nie udało bo zależy mu na moim stażu i pracy i jak będę chciała to będzie lepszy moment :P powiedziałam mu by nie kłamał, że mu nie zależy i mu nie przykro. A wiem, że bał się że mnie tym zrani. Wczoraj z nerwów widziałam grał na komórce :P zawsze tak robi jak jest jakoś podminowany a nie mówi :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja tez miałam sny że rodzilam i ze mialam dzidzie fajniutka. Wiecie u mnie bracia maja samych chlopakow bo juz 5 w drodze bratanek. Ja tez chcialam chłopaka a teraz sobie mysle kuuurcze aby zajść w ciążę i być zdrową i dzidzius też.

Co do płci to myślę ze w pewnym momencie staje sie ona drugorzędna ;) chyba ze ktoś ma takie cos ze koniecznie tylko to i koniec ale to dobre podejdzie nie jest

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

hehehe :D ja za to myślałam o dziewczynce i raz to raz to mi się śni, wszystkie takie śliczne :P :D ale w sumie odkąd dwa imienia mam wymyślone to mi obojętne :P :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Racja ;)

Ale mój powiedział, że on w sumie nie chce i to dobrze, że się nie udało bo zależy mu na moim stażu i pracy i jak będę chciała to będzie lepszy moment :P powiedziałam mu by nie kłamał, że mu nie zależy i mu nie przykro. A wiem, że bał się że mnie tym zrani. Wczoraj z nerwów widziałam grał na komórce :P zawsze tak robi jak jest jakoś podminowany a nie mówi :P

Każdy ma swój sposób na stres :D

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę zrobie pewnie jutro :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli@ nie przyjdzie trochę się bije że się zawiode

aw0o4pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Każdy ma swój sposób na stres :D

No nie zabronię odreagowywać :) Jak zobaczyłam wczoraj to mu mówię "no widzę, że ci przykro bo grasz jak zawsze !" :P to się zawstydził :) Ale przegadaliśmy, też nie chciałam by czuł się winny, że ja go obwiniam może o ten smutek, bo go całkowicie rozumiem. Ma mniejszy wpływ jego organizm w tym momencie niż mój, a jakby nie było wspiera i pomaga, łazi ze mną wszędzie i opiekuje jak mam te gorsze dni, ostatnie dwie noce przy mnie łazi. Więc to doceniam. Ehh :P A normalnie to bym ukatrupiła drania, dobrze, że nie czyta bo by się jeszcze rozmiękł mi :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam takie same myślenie na ten temat jak Ty :) trochę boję się tej odpowiedzialności za drugiego człowieczka ale przecież nie jesteśmy same, z drugą połówką zawsze wszystko się uda :) A Tobie Seli życzę wszystkiego dobrego i żeby Twoje sny się spełniły ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja mam takie same myślenie na ten temat jak Ty :) trochę boję się tej odpowiedzialności za drugiego człowieczka ale przecież nie jesteśmy same, z drugą połówką zawsze wszystko się uda :) A Tobie Seli życzę wszystkiego dobrego i żeby Twoje sny się spełniły ;)

Ja się boje... Żywienia. Bo mam ciężki charakter i nie umiem się zmuszać do niczego.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja się boje... Żywienia. Bo mam ciężki charakter i nie umiem się zmuszać do niczego.
    Jak już będziesz w ciąży to pewnie nawet nie będziesz się musiała zmuszać do niczego, wszystko w trosce o dobro maleństwa :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przykro mi, męża masz wspaniałego :) Jak to mówią miałas dobry gust przy wyborze męża :) Chyba to juz pisałam :D
    A ja walczę dzisiaj z zapaleniem pęcherza, miesiąc temu miałam i teraz znowu, czuje że nigdy nie będe miała normalnego cyklu bo ciągle coś co utrudnia nam <3 ...

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jak już będziesz w ciąży to pewnie nawet nie będziesz się musiała zmuszać do niczego, wszystko w trosce o dobro maleństwa :)

No właśnie nie wiem na ile będę potrafiła :P ale będę się starać, może mi się zmienią smaki.

dZhdp1.png

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ