X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, taka wdzięczność dzieciaków jest cudowna :) I jak mimo tych wszystkich nerwów, stresów i wyrzeczeń przychodzi do ciebie dziecko i mówi "Koooocham cię Ola" (w moim przypadku) to się rozklejasz :P Takie starsze dzieci, jak Ty masz to już w ogóle, już w różny sposób mogą okazać, że cię lubią i chcą, żebyś je uczyła :) Chociażby kwiatek na dzień nauczyciela, albo miłe słowa na co dzień :)

O tak :P mają wyszukane sposoby :P ale na dzień życzliwości dostałam kartki, na dzień nauczyciela, na święta też małe podarunki. Jak nie swojskie ciasteczka ładnie zapakowane, to jakieś zakładki typu "najlepszy nauczyciel" albo kwiatk. Ale takie ich gadanie na co dzień "pani jest super" albo " my jej nie chcemy tylko panią" albo "pani jest nasza!" :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    matka ma go głęboko.... On ją kocha, wierzy a ona go bierze do siebie i albo dziadek się nim zajmie albo on jest na podwórku cały dzień...

Dziecko zawsze ciągnie do matki. Nie wiadomo jaka by nie było ono będzie ją kochało bezgranicznie.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga alegzi to z pracy męża malo slowni cos ci ludzie. Rozumiem projekt ale kurde ciągle przedłużanie łącznie przecież o pol roku... Wy akurat byliście na tyle mobilni i mogliście jechać. Ale co by było gdybyście mieli dziecko i to nie takie małe któremu wszystko jedno gdzie byle z rodzicami, tylko takie co do szkoły chodzi. I co tez wtedy albo rozlaka na rok bo szkola albo rok przerwy w szkole bo wyjazd?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dokładnie. Dam znać jak będę po rozmowie.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy i rady :)

Do usług :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dziecko zawsze ciągnie do matki. Nie wiadomo jaka by nie było ono będzie ją kochało bezgranicznie.

Niby tak....

Eh, spadam spać :P bo jutro ciężki dzień :P aż do 13.20 :P a muszę do dyrci zagadać o mój nowy "projekt" :P powinna być zachwycona.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O tak :P mają wyszukane sposoby :P ale na dzień życzliwości dostałam kartki, na dzień nauczyciela, na święta też małe podarunki. Jak nie swojskie ciasteczka ładnie zapakowane, to jakieś zakładki typu "najlepszy nauczyciel" albo kwiatk. Ale takie ich gadanie na co dzień "pani jest super" albo " my jej nie chcemy tylko panią" albo "pani jest nasza!" :P

Taka sympatia ładuje akumulatory ;) i od razu człowiekowi sie chce do pracy ;)

Seli lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no idź, idź, bo faktycznie masz jutro tyle h pracy, że ho ho :D :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby tak....

Eh, spadam spać :P bo jutro ciężki dzień :P aż do 13.20 :P a muszę do dyrci zagadać o mój nowy "projekt" :P powinna być zachwycona.

Pewnie będzie :D wyśpij sie przed ciężkim dniem :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no... Darcie się przez tyle godzin to człowiekowi głowa pęka, a środy mam każdą przerwę na dyżurze i nie ma nawet jak się napić :P niby tak się wydaje ale... jest męcząco :)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Swoja droga alegzi to z pracy męża malo slowni cos ci ludzie. Rozumiem projekt ale kurde ciągle przedłużanie łącznie przecież o pol roku... Wy akurat byliście na tyle mobilni i mogliście jechać. Ale co by było gdybyście mieli dziecko i to nie takie małe któremu wszystko jedno gdzie byle z rodzicami, tylko takie co do szkoły chodzi. I co tez wtedy albo rozlaka na rok bo szkola albo rok przerwy w szkole bo wyjazd?

Trochę dali ciała. Ogólnie firma męża (oczywiście nie Polska) jest według Forbes jedną z lepszych, więc jesteśmy mega zdziwieni ich zachowaniem. Oni się pytali wcześniej P czy mamy dzieci i czy żonę ze sobą zabiera. No miał zajmować się tylko 1 branżą, a teraz chcą żeby został i dopilnował zamknięcie wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:09

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić DOBRYM UCZYNKIEM :)
    A więc stojąc grzecznie w kolejce do kasy zobaczyłam, że za mną i 5 innymi osobami stoi kobieta w ciąży. Więc co zrobiłam? Zaprosiłam ją do przodu żeby stanęła przede mną! :) Oczywiście Hiszpanie jak to Hiszpanie, trochę wolno kumają i pan, który zastawiał wózkiem przejście nie myślał o tym by ją przepuścić. A ja na upartego "przepraszam" i ona sobie przeszła. Wiecie jak mi miło było jak ona mi podziękowała i dotknęła mojego ramienia. Naprawdę było to szczere i pełne takiej dobroci :)

alex0806 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Muszę się pochwalić DOBRYM UCZYNKIEM :)
    A więc stojąc grzecznie w kolejce do kasy zobaczyłam, że za mną i 5 innymi osobami stoi kobieta w ciąży. Więc co zrobiłam? Zaprosiłam ją do przodu żeby stanęła przede mną! :) Oczywiście Hiszpanie jak to Hiszpanie, trochę wolno kumają i pan, który zastawiał wózkiem przejście nie myślał o tym by ją przepuścić. A ja na upartego "przepraszam" i ona sobie przeszła. Wiecie jak mi miło było jak ona mi podziękowała i dotknęła mojego ramienia. Naprawdę było to szczere i pełne takiej dobroci :)
    Alegzi, oby to wróciło do ciebie jak najszybciej w postaci takiego brzuszka :) Ile razy się słyszy albo czyta gdzieś, że ktoś udaje, że kobiety w ciąży nie widzi. Mi się raz zdarzyło, że przepuściłam w kolejce do laboratorium kobietę z widocznym brzuszkiem. Ona przeszła, podziękowała, a jakaś stara babka z wnerwem "Ale jak to, ja tu byłam pierwsza, a ta pani nie może tak sobie przechodzić". Ludzie zaczęli do tej starej babki oczywiście, czy ona nie widzi, że ciąża itd... To ona, że też nie ma siły, bo jest stara i gadaj tu z taką...

alegzi lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi-takie rzeczy sie chwali ;)

Alex-są ludzie i ludzie... Niestety...

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Trochę dali ciała. Ogólnie firma męża (oczywiście nie Polska) jest według Forbes jedną z lepszych, więc jesteśmy mega zdziwieni ich zachowaniem. Oni się pytali wcześniej P czy mamy dzieci i czy żonę ze sobą zabiera. No miał zajmować się tylko 1 branżą, a teraz chcą żeby został i dopilnował zamknięcie wszystkiego.

Nie, nie trochę. To tak być nie powinno w żadnej firmie... A co dopiero takiej zachwalanej... Bo widzisz gdyby nie to, to byście nie musieli myśleć co robić... Mam nadzieje ze mężowi to chociaż finansowo wynagrodzą skoro ma więcej pracy i obowiązków...

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi mam nadzieje ze Twoja sytuacja sie szybko wyjasni. Trzymam kciuki. Ja dopiero wracam do domu. Jestem wypruta.☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi ciężka decyzja...:(
    Seli masz dobre serducho, że chcesz piórnik uczniowi kupić :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Alegzi mam nadzieje ze Twoja sytuacja sie szybko wyjasni. Trzymam kciuki. Ja dopiero wracam do domu. Jestem wypruta.☺

Remoncik przyjemna sprawa ale wypruć moze ;) odpoczywajcie! ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi napewno podejmiesz dobrą decyzję i nie martw się na zapas :-)
    Seli jesteś dobrym człowiekiem, bo tylko tacy potrafią pomagać innym :-)
    Dziewczyny pędzicie z wpisami mega szybko. Trochę Was nadrobiłam, ale jak coś przeoczyłam, to wybaczcie.
    W pracy nawet nie miałam czasu, aby do neta zajrzeć.

alegzi lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny!
    Melduje się kolejna z rocznika 92'.
    Jesteśmy z Mężem w zasadzie świeżo po ślubie (11.11.2017r.), o dzidziusia staramy się drugi cykl, jutro powinnam dostać @, choć wolałabym nie xD jeżeli do czwartku nie przyjdzie, zrobię test.

Gratuluje wszystkim, którym się udało, za resztę trzymam kciuki! ;-)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Cześć, dziewczyny!
    Melduje się kolejna z rocznika 92'.
    Jesteśmy z Mężem w zasadzie świeżo po ślubie (11.11.2017r.), o dzidziusia staramy się drugi cykl, jutro powinnam dostać @, choć wolałabym nie xD jeżeli do czwartku nie przyjdzie, zrobię test.

Gratuluje wszystkim, którym się udało, za resztę trzymam kciuki! ;-)

Witamy! :)
    Trzymamy oczywiście kciuki za pozytywny teścior! :D

1cs z CLO
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ