Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alegzi wrote:jak to wygląda ze sprzątaniem? Jesteśmy na etapie szukania projektu domku i ja mam mętlik w głowie jeśli chodzi o otwartą kuchnię.
Co do sprzątania nie pomogę bo mam osobna kuchnie. Jakbym powiedziała mężulowi ze chciałabym otwarta to zginęłabym od jego wzroku... Nie znosi takich rozwiązań bo potem mu "w całym mieszkaniu śmierdzi tym co sie gotuje, smaży" itd itd przestałam próbowaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Seli wrote:Alegzi - normalnie Mamy wyjście na balkon - duże szklane drzwi, do tego okno.
Fajnie jak coś pichcę, albo on zmywa/sprząta i możemy gadać, ja mogę oglądać tv
Mi się bardzo podoba otwarta kuchnia+duży salon. Trzyma mnie przed podjęciem ostatecznej decyzji tylko to, że zawsze, ale zawsze musi być wysprzątane na błysk, bo wiadomo, że jak się zostawi naczynia, gary no cokolwiek i goście wpadną to jednak będzie odstraszało. No i mycie podłogi pewnie co 2 dzień.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
terka wrote:Co do sprzątania nie pomogę bo mam osobna kuchnie. Jakbym powiedziała mężulowi ze chciałabym otwarta to zginęłabym od jego wzroku... Nie znosi takich rozwiązań bo potem mu "w całym mieszkaniu śmierdzi tym co sie gotuje, smaży" itd itd przestałam próbować
My tez o tym rozmawialiśmy. No, ale mam nadzieję, że jakiś dobry okap załatwi sprawę1cs z CLO
-
panipuchatkowa wrote:Maleńka to jakis dziwny wynik... Seli ja też mam otwarta kuchnie z salonem. Tzn jeszcze nie jest ona umeblowana haha.☺
Co do umeblowania to jestem przerażona. P. poprosił żebym się tym zajęła i zrobiła jak mi się podoba. Jak przeglądam katalogi, str. internetowe to głupieję. Za dużo tych pięknych rzeczy jest1cs z CLO
-
alegzi wrote:Mi się bardzo podoba otwarta kuchnia+duży salon. Trzyma mnie przed podjęciem ostatecznej decyzji tylko to, że zawsze, ale zawsze musi być wysprzątane na błysk, bo wiadomo, że jak się zostawi naczynia, gary no cokolwiek i goście wpadną to jednak będzie odstraszało. No i mycie podłogi pewnie co 2 dzień.
Bez przesady Nie myjemy tak często, odkurzamy co ok. 2-3 dzień. Mam płytki w kuchni, w salonie panele. Mamy zmywarę a jak jest impreza to z kuchni podając rzeczy jest łatwiej. -
Seli wrote:Bez przesady Nie myjemy tak często, odkurzamy co ok. 2-3 dzień. Mam płytki w kuchni, w salonie panele. Mamy zmywarę a jak jest impreza to z kuchni podając rzeczy jest łatwiej.
A kojarzysz metraż - kuchnia+salon?1cs z CLO
-
terka wrote:Co do sprzątania nie pomogę bo mam osobna kuchnie. Jakbym powiedziała mężulowi ze chciałabym otwarta to zginęłabym od jego wzroku... Nie znosi takich rozwiązań bo potem mu "w całym mieszkaniu śmierdzi tym co sie gotuje, smaży" itd itd przestałam próbować
Mamy okap, też wyjście na balkon, okno, nie ma problemu z zapachem -
alegzi wrote:A kojarzysz metraż - kuchnia+salon?
27 m2 -
Ja mam ogólnie 50 m2 16 sypialnia (musimy ją podzielić i zrobić pokoik dla malucha ), 5 m2 łazienka, nie mamy w sumie przedpokoju ;P i 10m2 balkon przez rozkład wydaje się większe mieszkanie niż jest
-
Maleńka1592 wrote:Nie nastawiam się że rośnie ale te normy są od 3 tc ale nie wiem od om czy zapłodnienia?
Sama juz sie w tym gubię wiec Ci nie powiem jak oni to liczą... Ale jakby Ci sie cos przesunęło mocniej to może faktycznie dopiero rośnie... Chyba musisz zobaczyć czy @ przyjdzie czy nie. Jak nie to za 2 dni zrób znów test (chociaż widzę ze jakieś dziwne są) bo może wtedy juz urośnie..https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:Mamy okap, też wyjście na balkon, okno, nie ma problemu z zapachem
Uwierz mi u niego by był albo cały czas otwarte oknoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 10:54
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:Ja mam ogólnie 50 m2 16 sypialnia (musimy ją podzielić i zrobić pokoik dla malucha ), 5 m2 łazienka, nie mamy w sumie przedpokoju ;P i 10m2 balkon przez rozkład wydaje się większe mieszkanie niż jest
Rozkład mieszkania bardzo dużo daje albo zmniejszy optycznie albo zwiększy... Dlatego przy małych mieszkaniach trzeba dobrze pomyśleć co zrobićhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
My mamy dwa pokoje-jeden trochę większy drugi trochę mniejszy ale metrów nie pamiętam, kuchnie spora, korytarz, łazienkę mała dość. Jeden pokój okupuja papugi, malucha póki co chcemy mieć obok w jednym pokoju, potem będziemy myśleć co dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 10:58
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Nas nie stać było na większe... Ba... Te i tak było 5600 za metr w niemal prawie centrum mam 3 przystanki od rynku a naprzeciw jest 6 tysi za metr, a po skosie 8... Także ten