X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kochana... Wiem ze takie rzeczy bola... Nie możesz sie skupiać na tym ze inni itd bo zwariujesz... Naprawdę... Rodzina niestety nie pomaga i to jest przykre...

Staram się nie patrzec na innych. Dzisiaj noc była tak bezsenna, że się nie dało ale na szczęście zaczynam kolejne dni płodne i w nich pokładam nadzieje.
    Dzisiaj mam 10dc i czuje powoli mokrość, śluz sie pojawia

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Staram się nie patrzec na innych. Dzisiaj noc była tak bezsenna, że się nie dało ale na szczęście zaczynam kolejne dni płodne i w nich pokładam nadzieje.
    Dzisiaj mam 10dc i czuje powoli mokrość, śluz sie pojawia

Będzie dobrze :) ja też miałam czasem takie akcje... Parę lat temu byłam zła... Bo ja chorowałam, dawali mi małe szanse na ciążę... A wszystkie dookoła mnie powpadały...

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha, u mnie w mieście rodzinnym też śniegu po kolana było w weekend. A w Opolu zero, tylko sam smród powietrza :/

Alegzi, my właśnie z mężem rozważamy Hiszpanię w maju :) Polecasz? Będzie tam o tej porze roku ciepło? Szukamy kierunku na maj, podróż poślubno/rocznicowa :) Ale chcemy się powygrzewać na plaży :)

Kochana, oczywiście polecam :) My byliśmy też w Maladze (miasto w Hiszpanii). Ma dostęp do morza Śródziemnego. Piękna! :D Wybierzcie najlepiej miejsce z dostępem do morza. Nie dość, że palmy piękna pogoda to jeszcze woda. Coś cudownego.
    Polecam też Gibraltar albo Portugalię. Byliśmy tam na Nowy Rok. W Portugalii jest ciut taniej niż w Hiszpanii, drogi są gorszej jakości, ale bardzo nam się podobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:11

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Ja dzisiaj całą noc nie mogłam spać,a jak człowiek nie śpi to rozmyśla i w deprechę wpadłam, że mi wszystko nie wychodzi :(
    W odwiedzinach u babć wszyscy pytali o drugie dziecko i w nocy mnie taka rozkmina wzięła dlaczego wszystkim dookoła się udaje bo nie ma dosłownie tygodnia żebym nie dowiedzsiala sie o kolejnych ciążach sąsiadek,znajomych,rodziny a ja wciąż nie mogę :(
    Rano wstałam taka przygnebiona, że mam tylko nadzieję że dzisiaj będe spać jak zabita bo kolejnej tak ciężkiej nocy nie wytrzymam

Kochana, głowa do góry! Trzeba walczyć z tymi myślami, bo w dużej mierze przez nie nie możemy zajść w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:09

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Będzie dobrze :) ja też miałam czasem takie akcje... Parę lat temu byłam zła... Bo ja chorowałam, dawali mi małe szanse na ciążę... A wszystkie dookoła mnie powpadały...

Tylko wlasnie-powpadały... I dla nich to pewnie tragedia była...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ogólnie Hiszpanie zachwalają region Andaluzji. Byliśmy w kilku miastach tam i powiem Ci, że jest na czym oko zwiesić. Malaga właśnie leży w tym regionie ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Dokładnie! Lepiej przemyślane i dojrzałe podejście do tematu.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Tak myślę... Widzę tylko te "szczęśliwe mamuśki" na fb :P cyce w górę, zdjęcia dzieci i milion cytatów smutasów o miłości...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak myślę... Widzę tylko te "szczęśliwe mamuśki" na fb :P cyce w górę, zdjęcia dzieci i milion cytatów smutasów o miłości...

Seli, no jakbym dziś siebie widziała :D Dziś oglądałam zdjęcie koleżanki, która wstawiła fociszkę z brzuszkiem ciążowym i dodała jakiś tam opis...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:18

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjęć to postanowiłam, że jeśli dane mi będzie mieć dzidzię nigdy tego nie zrobię :D

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, no jakbym dziś siebie widziała :D Dziś oglądałam zdjęcie koleżanki, która wstawiła fociszkę z brzuszkiem ciążowym i dodała jakiś tam opis...

moje już wszystkie po ciąży... I "prawdziwa miłość", "jedyna miłość" "sobie urodziłam miłość" i takie tam... a do tego smutne cytaty o tym jak się ufa, zostawia i o związkach... Żal mi ich teraz. Naprawdę. O ile jakieś tam laski jak się wdzięczą na fotach to jednak tutaj same z dzieckiem, czekają na lajki jak pokażą większy dekolt...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Co do zdjęć to postanowiłam, że jeśli dane mi będzie mieć dzidzię nigdy tego nie zrobię :D

Wiesz, możesz mieć jakieś zdjęcie rodzinne, czy coś... ale milion zdjęć maluszka. A do tego pół nagie matki :P masakra... W dodatku ja bym się bała... Staram się nie wstawiać zdjęć swoich. Mam jedynie instagrama samego kota :P a tak to nie mam swoich prawie zdjęć.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    moje już wszystkie po ciąży... I "prawdziwa miłość", "jedyna miłość" "sobie urodziłam miłość" i takie tam... a do tego smutne cytaty o tym jak się ufa, zostawia i o związkach... Żal mi ich teraz. Naprawdę. O ile jakieś tam laski jak się wdzięczą na fotach to jednak tutaj same z dzieckiem, czekają na lajki jak pokażą większy dekolt...

Nagle sie okazuje ze to jest jedyne co pozostało z miłości... ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja też nie ogarniam tych mamusiek na fejsie i instagramie. Jakby urodzenie dziecka było ich jedyną ambicją w życiu.
    Co ciekawe te co najwięcej wrzucają, w realu mają najmniej do pokazania. Chyba muszą się dowartościować na siłę.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam kilka zdjęć ze ślubu i jakieś starocie... Ale tak to nie wrzucam co chwila nic nowego, ogólnie nie lubię zdjęć :) Jedynie mi się podobają takie "niepozowane", z zaskoczenia jakby :) Na których nie mam miny jak hipopotam oczywiście :D

Jak tak siedzę bez męża w domu to dopada mnie "nicmisięniechcizm". Paść idzie :) po 20 idę z psem na spacer i kąpiel sobie zrobię, teraz kończę oglądać Chirurgów :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nagle sie okazuje ze to jest jedyne co pozostało z miłości... ;)

Niestety... A nawet te, które wzięły ślub... To jakoś mąż nagle zniknął. I się zastanawiam czasem jak? Albo na dzieciaka złapały... Albo nie dało się z nimi wytrzymać :P

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale tu dużo piszecie, to dobrze. Fajnie jest mieć z kim pogadać :-)
    A do tych co powpadały, to pewnie nie spodziewały się dzidziusia :-), niestety życie nie jest sprawiedliwe. Ale napewno wszystkim na tym forum uda się zostać mamusiami :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny, ale tu dużo piszecie, to dobrze. Fajnie jest mieć z kim pogadać :-)
    A do tych co powpadały, to pewnie nie spodziewały się dzidziusia :-), niestety życie nie jest sprawiedliwe. Ale napewno wszystkim na tym forum uda się zostać mamusiami :-)

Musi! Jesteśmy młode, piękne ;D hehehe mamy jeszcze masę możliwości, nie ? :D

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wiesz, możesz mieć jakieś zdjęcie rodzinne, czy coś... ale milion zdjęć maluszka. A do tego pół nagie matki :P masakra... W dodatku ja bym się bała... Staram się nie wstawiać zdjęć swoich. Mam jedynie instagrama samego kota :P a tak to nie mam swoich prawie zdjęć.

Nie, nie. Nie można wpadać w paranoję. Im mniej zdjęć tym lepiej :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, szkoda mi tych dziewczyn, które co rusz wstawiają zdjęcia, bo faktycznie jak napisała kryha pewnie nie mają co w realu pokazać. Może muszą to jakoś odreagować.

1cs z CLO
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ