X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to teraz ciepła siorbatka kocyk i się grzać ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba do wanny wskoczę :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja... Z wagą miałam, teraz chudnę ale nie wiem czy to od Hashi czy moze od IO.
    Zacznę od badania tarczycy może .. Jak nie to na io będziemy się diagnozowac muszę tylko powiedzieć swojemu Binowo niech mi są skierowanie powiem niech są mi jeszcze na prolaktyna i progesteron

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Cześć martusia milo Cie znowu widzieć! Ja maluje ściany hyhyhy
    To pracowity wieczór kochana :)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zbieram do swojej ginki... We wtorek pójdę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po zakupach, ledwo żywa dzisiaj jestem...

Ja robiłam wymieniony przez Terkę pakiet :) Plus jeszcze miałam jakieś p/c p. receptorom TSH (TRAb), Ca-125 - w ogóle cały pakiet dziwnych badań mi zrobili :) I wyszło wtedy Hashi i niedoczynność. U mnie skierowanie na badanie wygląda tak, że lekarz pyta "a co potrzeba, co by pani chciała?" i zaznacza na gotowym druczku z góry na dół wszystkie badania jak leci... Ale to na prywatny pakiet, więc mimo wizyty prywatnej za badania nie płacę. Myślę, że jak sobie spiszesz te badania i poprosisz lekarza, żeby ci dał skierowanie, to nie będzie problemu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję Wasze obiektywnej oceny i rady.

Jak pamiętacie (jeśli nie to przypominam:) ) miałam z P wrócić na stałe do Polski pod koniec lutego. Miałam... i tu się zaczynają schody. Mąż dziś zadzwonił, że jednak musi zostać do... końca czerwca albo i dłużej. W zależności kiedy zamkną projekt. W zasadzie termin to koniec czerwca, ale może być jakiś poślizg. Dziś przyjechał pan X ze Stanów i wezwał mojego mężulka na długą i wyczerpującą rozmowę. Odmówić nie może odmówić, bo w sumie jak wróci to wyjdzie, że zostawił ich z niedokończonym projektem. Ok to w skrócie. Męża rozumiem i zgadzam się z nim itp. Sęk w tym, że ja rozmawiałam z kierownikiem, że na 100% będę w marcu w biurze. Mam fajną pracą, wynagrodzenie ok i pracuję w jednej z lepszych firm w moim mieście. W grę nie wchodzi przedłużenie mojego pobytu tutaj na pewno. Na samym początku (w lipcu) zastanawiałam się z P nad tym żebym zrezygnowała z pracy i z nim tu na spokojnie wyjechała.

Kobity, doradźcie coś. Nie chcę męża tu samego zostawiać.
    Z mężem rozmawiałam przez tel. i jak wróci do domu to zdecydujemy co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:17

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję Wasze obiektywnej oceny i rady.

Jak pamiętacie (jeśli nie to przypominam:) ) miałam z P wrócić na stałe do Polski pod koniec lutego. Miałam... i tu się zaczynają schody. Mąż dziś zadzwonił, że jednak musi zostać do... końca czerwca albo i dłużej. W zależności kiedy zamkną projekt. W zasadzie termin to koniec czerwca, ale może być jakiś poślizg. Dziś przyjechał pan X ze Stanów i wezwał mojego mężulka na długą i wyczerpującą rozmowę. Odmówić nie może odmówić, bo w sumie jak wróci to wyjdzie, że zostawił ich z niedokończonym projektem. Ok to w skrócie. Męża rozumiem i zgadzam się z nim itp. Sęk w tym, że ja rozmawiałam z kierownikiem, że na 100% będę w marcu w biurze. Mam fajną pracą, wynagrodzenie ok i pracuję w jednej z lepszych firm w moim mieście. W grę nie wchodzi przedłużenie mojego pobytu tutaj na pewno. Na samym początku (w lipcu) zastanawiałam się z P nad tym żebym zrezygnowała z pracy i z nim tu na spokojnie wyjechała.

Kobity, doradźcie coś. Nie chcę męża tu samego zostawiać.
    Z mężem rozmawiałam przez tel. i jak wróci do domu to zdecydujemy co dalej.

Kurcze, ale ciężka sprawa :( Tak się cieszyłaś na powrót do Polski... A do czerwca do szmat czasu, pół roku prawie bylibyście osobno. Tak naprawdę to decyzja was obojga i tylko was. Jeśli uważacie, że mąż z jednej pensji was utrzyma i jesteś w stanie porzucić pracę, to bym się nie zastanawiała. Ale z drugiej strony, musiałabyś zrezygnować z jakiejś części siebie - a przecież lubisz tę pracę... Ja pewnie w takiej sytuacji wybrałabym jednak wyjazd z mężem, pracę zawsze kolejną można znaleźć, a męża ma się jednego :P Nie zaryzykowałabym i nie zostawiłabym go samego. To jednak długi czas, a na pewno by nie przyjeżdżał co chwila, żebyście się spotkali. Związek przez telefon i na odległość też w moim przypadku by nie wypalił, bo jestem z moim mężem bardzo mocno związana... I nie potrafiłabym się z nim na dłużej rozstać.

alegzi lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, ja też jestem z P związana i jak jadę np. do mamy na weekend sama to ciężko mi się z nim rozstać. Wszystko się przesuwa w czasie, nasza wizyta w klinice, aż o 2 miesiące. No, ale tak widocznie musiało być. Rodzina powinna być zawsze na pierwszym miejscu to święta prawda. Mam nadzieję, że jutro wstanę z jakimś olśnieniem.

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie wyjedziecie to co własnie ze staraniami, z kliniką? Zawieszacie wtedy wszystko do lipca? Bo jak wyjedziesz to będziecie się mogli starać bez problemów i w sumie bez spiny - całkiem inaczej starania pewnie by wyglądały, bo nie chodzilibyście do lekarzy itd., skupilibyście się na przyjemnościach w pięknym kraju :) A jak zostaniesz sama - to pewnie starania byłyby mega utrudnione.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, utrudnione to chyba za mało powiedziane :D Mąż właśnie mi napisał, że mam się nie martwić i pogadać ze swoim kierownikiem czy dostanę urlop bezpłatny. Oj nie wiem czy pójdą mi na rękę zwłaszcza, że dostałam zgodę na przyjazd tutaj. Jak nie to chyba goodbye praco.

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaj z szefem, może dostaniesz urlop... Albo pozwoli ci znowu pracować na odległość :) Nigdy nie wiesz, może cię pozytywnie zaskoczy. Z drugiej strony - jak nie ta praca, to inna, to już pisałam. A męża masz jednego. Takiego ja jestem zdania, ale to co zrobisz zależy jedynie od waszej decyzji. Musisz porozmawiać o tym z mężem i przemyśleć wszystkie za i przeciw.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... Alex to ciężka sytuacja, nie wiem co Ci doradzić bo to nie takie łatwe z boku.

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, masz rację. Pogadam z mężem najpierw na spokojnie, a potem poinformuję kierownika. Im szybciej się dowie tym lepiej. I znowu stresy... Ech.

Seli, wiem właśnie. Czego bym nie podjęła to coś "stracę". Zostawię męża to tyle miesięcy na odległości itp., zrezygnuję z pracy też szkoda, bo niedawno dostałam na nieokreślony. Rodzina najważniejsza wiadomo, ale trzeba wszystko przemyśleć.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    alex, masz rację. Pogadam z mężem najpierw na spokojnie, a potem poinformuję kierownika. Im szybciej się dowie tym lepiej. I znowu stresy... Ech.

Seli, wiem właśnie. Czego bym nie podjęła to coś "stracę". Zostawię męża to tyle miesięcy na odległości itp., zrezygnuję z pracy też szkoda, bo niedawno dostałam na nieokreślony. Rodzina najważniejsza wiadomo, ale trzeba wszystko przemyśleć.

Wiesz, my mieliśmy związek na odległość i tęsknota jest ale to jest do przetrwania. Z drugiej strony jak myślisz o dziecku to szkoda tracić tej umowy, to parę miesięcy a nie rok czy wieczność ;)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wiesz, my mieliśmy związek na odległość i tęsknota jest ale to jest do przetrwania. Z drugiej strony jak myślisz o dziecku to szkoda tracić tej umowy, to parę miesięcy a nie rok czy wieczność ;)

Muszę się z tym przespać i pogadać z mężem. I jak na złość nie mogę jeszcze pogadać z mamą, bo jedzie samochodem. No to chyba jest już specjalnie ;)

1cs z CLO
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi porozmawiaj z szefem powiedz jaką jest sytuacja może są się jakoś temu zaradzić powiedz że zależy Co na tej pracy jednak męża też nie możesz zostawić..A jak nie pójdzie na rękę to idź na l4 na pół roku :P

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz sobie to sama przemyśleć ;)

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Alegzi porozmawiaj z szefem powiedz jaką jest sytuacja może są się jakoś temu zaradzić powiedz że zależy Co na tej pracy jednak męża też nie możesz zostawić..A jak nie pójdzie na rękę to idź na l4 na pół roku :P

Wszystko byłoby super, fajnie gdyby nie jeden szkopuł. Już raz mi tutaj przedłużył pobyt, ale powiedział, że to ostatni raz. Ogólnie zrobił wyjątek dla mnie, bo w moim dziale nie praktykuje się czegoś takiego. Nie mogłabym pójść na l4, każdy by wiedział, że zrobiłam to specjalnie :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Musisz sobie to sama przemyśleć ;)

Wiem, ale jak sobie pomyślę, że muszę pogadać z kierownikiem... znowu to, aż mnie w brzuchu skręca :)

1cs z CLO
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ