X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć sliweczka. Trzymam kciuki za pozytywny test.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, starsze babeczki są najgorsze. Niby to dobre kobieciny, a jak co do czego to sama widzisz.

Rozmawiałam z mężem. Ogólnie postanowiliśmy, że ja tam, on tu. Tzn. będziemy się widywali mniej więcej co 2-2,5 tygodnia. W maju widzimy się 2 razy, w kwietniu też no i w maju tak samo. Najdłuższa rozłąka to 2,5 tygodnia. Niby to mało, ale jednak rozłąka :( Zobaczę jak się z tym prześpię. Poza tym jak będziemy przyjeżdżali czy ja tam czy on do Polski to będziemy brali sobie wtedy z tydzień urlopu żeby ten czas spędzić razem.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie, nie trochę. To tak być nie powinno w żadnej firmie... A co dopiero takiej zachwalanej... Bo widzisz gdyby nie to, to byście nie musieli myśleć co robić... Mam nadzieje ze mężowi to chociaż finansowo wynagrodzą skoro ma więcej pracy i obowiązków...

Dużo byłoby pisać. On mógł powiedzieć "nie", ale powiedział, że źle by się potem czuł, że nie dokończył tego co zaczął. On ma trochę za dobre serce. Jak mi czasem opowiada co ludzie wyprawiają to ja bym na poczekaniu z pracy wyrzuciła, a on do nich na spokojnie podchodzi i jest strasznie życiowy.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alegzi-takie rzeczy sie chwali ;)

Alex-są ludzie i ludzie... Niestety...

A jeszcze jaką miałam satysfakcję jak do tej Hiszpanki specjalnie powiedziałam "proszę". Niech słyszą, że Polak potrafi! :)

1cs z CLO
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, oby wszystko ułożyło się po twojej myśli :-)
    Sliweczka witamy w naszym gronie, napisz coś jeszcze o sobie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Cześć, dziewczyny!
    Melduje się kolejna z rocznika 92'.
    Jesteśmy z Mężem w zasadzie świeżo po ślubie (11.11.2017r.), o dzidziusia staramy się drugi cykl, jutro powinnam dostać @, choć wolałabym nie xD jeżeli do czwartku nie przyjdzie, zrobię test.

Gratuluje wszystkim, którym się udało, za resztę trzymam kciuki! ;-)

Witaj :D
    Trzymamy kciuki za to żeby nie przyszła @, tymczasem rozgość się u nas ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    alex, starsze babeczki są najgorsze. Niby to dobre kobieciny, a jak co do czego to sama widzisz.

Rozmawiałam z mężem. Ogólnie postanowiliśmy, że ja tam, on tu. Tzn. będziemy się widywali mniej więcej co 2-2,5 tygodnia. W maju widzimy się 2 razy, w kwietniu też no i w maju tak samo. Najdłuższa rozłąka to 2,5 tygodnia. Niby to mało, ale jednak rozłąka :( Zobaczę jak się z tym prześpię. Poza tym jak będziemy przyjeżdżali czy ja tam czy on do Polski to będziemy brali sobie wtedy z tydzień urlopu żeby ten czas spędzić razem.

Jesli tak postanowiliście to jest to wasza decyzja-czyli najlepsza ;) moze maz bierze pod uwagę że to zleci szybko i wrócicie do normy i będzie dalej dobrze ;) jeśli będziecie sie widywać co 2 tygodnie to nie ma w sumie źle... Choć wiadomo łatwo nie będzie. Tylko wtedy trzeba brać poprawkę na to ze starania to typowo na spontanie bo tylko wtedy kiedy on jest :P później juz będziecie razem cały czas ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej śliweczka :)

Algezi, dobry uczynek, ciekawe czy nas będą dobrze traktować :P Jak czasami słyszę o tym braku uprzejmości dla kobiet w ciąży to mam ciarki :p
    A co do decyzji... Ja myślę, że jest słuszna. Raz, że Wasza, dwa... Ja bym podobnie zrobiła. Bo widywać często się można jak napisałaś, a pracy trochę szkoda jak jest dobra, jak jest ta umowa i niby można znaleźć inną ale to wiadomo. Przecież mąż nie ucieknie, nie poleci do innej i go nie tracisz... Może mam takie myślenie bo my 5 lat byliśmy związkiem na odległosć :P A u Was to tylko parę miesięcy.

Miłego dnia babeczki :) Ja jestem koszmarnie jakoś wymęczona, dziwnie mnie tam coś tryka w brzuchu. Troszkę mnie to wnerwia i nie wiem czy to dobry znak czy nie... A nie spałam całą noc, nie mogłam....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dzisiaj ostatni dzień do pracy bo jutro i piątek mam wolne jupi! Alegzi popieram Waszą decyzję.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno się nie odzywałam, ale to wszystko przez totalny brak czasu :( pracuje od rana do wieczora, w domu też pracuje i tak to wychodzi :( niestety my z mężem musimy narazie zawiesić nasze starania o dziecko (dzis robiłam test i był negatywny więc nie jestem w ciąży) ponieważ moja rodzinna wybadala u mnie guzka na tarczycy, usg mam dopiero 9 marca, wyniki krwi odebrałam wczoraj, tsh mam prawie 5, a i tak zawsze miałam ok 3 więc jak na planowanie trochę wysoko :( jutro idę na konsultacje do rodzinnej, zobaczymy co powie, ostatnio kazała się wstrzymać z dzidziusiem do wyjaśnienia sprawy... może dostanę skierowanie do endokrynologa a jak nie to chyba prywatnie się zapisze bo mnie strasznie męczy ten temat :( nie powiem, jestem trochę załamana, zawsze byłam zdrowa jak ryba a teraz jak w końcu się zdecydowaliśmy na dziecko to takie kwiatki wyłażą :( jest mi strasznie przykro, mam wrażenie że zawiodłam męża bo on już myślał że jestem w ciąży i się cieszył :( A się okazało że jeszcze musimy poczekać na to :( ech te życie...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss całe szczęście ze jeszcze przed ciąża się to okazało i będziesz mogla się leczyć. Jak bedziesz zdrowa to i starania może będą krótsze tak więc kciukam i głowa do góry! I proszee mi sie tu nie obwiniać że zawiodłaś męża. Nic podobnego masz problemy zdrowotne a to nie jest Twoja wina.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss całe szczęście ze jeszcze przed ciąża się to okazało i będziesz mogla się leczyć. Jak bedziesz zdrowa to i starania może będą krótsze tak więc kciukam i głowa do góry! I proszee mi sie tu nie obwiniać że zawiodłaś męża. Nic podobnego masz problemy zdrowotne a to nie jest Twoja wina.
    Ja się cieszę właśnie że to przed ciąża wyszło ale przeżyłam tydzień grozy bo w tym miesiącu już dzialalismy i teoretycznie mogłam zajść w ciąże i naprawdę się z tego cieszyłam aż poszłam i usłyszałam o tym guzku i byłam totalnie przerażona że jak nam się udało to co teraz... mąż chyba nie rozumie powagi sytuacji, mówi że w tym miesiącu też będziemy się starać i wszystko będzie dobrze :/ ja jednak wolę się podleczyc i wtedy działać

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Po przespanej nocy mam mętlik w głowie. No, ale myślę, że chyba dobrze wykombinowaliśmy. Co do starań to wiem niestety jak będą one wyglądały, ale być może tak miało być? Przez taki długi czas nie mogłam zajść, więc teraz te 5 miesięcy czy 6 może dobrze nam zrobi.

Miss, zdrówko jest najważniejsze. Ja bym zrobiła tak jak napisałaś, czyli podleczyła się i wtedy na spokojnie zaczęła starania. Ważne jest żebyś miała czyste myśli, tzn. nie musiała się niczym przejmować. Wiadomo jak zdrowie jest ważne. Podleczysz się i wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Porozmawiaj na spokojnie z mężem i uświadom go, bo może nie dociera do niego to, że naprawdę musicie wstrzymać się ze staraniami. Dzidzia i starania są ważne, ale chyba w tym momencie Twoje zdrowie jest priorytetem. Na pewno po rozmowie mąż zrozumie i będzie Cię wspierał.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Popieram w 101% :)

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) pogadam z nim i wyjaśnię że to nie najlepszy moment na dzidzie :( A ja muszę mieć czyste myśli bo zwariuje :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) pogadam z nim i wyjaśnię że to nie najlepszy moment na dzidzie :( A ja muszę mieć czyste myśli bo zwariuje :/

To Twój mąż, więc zrozumie na pewno :) Może nie dosłyszał albo po prostu pomyślał, że sprawa jest za bardzo wyolbrzymiona. Spokojna rozmowa na pewno zdziała cuda :)

1cs z CLO

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss mąż na pewno zrozumie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss najpierw leczenie, potem dzidzia. A facetom nie raz trzeba dwa, a nawet trzy razy wszystko tłumaczyć :-) będzie dobrze.
    Alegzi może potrzebujecie tej przerwy, aby się udało. Pół roku nie wieczność :-)
    Seli to będziesz zmęczona, jak nie spałaś całą noc :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari śliczny suwaczek.☺

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :) dawno się nie odzywałam, ale to wszystko przez totalny brak czasu :( pracuje od rana do wieczora, w domu też pracuje i tak to wychodzi :( niestety my z mężem musimy narazie zawiesić nasze starania o dziecko (dzis robiłam test i był negatywny więc nie jestem w ciąży) ponieważ moja rodzinna wybadala u mnie guzka na tarczycy, usg mam dopiero 9 marca, wyniki krwi odebrałam wczoraj, tsh mam prawie 5, a i tak zawsze miałam ok 3 więc jak na planowanie trochę wysoko :( jutro idę na konsultacje do rodzinnej, zobaczymy co powie, ostatnio kazała się wstrzymać z dzidziusiem do wyjaśnienia sprawy... może dostanę skierowanie do endokrynologa a jak nie to chyba prywatnie się zapisze bo mnie strasznie męczy ten temat :( nie powiem, jestem trochę załamana, zawsze byłam zdrowa jak ryba a teraz jak w końcu się zdecydowaliśmy na dziecko to takie kwiatki wyłażą :( jest mi strasznie przykro, mam wrażenie że zawiodłam męża bo on już myślał że jestem w ciąży i się cieszył :( A się okazało że jeszcze musimy poczekać na to :( ech te życie...

O kurczę... Nie no to wyjaśnij ta sprawę na ile jest poważna, podlecz sie. Mężowi wytłumacz ze ciąża teraz to nie będzie dobry pomysł i z racji zdrowia chwilowo zawieszasz działania... A jak wyjaśnisz wszystko i będzie dobrze to wtedy zaczniecie znów ;)

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ