Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Maleńka to czekamy dalej z Tobą.
Dziewczyny macie racje swoje to swoje. Nas te narazie nie stać na nic swojego. Dobrze, źe dom jest duży i każdy ma swój kąt :-<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
terka wrote:No właśnie. Start jest. I ogromne odciążenie...
Tak. Dlatego rozumiem co czujesz jak co jakiś czas słyszysz, że szkoda, że nie jesteście na swoim. Niby dostaliśmy mieszkanie, ale potrafię się postawić po drugiej stronie1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Mari92 wrote:Maleńka to czekamy dalej z Tobą.
Dziewczyny macie racje swoje to swoje. Nas te narazie nie stać na nic swojego. Dobrze, źe dom jest duży i każdy ma swój kąt :-
I jak się dogadujecie to to jest najważniejsze.Mari92 lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
Seli wrote:W sumie z tym kompem trochę racji... Ale żyjemy w takich czasach, że rodzice dają kasę a nie miłość... DZieci mają swoje pokoje, smartfony, gry i wypasione rzeczy. Mówię tak po tym co widzę u siebie w szkole... To zależy od rodzica jakie ma wartości... Zaobserwuje, że albo dostaje się mieszkanie od rodziców, ajfony i takie tam... Wakacje na ciepłych wyspach i tekst "no jak wychowamy dziecko przy zarobkach i takim mieszkanku? to egoistyczne... Ale czasem ludzie nie widzą tego... A są tacy co mają małe mieszkanka, małe zarobki w nudnej robocie i wychowują dzieci i są szczęśliwi... Wszystko siedzi w głowie
Super slowa-wszystko w głowie siedzi. Nas tacy co maja takie myślenie pytają jak ogarniemy sprawę z dzieckiem, szkoda ze nie mogę pracować i dołożyć się do wydatków itd itd... Ogarniemy i jestem tego pewna
My mamy 1 laptop i więcej mieć nie będziemy. W sumie głównie do gier mężulowi potrzebny nawet tv nie montujemy (mamy tylko telewizor co nam za ekran do dvd robi bo nie chcemy tv mieć i anteny nie mamy podłączonej bo nas tv wkurza ) wiec dziecko nie będzie siedziało na tv ciągle wogole mamy swoja wizje sprzeczna z ta co teraz jest jeśli chodzi o wychowaniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Super slowa-wszystko w głowie siedzi. Nas tacy co maja takie myślenie pytają jak ogarniemy sprawę z dzieckiem, szkoda ze nie mogę pracować i dołożyć się do wydatków itd itd... Ogarniemy i jestem tego pewna
My mamy 1 laptop i więcej mieć nie będziemy. W sumie głównie do gier mężulowi potrzebny nawet tv nie montujemy (mamy tylko telewizor co nam za ekran do dvd robi bo nie chcemy tv mieć i anteny nie mamy podłączonej bo nas tv wkurza ) wiec dziecko nie będzie siedziało na tv ciągle wogole mamy swoja wizje sprzeczna z ta co teraz jest jeśli chodzi o wychowanie
Bravo! Co do lapka to my mieliśmy dwa. Mąż potrzebował na studia i ja też. Ale jak skończyłam edukację to mój oddałam siostrze. 1 w zupełności wystarcza1cs z CLO
-
alegzi wrote:Dostaniecie powera Możesz mi napisać co tam robiliście w klinice? Pewnie już o tym pisałaś, ale zanim się do tego dogrzebię...
alegzi lubi tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
panipuchatkowa wrote:Mynjak wzielismy kredyt i wplacilismy wklad wlasny too zostalo nam 200 zł. na koncie.☺ ale to byly czasy. I jeszcze w kawalerce wynajmowanej mieszkalismy.
Hehe, ale to były czasy co? Przynajmniej ma co człowiek wspominać1cs z CLO
-
Mari92 wrote:Maleńka to czekamy dalej z Tobą.
Dziewczyny macie racje swoje to swoje. Nas te narazie nie stać na nic swojego. Dobrze, źe dom jest duży i każdy ma swój kąt :-
Tak. Jak każdy ma swój kąt to tez inaczej niż jakbyśmy my mieli być albo w pokoju 5m2 (tak, istnieją takie przy g...nym budownictwie) i przechodzić przez pokój rodziców albo w pokoju u teścia wywalając z pokoju brata męża i potem co chwile przechodząc przez pokój w którym mieszkają i mieć okienko w kuchni do pokoju bo jakiś wentyl musi być jak kuchnia bez okna... Ani minimalnie prywatności...absolutnie nic..Mari92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Super slowa-wszystko w głowie siedzi. Nas tacy co maja takie myślenie pytają jak ogarniemy sprawę z dzieckiem, szkoda ze nie mogę pracować i dołożyć się do wydatków itd itd... Ogarniemy i jestem tego pewna
My mamy 1 laptop i więcej mieć nie będziemy. W sumie głównie do gier mężulowi potrzebny nawet tv nie montujemy (mamy tylko telewizor co nam za ekran do dvd robi bo nie chcemy tv mieć i anteny nie mamy podłączonej bo nas tv wkurza ) wiec dziecko nie będzie siedziało na tv ciągle wogole mamy swoja wizje sprzeczna z ta co teraz jest jeśli chodzi o wychowanie
Wiesz... My mamy 65cali tv dwa lapki, mąż ma trzeciego służbowego Ale... Tłumaczę mężowi montessori i chcę by dziecko się wychowywało jak najdłużej bez tego. Chcę by potrafiło korzystać mądrze z telefonu i internetu. Bo wiadomo, mamy takie czasy, że w szkole nawet komunikuje się przez neta i maile... A większość prac domowych to internet.... Wykonywane komputerowo Trzeba zawsze jakiś złoty środek znaleźć -
gosia1992 wrote:Do kliniki Novum chodzimy od kwietnia 2016, badań wszystkich już nie pamiętam,na sam początek 5 cykli naturalne staranie, tabletki clo plus zastrzyk na pęknięcie, po tym sprawdzanie drożności jajowodów, jajowody drożne wiec ok teraz jesteśmy już po drugiej IUI, 26 stycznia będę testować... Lista badań była ogromna dla mnie i dla męża, ale mam ją w domu.
Mówisz, że 5 cykli mieliście naturalnych, to znaczy, że chodziłaś na monitoring do gin. i to wszystko? Czy może przepisał Ci jakieś tabletki?1cs z CLO
-
terka wrote:To zawsze motywuje
terka lubi tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
gosia1992 wrote:Jeżeli nam się udało to nas bardzo zmotywuje bo mogą być bliźniaki, wiec byłoby wesoło
Jak byliśmy teraz w klinice to gin. nam pow., że od maja mamy stymulację cyklu, ale za bardzo by jej nie chciał, bo jest duża szansa na bliźniaki. No i że ja młoda jestem i mam te 6 miesięcy próbować naturalnie. Ale ja i bym się mega cieszyła z bliźniaków1cs z CLO
-
panipuchatkowa wrote:My tez bez telewizora.☺
Myślałam ze tylko my tacy "dziwni" ale to naprawdę pomaga na odprężenie głowy bo tak to ciągle wiadomości, reklamy i do głowy można dostać... Albo te wszystkie seriale polsatowe ukryte prawdy itp odmóżdżające Mysmy zdecydowali juz dawno o tym ze jak będziemy razem mieszkać to będzie bez... I nie ciągnie nas. Jak widać sie da
Z tym laptopem też postanowienie jest ze jak najmniej. Potem do szkoły czy cos to wiadomo będzie potrzebny ale nie cały czas każdy ma swój bo po co? I to dlatego ze ja chce mieć wpływ a to co dziecko widzi a nie ze sie zamknie i nie wiadomo co sie dzieje... I całymi dniami na grach czy czym tam... Nie widzi mi sie takie coś... Za dużo badziewia na świeciehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Dziewczyny macie rację, ta technologia w szkołach za szybko idzie. Jak w gimnazjum nie miałam neta w domu, to nikt w to nie wierzył. A prace domowe przez internet, jakaś masakra normalnie to była. A teraz jest pewnie jeszcze gorzej<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
gosia1992 wrote:Do kliniki Novum chodzimy od kwietnia 2016, badań wszystkich już nie pamiętam,na sam początek 5 cykli naturalne staranie, tabletki clo plus zastrzyk na pęknięcie, po tym sprawdzanie drożności jajowodów, jajowody drożne wiec ok teraz jesteśmy już po drugiej IUI, 26 stycznia będę testować... Lista badań była ogromna dla mnie i dla męża, ale mam ją w domu.
Juz niedługo testujeszhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm