X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no to super :D Po co więcej? Odkąd jesteśmy na swoim to zwracam dużą uwagę na sprzątanie...

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nas nie stać było na większe... Ba... Te i tak było 5600 za metr w niemal prawie centrum :P mam 3 przystanki od rynku :) a naprzeciw jest 6 tysi za metr, a po skosie 8... :P Także ten :)

Taaaaak ceny powalaja to prawda... No my na wynajmie jesteśmy... Moze kiedyś sie to zmieni ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynajem był droższy niż rata... Z trudem ale mamy swoje :) I cieszę się :D

A co do sprzątania, zawsze będzie :P My mamy raz na tydzień mocne razem a tak to każde stara się ogarniać różne rzeczy na bierząco

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wynajem był droższy niż rata... Z trudem ale mamy swoje :) I cieszę się :D

A co do sprzątania, zawsze będzie :P My mamy raz na tydzień mocne razem a tak to każde stara się ogarniać różne rzeczy na bierząco

A mogę spytac jaka ratę macie? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A mogę spytac jaka ratę macie? ;)

1500 :) czynsz 340 (ogrzewanie, woda)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    1500 :) czynsz 340 (ogrzewanie, woda)

No to u nas wychodzi taniej wynajem jednak :P ;) ale mieszkamy w innym mieście (choć wcale nie tanim) ale wiem ze to na kogoś jest ciągle ale co zrobić. Gdzieś trzeba mieszkać a ani w rodzinnym mieszkaniu jednego u drugiego nie wytrzymalibyśmy dłużej niż okresu przejściowego :P
    Maz ma teraz umowę na 2 lata. Potem jak dostanie nowa juz na stale to będzie można myśleć bo teraz i tak by nas wyśmiali w banku ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to u nas wychodzi taniej wynajem jednak :P ;) ale mieszkamy w innym mieście (choć wcale nie tanim) ale wiem ze to na kogoś jest ciągle ale co zrobić. Gdzieś trzeba mieszkać a ani w rodzinnym mieszkaniu jednego u drugiego nie wytrzymalibyśmy dłużej niż okresu przejściowego :P
    Maz ma teraz umowę na 2 lata. Potem jak dostanie nowa juz na stale to będzie można myśleć bo teraz i tak by nas wyśmiali w banku ;)

My przejściowo wytrzymaliśmy... Potem poszliśmy na wynajem :) na pół roku :P Ale mieszkanie z jakimikolwiek rodzicami zabija małżeństwo :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My przejściowo wytrzymaliśmy... Potem poszliśmy na wynajem :) na pół roku :P Ale mieszkanie z jakimikolwiek rodzicami zabija małżeństwo :P

Dlatego u nas było kategoryczne nie... Opcji nie było żeby wytrzymać...

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dlatego u nas było kategoryczne nie... Opcji nie było żeby wytrzymać...

My z początku wyjścia nie mieliśmy, jeszcze przed ślubem... ja szukałam pracy, jak już znalazłam to 1/2 etatu, 800 zł i umowa na nieokreślony, mąż miał nawet dobrą, powiedział, że chce kredyt to mu dali na nieokreślony. Ale miał 2500 zł :P więc przy wynajmnie 1600 byłoby ciężko odłożyć na wkład, nie mówiąc o tym, że oboje studiowaliśmy, ja w pierwszym roku jeszcze z Wrocka do Wawy jeździłam co tydzień na studia :) Więc przeboleliśmy teściów dopóki bank nas nie zaakceptował :P Teście są walnięci i mieli 90 metrowe mieszkanie, stwierdzili, że muszą zacząć żyć na nowo, razem, na wsi :P więc wywalili nas sprzedając mieszkanie :D Ale dali nam na wkład byśmy nie zostali w czarnym tyłku. Bo tak... Z dnia na dzień we wrześniu powiedzieli "musimy sie wyprowadzić" :D I ciężko było przy okresie studenckim znaleźć wynajem, mieliśmy 36 m2 w rozsypującym się mieszkanku... MASAKRA! :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to my placilismy 4600 za metr my jestesmy w programie Mieszkanie Dla Młodych i na start od Państwa dostalismy 20tys do wkładu wlasnego. Rate tez mamy 1500 + 200 czynsz. I co 3 miesiące prąd.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    O to my placilismy 4600 za metr my jestesmy w programie Mieszkanie Dla Młodych i na start od Państwa dostalismy 20tys do wkładu wlasnego. Rate tez mamy 1500 + 200 czynsz. I co 3 miesiące prąd.☺

My nie mogliśmy... Ale nie żałujemy bo byśmy byli na wypizdowie... Z dużo mniejszym mieszkaniem :P A nie mamy samochodu, ważny był dojazd do pracy. Na co mi mieszkanie jakbym ponad 1 h musiała do niego wracać? Prawie cały dzień by mnie nie było... Poza tym te mdm to nawet przy komunikacji miejskiej nie są ;/ Tak mam wszędzie blisko.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka tak mi przykro, ale szybko masz te wxniki. Nie martw się, wiesz na czym stoisz.
    Alegzi jak miło, że do nas wróciłaś :-) jak zauważyłaś parę ciężarnych przybyło :-)
    A my mieszkamy z moimi rodzicami w dużym domu. Póki co tak jest dobrze. Potem się zobaczy :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie u Was sa zasady ale ja mam mieszkanie praktycznie w centrum a przystanek mam pod nosem.☺ kupilismy normalnie od developera.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Maleńka tak mi przykro, ale szybko masz te wxniki. Nie martw się, wiesz na czym stoisz.
    Alegzi jak miło, że do nas wróciłaś :-) jak zauważyłaś parę ciężarnych przybyło :-)
    A my mieszkamy z moimi rodzicami w dużym domu. Póki co tak jest dobrze. Potem się zobaczy :-)
    Właśnie nie do końca wiem bo wynik jest dziwny bardzo poza tym zamiast @ mam kremowy śluz

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 tys.? No to całkiem, całkiem. Zawsze lepsze to niż nic :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak-MdM dużo dawało trzeba przyznać...

Seli-widzisz -jakkolwiek postąpili (nie powiem żeby było to fajne) to cos na wkład wam dali i jakiś start mieliście... My tylko tyle co mieliśmy swojego... Prace oboje znaleźliśmy w innym mieście i dojeżdżanie 30 km dziennie w jedna stronę bez samochodu (a potem jeszcze do miejsc docelowych na krancach miasta bo te 30 to do dworca tylko) uznaliśmy na głupotę :P Wiec myk mieszkanko szybko znaleźliśmy (pierwsze które oglądaliśmy) ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Nie wiem jakie u Was sa zasady ale ja mam mieszkanie praktycznie w centrum a przystanek mam pod nosem.☺ kupilismy normalnie od developera.

U nas w centrum to kwoty za metr od 6 do 8 a nawet 9 tysięcy... Te pod MDM są na mega obrzeżach, gdzie dopiero w planie są węzły komunikacyjne. I też na dwoje bez dzieci są jakieś ograniczone metraże. Tak było jak się dowiadywaliśmy... No i ja jestem już właścicielką mieszkania ;/ ze służebnością ale to historia oddzielna... Która czuje, że i tak nie skończy się dobrze ;/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak-MdM dużo dawało trzeba przyznać...

Seli-widzisz -jakkolwiek postąpili (nie powiem żeby było to fajne) to cos na wkład wam dali i jakiś start mieliście... My tylko tyle co mieliśmy swojego... Prace oboje znaleźliśmy w innym mieście i dojeżdżanie 30 km dziennie w jedna stronę bez samochodu (a potem jeszcze do miejsc docelowych na krancach miasta bo te 30 to do dworca tylko) uznaliśmy na głupotę :P Wiec myk mieszkanko szybko znaleźliśmy (pierwsze które oglądaliśmy) ;)

Tak :) Nie powiem, dużo to dało :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Właśnie nie do końca wiem bo wynik jest dziwny bardzo poza tym zamiast @ mam kremowy śluz

Niestety musisz poczekać jeszcze z 2 dni.. Wtedy sie już powinno wszystko wyjaśnić. Bez wykresu ciężko powiedzieć kiedy co było ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Najważniejsze że jest mieszkanie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ