X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no ale to tyrka jest :P tak jak na budowie :P wiadomo.

Dlatego mówię, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no tak, ja nie mówię, że mam dużo... Szczególnie po tym ile wpłaciłam już na swoje studia :P A mój... nie ma studiów :P dopiero robi sobie inżyniera :P :) teściu też bez studiów kase trzepie. ale tu pracy jest w brud. W moim rodzinnym mieście to... Masakra była. Szukałam 2 lata pracy, dostałam umowe zlecenie na pół etatu w sklepie :P 700 zł :P i tyle, nic więcej.

Jaki masz temat pracy mag.? ;)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jaki masz temat pracy mag.? ;)

o boziu... Okropny :P w ogóle te studia to żart i chciałam ambitniej to zrobić ale mi już nie zależy, ale może kiedyś się wezmę i to lepiej opiszę... " Możliwości osób dorosłych z autyzmem w Polsce". Chodzi o to, że w staniach i w niemczech mają domy dla autystów, lepsze szkoły... a u nas kończy te 25 lat i siedzi w domu przed tv i "gnije" :(... A jak lepiej funkcjonuje to może jakiś warsztat go weźmie terapii...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    o boziu... Okropny :P w ogóle te studia to żart i chciałam ambitniej to zrobić ale mi już nie zależy, ale może kiedyś się wezmę i to lepiej opiszę... " Możliwości osób dorosłych z autyzmem w Polsce". Chodzi o to, że w staniach i w niemczech mają domy dla autystów, lepsze szkoły... a u nas kończy te 25 lat i siedzi w domu przed tv i "gnije" :(... A jak lepiej funkcjonuje to może jakiś warsztat go weźmie terapii...

Nie masz problemu z literatura? Powiem Ci, że temat ciekawy i niespotykany. Moim zdaniem :) Ambitnie.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki, oszalałyście chyba ledwo poczytałam :D

Nie wiem czy uda mi się do wszystkiego odnieść...

Co do urlopów -ja tez nie miałam nigdy takiego prawdziwego urlopu do tamtego roku... Zawsze cos wypadało. W sierpniu pierwszy raz gdzieś wyjechaliśmy na dłużej niż weekend :P teraz lato spędzimy razem z dzidzią, maleńkim stworzonkiem wiec raczej na miejscu ;)

Propo wypadów-dziewczyny z Hashi- kochane, góry są cudowne i sama je kocham i mam ogromny sentyment... ale powyżej 3 dni będziecie tam umierać z powodu nasilającej sie choroby tarczycy -oj napatrzyłam sie na jedna dziewczynę z Hashi i o ile weekend super potem juz miała dość wszystkiego. To tak informacyjnie przy planach wakacyjno urlopowych-nie wasz klimat wierzcie mi ;)

Co do zarobków -oj baaardzo różnie to bywa, fakt w większym mieście większe zarobki zazwyczaj ale można sie tez przejechać i zobaczyć ze niekoniecznie. Ale tez jest większy koszt utrzymania. No to musi jakoś współgrać bo inaczej będzie problem. W jednym rejonie np 2000 będzie w miarę wystarczające i da sie wyżyć (bez szalu ale i bez dlugow) a w drugim ledwo na czynsz starczy...
    No i fakt, czasem fizyczna praca lepiej płatna ale nie za darmo tam płacą... Znam miejsca gdzie poza renoma ze tam sie pracuje nie ma nic dobrego bo wyplata gorsza niż na produkcji albo podobna i to jest przykre bo zazwyczaj maja w takich miejscach wymagania ogromne... A nic w zamian nie dadzą... Trzeba trafić nie ma siły...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarobki w dużych miastach muszą być wyższe inaczej większość szukalaby szczęścia gdzie indziej :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam wspomnieć, że mówię o pracy dla inżynierów :p

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się cieszy, że nie został przy budownictwie :P

Nie mam problemu z literaturą :) Ale chciałabym to lepiej napisać, ale i te studia i ta praca to smutny żart ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój się cieszy, że nie został przy budownictwie :P

Nie mam problemu z literaturą :) Ale chciałabym to lepiej napisać, ale i te studia i ta praca to smutny żart ;P

Ja magistra też robiłam pracując, więc wiem, że to ciężko pogodzić. Na nic człowiek czasu nie ma

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Propo wypadów-dziewczyny z Hashi- kochane, góry są cudowne i sama je kocham i mam ogromny sentyment... ale powyżej 3 dni będziecie tam umierać z powodu nasilającej sie choroby tarczycy -oj napatrzyłam sie na jedna dziewczynę z Hashi i o ile weekend super potem juz miała dość wszystkiego. To tak informacyjnie przy planach wakacyjno urlopowych-nie wasz klimat wierzcie mi ;)

Terka, ja jeździłam w góry i tego nie odczuwałam :) Dobrze się czułam, ja nowo narodzona po takim wypadzie. Więc nie wiem, może to zależy od wielu czynników, a nie tylko choroby. Kondycja, waga itd.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja magistra też robiłam pracując, więc wiem, że to ciężko pogodzić. Na nic człowiek czasu nie ma

Chodziło mi głównie o te studia bo i ja w ogóle studiowałam pracując... Raz tak,że etat w szkole specjalnej przy atuystach a do tego z wrocka do wawy studia co tydzień :P te to... kpina. nic mnie tam nie uczą a jeszcze prowadzący są w szoku bo mam dużą wiedzę itp... A ja... Przeciętna jestem :P

Padam na ryjek, jutro na szczęście tylko prezentacja (którą właśnie skończyłam) i wolne :P nacieszę się niedzielą.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, ja jeździłam w góry i tego nie odczuwałam :) Dobrze się czułam, ja nowo narodzona po takim wypadzie. Więc nie wiem, może to zależy od wielu czynników, a nie tylko choroby. Kondycja, waga itd.

Albo wtedy jeszcze Hashi nie miałaś?

Ja swoją drogą mam wrażenie, że u mnie rozwinęła się jakoś koło czerwca tego roku...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk, dobranoc :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

A miałaś wtedy juz cos z tarczyca? Bo jeśli nie to oczywiście klimat cudowny! Odżywczy i naprawdę nabijający baterie! ;)
    Gorzej jak cos juz mocno szaleje tarczyca. Wiem ze ta dziewczyna na co dzień normalnie funkcjonuje, wiadomo leki robią swoje ;) ale tam była nie do poznania...

• terka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Albo wtedy jeszcze Hashi nie miałaś?

Ja swoją drogą mam wrażenie, że u mnie rozwinęła się jakoś koło czerwca tego roku...

A na jakiej podstawie takie wrażenie?

• alegzi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Padam na pysk, dobranoc :)

Przeszło i na mnie chociaż dziś sobie pospalam ;)

Dobranoc Kobitki ;)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A na jakiej podstawie takie wrażenie?

Ze przytylam i za nic nie moglam schudnac (teraz odkad biore leki -3kg samoistnie ;p), zmeczenie, takie ospanie... No i cera sucha itp. Tak od wtedy sie jakos zle czuje

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ze przytylam i za nic nie moglam schudnac (teraz odkad biore leki -3kg samoistnie ;p), zmeczenie, takie ospanie... No i cera sucha itp. Tak od wtedy sie jakos zle czuje

No to faktycznie to by sie zgadzało jeśli po lekach spadło i nie wraca ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się już kładziemy... Dość intensywne te dwa dni były ale fajnie było poodwiedzać ludzi :) ale teraz czas dla obojga... na odpoczyyynnneeekkk :P cale 2 tygodnie... Gdyby jeszcze nie było przyczyny tego L4 tylko sam fakt wolnego... No ale wtedy tez by tego wolnego nie było... Nie można mieć wszystkiego :D :P
    Jeszcze mój tata go pocieszył że zawsze mogą mu przedłużyć zwolnienie, jeśli będzie taka potrzeba ;) więc zobaczymy na jak długo sie ten weekend przedłuży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:22

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeń dobry :) Tak mi się nie chce, że ło matulu :D Nie wiem kto dziś zarządził niedzielę ale chętnie z nim porozmawiam i wyjaśnię tą sprawę! :P

Mikromiusic - tak mi się nie chce <-- na niedzielę :P

dZhdp1.png

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ