X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ale masz kociaka :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, w końcu udało mi się nadrobić dzisiejsze posty :D Produkujecie jak fabryka.

Ja od wczoraj chodzę już do pracy do biura (znalazłam nianię dla syna) :)

Tak wam się pożalę. Miałam nie robić żadnych testów, ale tak sobie pomyślałam, że mam jeden o czułości 10, dzisiaj może urodzinowo coś wyjdzie. Niestety tylko cień cienia, ale nie nastawiam się w ogóle, bo w poprzednim cyklu też miałam takie cienie i nic z tego nie było :( Ech i w dodatku mąż pojechał w delegację i wraca dopiero jutro wieczorem :(:(

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:

Tak wam się pożalę. Miałam nie robić żadnych testów, ale tak sobie pomyślałam, że mam jeden o czułości 10, dzisiaj może urodzinowo coś wyjdzie. Niestety tylko cień cienia, ale nie nastawiam się w ogóle, bo w poprzednim cyklu też miałam takie cienie i nic z tego nie było :( Ech i w dodatku mąż pojechał w delegację i wraca dopiero jutro wieczorem :(:(

Gratuluję pracy i niani dla synka :D
    Co do testu to uważam, że lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować. Zwłaszcza jeśli chodzi o tak wrażliwy temat... Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze.

Kochane, mam w końcu na dziś spokój z pracą :D Idę na dłuugi spacer, mam za oknem +17 stopni.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, ale masz kociaka :D

Okropnego Kocura :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli współczuje przeżyć z pracami, coś przykrego :(
    Dziewczyny mnie tak sen zmorzył, że przespałam dwie godziny jak bobasek normalnie.
    Seli co do kota to znam te łapa odbite na oknie, mój nauczył się po nim pukać łapkami, aby wejść do środka, a ślady zostają i tak to już jest.
    Kryha to super, że znalazłaś nową pracę. A co do testu, to trzeba do niego podejść na spokojnie i ewentualnie powtórzyć za 2-3 dni :)

Terka pytanie do Ciebie, czy ty też byłaś taka śpiąca za dnia, na początku ciąży?
    A piersi mam większe, jak zwykle przy okresie. To chyba tak teraz zostanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 16:16

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:

Kryha wszystkiego najlepszego! :D zastanawiałam sie czy będziesz dzisiaj i będzie okazja złożyć Ci życzenia :D
    Co do testów. Poczekaj jeszcze chwilkę ;)
    Super ze znalazłaś kogoś zaufanego, mam nadzieje ze wszyscy będą zadowoleni ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli współczuje przeżyć z pracami, coś przykrego :(
    Dziewczyny mnie tak sen zmorzył, że przespałam dwie godziny jak bobasek normalnie.
    Seli co do kota to znam te łapa odbite na oknie, mój nauczył się po nim pukać łapkami, aby wejść do środka, a ślady zostają i tak to już jest.
    Kryha to super, że znalazłaś nową pracę. A co do testu, to trzeba do niego podejść na spokojnie i ewentualnie powtórzyć za 2-3 dni :)

Terka pytanie do Ciebie, czy ty też byłaś taka śpiąca za dnia, na początku ciąży?
    A piersi mam większe, jak zwykle przy okresie. To chyba tak teraz zostanie?

Mari-spalam po 10-12h w nocy i potem dosypiałam po 3-4h za dnia ;) nie pracuje wiec nie było problemu :D
    Mi mąż co jakiś czas powtarza "ymmm jakie duże, coraz większe" :P oczywiście sie cieszy a jakże :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 16:22

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Terka za informację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 16:37

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dzięki Terka za informację :)

Polecam sie na tyle na ile mogę pomoc :D

Mari92 lubi tę wiadomość

• kryha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kryha wszystkiego najlepszego! :D zastanawiałam sie czy będziesz dzisiaj i będzie okazja złożyć Ci życzenia :D
    Co do testów. Poczekaj jeszcze chwilkę ;)
    Super ze znalazłaś kogoś zaufanego, mam nadzieje ze wszyscy będą zadowoleni ;)

Dzięki :-) test zrobiłam tylko pod te urodziny, że może będzie prezent :-) tak bym czekała do weekendu

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha - STO LAT! :D Może będzie spóźniony ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kryha - STO LAT! :D Może będzie spóźniony ;)
    Haha oby :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nadrobię was później, bo faktycznie produkujecie jak fabryka! :D
    Kryha, sto lat! Spełnienia najskrytszych marzeń, w tym szczęśliwej ciąży oczywiście! :)

Alegzi, cieszę się, że do nas wróciłaś :) Brakowało nam ciebie :)

Ja chyba przeoczyłam owulację! Te bóle brzucha to chyba owu była. Wczoraj miałam niemal równiusieńkie krechy na owulacyjnym, a dzisiaj ta druga to już bladzioch. Zobaczę w czwartek na USG, czy coś w ogóle było przed tym HSG :)

Ja ogólnie dzisiaj na twarz padam, dzieci mnie wymęczyły. Siadam do obiadku, a później znowu relaks do wieczora :)

alegzi lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Dzięki :-) test zrobiłam tylko pod te urodziny, że może będzie prezent :-) tak bym czekała do weekendu

Często imprezy urodzinowe robi sie w weekendy wiec i Ty tak zrób ;) weekend niedługo a dzisiaj świętuj! ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Nadrobię was później, bo faktycznie produkujecie jak fabryka! :D
    Kryha, sto lat! Spełnienia najskrytszych marzeń, w tym szczęśliwej ciąży oczywiście! :)

Alegzi, cieszę się, że do nas wróciłaś :) Brakowało nam ciebie :)

Ja chyba przeoczyłam owulację! Te bóle brzucha to chyba owu była. Wczoraj miałam niemal równiusieńkie krechy na owulacyjnym, a dzisiaj ta druga to już bladzioch. Zobaczę w czwartek na USG, czy coś w ogóle było przed tym HSG :)

Ja ogólnie dzisiaj na twarz padam, dzieci mnie wymęczyły. Siadam do obiadku, a później znowu relaks do wieczora :)

Oj alex biedna... Ty to masz z ta pracą, wykończą Cie tam kiedyś... Ale to i tak chyba dobrze żeście ominęli co nie? Dobrze kojarzę ze lepiej tak?

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, nie mogłam się jednak powstrzymać żeby tu nie wchodzić ;) Jak już weszłam na pamiętnik to była tylko kwestia czasu kiedy się tutaj pojawię.
    Oj relaksuj się, relaksuj. Ja miałam iść na dłuugi spacer i co? I ubrałam się ładnie, pięknie, wychodzę, zrobiłam 2 kroki i wróciłam do domu. Odechciało mi się ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha, 100 lat, 100 lat, niech żyje, żyje nam! Niech żyje nam!
    Spełnienia marzeń! :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Okropnego Kocura :P

Teraz tak mówisz ;p jakby go zabrakło to byś na pewno rozpaczała po kotku ;)

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    alex, nie mogłam się jednak powstrzymać żeby tu nie wchodzić ;) Jak już weszłam na pamiętnik to była tylko kwestia czasu kiedy się tutaj pojawię.
    Oj relaksuj się, relaksuj. Ja miałam iść na dłuugi spacer i co? I ubrałam się ładnie, pięknie, wychodzę, zrobiłam 2 kroki i wróciłam do domu. Odechciało mi się ;)

Haha ambitne plany? :D no ja dzisiaj z racji powietrza nie wychodziłam nigdzie. Mąż mi zabronił wychodząc do pracy bo syf i potem wracając mówił ze znów syf i mam nie wychodzic dalej :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Teraz tak mówisz ;p jakby go zabrakło to byś na pewno rozpaczała po kotku ;)

Oj nie wyobrażam sobie by go nie było :P Zainwestowałam w niego to raz... A dwa... Woli moją miłość niż żarcie :P

dZhdp1.png

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ