X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Nie .
    Zabrzmiało to mniej więcej tak
    "Ciesz się że masz jedno dziecko bo my tu nie mamy wcale i się staramy i to by chociaż jedno miec A ty nie doceniasz tego co masz" -tylko ubrane w inne slowa

Źle pewne rzeczy brzmia jak sie je pisze a nie mowi. Wiesz o czym "mowie" ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No pokazałaś pazurki :D
    Pewnie Twoja podświadomość wiedziała, że za niedługo musisz się tam udać, więc spłatała Ci figla.
    O jeny zapomniałam, że za niedługo PIT dostanę i trzeba będzie się rozliczyć. Jak ten czas leci... Pamiętam jak w zeszłym roku się tym zajmowałam, a tu już kolejny rok w plecy.

Ale świadomość dopiero doszła dzisiaj do mnie ze tam sie wybierać będę :D do końca lutego sie odbiera? Dobrze pamiętam? ;) ja chce jak najwcześniej mieć to z głowy bo lubię zwroty dostawać a przydadzą się-wiadomo ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Nie .
    Zabrzmiało to mniej więcej tak
    "Ciesz się że masz jedno dziecko bo my tu nie mamy wcale i się staramy i to by chociaż jedno miec A ty nie doceniasz tego co masz" -tylko ubrane w inne slowa

No, no rozumiem. Przepraszam jeśli to tak odebrałaś. Nie miałam niczego złego na myśli. Raczej chodziło mi o to, że trzeba cieszyć się tym co się ma tu i teraz. Życie jest zbyt krótkie na zamartwianie. Ja nie mogę od półtora roku zajść w ciążę, a staram się myśleć pozytywnie. Wiem ile krzywdy i cierpienia jest na świecie, że ludzie nie mają co do gara włożyć, więc nawet jakbym nie mogła mieć dziecka to jestem wdzięczna za męża. Drugiego takiego nie znajdę ;) Każda ma zły dzień/tydzień. To jest normalne, ale jesteśmy tu po to żeby się wspierać i podnosić na duchu. To był mój zamiar.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Kobietki spokojnie forum jest po to żeby się wygadać , napewno nikt nie miał złych intencji .. ja sama od siebie tez Ci napisze ze masz wielkie szczęście ze masz już dzidzia na ziemi i jak najbardziej staraj się o drugie . Jeśli masz ochotę a da Ci to troszkę więcej spokoju to rob badania jak najbardziej ;) spokojnie . Pisze Ci to osoba która pragnie dziecka i za pierwszym razem udało jej się ale niestety synek miał zes Edwardsa i zaledwie miesiąc tenu musiałam się z nim pożegnać ,

Co do znów Hmm dziewczyny wy to macie sny ;D swoją droga patrzyłaś w senniki co znaczy balon ? Albo kolor niebieski ?;p może syn !;p

Ojejciu... Przykro ml bardzo z powodu straty... Robiłaś badania i wiedziałaś ze tak będzie? Czy zaskoczenie? Przepraszam ze pytam ale ja nie robiłam badan dlatego tak dopytuje teraz ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Co do znów Hmm dziewczyny wy to macie sny ;D swoją droga patrzyłaś w senniki co znaczy balon ? Albo kolor niebieski ?;p może syn !;p

Niee, ale może się skuszę i sprawdzę :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No, no rozumiem. Przepraszam jeśli to tak odebrałaś. Nie miałam niczego złego na myśli. Raczej chodziło mi o to, że trzeba cieszyć się tym co się ma tu i teraz. Życie jest zbyt krótkie na zamartwianie. Ja nie mogę od półtora roku zajść w ciążę, a staram się myśleć pozytywnie. Wiem ile krzywdy i cierpienia jest na świecie, że ludzie nie mają co do gara włożyć, więc nawet jakbym nie mogła mieć dziecka to jestem wdzięczna za męża. Drugiego takiego nie znajdę ;) Każda ma zły dzień/tydzień. To jest normalne, ale jesteśmy tu po to żeby się wspierać i podnosić na duchu. To był mój zamiar.

A jak sie ma tyle na głowie co ostatnio nasza Maleńka to juz w ogóle szkoda gadać... Nie trudno o nerwwy...

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Kobietki spokojnie forum jest po to żeby się wygadać , napewno nikt nie miał złych intencji .. ja sama od siebie tez Ci napisze ze masz wielkie szczęście ze masz już dzidzia na ziemi i jak najbardziej staraj się o drugie . Jeśli masz ochotę a da Ci to troszkę więcej spokoju to rob badania jak najbardziej ;) spokojnie . Pisze Ci to osoba która pragnie dziecka i za pierwszym razem udało jej się ale niestety synek miał zes Edwardsa i zaledwie miesiąc tenu musiałam się z nim pożegnać ,

Znam twój ból też w 14 tc musiałam pożegnać się z synkiem..i każda ciążę walczyłam tak jak i każda z nas .. Moja córka to moj skarb i cud jest dla mnie wszystkim Ale nie znaczy to że nie moge pragnac drugiego.. Powiem że jak mam córkę to pragnienie drugiego dziecka jest jeszcze większe niż przy pierwszym

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi właśnie co to za zespół? Dlaczego tak się stalo?

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Niee, ale może się skuszę i sprawdzę :D

Ciekawe czy jest fraza "duszenie sie sflaczałym niebieskim balonem" :P :D :D :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ale świadomość dopiero doszła dzisiaj do mnie ze tam sie wybierać będę :D do końca lutego sie odbiera? Dobrze pamiętam? ;) ja chce jak najwcześniej mieć to z głowy bo lubię zwroty dostawać a przydadzą się-wiadomo ;)

Sen Cię uprzedził ;)
    Tak, do końca lutego. Ja też wolę załatwić te sprawy od razu, bo potem się jeszcze nie daj Boże zapomnij to lipka.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ciekawe czy jest fraza "duszenie sie sflaczałym niebieskim balonem" :P :D :D :D

Nie rozśmieszaj mnie :D Dobrze, że nie popiłam herbaty, bo może bym lapka jeszcze opluła :D

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam Pita z pracy juhu!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Sen Cię uprzedził ;)
    Tak, do końca lutego. Ja też wolę załatwić te sprawy od razu, bo potem się jeszcze nie daj Boże zapomnij to lipka.

Ja tam nie zapominam. Ale im wcześniej sie pójdzie tym wcześniej i ma sie z głowy i szybciej zwrot leci ;) i mniej kolejek!!! :D

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Ja tez chce! Czekam tylko na 1! :D

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, współczuję i mocno tulę! :*

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nie rozśmieszaj mnie :D Dobrze, że nie popiłam herbaty, bo może bym lapka jeszcze opluła :D

Podświadomość Ci zabroniła pic w tym czasie :D

alegzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie rozliczamy przez neta.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka :-) Ja też staram się o drugie i rozumiem co czujesz, ale alegzi nie miała nic złego na myśli :-)

alegzi lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Zazdroszczę ;p ja dopiero będę mogła się rozliczyć w marcu.

1cs z CLO
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nie ważne już... A stres jest wpisany już w moje codzienne życie.. O mała też staraliśmy się długo ponad rok

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ