X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę masz ciężko orzech do zgryzienia , i napewno żadna z nas Ci nie powie co masz zrobić ;( sama z mezem musisz to uzgodnić . Ale możemy aci powiedzieć co my byśmy zrobili . A dla mnie sprawa wyglada tak ;) pieniądz to jest rzecz nabyta dzisiaj jest jutro go może nie być . Rodzina to coś co trzeba pielęgnować bo tez może przepaść . Ale z pieniążków jest tak ze pojutrze znów go możesz mieć ;) wiec ;p żyłam kiedyś z moim m na odległość od nl ja liceum w pl .. nie było łatwo ... dlatego wyjechałam do niego tu;) moim zdaniem powinnaś jak najszybciej poinformować szefa ;) myśle ze jeśli jest z ciebie zadowolony i chodz trochę ludzki to pójdzie Ci na rękę ( napewno tez ma rodzine ) a nawet jeśli nie .. to ciul znajdziesz inna prace ale będziesz przy mężu będziesz mogła starać się o dzidzie ;) napewno każda kochająca kobieta kiedy miałaby wybierać mąż albo praca wybrała by męża ;)

alegzi, Martusiaa lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, masz 100% rację :) Ja to wszystko wiem, wyznaję takie same wartości jak Ty. Niemniej bardzo ciężko będzie mi zrezygnować z pracy. Tak, pieniądz to rzecz nabyta. Człowiek do dobrego bardzo szybko się przywiązuje, niestety. Mój kierownik i tak bardzo poszedł mi na rękę, załatwił mi od sierpnia do końca lutego home office co u nas w firmie mają tylko wysoko postawieni kierownicy. Myślę, że to też przez to, że zmienia się sytuacja na rynku pracy. Spróbuję z nim porozmawiać odnośnie urlopu bezpłatnego, a jeśli nie, jeśli będzie uważał, że przedobrzyłam albo, że przesadzam to wtedy nasze drogi będą musiały się rozstać.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, muszę się pochwalić... :P Dostałam pasek i jestem w szoku. Za ferie dostałam... DODATKOWĄ KASĘ! :P jako urlop wypoczynkowy :P NIEPEŁNE 58 zł :P JAKI SZAŁ :D To ja jednak bogata jestem hahahaha :D akurat na formy do odlewu i gips :P Jak tym nauczycielom dobrze :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, muszę się pochwalić... :P Dostałam pasek i jestem w szoku. Za ferie dostałam... DODATKOWĄ KASĘ! :P jako urlop wypoczynkowy :P NIEPEŁNE 58 zł :P JAKI SZAŁ :D To ja jednak bogata jestem hahahaha :D akurat na formy do odlewu i gips :P Jak tym nauczycielom dobrze :P

Szaleją u Ciebie w pracy widzę ;p A co Ty za formy kupowałaś? Chyba przeoczyłam jakiś wpis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:15

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tylko nie przepiernicz na głupoty, oszczędzaj! :D Hahaha, za taki hajs to będziesz grubo balowała, nie ma co :P
    Właśnie, jakie formy? Ja też przeoczyłam :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Szaleją u Ciebie w pracy widzę ;p A co Ty za formy kupowałaś? Chyba przeoczyłam jakiś wpis.

Mąż mi gips odebrał i mam odlewy jedne w szkole, a drugie muszę dokupić i jeszcze nie wiem czy ramki na zdjęcia czy obręcze na serwetki :P Zamierzam magnesy z gipsu zrobić i broszki :P Stwierdziłam, że trudno, wyłożę kasę ale będę robić super zajęcia :P Wczoraj z matematyczką stwierdziłyśmy, że my nie pracujemy a mamy hobby :P bo trzeba mieć kasę by być nauczycielem... Sama bym się z takiej pensji nie utrzymała. Materiały muszę w tym miesiącu zamówić.

W ogóle... Chciałabym kupić uczniowi piórnik. I mam dylemat, bo chodziłam ostatnio po sklepach szukając go i saszetka 55 zł a taki na suwaki z kredkami 100!! Albo ja jakaś nie wiem, odrealniona ale kwoty zabójcze ;/ Macie pomysły w jakim sklepie kupię przyzwoity piórnik?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Wszystko byłoby super, fajnie gdyby nie jeden szkopuł. Już raz mi tutaj przedłużył pobyt, ale powiedział, że to ostatni raz. Ogólnie zrobił wyjątek dla mnie, bo w moim dziale nie praktykuje się czegoś takiego. Nie mogłabym pójść na l4, każdy by wiedział, że zrobiłam to specjalnie :)
    Wiem:) Ale jeśli i tak już moglibyście rozwiązać umowę to można skorzystac:) A może przez te pół roku akurat dzidziulek się pojawi ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mniej jednak trzymam kciuki żeby wszytko się dobrze ułożyło ;)
    Seli wow faktycznie ;p możesz zaszaleć hehe ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przybytku zaraz głowa mnie rozboli :P

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli tylko nie szalej za mocno :D

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a z jakiej okazji piórnik kupujesz uczniowi?
    Jak coś to mi by się przydał portfel :D :D :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam rozmawiać z mamą. Jej słowa "ani mi się waż wracać do Polski!". Także nie było dyskusji :)

alex0806 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, a z jakiej okazji piórnik kupujesz uczniowi?
    Jak coś to mi by się przydał portfel :D :D :D
    Bo ma mega rozwalony... Z jakimś starszym zespołem niż bakstreetboys :P Żal mi go... Kredki i długopisy dostał na początku roku ode mnie i parę innych rzeczy od koleżanki. Chłopiec jest z rodziny zastępczej, ciężka sytuacja bo ta "ciocia" nim się totalnie nie zajmuje... Kase bierze... No ale staram się ją usprawiedliwać, że jakieś problemy zdrowotne tam są. I... Ona odda go pod koniec czerwca ;/ nie mogę za wiele zrobić, a mi go bardzo żal, to niech chociaż do tej szkoły ma rzeczy porządne.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj w marketach typu Auchan, Kaufland itd :) A dlaczego chcesz uczniowi piórnik kupić? :)
    Znam ten ból, bo jak chcę w żłobku coś fajnego z dzieciakami zrobić to dużo rzeczy też sama kupuję. Jakbym miała się szefowej doprosić to kupi, owszem, ale za kilka tygodni/miesięcy i to jak będę chodzić do niej co 5 minut i przypominać.

Alegzi, nie raz już czytałam na forum, że dziewczyny z pracy rezygnowały i od razu w ciążę zachodziły :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde alegzi strasznie ciężka sprawa...
    Przykre ze trzeba czasem myśleć i wybierać miedzy dwoma dobrami... Moj tez miał taki dylemat jak pojechaliśmy nad morze do pracy i ja zaraz wróciłam. I on mógł zostać albo wracać. Został chwile dłużej, potem jednak wrócił. Moze z miesiąc rozłąki. A i tak wiem jak ciężko wtedy było...
    Lubisz tą pracę, to też rozumiem, ale kurde pół roku jeszcze? Szmat czasu... Nie wiem na ile ugodowy jest Twój szef, bo go dla niego tez pewien problem. Ale przecież Ty tam pracujesz! To nie jest tak ze sobie siedzisz na wakacjach a on ma niezrobione rzeczy. Co mu za różnica? Skoro jest możliwość zrobienia rzeczy na odległość (a skoro do tej pory tak robiłaś to znaczy ze sie da) to dlaczego by nie?
    Z drugiej strony... Jeśli drugi raz mężowi przedłużają terminy to kto wie ile to potrwa jeszcze i czy znów nie będzie zmiany. Malo stabilna sytuacja dla Twojego szefa...

Ale tez jestem zdania-rodzina na 1 miejscu. Reszta sie ułoży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:40

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, żal chłopaczka :( Tyle pewnie w życiu musiał przejść, a jeszcze w czerwcu go zostawiają. Masz dobre serduszku, że mu pomagasz!

alex, mam nadzieję, że i mnie to spotka! :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Spróbuj w marketach typu Auchan, Kaufland itd :) A dlaczego chcesz uczniowi piórnik kupić? :)
    Znam ten ból, bo jak chcę w żłobku coś fajnego z dzieciakami zrobić to dużo rzeczy też sama kupuję. Jakbym miała się szefowej doprosić to kupi, owszem, ale za kilka tygodni/miesięcy i to jak będę chodzić do niej co 5 minut i przypominać.

Alegzi, nie raz już czytałam na forum, że dziewczyny z pracy rezygnowały i od razu w ciążę zachodziły :)

Nie mam takich "po drodze" ale może się wybiorę w weekend. Zobaczę :)
    U mnie nawet nie ma proszenia, szkoła państwowa... Nie ma nic. Totalnie nic...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, żal chłopaczka :( Tyle pewnie w życiu musiał przejść, a jeszcze w czerwcu go zostawiają. Masz dobre serduszku, że mu pomagasz!

alex, mam nadzieję, że i mnie to spotka! :)

Jest w mega okropnej sytuacji... Matka go olewa, zabrali jej trójkę dzieci (on ma starszą siostrę, młodszego brata). A nie można go adoptować, jest tak jakby "zawieszony" i będzie się miotał :( A naprawdę fajne dziecko...

Dacie radę :) Macie mieszkanie, prawda? Dobrze kojarzę? Mąż ma pracę, a Ty sobie pewnie też coś znajdziesz ;)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurde alegzi strasznie ciężka sprawa...
    Przykre ze trzeba czasem myśleć i wybierać miedzy dwoma dobrami... Moj tez miał taki dylemat jak pojechaliśmy nad morze do pracy i ja zaraz wróciłam. I on mógł zostać albo wracać. Został chwile dłużej, potem jednak wrócił. Moze z miesiąc rozłąki. A i tak wiem jak ciężko wtedy było...
    Lubisz tą pracę, to też rozumiem, ale kurde pół roku jeszcze? Szmat czasu... Nie wiem na ile ugodowy jest Twój szef, bo go dla niego tez pewien problem. Ale przecież Ty tam pracujesz! To nie jest tak ze sobie siedzisz na wakacjach a on ma niezrobione rzeczy. Co mu za różnica? Skoro jest możliwość zrobienia rzeczy na odległość (a skoro do tej pory tak robiłaś to znaczy ze sie da) to dlaczego by nie?
    Z drugiej strony... Jeśli drugi raz mężowi przedłużają terminy to kto wie ile to potrwa jeszcze i czy znów nie będzie zmiany. Malo stabilna sytuacja dla Twojego szefa...

Ale tez jestem zdania-rodzina na 1 miejscu. Reszta sie ułoży

Dokładnie, dlatego rozumiem słowa kierownika, który powiedział ostatnio że ostatni raz mi przedłuża. Robię tu to co robię normalnie w biurze, ale jednak w biurze to w biurze. Zawsze można zapytać, dopytać itp., a tutaj zostaje nam firmowy skype lub telefon. Nie liczę na przedłużenie czy bezpłatny urlop. Trochę mi szkoda umowa na czas nieokreślony, ale co zrobić. Są rzeczy ważne i ważniejsze.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli łosz kurka powiem Ci na lokate daj ta sume bo wydasz na pierdoły! A to Twój kapitał na przyszłość przecież! :P a tak poważnie -śmieszne to ale zawsze masz zwrot kosztu gipsu ;)
    Fajnie ze oddajesz sie tak pracy mimo ze jest tam jak jest. Widać ze lubisz to co robisz i wsiąkłaś totalnie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ