X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Niedopatrzenie lekarza ..dziewczyny w ciąży I te co nie długo będą zakupie ciśnieniomierz I mierzcie ciśnienie w ciąży bo to bardzo ważne

Ja chyba kupię teraz bo kiedyś zaniedbałam, a miałam problemy i chyba w tym miesiącu pojawiły się... Nie wiem czy to nie połączone z edno u mnie ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ciśnieniomierz to dobra sprawa. Trzeba będzie zakupić.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Fakt ciśnieniomierz to dobra sprawa. Trzeba będzie zakupić.

Ja muszę to i inhalator :P na moje zatoki choć jakoś przetrwałam zimę nawet nie najgorzej :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście przy małej mam I inhalator I cisnieniomierz

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Ja na szczęście przy małej mam I inhalator I cisnieniomierz

Mi padł inhalator... :P Ale chce kupić taki co jest nawet i dla niemowląt :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka! Moje gratulacje! Skoro o czasie była kreseczka to złudzen nie ma ;) a ze blada... Jeszcze sie zaczerwieni! Testy maja to do siebie ze sa roznie czule mimo ze pisze 25...
    Skoro masz jeszcze kilka testów to powtarzaj sobie co 2 dni i zobaczysz różnice ;) bo rozumiem bety robić nie bedziesz :) no i dbaj teraz o siebie! ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli strasznie mi przykro... Kurde no myślałam że to już to-naprawdę! I jeszcze niepotrzebnie podkręcałam... :( Tak to wszystko wyglądało... Jeśli macie plan, a widzę ze macie konkretny to dobrze! Odpoczynek i leczenie dobrze wam zrobi... Masz super męża, który się Tobą opiekuje, gdy tego potrzebujesz... piękna sprawa :) :) :)

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi inhalator po głowie chodzi od dawna i zapominam ciągle o nim... Ciśnieniomierz od mamy chyba pożyczę bo z tego co pamiętam ma dwa (ma nadciśnienie) to jeden na jakiś czas pożyczę ;)
    Ale jakby co często w aptekach mają ciśnieniomierze samoobsługowe, warto czasem skorzystać ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli strasznie mi przykro... Kurde no myślałam że to już to-naprawdę! I jeszcze niepotrzebnie podkręcałam... :( Tak to wszystko wyglądało... Jeśli macie plan, a widzę ze macie konkretny to dobrze! Odpoczynek i leczenie dobrze wam zrobi... Masz super męża, który się Tobą opiekuje, gdy tego potrzebujesz... piękna sprawa :) :) :)

Nic nie szkodzi, ja czułam,że to nie możliwe... :P Staram się nie myśleć, że to już coś się zadziało... Bo wodospad mam :P o dziwo bez skrzepów ale pewnie się pojawią.
    Mąż... Chyba bardziej mu żal, że mnie boli i wie jak to zawsze wyglądało przed operacją więc nawet nie przeżył, że to nie ciąża. Obgadaliśmy sobie różne wersje co dalej i staramy się na spokojnie, choć jak ja nie miałam pms to tak dziś mam wkurwa :D hahhaa

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nic nie szkodzi, ja czułam,że to nie możliwe... :P Staram się nie myśleć, że to już coś się zadziało... Bo wodospad mam :P o dziwo bez skrzepów ale pewnie się pojawią.
    Mąż... Chyba bardziej mu żal, że mnie boli i wie jak to zawsze wyglądało przed operacją więc nawet nie przeżył, że to nie ciąża. Obgadaliśmy sobie różne wersje co dalej i staramy się na spokojnie, choć jak ja nie miałam pms to tak dziś mam wkurwa :D hahhaa

Czasem są takie dni i bez PMSu ;) :P
    Dobrze ze jesteście ze sobą na tyle zgodni pod tym względem, właśnie troszkę tez sie bałam jego reakcji bo sie nakręcił ostro... Ale skoro jesteś dla niego najważniejsza w tym wszystkim... Cudownie <3

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czasem są takie dni i bez PMSu ;) :P
    Dobrze ze jesteście ze sobą na tyle zgodni pod tym względem, właśnie troszkę tez sie bałam jego reakcji bo sie nakręcił ostro... Ale skoro jesteś dla niego najważniejsza w tym wszystkim... Cudownie <3

Nie, wiedziałam, że będzie mu przykro ale nie na tyle by mi to powiedział, albo nie daj boże awantury robił czy pretensje :P Wczoraj się poryczałam z bezsilności i przerażenia, że znów to samo ( w sensie endo) i że chcę czuć ten ból przy okresie, że boje się torbieli i mięśniak to dla mnie nowa rzecz... Chcę zaufać tej gince i wierzę, że jednak te leczenie na razie co zaproponowała będzie coś dawać bo nikt do tej pory tak do tego nie podchodził raczej czekają lekarze i zwalają na inne rzeczy :P

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie, wiedziałam, że będzie mu przykro ale nie na tyle by mi to powiedział, albo nie daj boże awantury robił czy pretensje :P Wczoraj się poryczałam z bezsilności i przerażenia, że znów to samo ( w sensie endo) i że chcę czuć ten ból przy okresie, że boje się torbieli i mięśniak to dla mnie nowa rzecz... Chcę zaufać tej gince i wierzę, że jednak te leczenie na razie co zaproponowała będzie coś dawać bo nikt do tej pory tak do tego nie podchodził raczej czekają lekarze i zwalają na inne rzeczy :P

No niestety czasem nie wiedza co robić ale udają ze wiedza i nie pomagają przez to...

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No niestety czasem nie wiedza co robić ale udają ze wiedza i nie pomagają przez to...

No właśnie, tutaj tak wydaje mi się konkretnie do tego podeszła. Też mówiła, że trzeba obserwować tego mięśniaka, bo na razie niczemu nie zagraża a jest malutki i może jeszcze zniknąć. Też wytłumaczyła, że jak endo to i przeładowanie estrogenami. Po pierwszej turze czopków pójdę do niej i podpytam co się zmieniło i co dalej :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli dobry lekarz to podstawa.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli dobry lekarz to podstawa.☺

Wiem, tęsknie za moim poprzednim :P zawsze spanikowana do niego łaziłam :P a on miał dwa ekrany (ta babeczka też) i mi tłumaczył na obrazie co i jak :) Ona też mi pokazuje, nie wpycha mi na siłę pco i innych dolegliwości a skupia się na tym co nadal jest. Więc czas pokażę :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No właśnie, tutaj tak wydaje mi się konkretnie do tego podeszła. Też mówiła, że trzeba obserwować tego mięśniaka, bo na razie niczemu nie zagraża a jest malutki i może jeszcze zniknąć. Też wytłumaczyła, że jak endo to i przeładowanie estrogenami. Po pierwszej turze czopków pójdę do niej i podpytam co się zmieniło i co dalej :P

Grunt to zaufanie do lekarza i jego opinii, pomysłów na leczenie. Seli byle do przodu! ;)

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Maleńka! Moje gratulacje! Skoro o czasie była kreseczka to złudzen nie ma ;) a ze blada... Jeszcze sie zaczerwieni! Testy maja to do siebie ze sa roznie czule mimo ze pisze 25...
    Skoro masz jeszcze kilka testów to powtarzaj sobie co 2 dni i zobaczysz różnice ;) bo rozumiem bety robić nie bedziesz :) no i dbaj teraz o siebie! ;)
    Ja się jeszcze nie cieszę jakoś ciężko mi uwierzyć żeby to było to . teraz jak jest kreska to betę zrobią by mieć pewnosc I sprawdzić przyrost

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Ja się jeszcze nie cieszę jakoś ciężko mi uwierzyć żeby to było to . teraz jak jest kreska to betę zrobią by mieć pewnosc I sprawdzić przyrost

To super! Kiedy robisz betę? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Grunt to zaufanie do lekarza i jego opinii, pomysłów na leczenie. Seli byle do przodu! ;)

Mam cień nadziei... Że tak jak mi się śniło zajdę w sierpniu albo listopadzie :P bo mi te dwa miesiące z dzieckiem się śniły i jakoś tak... Odbijają się echem w głowie :)
    I śniło mi się też, że za każdym razem kombinujemy a dziecko ma swoje plany naprzekór nam :P także no... :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:

Bo właśnie odpuszczony cykl i nie było typowego starania? Najlepsze zaskoczenie ;)

dZhdp1.png

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ