Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro studia... Ale w niedziele mam mało zajęć i pewnie pójdziemy na festival pizzy :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu mam czas dla siebie. Gołąbki już w piekarniku także obiad na weekend się robi. Jutro jeszcze ulepię pierogi z truskawkami i koniec pichcenia jak na 2 dni :)

Dziękuję Kobitki za rady. Jogurt w lodówce także wiecie co już jem na kolację ;)

Miłego popołudnia.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja włączyłam "Kocur", bajeczka... wulgarna :P i mój kot jest przerażony :P A teraz patrzy na mnie z politowaniem :D ahahahhahaa

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Skąd wiesz ze akurat wtedy? Moze zrobi psikusa :P

Systematycznie przychodzi, oczywiście żyje złudną nadzieją ale nic nie planuje bo ona mi i tak plany pokrzyzuje i nic mi się nie będzie chciało

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja w końcu mam czas dla siebie. Gołąbki już w piekarniku także obiad na weekend się robi. Jutro jeszcze ulepię pierogi z truskawkami i koniec pichcenia jak na 2 dni :)

Dziękuję Kobitki za rady. Jogurt w lodówce także wiecie co już jem na kolację ;)

Miłego popołudnia.

mniam :) :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo alegzi gratuluje ze chciało Ci się i gołąbki i pierogi ;D jeszcze z truskawkami mmmm❤️

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś dzisiaj albo ovu szwankuje, albo internet w domu... Bo się ładuje pół h i się wiesza.
    Ogólnie to nastawiam się na leniuchowanie dzisiaj. Mąż w domu, bo miał mieć urlop żeby mnie z zabiegu odebrać i już było za późno, żeby go anulował. Oni w komputer wpisują i wszystko poszło do systemu. Więc stwierdził, że w domu coś porobi, na zakupy pojechał i w ogóle :) Miał dzień lenia, a teraz nagle mu się wzięło na "robienie czegoś" i sobie miejsca znaleźć nie może. Weekend, a my jak staruszki w domu :D
    Idę się zaraz wykąpać, może jakiś film obejrzymy. A jutro śpię do oporu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja po pracy, weekendzik :) Nadal cierpię po wczorajszym wymazie, nadłubane mam tak, że mnie boli :( A po tych globulkach piecze, wylatuje wszystko na wkładkę i ogólnie, mało komfortowe to jest. Infekcji nie czułam w ogóle, a teraz leczenie boli i piecze.

My z mężem mamy weekend dla siebie w Opolu. Nie jedziemy jednak na te urodziny, pójdziemy sobie na zakupy może i do Manekina :) A wy, jakie plany weekendowe?

alex biedna jesteś :( Przynajmniej w weekend sie rozerwiecie :)

Ja weekend chyba w domu, córka chora

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Kasiula092 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A gdzie to mieszkasz? ;) bo nie ogarniam gdzie kto :P
    Święte miasto-Częstochowa(duża wieś w woj.Śląskim )hehe

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w weekend mieszkanko! Już co raz lepiej nam idzie zostal w sumie salon z kuchnia do ogarniecia. Przepraszam ale teraz nie nadrobie Was. Przepraasszaaaam.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A my w weekend mieszkanko! Już co raz lepiej nam idzie zostal w sumie salon z kuchnia do ogarniecia. Przepraszam ale teraz nie nadrobie Was. Przepraasszaaaam.☺

Ciesz się mieszkankiem :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:

Moja mama była kilka dni w Częstochowie. Wróciła zachwycona :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Za co Ty przepraszasz :D Ciesz się i ogarniajcie mieszkanko ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zaczyna mi się nudzić. Chyba te pierogi zacznę dzisiaj lepić

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy coś oglądać, ale mąż mi jęka i stęka, że go głowa boli i w ogóle, nie do życia jest. Mam nadzieję, że go choroba nie bierze, bo będę miała szpital z obłożnie chorym (jak to facet) :/ Wygoniłam go na spacer z psem i gadałam z mamą przez telefon. I też mi się nudzi alegzi, ale pierogów o tej porze by mi się nie chciało robić :D Chociaż takie z truskawkami bym zjadła <3 Tylko skąd teraz truskawki...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiula092 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Moja mama była kilka dni w Częstochowie. Wróciła zachwycona :)
    Jak się zwiedza miasto to jest spoko, ale jak się w nim mieszka to słabo :P W weekendy to jak chcecie się napić kawy z koleżanką to tylko do 22 bo potem zamykają, pies z kulawą nogą nie zajrzy w centru miasta po 2 w nocy. Zresztą ja to bym się bała, bo tak jak mówię żywej duszy nie ma. Aby sobie posiedzieć dłużej to zostają jedynie puby i dyskoteki a wiadomo nie zawsze ma się ochotę iść w takie miejsce. Galeria aż 1, więc w sobotę to miejsca na parkingu nie uświadczysz. A praca...to pozostawię bez komentarza:D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My mieliśmy coś oglądać, ale mąż mi jęka i stęka, że go głowa boli i w ogóle, nie do życia jest. Mam nadzieję, że go choroba nie bierze, bo będę miała szpital z obłożnie chorym (jak to facet) :/ Wygoniłam go na spacer z psem i gadałam z mamą przez telefon. I też mi się nudzi alegzi, ale pierogów o tej porze by mi się nie chciało robić :D Chociaż takie z truskawkami bym zjadła <3 Tylko skąd teraz truskawki...

Też mi się odechciało. Jakoś nie potrafię się dzisiaj na nic zdecydować. A mąż niech lepiej wyleży to zmęczenie żeby się nie przerodziło w choróbsko... Oj, bo będziesz miała skakania przy nim ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:
    Jak się zwiedza miasto to jest spoko, ale jak się w nim mieszka to słabo :P W weekendy to jak chcecie się napić kawy z koleżanką to tylko do 22 bo potem zamykają, pies z kulawą nogą nie zajrzy w centru miasta po 2 w nocy. Zresztą ja to bym się bała, bo tak jak mówię żywej duszy nie ma. Aby sobie posiedzieć dłużej to zostają jedynie puby i dyskoteki a wiadomo nie zawsze ma się ochotę iść w takie miejsce. Galeria aż 1, więc w sobotę to miejsca na parkingu nie uświadczysz. A praca...to pozostawię bez komentarza:D

Dokładnie! To ja Ci powiem, że w mojej miejscowości, w której teraz mieszkam w weekendy już po 15 na ulicach nie ma żywej duszy. No, ale mi to odpowiada. Mieszkamy w spokojnym miejscu, nic w biegu, wszystko blisko. Jako panna mieszkałam koło dużego miasta. Ludzie się tylko spieszyli, na nic nie mieli czasu, puby do 6 nad ranem były otwarte. Im człowiek starszy tym więcej rzeczy docenia ;) Ale fakt czasem przydałoby się wyjść na ploteczki i posiedzieć trochę dłużej, a tu już przed 22 wyganiają.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyny przedłużony weekend...
    Mężowi po wyrwaniu dziąsła szyli bo to górne dziąsła, które sie z zatokami łączą... i ma 2 tygodnie L4... Także no pięknie sie porobiło... Antybiotyk, leki i inne pieruństwa... Co zrobić... Taki mały szpital będzie, wie oboje będziemy sie oszczędzać i jeść gotowe produkty (oczywiście nie świństwa ale garmażerka mile widziana :P ) albo takie co łatwo i szybko sie robi :P
    Zobaczymy jak sie jutro będzie czul bo dzisiaj to jednak niezbyt atrakcyjny mężczyzna z niego, taki zmarnowany. Powiedziałam mu ze niech sie cieszy ze wcześniej za niego wyszłam, wiedział kiedy wziąć mnie na stałe :P ale szkoda mi go.. Wziął leki, usnął w 2 minuty...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:

Hahah ładna mi wieś :P spore miasto ale faktycznie bardziej do zwiedzania niż mieszkania bo słyszałam o pracy tam ze lipa wielka ogromna... No cóż ale miasteczko ładne ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ