Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Maleńka1592 wrote:Niedopatrzenie lekarza ..dziewczyny w ciąży I te co nie długo będą zakupie ciśnieniomierz I mierzcie ciśnienie w ciąży bo to bardzo ważne
Ja chyba kupię teraz bo kiedyś zaniedbałam, a miałam problemy i chyba w tym miesiącu pojawiły się... Nie wiem czy to nie połączone z edno u mnie ;/ -
panipuchatkowa wrote:Fakt ciśnieniomierz to dobra sprawa. Trzeba będzie zakupić.
Ja muszę to i inhalator na moje zatoki choć jakoś przetrwałam zimę nawet nie najgorzej -
Maleńka1592 wrote:Ja na szczęście przy małej mam I inhalator I cisnieniomierz
Mi padł inhalator... Ale chce kupić taki co jest nawet i dla niemowląt -
Maleńka! Moje gratulacje! Skoro o czasie była kreseczka to złudzen nie ma a ze blada... Jeszcze sie zaczerwieni! Testy maja to do siebie ze sa roznie czule mimo ze pisze 25...
Skoro masz jeszcze kilka testów to powtarzaj sobie co 2 dni i zobaczysz różnice bo rozumiem bety robić nie bedziesz no i dbaj teraz o siebie!https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Seli strasznie mi przykro... Kurde no myślałam że to już to-naprawdę! I jeszcze niepotrzebnie podkręcałam... Tak to wszystko wyglądało... Jeśli macie plan, a widzę ze macie konkretny to dobrze! Odpoczynek i leczenie dobrze wam zrobi... Masz super męża, który się Tobą opiekuje, gdy tego potrzebujesz... piękna sprawahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mi inhalator po głowie chodzi od dawna i zapominam ciągle o nim... Ciśnieniomierz od mamy chyba pożyczę bo z tego co pamiętam ma dwa (ma nadciśnienie) to jeden na jakiś czas pożyczę
Ale jakby co często w aptekach mają ciśnieniomierze samoobsługowe, warto czasem skorzystaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Seli strasznie mi przykro... Kurde no myślałam że to już to-naprawdę! I jeszcze niepotrzebnie podkręcałam... Tak to wszystko wyglądało... Jeśli macie plan, a widzę ze macie konkretny to dobrze! Odpoczynek i leczenie dobrze wam zrobi... Masz super męża, który się Tobą opiekuje, gdy tego potrzebujesz... piękna sprawa
Nic nie szkodzi, ja czułam,że to nie możliwe... Staram się nie myśleć, że to już coś się zadziało... Bo wodospad mam o dziwo bez skrzepów ale pewnie się pojawią.
Mąż... Chyba bardziej mu żal, że mnie boli i wie jak to zawsze wyglądało przed operacją więc nawet nie przeżył, że to nie ciąża. Obgadaliśmy sobie różne wersje co dalej i staramy się na spokojnie, choć jak ja nie miałam pms to tak dziś mam wkurwa hahhaa -
Seli wrote:Nic nie szkodzi, ja czułam,że to nie możliwe... Staram się nie myśleć, że to już coś się zadziało... Bo wodospad mam o dziwo bez skrzepów ale pewnie się pojawią.
Mąż... Chyba bardziej mu żal, że mnie boli i wie jak to zawsze wyglądało przed operacją więc nawet nie przeżył, że to nie ciąża. Obgadaliśmy sobie różne wersje co dalej i staramy się na spokojnie, choć jak ja nie miałam pms to tak dziś mam wkurwa hahhaa
Czasem są takie dni i bez PMSu
Dobrze ze jesteście ze sobą na tyle zgodni pod tym względem, właśnie troszkę tez sie bałam jego reakcji bo sie nakręcił ostro... Ale skoro jesteś dla niego najważniejsza w tym wszystkim... Cudowniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Czasem są takie dni i bez PMSu
Dobrze ze jesteście ze sobą na tyle zgodni pod tym względem, właśnie troszkę tez sie bałam jego reakcji bo sie nakręcił ostro... Ale skoro jesteś dla niego najważniejsza w tym wszystkim... Cudownie
Nie, wiedziałam, że będzie mu przykro ale nie na tyle by mi to powiedział, albo nie daj boże awantury robił czy pretensje Wczoraj się poryczałam z bezsilności i przerażenia, że znów to samo ( w sensie endo) i że chcę czuć ten ból przy okresie, że boje się torbieli i mięśniak to dla mnie nowa rzecz... Chcę zaufać tej gince i wierzę, że jednak te leczenie na razie co zaproponowała będzie coś dawać bo nikt do tej pory tak do tego nie podchodził raczej czekają lekarze i zwalają na inne rzeczyterka lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Nie, wiedziałam, że będzie mu przykro ale nie na tyle by mi to powiedział, albo nie daj boże awantury robił czy pretensje Wczoraj się poryczałam z bezsilności i przerażenia, że znów to samo ( w sensie endo) i że chcę czuć ten ból przy okresie, że boje się torbieli i mięśniak to dla mnie nowa rzecz... Chcę zaufać tej gince i wierzę, że jednak te leczenie na razie co zaproponowała będzie coś dawać bo nikt do tej pory tak do tego nie podchodził raczej czekają lekarze i zwalają na inne rzeczy
No niestety czasem nie wiedza co robić ale udają ze wiedza i nie pomagają przez to...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:No niestety czasem nie wiedza co robić ale udają ze wiedza i nie pomagają przez to...
No właśnie, tutaj tak wydaje mi się konkretnie do tego podeszła. Też mówiła, że trzeba obserwować tego mięśniaka, bo na razie niczemu nie zagraża a jest malutki i może jeszcze zniknąć. Też wytłumaczyła, że jak endo to i przeładowanie estrogenami. Po pierwszej turze czopków pójdę do niej i podpytam co się zmieniło i co dalej -
panipuchatkowa wrote:Seli dobry lekarz to podstawa.☺
Wiem, tęsknie za moim poprzednim zawsze spanikowana do niego łaziłam a on miał dwa ekrany (ta babeczka też) i mi tłumaczył na obrazie co i jak Ona też mi pokazuje, nie wpycha mi na siłę pco i innych dolegliwości a skupia się na tym co nadal jest. Więc czas pokażę -
Seli wrote:No właśnie, tutaj tak wydaje mi się konkretnie do tego podeszła. Też mówiła, że trzeba obserwować tego mięśniaka, bo na razie niczemu nie zagraża a jest malutki i może jeszcze zniknąć. Też wytłumaczyła, że jak endo to i przeładowanie estrogenami. Po pierwszej turze czopków pójdę do niej i podpytam co się zmieniło i co dalej
Grunt to zaufanie do lekarza i jego opinii, pomysłów na leczenie. Seli byle do przodu!https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Maleńka! Moje gratulacje! Skoro o czasie była kreseczka to złudzen nie ma a ze blada... Jeszcze sie zaczerwieni! Testy maja to do siebie ze sa roznie czule mimo ze pisze 25...
Skoro masz jeszcze kilka testów to powtarzaj sobie co 2 dni i zobaczysz różnice bo rozumiem bety robić nie bedziesz no i dbaj teraz o siebie! -
Maleńka1592 wrote:Ja się jeszcze nie cieszę jakoś ciężko mi uwierzyć żeby to było to . teraz jak jest kreska to betę zrobią by mieć pewnosc I sprawdzić przyrost
To super! Kiedy robisz betę?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Grunt to zaufanie do lekarza i jego opinii, pomysłów na leczenie. Seli byle do przodu!
Mam cień nadziei... Że tak jak mi się śniło zajdę w sierpniu albo listopadzie bo mi te dwa miesiące z dzieckiem się śniły i jakoś tak... Odbijają się echem w głowie
I śniło mi się też, że za każdym razem kombinujemy a dziecko ma swoje plany naprzekór nam także no... -
Maleńka1592 wrote:Ja się jeszcze nie cieszę jakoś ciężko mi uwierzyć żeby to było to . teraz jak jest kreska to betę zrobią by mieć pewnosc I sprawdzić przyrost
Bo właśnie odpuszczony cykl i nie było typowego starania? Najlepsze zaskoczenie