X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jest w mega okropnej sytuacji... Matka go olewa, zabrali jej trójkę dzieci (on ma starszą siostrę, młodszego brata). A nie można go adoptować, jest tak jakby "zawieszony" i będzie się miotał :( A naprawdę fajne dziecko...

Dacie radę :) Macie mieszkanie, prawda? Dobrze kojarzę? Mąż ma pracę, a Ty sobie pewnie też coś znajdziesz ;)

Najgorzej mają dzieci, które są jak napisałaś w "zawieszeniu". Co za biedaczek, przykro mi się, aż zrobiło :( :( :(

Tak, mieszkanie mamy, mąż ma pracę, więc nie jest źle. Może zajmę się tutaj jakimiś szydełkowaniem czy coś :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładnie, dlatego rozumiem słowa kierownika, który powiedział ostatnio że ostatni raz mi przedłuża. Robię tu to co robię normalnie w biurze, ale jednak w biurze to w biurze. Zawsze można zapytać, dopytać itp., a tutaj zostaje nam firmowy skype lub telefon. Nie liczę na przedłużenie czy bezpłatny urlop. Trochę mi szkoda umowa na czas nieokreślony, ale co zrobić. Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Niby tak. Co na miejscu to na miejscu. Ale skoro daliscie tyle czasu rade i było dobrze? To co by miało być nietak?
    Jeszcze sie okaże ze tam tak wsiąknięcie ze nie wrócicie już na stale :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli łosz kurka powiem Ci na lokate daj ta sume bo wydasz na pierdoły! A to Twój kapitał na przyszłość przecież! :P a tak poważnie -śmieszne to ale zawsze masz zwrot kosztu gipsu ;)
    Fajnie ze oddajesz sie tak pracy mimo ze jest tam jak jest. Widać ze lubisz to co robisz i wsiąkłaś totalnie ;)

Bardzo lubię :) Ale dlatego choćby bo dzieciaki przyłażą i mówią, że mnie kochają i chcą bym ich uczyła, robiła zajęcia i tylko jak jakiś nauczyciel się spóźnia to wołają "mamy z panią? nie ma pani tej i tej?!" a potem jest "o nieee" bo przyłazi :P więc to buduje jak wiesz, że robisz coś fajnego i to dzieciakom coś daje :P jest dużo słabych momentów ale... Wszędzie są blaski i cienie :P

klitra lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Niby tak. Co na miejscu to na miejscu. Ale skoro daliscie tyle czasu rade i było dobrze? To co by miało być nietak?
    Jeszcze sie okaże ze tam tak wsiąknięcie ze nie wrócicie już na stale :P

Tutaj chodzi też o to, że on musi być słowny. Oprócz mnie ma jeszcze innych ludzi w dziale. I jak mi zacznie na tyle pozwalać (uważam, że i tak dużo "dostałam") to zaraz inni mogą się buntować, że oni też by z domu chcieli pracować itp. Ludzie są różni. Dlatego powolutku muszę zacząć się oswajać z myślą, że...jestem bezrobotna.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ile lat mają dzieciaczki, które uczysz? :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Najgorzej mają dzieci, które są jak napisałaś w "zawieszeniu". Co za biedaczek, przykro mi się, aż zrobiło :( :( :(

Tak, mieszkanie mamy, mąż ma pracę, więc nie jest źle. Może zajmę się tutaj jakimiś szydełkowaniem czy coś :D

Ja jak się dowiedziałam, że ta "ciocia" go porzucić ma i pewnie znów zmiana szkoły to się poryczałam... Bo naprawdę wiele przeżywa i winny niczemu nie jest a ma naprawdę okropną sytuacje.

No... Jeśli lubisz szydełkowanie :P Zawsze coś tam można wymyślić :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, ile lat mają dzieciaczki, które uczysz? :)

11 :) 5 klasa podstawówki, zaraz wejdziemy w 6 :D jak to leci :P po feriach zauważyłam,że urośli :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Hmm dostanę na to wszystko skierowanie? Czy muszę prywatnie?
    Czy czuje? W sumie to nie wiem jakie to by miało być odczucie ale mam problemy z waga i wgl nie pamiętam czy kiedyś miałam badana

Zależy od lekarza. Jeśli normalny to moze Ci da na 3 podstawowe. Ale z tego co wiem to tych anty nie przepisują lekarze POZ tylko juz specjaliści... Ale jeśli jakiś taki co za kare lekarzem został to bez objawów Ci nie da skierowania...
    Jeśli chodzi o klasyczne objawy to tak: Skok wagi mimo zdrowego trybu życia, senność, zmęczenie, apatia, brak koncentracji, nerwowość niemiarodajna, suchość skory (najbardziej na łokciach i kolanach-nie mam pojęcia dlaczego) ewentualnie obrzęk w okolicach szyi, czasem mdlosci. Ale te dwa ostatnie to juz przy wyższej szkole jazdy.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja jak się dowiedziałam, że ta "ciocia" go porzucić ma i pewnie znów zmiana szkoły to się poryczałam... Bo naprawdę wiele przeżywa i winny niczemu nie jest a ma naprawdę okropną sytuacje.

No... Jeśli lubisz szydełkowanie :P Zawsze coś tam można wymyślić :P

Ja pierdziu, mały chłopczyk, a tyle już w życiu cierpienia doznał. A ile jeszcze przed nim :( Mi jest przykro, a co dopiero Tobie... Ja mam bardzo miękkie serce jeśli chodzi o takie rzeczy :(

Nie szydełkowałam jeszcze, ale chyba będę musiała zacząć coś kombinować w tym kierunku ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    11 :) 5 klasa podstawówki, zaraz wejdziemy w 6 :D jak to leci :P po feriach zauważyłam,że urośli :P

Zaraz zaczną się pierwsze miłości :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Tutaj chodzi też o to, że on musi być słowny. Oprócz mnie ma jeszcze innych ludzi w dziale. I jak mi zacznie na tyle pozwalać (uważam, że i tak dużo "dostałam") to zaraz inni mogą się buntować, że oni też by z domu chcieli pracować itp. Ludzie są różni. Dlatego powolutku muszę zacząć się oswajać z myślą, że...jestem bezrobotna.

Ale jednak nie ma nikt takiej sytuacji jak Ty... Jakbyś była w Polsce to co innego ze chcesz w domu być. Ale jesteś (właśnie ile to km?) w Hiszpanii. Kurde nie przelecisz przecież na 9-17 do Polski :P swoja droga czy takie cos jest podstawa do zwolnienia?

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Zaraz zaczną się pierwsze miłości :D

Haha no dokładnie. Ani sie nie obejrzy człowiek a juz pod rękę będą szli... ;)

alegzi lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja pierdziu, mały chłopczyk, a tyle już w życiu cierpienia doznał. A ile jeszcze przed nim :( Mi jest przykro, a co dopiero Tobie... Ja mam bardzo miękkie serce jeśli chodzi o takie rzeczy :(

Nie szydełkowałam jeszcze, ale chyba będę musiała zacząć coś kombinować w tym kierunku ;)

Dokłdanie, bo już u tej jest jakoś 3 lata... u innej był też jakoś rok... i teraz kolejna... Nie wiadomo w jakiej części miasta :( Czy z rodzeństwem, czy bez...

A miłości to się już zaczęły :P

A ja miałam na drutach robić na zaliczenie na studia :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ale jednak nie ma nikt takiej sytuacji jak Ty... Jakbyś była w Polsce to co innego ze chcesz w domu być. Ale jesteś (właśnie ile to km?) w Hiszpanii. Kurde nie przelecisz przecież na 9-17 do Polski :P swoja droga czy takie cos jest podstawa do zwolnienia?

Nie jest, ale co jeśli mi powiedzą, że muszę być w biurze? Jeśli mnie nie będzie to mnie wyrzucą, bo nie wywiązałam się z umowy.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokłdanie, bo już u tej jest jakoś 3 lata... u innej był też jakoś rok... i teraz kolejna... Nie wiadomo w jakiej części miasta :( Czy z rodzeństwem, czy bez...

A miłości to się już zaczęły :P

A ja miałam na drutach robić na zaliczenie na studia :P

No to albo go mama bierze albo kurczaczki załatwia sprawę żeby miał "czyste" papiery, a nie biedak się tuła z domu do domu.

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, taka wdzięczność dzieciaków jest cudowna :) I jak mimo tych wszystkich nerwów, stresów i wyrzeczeń przychodzi do ciebie dziecko i mówi "Koooocham cię Ola" (w moim przypadku) to się rozklejasz :P Takie starsze dzieci, jak Ty masz to już w ogóle, już w różny sposób mogą okazać, że cię lubią i chcą, żebyś je uczyła :) Chociażby kwiatek na dzień nauczyciela, albo miłe słowa na co dzień :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nie jest, ale co jeśli mi powiedzą, że muszę być w biurze? Jeśli mnie nie będzie to mnie wyrzucą, bo nie wywiązałam się z umowy.

Zawsze możesz spróbować porozmawiać. Noż widelec sie zgodzi bo uzna to za sprawę wyjątkowa... A może nie. Ciężko powiedzieć, możemy tylko gdybac...

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No to albo go mama bierze albo kurczaczki załatwia sprawę żeby miał "czyste" papiery, a nie biedak się tuła z domu do domu.

matka ma go głęboko.... On ją kocha, wierzy a ona go bierze do siebie i albo dziadek się nim zajmie albo on jest na podwórku cały dzień...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Dokładnie. Powinno to być jakoś regulowane...

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Zawsze możesz spróbować porozmawiać. Noż widelec sie zgodzi bo uzna to za sprawę wyjątkowa... A może nie. Ciężko powiedzieć, możemy tylko gdybac...

Dokładnie. Dam znać jak będę po rozmowie.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy i rady :)

1cs z CLO
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ