X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no to super :D Po co więcej? Odkąd jesteśmy na swoim to zwracam dużą uwagę na sprzątanie...

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nas nie stać było na większe... Ba... Te i tak było 5600 za metr w niemal prawie centrum :P mam 3 przystanki od rynku :) a naprzeciw jest 6 tysi za metr, a po skosie 8... :P Także ten :)

Taaaaak ceny powalaja to prawda... No my na wynajmie jesteśmy... Moze kiedyś sie to zmieni ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynajem był droższy niż rata... Z trudem ale mamy swoje :) I cieszę się :D

A co do sprzątania, zawsze będzie :P My mamy raz na tydzień mocne razem a tak to każde stara się ogarniać różne rzeczy na bierząco

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wynajem był droższy niż rata... Z trudem ale mamy swoje :) I cieszę się :D

A co do sprzątania, zawsze będzie :P My mamy raz na tydzień mocne razem a tak to każde stara się ogarniać różne rzeczy na bierząco

A mogę spytac jaka ratę macie? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A mogę spytac jaka ratę macie? ;)

1500 :) czynsz 340 (ogrzewanie, woda)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    1500 :) czynsz 340 (ogrzewanie, woda)

No to u nas wychodzi taniej wynajem jednak :P ;) ale mieszkamy w innym mieście (choć wcale nie tanim) ale wiem ze to na kogoś jest ciągle ale co zrobić. Gdzieś trzeba mieszkać a ani w rodzinnym mieszkaniu jednego u drugiego nie wytrzymalibyśmy dłużej niż okresu przejściowego :P
    Maz ma teraz umowę na 2 lata. Potem jak dostanie nowa juz na stale to będzie można myśleć bo teraz i tak by nas wyśmiali w banku ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to u nas wychodzi taniej wynajem jednak :P ;) ale mieszkamy w innym mieście (choć wcale nie tanim) ale wiem ze to na kogoś jest ciągle ale co zrobić. Gdzieś trzeba mieszkać a ani w rodzinnym mieszkaniu jednego u drugiego nie wytrzymalibyśmy dłużej niż okresu przejściowego :P
    Maz ma teraz umowę na 2 lata. Potem jak dostanie nowa juz na stale to będzie można myśleć bo teraz i tak by nas wyśmiali w banku ;)

My przejściowo wytrzymaliśmy... Potem poszliśmy na wynajem :) na pół roku :P Ale mieszkanie z jakimikolwiek rodzicami zabija małżeństwo :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My przejściowo wytrzymaliśmy... Potem poszliśmy na wynajem :) na pół roku :P Ale mieszkanie z jakimikolwiek rodzicami zabija małżeństwo :P

Dlatego u nas było kategoryczne nie... Opcji nie było żeby wytrzymać...

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dlatego u nas było kategoryczne nie... Opcji nie było żeby wytrzymać...

My z początku wyjścia nie mieliśmy, jeszcze przed ślubem... ja szukałam pracy, jak już znalazłam to 1/2 etatu, 800 zł i umowa na nieokreślony, mąż miał nawet dobrą, powiedział, że chce kredyt to mu dali na nieokreślony. Ale miał 2500 zł :P więc przy wynajmnie 1600 byłoby ciężko odłożyć na wkład, nie mówiąc o tym, że oboje studiowaliśmy, ja w pierwszym roku jeszcze z Wrocka do Wawy jeździłam co tydzień na studia :) Więc przeboleliśmy teściów dopóki bank nas nie zaakceptował :P Teście są walnięci i mieli 90 metrowe mieszkanie, stwierdzili, że muszą zacząć żyć na nowo, razem, na wsi :P więc wywalili nas sprzedając mieszkanie :D Ale dali nam na wkład byśmy nie zostali w czarnym tyłku. Bo tak... Z dnia na dzień we wrześniu powiedzieli "musimy sie wyprowadzić" :D I ciężko było przy okresie studenckim znaleźć wynajem, mieliśmy 36 m2 w rozsypującym się mieszkanku... MASAKRA! :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to my placilismy 4600 za metr my jestesmy w programie Mieszkanie Dla Młodych i na start od Państwa dostalismy 20tys do wkładu wlasnego. Rate tez mamy 1500 + 200 czynsz. I co 3 miesiące prąd.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    O to my placilismy 4600 za metr my jestesmy w programie Mieszkanie Dla Młodych i na start od Państwa dostalismy 20tys do wkładu wlasnego. Rate tez mamy 1500 + 200 czynsz. I co 3 miesiące prąd.☺

My nie mogliśmy... Ale nie żałujemy bo byśmy byli na wypizdowie... Z dużo mniejszym mieszkaniem :P A nie mamy samochodu, ważny był dojazd do pracy. Na co mi mieszkanie jakbym ponad 1 h musiała do niego wracać? Prawie cały dzień by mnie nie było... Poza tym te mdm to nawet przy komunikacji miejskiej nie są ;/ Tak mam wszędzie blisko.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka tak mi przykro, ale szybko masz te wxniki. Nie martw się, wiesz na czym stoisz.
    Alegzi jak miło, że do nas wróciłaś :-) jak zauważyłaś parę ciężarnych przybyło :-)
    A my mieszkamy z moimi rodzicami w dużym domu. Póki co tak jest dobrze. Potem się zobaczy :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie u Was sa zasady ale ja mam mieszkanie praktycznie w centrum a przystanek mam pod nosem.☺ kupilismy normalnie od developera.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Maleńka tak mi przykro, ale szybko masz te wxniki. Nie martw się, wiesz na czym stoisz.
    Alegzi jak miło, że do nas wróciłaś :-) jak zauważyłaś parę ciężarnych przybyło :-)
    A my mieszkamy z moimi rodzicami w dużym domu. Póki co tak jest dobrze. Potem się zobaczy :-)
    Właśnie nie do końca wiem bo wynik jest dziwny bardzo poza tym zamiast @ mam kremowy śluz

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 tys.? No to całkiem, całkiem. Zawsze lepsze to niż nic :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak-MdM dużo dawało trzeba przyznać...

Seli-widzisz -jakkolwiek postąpili (nie powiem żeby było to fajne) to cos na wkład wam dali i jakiś start mieliście... My tylko tyle co mieliśmy swojego... Prace oboje znaleźliśmy w innym mieście i dojeżdżanie 30 km dziennie w jedna stronę bez samochodu (a potem jeszcze do miejsc docelowych na krancach miasta bo te 30 to do dworca tylko) uznaliśmy na głupotę :P Wiec myk mieszkanko szybko znaleźliśmy (pierwsze które oglądaliśmy) ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Nie wiem jakie u Was sa zasady ale ja mam mieszkanie praktycznie w centrum a przystanek mam pod nosem.☺ kupilismy normalnie od developera.

U nas w centrum to kwoty za metr od 6 do 8 a nawet 9 tysięcy... Te pod MDM są na mega obrzeżach, gdzie dopiero w planie są węzły komunikacyjne. I też na dwoje bez dzieci są jakieś ograniczone metraże. Tak było jak się dowiadywaliśmy... No i ja jestem już właścicielką mieszkania ;/ ze służebnością ale to historia oddzielna... Która czuje, że i tak nie skończy się dobrze ;/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak-MdM dużo dawało trzeba przyznać...

Seli-widzisz -jakkolwiek postąpili (nie powiem żeby było to fajne) to cos na wkład wam dali i jakiś start mieliście... My tylko tyle co mieliśmy swojego... Prace oboje znaleźliśmy w innym mieście i dojeżdżanie 30 km dziennie w jedna stronę bez samochodu (a potem jeszcze do miejsc docelowych na krancach miasta bo te 30 to do dworca tylko) uznaliśmy na głupotę :P Wiec myk mieszkanko szybko znaleźliśmy (pierwsze które oglądaliśmy) ;)

Tak :) Nie powiem, dużo to dało :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Właśnie nie do końca wiem bo wynik jest dziwny bardzo poza tym zamiast @ mam kremowy śluz

Niestety musisz poczekać jeszcze z 2 dni.. Wtedy sie już powinno wszystko wyjaśnić. Bez wykresu ciężko powiedzieć kiedy co było ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Najważniejsze że jest mieszkanie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ