X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ba... Wiadomo, ja będę na zastępstwo... To da l4 i świadczenia na nfz... w razie W. macierzyński pewnie z urzędu będzie... Ale jak to się potoczy to nie wiem.

Dokładnie! Każdy ma inną sytuację i dlatego każda decyzja jest inna :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć ;)
    Zacny plan na 2018, ale jaki piękny. Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Waszej myśli.
    Czuje że będzie ciężko wszystko ogarnąć w rok ale wierzę że się uda, podobno wiara czyni cuda więc trzeba wierzyć :) no i realizować plany :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo chcę czekać aż na umowę na nieokreślony, wiesz... pewnie tu dostanę koleną na zastępstwo to rok pracy, a potem? pewnie gdzie indziej, to też rok pracy, i może za dwa lata byłaby ta na nieokreślony albo i nie... A u mnie czas działa na niekorzyść ;/ Ehh trudne to :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się objadłam :D Zjadłam 1 pączka z 41g i do tego wzięłam mleko smakowe z 200ml. Zaraz pęknę. Wczoraj piekłam pączki w piekarniku. Niby dobre, ale to nie to samo co smażone na głębokim oleju :D

gosia1992 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Czuje że będzie ciężko wszystko ogarnąć w rok ale wierzę że się uda, podobno wiara czyni cuda więc trzeba wierzyć :) no i realizować plany :)

Otóż to :) Lepiej mieć co robić niż się zasiedzieć, bo potem nic się nie chce, człowiek jest ociężały i tylko narzeka. Ja lubię jak się dużo dzieje :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie bardzo chcę czekać aż na umowę na nieokreślony, wiesz... pewnie tu dostanę koleną na zastępstwo to rok pracy, a potem? pewnie gdzie indziej, to też rok pracy, i może za dwa lata byłaby ta na nieokreślony albo i nie... A u mnie czas działa na niekorzyść ;/ Ehh trudne to :P

No tak, tak. Ja zaczęłam pracę 2 lata temu, więc jestem w trochę innej sytuacji, ale pamiętam, że wtedy zależało mi najpierw na umowie, a potem na dziecku. Jakbym miała czekać ze staraniami 2 lata teraz oj to bym się chyba zapłakała. No, ale różnie w życiu bywa, niektórzy muszą.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ale się objadłam :D Zjadłam 1 pączka z 41g i do tego wzięłam mleko smakowe z 200ml. Zaraz pęknę. Wczoraj piekłam pączki w piekarniku. Niby dobre, ale to nie to samo co smażone na głębokim oleju :D

łoo... To ja może nie wspominam,że zeżarłam 200 g czekolady z wiórkami kokosowymi :P
    ale wzięłam tabletkę formeticu :D haha

Muszę ogarniać... Tesco zakupy przywiozło, normalnie mąż mi kartę wczoraj zaiwanił i nie oddał ;/ bo miał mi kasę wpłacić, wpłacił i zapomniał oddać ;/ ale dobrze,że miałam kasę w portfelu i koleś przyjął ją ;/ zestresowałam się. Idę się myć, robić obiad... Bo serial mnie pochłonął ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak jest opcja umowy na czas nie określony to jest super, ja pracuje już 2 lata mam umowę do końca roku jeszcze bo szefowa myśli o emeryturze, więc troszkę ale....jest mimo to bardzo się cieszę chociaż był plan przejęcia działalności, a teraz nie wiem czy podałam ale to czas pokaże. Los tak chciał i jestem dobrej myśli

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No tak, tak. Ja zaczęłam pracę 2 lata temu, więc jestem w trochę innej sytuacji, ale pamiętam, że wtedy zależało mi najpierw na umowie, a potem na dziecku. Jakbym miała czekać ze staraniami 2 lata teraz oj to bym się chyba zapłakała. No, ale różnie w życiu bywa, niektórzy muszą.

Ja czekałam już na jednej na kredyt :P jak się trafiła okazja... To czmychnęłam :P mam nawet dyscyplinarkę do marca :P hahahaha :D ale tu mnie przyjęli z dyscyplinarką, powiedzieli, że tamta babka jest głupia, kto by pracował za 800 zł mając skończone studia i kredyt? :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    łoo... To ja może nie wspominam,że zeżarłam 200 g czekolady z wiórkami kokosowymi :P
    ale wzięłam tabletkę formeticu :D haha

Muszę ogarniać... Tesco zakupy przywiozło, normalnie mąż mi kartę wczoraj zaiwanił i nie oddał ;/ bo miał mi kasę wpłacić, wpłacił i zapomniał oddać ;/ ale dobrze,że miałam kasę w portfelu i koleś przyjął ją ;/ zestresowałam się. Idę się myć, robić obiad... Bo serial mnie pochłonął ;P

Łoo losie ja bym chyba mężulka ukatrupiła :D Nigdy nie mam pieniędzy w portfelu. Co oglądasz za serial?

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Zawsze jak jest opcja umowy na czas nie określony to jest super, ja pracuje już 2 lata mam umowę do końca roku jeszcze bo szefowa myśli o emeryturze, więc troszkę ale....jest mimo to bardzo się cieszę chociaż był plan przejęcia działalności, a teraz nie wiem czy podałam ale to czas pokaże. Los tak chciał i jestem dobrej myśli

Jasne, jak już się udało to nie ma co, zawsze można coś wymyślić ;)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:

Podołasz, podołasz! Kto jak nie Ty! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 14:23

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja czekałam już na jednej na kredyt :P jak się trafiła okazja... To czmychnęłam :P mam nawet dyscyplinarkę do marca :P hahahaha :D ale tu mnie przyjęli z dyscyplinarką, powiedzieli, że tamta babka jest głupia, kto by pracował za 800 zł mając skończone studia i kredyt? :P

Za co Ci dała dyscyplinarkę?

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Łoo losie ja bym chyba mężulka ukatrupiła :D Nigdy nie mam pieniędzy w portfelu. Co oglądasz za serial?

Już mu zapowiedziałam, że jest martwy :P Mamy dwa konta, w sumie nawet trzy bo te trzecie jest kredytowe ale bez karty... I specjalnie wpłacał bo tesco tylko karty przyjmuje... jak wyciągnęłam gotówkę i wystarczyło to odetchnęłam :P bo nie wiem skąd miałam tyle kasy :P jakimś fartem chyba po wczoraj :P

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji :)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Już mu zapowiedziałam, że jest martwy :P Mamy dwa konta, w sumie nawet trzy bo te trzecie jest kredytowe ale bez karty... I specjalnie wpłacał bo tesco tylko karty przyjmuje... jak wyciągnęłam gotówkę i wystarczyło to odetchnęłam :P bo nie wiem skąd miałam tyle kasy :P jakimś fartem chyba po wczoraj :P

Hehe wyobrażam sobie Twoją minę jak otwierasz portfel :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Za co Ci dała dyscyplinarkę?

Za to,że nie chciała mnie zwolnić... Miałam 3 tygodnie wypowiedzenia, za porozumieniem stron, zgodziła się... Dałam jej dziewczynę na moje miejsce - zaraz na drugi dzień przyszła.... A potem dostaje świadectwo, że jest dyscyplinarka :P ale nie miałam odwagi się kłócić (to też była szkoła państwowa ale tam byłam pomocą, nie nauczycielem). A potem jak wszyscy mi mówili i zebrałam się by to zgłosić było za późno.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Hehe wyobrażam sobie Twoją minę jak otwierasz portfel :D

nooo... wyciągnęłam "be active" i patrzę kurdę... tym nie zapłacę :P a potem haaaajs ! :D ale mega hahahha wczoraj odliczałam na wpłaty itp... To myślałam, że zostawiłam sobie niepełną stówkę a tam więcej :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Za to,że nie chciała mnie zwolnić... Miałam 3 tygodnie wypowiedzenia, za porozumieniem stron, zgodziła się... Dałam jej dziewczynę na moje miejsce - zaraz na drugi dzień przyszła.... A potem dostaje świadectwo, że jest dyscyplinarka :P ale nie miałam odwagi się kłócić (to też była szkoła państwowa ale tam byłam pomocą, nie nauczycielem). A potem jak wszyscy mi mówili i zebrałam się by to zgłosić było za późno.

ale ci.. No weź jak tak można zrobić młodej dziewczynie ;/

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    ale ci.. No weź jak tak można zrobić młodej dziewczynie ;/

a to sucz... I tyle :P traktowała ludzi jak śmieci... Bo pomoce to niewykształcone baby do sprzątania i nadstawiania się za małe pieniądze... Bardzo dużo dziewczyn odeszło. Mi rzucała argument, że nie może mnie zwolnić bo chodzi o dobro uczniów! A jak mnie zostawiała z 4 dorosłych autystów (22 i 21 lat) bez nauczyciela na cały dzień to było ok? Bo mój nauczyciel musiał jej robić jakieś rzeczy na komputerze ;/ I wtedy się nie liczyło niczyje bezpieczeństwo :P

dZhdp1.png

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ