X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie ze dasz rade :D ale jak czujesz teraz ulge to może faktycznie po prostu to nie wasz czas jest ;) nie każdy ma tak samo przecież ;)

Pewnie dalej będę się bała za parę miesięcy ale to nic nie zmieni, czasu lepszego nie będzie a moje zdrowie gorsze, nie chcę potem żałować, że zwlekałam za długo... O tyle, że z tym stażem będę miała jasną sprawę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pewnie dalej będę się bała za parę miesięcy ale to nic nie zmieni, czasu lepszego nie będzie a moje zdrowie gorsze, nie chcę potem żałować, że zwlekałam za długo... O tyle, że z tym stażem będę miała jasną sprawę.

A staż masz do kiedy?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie dziś :)
    Co do elektroniki mnie też to przeraża że dzieci już od tak wczesnego wieku często są lepiej w temat wprowadzone niż my.
    Ale z drugiej strony, jak jakieś dziecko nie ma telefonu to jest szykanowane przez rówieśników i często rodzic kupuje tylko i wyłącznie po to aby uszczęśliwić syna/córkę aby nie dostawalo od pozostałych to jest chore ale i przez to koło się zamyka a żeby tak wprowadzili zakaz w szkole,bo tak to jest jedno wielkie szpanerstwo

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A staż masz do kiedy?

Kończę 31.05 i egzamin w czerwcu. Do sierpnia mam umowę i drugą pewnie podpiszę już na początku sierpnia albo w lipcu. Więc byłabym spokojna, że mam możliwość l4 i nie zostaje z niczym :P w sensie... Tyle lat studiów, kasy... A po tych zmianach na nowo staż to 2 lata, a teraz tylko 9 miesięcy... Niby nie dużo daje bo do pensji doliczą 50 zł, ale to już inaczej w papierach wygląda.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Co do elektroniki mnie też to przeraża że dzieci już od tak wczesnego wieku często są lepiej w temat wprowadzone niż my.
    Ale z drugiej strony, jak jakieś dziecko nie ma telefonu to jest szykanowane przez rówieśników i często rodzic kupuje tylko i wyłącznie po to aby uszczęśliwić syna/córkę aby nie dostawalo od pozostałych to jest chore ale i przez to koło się zamyka a żeby tak wprowadzili zakaz w szkole,bo tak to jest jedno wielkie szpanerstwo

Ooo zakaz w szkole super sprawa :D
    No racja, ale warto tez uczyć dziecko (co łatwe nie jest) ze jest wartościowe bez tych rzeczy gadżetów pierdół itd. Żeby faktycznie w to wierzyło... Od razu łatwiej takiemu potem ;)
    Szykanowanie... Chyba z każdego powodu już potrafią żeby właśnie się dowartościować

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kończę 31.05 i egzamin w czerwcu. Do sierpnia mam umowę i drugą pewnie podpiszę już na początku sierpnia albo w lipcu. Więc byłabym spokojna, że mam możliwość l4 i nie zostaje z niczym :P w sensie... Tyle lat studiów, kasy... A po tych zmianach na nowo staż to 2 lata, a teraz tylko 9 miesięcy... Niby nie dużo daje bo do pensji doliczą 50 zł, ale to już inaczej w papierach wygląda.

Czyli nie tak długo zostało. Akurat do czasu tego leczenia :P jasne ze praca a staż to co innego jest... Ale chyba trzeba mieć ileś przepracowane żeby było płatne L4... Tak cos mi świta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:59

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

No tak. Miałabyś do czego wracać ;)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czyli nie tak długo zostało. Akurat do czasu tego leczenia :P jasne ze praca a staż to co innego jest... Ale chyba trzeba mieć ileś przepracowane żeby było płatne L4... Tak cos mi świta...

Nie, nie... Ehm, ja jestem nauczycielem stażystą, na karcie nauczyciela, mam normalnie wszystko, ale też to umowa na zastępstwo i w czerwcu będę kontraktowym :) I tytuł dostanę na zawsze, więc inaczej się potem patrzy na takiego kontraktowego a na takiego co nic nie ma. W razie czego po ciąży lepiej o pracę. Kolejną umowę dostanę też na zastępstwo... na 95 % ... Chyba, że wybłagam na czas nieokreślony ale nie sądzę :P I np. mając tytuł, umowę to we wrześniu przychodzę, rzucam l4 i mi rybka :P a tak... To nie miałabym pracy, ani stażu... Nie chciałabym gdzieś w duszy czuć rozgoryczenia, że to przez dziecko a tak "super mi szło"... Tym bardziej, że mąż super zarabia i się ciągle rozwija... Z resztą sobie poradzę :P z bólem, z dietą... Pieluchami :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:

Kasia, gratulację! Dopiero spojrzałam,że jesteś w ciąży :D

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ooo zakaz w szkole super sprawa :D
    No racja, ale warto tez uczyć dziecko (co łatwe nie jest) ze jest wartościowe bez tych rzeczy gadżetów pierdół itd. Żeby faktycznie w to wierzyło... Od razu łatwiej takiemu potem ;)
    Szykanowanie... Chyba z każdego powodu już potrafią żeby właśnie się dowartościować
    Z tym to prawda każdy powód dobry w końcu trzeba być cool, to teraz najważniejsze w środowisku szkolnym. Rodzice mają trudne zadanie za naszych czasów żeby znalesc złoty środek aby dziecko nie było wytykane a za razem nie popadko w sidła dzisiejszych czasów

21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No tak. Miałabyś do czego wracać ;)

o to to, wiecie teraz kolejne 3,5 tysiąca zapłacę za mgr... w lutym. w sumie tak z 40 tysięcy poszło na moje studia... Jak już złapałam się zawodu w państwówce to szkoda tego tak tracić. To idealna praca dla matki, wakacje, ferie... jest też dużo pracy we wrześniu i innych miesiącach, ma swoje minusy ale mimo to... Nie tak źle.

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Kasia, gratulację! Dopiero spojrzałam,że jesteś w ciąży :D
    Udało się :) teraz czekam na rozwój mojej kropeczki i niebawem wizyta i pewnie założenie karty ciąży

alegzi lubi tę wiadomość

21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    o to to, wiecie teraz kolejne 3,5 tysiąca zapłacę za mgr... w lutym. w sumie tak z 40 tysięcy poszło na moje studia... Jak już złapałam się zawodu w państwówce to szkoda tego tak tracić. To idealna praca dla matki, wakacje, ferie... jest też dużo pracy we wrześniu i innych miesiącach, ma swoje minusy ale mimo to... Nie tak źle.

40 tysięcy? Matko, co Ty mówisz? Studiowałaś wszystko prywatnie?

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Udało się :) teraz czekam na rozwój mojej kropeczki i niebawem wizyta i pewnie założenie karty ciąży

Spojrzałam, że to Twój 22 cykl i chciałam porównać z moimi cyklami, a potem O JENY ONA JEST W CIĄŻY :)

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    40 tysięcy? Matko, co Ty mówisz? Studiowałaś wszystko prywatnie?

Nie... licencjat państwowo ale zaocznie bo musiałam pracować :P a teraz mgr prywatnie zaocznie 6,200 rok... Plus koszt obrony, a na ostatnim roku licencjatu jeszcze dodać koszty pociągów bo co tydzień zjazd w Warszawie a ja mieszkałam we Wrocławiu :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasy poszło widzę oj poszło. Fakt szkoda tego marnować... Tyle kasy czasu i zapewne nerwów także... I tak jak mówisz załapałaś sie na państwówkę... ;)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Spojrzałam, że to Twój 22 cykl i chciałam porównać z moimi cyklami, a potem O JENY ONA JEST W CIĄŻY :)
    He sama jestem w szoku więc kochana jest nadzieja dla nas wszystkich

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Hahaha :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie... licencjat państwowo ale zaocznie bo musiałam pracować :P a teraz mgr prywatnie zaocznie 6,200 rok... Plus koszt obrony, a na ostatnim roku licencjatu jeszcze dodać koszty pociągów bo co tydzień zjazd w Warszawie a ja mieszkałam we Wrocławiu :P

O kurczaczki, a ja sobie tylko koszt studiów liczyłam. Licencjat robiłam dziennie, ale magistra zaocznie, za którego musiałam płacić ok. 5tys. Same studia bez dojazdów, materiałów wyszły mnie z 10tys.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    He sama jestem w szoku więc kochana jest nadzieja dla nas wszystkich

Rozumiem, że wszystko poszło naturalnie? Czy mieliście jakieś stymulacje?

1cs z CLO
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ