X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ba... Wiadomo, ja będę na zastępstwo... To da l4 i świadczenia na nfz... w razie W. macierzyński pewnie z urzędu będzie... Ale jak to się potoczy to nie wiem.

Dokładnie! Każdy ma inną sytuację i dlatego każda decyzja jest inna :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć ;)
    Zacny plan na 2018, ale jaki piękny. Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Waszej myśli.
    Czuje że będzie ciężko wszystko ogarnąć w rok ale wierzę że się uda, podobno wiara czyni cuda więc trzeba wierzyć :) no i realizować plany :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo chcę czekać aż na umowę na nieokreślony, wiesz... pewnie tu dostanę koleną na zastępstwo to rok pracy, a potem? pewnie gdzie indziej, to też rok pracy, i może za dwa lata byłaby ta na nieokreślony albo i nie... A u mnie czas działa na niekorzyść ;/ Ehh trudne to :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się objadłam :D Zjadłam 1 pączka z 41g i do tego wzięłam mleko smakowe z 200ml. Zaraz pęknę. Wczoraj piekłam pączki w piekarniku. Niby dobre, ale to nie to samo co smażone na głębokim oleju :D

gosia1992 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Czuje że będzie ciężko wszystko ogarnąć w rok ale wierzę że się uda, podobno wiara czyni cuda więc trzeba wierzyć :) no i realizować plany :)

Otóż to :) Lepiej mieć co robić niż się zasiedzieć, bo potem nic się nie chce, człowiek jest ociężały i tylko narzeka. Ja lubię jak się dużo dzieje :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie bardzo chcę czekać aż na umowę na nieokreślony, wiesz... pewnie tu dostanę koleną na zastępstwo to rok pracy, a potem? pewnie gdzie indziej, to też rok pracy, i może za dwa lata byłaby ta na nieokreślony albo i nie... A u mnie czas działa na niekorzyść ;/ Ehh trudne to :P

No tak, tak. Ja zaczęłam pracę 2 lata temu, więc jestem w trochę innej sytuacji, ale pamiętam, że wtedy zależało mi najpierw na umowie, a potem na dziecku. Jakbym miała czekać ze staraniami 2 lata teraz oj to bym się chyba zapłakała. No, ale różnie w życiu bywa, niektórzy muszą.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ale się objadłam :D Zjadłam 1 pączka z 41g i do tego wzięłam mleko smakowe z 200ml. Zaraz pęknę. Wczoraj piekłam pączki w piekarniku. Niby dobre, ale to nie to samo co smażone na głębokim oleju :D

łoo... To ja może nie wspominam,że zeżarłam 200 g czekolady z wiórkami kokosowymi :P
    ale wzięłam tabletkę formeticu :D haha

Muszę ogarniać... Tesco zakupy przywiozło, normalnie mąż mi kartę wczoraj zaiwanił i nie oddał ;/ bo miał mi kasę wpłacić, wpłacił i zapomniał oddać ;/ ale dobrze,że miałam kasę w portfelu i koleś przyjął ją ;/ zestresowałam się. Idę się myć, robić obiad... Bo serial mnie pochłonął ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak jest opcja umowy na czas nie określony to jest super, ja pracuje już 2 lata mam umowę do końca roku jeszcze bo szefowa myśli o emeryturze, więc troszkę ale....jest mimo to bardzo się cieszę chociaż był plan przejęcia działalności, a teraz nie wiem czy podałam ale to czas pokaże. Los tak chciał i jestem dobrej myśli

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No tak, tak. Ja zaczęłam pracę 2 lata temu, więc jestem w trochę innej sytuacji, ale pamiętam, że wtedy zależało mi najpierw na umowie, a potem na dziecku. Jakbym miała czekać ze staraniami 2 lata teraz oj to bym się chyba zapłakała. No, ale różnie w życiu bywa, niektórzy muszą.

Ja czekałam już na jednej na kredyt :P jak się trafiła okazja... To czmychnęłam :P mam nawet dyscyplinarkę do marca :P hahahaha :D ale tu mnie przyjęli z dyscyplinarką, powiedzieli, że tamta babka jest głupia, kto by pracował za 800 zł mając skończone studia i kredyt? :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    łoo... To ja może nie wspominam,że zeżarłam 200 g czekolady z wiórkami kokosowymi :P
    ale wzięłam tabletkę formeticu :D haha

Muszę ogarniać... Tesco zakupy przywiozło, normalnie mąż mi kartę wczoraj zaiwanił i nie oddał ;/ bo miał mi kasę wpłacić, wpłacił i zapomniał oddać ;/ ale dobrze,że miałam kasę w portfelu i koleś przyjął ją ;/ zestresowałam się. Idę się myć, robić obiad... Bo serial mnie pochłonął ;P

Łoo losie ja bym chyba mężulka ukatrupiła :D Nigdy nie mam pieniędzy w portfelu. Co oglądasz za serial?

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Zawsze jak jest opcja umowy na czas nie określony to jest super, ja pracuje już 2 lata mam umowę do końca roku jeszcze bo szefowa myśli o emeryturze, więc troszkę ale....jest mimo to bardzo się cieszę chociaż był plan przejęcia działalności, a teraz nie wiem czy podałam ale to czas pokaże. Los tak chciał i jestem dobrej myśli

Jasne, jak już się udało to nie ma co, zawsze można coś wymyślić ;)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:

Podołasz, podołasz! Kto jak nie Ty! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 14:23

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja czekałam już na jednej na kredyt :P jak się trafiła okazja... To czmychnęłam :P mam nawet dyscyplinarkę do marca :P hahahaha :D ale tu mnie przyjęli z dyscyplinarką, powiedzieli, że tamta babka jest głupia, kto by pracował za 800 zł mając skończone studia i kredyt? :P

Za co Ci dała dyscyplinarkę?

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Łoo losie ja bym chyba mężulka ukatrupiła :D Nigdy nie mam pieniędzy w portfelu. Co oglądasz za serial?

Już mu zapowiedziałam, że jest martwy :P Mamy dwa konta, w sumie nawet trzy bo te trzecie jest kredytowe ale bez karty... I specjalnie wpłacał bo tesco tylko karty przyjmuje... jak wyciągnęłam gotówkę i wystarczyło to odetchnęłam :P bo nie wiem skąd miałam tyle kasy :P jakimś fartem chyba po wczoraj :P

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji :)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Już mu zapowiedziałam, że jest martwy :P Mamy dwa konta, w sumie nawet trzy bo te trzecie jest kredytowe ale bez karty... I specjalnie wpłacał bo tesco tylko karty przyjmuje... jak wyciągnęłam gotówkę i wystarczyło to odetchnęłam :P bo nie wiem skąd miałam tyle kasy :P jakimś fartem chyba po wczoraj :P

Hehe wyobrażam sobie Twoją minę jak otwierasz portfel :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Za co Ci dała dyscyplinarkę?

Za to,że nie chciała mnie zwolnić... Miałam 3 tygodnie wypowiedzenia, za porozumieniem stron, zgodziła się... Dałam jej dziewczynę na moje miejsce - zaraz na drugi dzień przyszła.... A potem dostaje świadectwo, że jest dyscyplinarka :P ale nie miałam odwagi się kłócić (to też była szkoła państwowa ale tam byłam pomocą, nie nauczycielem). A potem jak wszyscy mi mówili i zebrałam się by to zgłosić było za późno.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Hehe wyobrażam sobie Twoją minę jak otwierasz portfel :D

nooo... wyciągnęłam "be active" i patrzę kurdę... tym nie zapłacę :P a potem haaaajs ! :D ale mega hahahha wczoraj odliczałam na wpłaty itp... To myślałam, że zostawiłam sobie niepełną stówkę a tam więcej :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Za to,że nie chciała mnie zwolnić... Miałam 3 tygodnie wypowiedzenia, za porozumieniem stron, zgodziła się... Dałam jej dziewczynę na moje miejsce - zaraz na drugi dzień przyszła.... A potem dostaje świadectwo, że jest dyscyplinarka :P ale nie miałam odwagi się kłócić (to też była szkoła państwowa ale tam byłam pomocą, nie nauczycielem). A potem jak wszyscy mi mówili i zebrałam się by to zgłosić było za późno.

ale ci.. No weź jak tak można zrobić młodej dziewczynie ;/

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    ale ci.. No weź jak tak można zrobić młodej dziewczynie ;/

a to sucz... I tyle :P traktowała ludzi jak śmieci... Bo pomoce to niewykształcone baby do sprzątania i nadstawiania się za małe pieniądze... Bardzo dużo dziewczyn odeszło. Mi rzucała argument, że nie może mnie zwolnić bo chodzi o dobro uczniów! A jak mnie zostawiała z 4 dorosłych autystów (22 i 21 lat) bez nauczyciela na cały dzień to było ok? Bo mój nauczyciel musiał jej robić jakieś rzeczy na komputerze ;/ I wtedy się nie liczyło niczyje bezpieczeństwo :P

dZhdp1.png

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ