Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Pewnie ze dasz rade ale jak czujesz teraz ulge to może faktycznie po prostu to nie wasz czas jest nie każdy ma tak samo przecież
Pewnie dalej będę się bała za parę miesięcy ale to nic nie zmieni, czasu lepszego nie będzie a moje zdrowie gorsze, nie chcę potem żałować, że zwlekałam za długo... O tyle, że z tym stażem będę miała jasną sprawę. -
Seli wrote:Pewnie dalej będę się bała za parę miesięcy ale to nic nie zmieni, czasu lepszego nie będzie a moje zdrowie gorsze, nie chcę potem żałować, że zwlekałam za długo... O tyle, że z tym stażem będę miała jasną sprawę.
A staż masz do kiedy?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dziewczyny szalejecie dziś
Co do elektroniki mnie też to przeraża że dzieci już od tak wczesnego wieku często są lepiej w temat wprowadzone niż my.
Ale z drugiej strony, jak jakieś dziecko nie ma telefonu to jest szykanowane przez rówieśników i często rodzic kupuje tylko i wyłącznie po to aby uszczęśliwić syna/córkę aby nie dostawalo od pozostałych to jest chore ale i przez to koło się zamyka a żeby tak wprowadzili zakaz w szkole,bo tak to jest jedno wielkie szpanerstwo22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
terka wrote:A staż masz do kiedy?
Kończę 31.05 i egzamin w czerwcu. Do sierpnia mam umowę i drugą pewnie podpiszę już na początku sierpnia albo w lipcu. Więc byłabym spokojna, że mam możliwość l4 i nie zostaje z niczym w sensie... Tyle lat studiów, kasy... A po tych zmianach na nowo staż to 2 lata, a teraz tylko 9 miesięcy... Niby nie dużo daje bo do pensji doliczą 50 zł, ale to już inaczej w papierach wygląda. -
Kaassiia wrote:Dziewczyny szalejecie dziś
Co do elektroniki mnie też to przeraża że dzieci już od tak wczesnego wieku często są lepiej w temat wprowadzone niż my.
Ale z drugiej strony, jak jakieś dziecko nie ma telefonu to jest szykanowane przez rówieśników i często rodzic kupuje tylko i wyłącznie po to aby uszczęśliwić syna/córkę aby nie dostawalo od pozostałych to jest chore ale i przez to koło się zamyka a żeby tak wprowadzili zakaz w szkole,bo tak to jest jedno wielkie szpanerstwo
Ooo zakaz w szkole super sprawa
No racja, ale warto tez uczyć dziecko (co łatwe nie jest) ze jest wartościowe bez tych rzeczy gadżetów pierdół itd. Żeby faktycznie w to wierzyło... Od razu łatwiej takiemu potem
Szykanowanie... Chyba z każdego powodu już potrafią żeby właśnie się dowartościowaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:Kończę 31.05 i egzamin w czerwcu. Do sierpnia mam umowę i drugą pewnie podpiszę już na początku sierpnia albo w lipcu. Więc byłabym spokojna, że mam możliwość l4 i nie zostaje z niczym w sensie... Tyle lat studiów, kasy... A po tych zmianach na nowo staż to 2 lata, a teraz tylko 9 miesięcy... Niby nie dużo daje bo do pensji doliczą 50 zł, ale to już inaczej w papierach wygląda.
Czyli nie tak długo zostało. Akurat do czasu tego leczenia jasne ze praca a staż to co innego jest... Ale chyba trzeba mieć ileś przepracowane żeby było płatne L4... Tak cos mi świta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:59
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:Kończę 31.05 i egzamin w czerwcu. Do sierpnia mam umowę i drugą pewnie podpiszę już na początku sierpnia albo w lipcu. Więc byłabym spokojna, że mam możliwość l4 i nie zostaje z niczym w sensie... Tyle lat studiów, kasy... A po tych zmianach na nowo staż to 2 lata, a teraz tylko 9 miesięcy... Niby nie dużo daje bo do pensji doliczą 50 zł, ale to już inaczej w papierach wygląda.
No tak. Miałabyś do czego wracać1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
terka wrote:Czyli nie tak długo zostało. Akurat do czasu tego leczenia jasne ze praca a staż to co innego jest... Ale chyba trzeba mieć ileś przepracowane żeby było płatne L4... Tak cos mi świta...
Nie, nie... Ehm, ja jestem nauczycielem stażystą, na karcie nauczyciela, mam normalnie wszystko, ale też to umowa na zastępstwo i w czerwcu będę kontraktowym I tytuł dostanę na zawsze, więc inaczej się potem patrzy na takiego kontraktowego a na takiego co nic nie ma. W razie czego po ciąży lepiej o pracę. Kolejną umowę dostanę też na zastępstwo... na 95 % ... Chyba, że wybłagam na czas nieokreślony ale nie sądzę I np. mając tytuł, umowę to we wrześniu przychodzę, rzucam l4 i mi rybka a tak... To nie miałabym pracy, ani stażu... Nie chciałabym gdzieś w duszy czuć rozgoryczenia, że to przez dziecko a tak "super mi szło"... Tym bardziej, że mąż super zarabia i się ciągle rozwija... Z resztą sobie poradzę z bólem, z dietą... Pieluchami -
Kaassiia wrote:Dziewczyny szalejecie dziś
Ale z drugiej strony, jak jakieś dziecko nie ma telefonu to jest szykanowane przez rówieśników i często rodzic kupuje tylko i wyłącznie po to aby uszczęśliwić syna/córkę aby nie dostawalo od pozostałych to jest chore ale i przez to koło się zamyka a żeby tak wprowadzili zakaz w szkole,bo tak to jest jedno wielkie szpanerstwo
Kasia, gratulację! Dopiero spojrzałam,że jesteś w ciąży1cs z CLO
-
terka wrote:Ooo zakaz w szkole super sprawa
No racja, ale warto tez uczyć dziecko (co łatwe nie jest) ze jest wartościowe bez tych rzeczy gadżetów pierdół itd. Żeby faktycznie w to wierzyło... Od razu łatwiej takiemu potem
Szykanowanie... Chyba z każdego powodu już potrafią żeby właśnie się dowartościować
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
alegzi wrote:No tak. Miałabyś do czego wracać
o to to, wiecie teraz kolejne 3,5 tysiąca zapłacę za mgr... w lutym. w sumie tak z 40 tysięcy poszło na moje studia... Jak już złapałam się zawodu w państwówce to szkoda tego tak tracić. To idealna praca dla matki, wakacje, ferie... jest też dużo pracy we wrześniu i innych miesiącach, ma swoje minusy ale mimo to... Nie tak źle. -
alegzi wrote:Kasia, gratulację! Dopiero spojrzałam,że jesteś w ciąży
alegzi lubi tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Seli wrote:o to to, wiecie teraz kolejne 3,5 tysiąca zapłacę za mgr... w lutym. w sumie tak z 40 tysięcy poszło na moje studia... Jak już złapałam się zawodu w państwówce to szkoda tego tak tracić. To idealna praca dla matki, wakacje, ferie... jest też dużo pracy we wrześniu i innych miesiącach, ma swoje minusy ale mimo to... Nie tak źle.
40 tysięcy? Matko, co Ty mówisz? Studiowałaś wszystko prywatnie?1cs z CLO
-
Kaassiia wrote:Udało się teraz czekam na rozwój mojej kropeczki i niebawem wizyta i pewnie założenie karty ciąży
Spojrzałam, że to Twój 22 cykl i chciałam porównać z moimi cyklami, a potem O JENY ONA JEST W CIĄŻYterka lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
alegzi wrote:40 tysięcy? Matko, co Ty mówisz? Studiowałaś wszystko prywatnie?
Nie... licencjat państwowo ale zaocznie bo musiałam pracować a teraz mgr prywatnie zaocznie 6,200 rok... Plus koszt obrony, a na ostatnim roku licencjatu jeszcze dodać koszty pociągów bo co tydzień zjazd w Warszawie a ja mieszkałam we Wrocławiu -
alegzi wrote:Spojrzałam, że to Twój 22 cykl i chciałam porównać z moimi cyklami, a potem O JENY ONA JEST W CIĄŻY22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Seli wrote:Nie... licencjat państwowo ale zaocznie bo musiałam pracować a teraz mgr prywatnie zaocznie 6,200 rok... Plus koszt obrony, a na ostatnim roku licencjatu jeszcze dodać koszty pociągów bo co tydzień zjazd w Warszawie a ja mieszkałam we Wrocławiu
O kurczaczki, a ja sobie tylko koszt studiów liczyłam. Licencjat robiłam dziennie, ale magistra zaocznie, za którego musiałam płacić ok. 5tys. Same studia bez dojazdów, materiałów wyszły mnie z 10tys.1cs z CLO