X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne by w pracy sie dobrze czuc ;) a ja
    .. poszaleje. Oczywiscie moja kieszen zaboli... Ale takie realia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kamila92 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki spojrzcie na moj wykresik i powiedzcie co sadzicie... dzis odczuwam klucia bardziej z prawej strony. Ogolnie czuje ze jest inaczej niz zwykle. Temperature mierze w ustach dlatego jest na takim poziomie... kiedy byscie juz testowaly na moim miejscu? I wydaje mi sie ze ovu bylo 2 dni wczesniej przed skokiem.. :**

Staraczka
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila92 wrote:
    Czesc dziewczynki spojrzcie na moj wykresik i powiedzcie co sadzicie... dzis odczuwam klucia bardziej z prawej strony. Ogolnie czuje ze jest inaczej niz zwykle. Temperature mierze w ustach dlatego jest na takim poziomie... kiedy byscie juz testowaly na moim miejscu? I wydaje mi sie ze ovu bylo 2 dni wczesniej przed skokiem.. :**

Cześć :)

Ilu dniowe masz cykle? Z tego co widzę to Twój 22dc. Chyba za wcześniej na testowanie :) Poczekaj może do dnia spodziewanej @.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Dokładnie tak, u mnie nie ma mniejszych wesel niż na 150 ludzi i mój mąż nie wyobrażał sobie, że u niego mogłoby być inaczej :)
    Zrobiliśmy jednodniowe ale huczne, kompletnie się na wlasnym weselu odnaleźć nie moglam haha ale i tak było fajnie :D
    Co do kredytów to głupota brać kredyt na wesele, ale tak samo uważam ciagnąc kase od rodziców na wesele za totalną głupotę i co... i teście i rodzice nie wyobrażali sobie że mogliby się nie dołożyć. Wsystko przeciwko mnie :) Nie chciałam sie kłócić, poszlam na kompromis, przezyłam ślub i wesele i w sumie dziękuje im za to, że wsparli nas finansowo bo kasy poszło tyle, że dom w surowym stanie by już stał. W tym roku sama mam 4 wesela a dwa lata temu miałam 6 wesel, konsekwencją duzych wesel jest taka, że później wszędzie się jest proszonym.

No to faktycznie kasy musiało nieźle pójść... Dobrze ze się bawiłaś dobrze mimo że nie umiałaś się odnaleźć :P no i co innego kiedy rodzice czy tescie sie dokładają (cos w stylu prezentu ślubnego) a co innego jak finansują kaprysy dzieci...
    U nas, razem z nami było 40 osób, do każdej mogliśmy podejść pogadać, bo z niektórymi chwilkę się nie widzieliśmy tak na żywo. Przy 100-200 osobach ciężko o klimat rozmowy :) nie chcieliśmy dużej pompy weselnej bo tez byśmy sie nie umieli w tym odnaleźć, ja nie lubię tłumów wcale wiec tym bardziej. Poza tym nie wiem kogo mielibyśmy zaprosić poza tymi osobami które były :P ciotki i wujkowie z drugiego końca Polski? Których widziałam mając 10lat czy nawet mniej? Trochę to by dziwne było :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kamila92 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jeszcze oczywiscie ze za wczesnie srednio 28, 29 dniowe mysle zeby 1wszy zrobic w niedziele rano :)

Staraczka
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila92 wrote:

Czesc Kamila :)
    A co czujesz ze jest inaczej niż zwykle?
    Kiedy powinnaś mieć @?
    Faktycznie dość ciekawy wykres, na tym samym poziomie cały czas temperatury, z termometrem wszystko w porządku? Bo to dość malo spotykane żeby aż tak równo sie trzymało...
    Z testem najlepiej czekać do terminu @, wcześniej różnie z nimi bywa.

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hej kobietki,
    Szalejecie z tematami, co do ślubu ja również mam konkordatowy, 6.02 stuknie nam druga rocznica. Miałam skromna uroczystość na ponad 30 os i było cudownie.
    Ja weekend miałam przelezany niestety dopadło mnie chorubsko, na szczęście już mija i mogę prawie normalnie funkcjonować;)
    Pogoda u mnie straszna deszczowo wietrznie i niestety sprzyja chorobom ech oby już nie dopadło

A ja wbrew pozorom cieszę sie ze napadało i nawiało (u nas najbardziej w nocy) bo przynajmniej powietrze mamy czyste :P wszelkie opady zawsze lubiłam wiec nie robimy problemu o ile nie były z burzami :P wiec dla kogoś beeee pogoda dla mnie akurat bo mam czym oddychać :P ale wiadomo każdy patrzy wg siebie ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wazne by w pracy sie dobrze czuc ;) a ja
    .. poszaleje. Oczywiscie moja kieszen zaboli... Ale takie realia.

Widzę ze Ty sie świetnie bawisz :D ale nie dziwie Ci sie tez lubiłam prace z dziećmi i bawić sie z nimi w ramach pracy :P

• Kamila92 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czesc Kamila :)
    A co czujesz ze jest inaczej niż zwykle?
    Kiedy powinnaś mieć @?
    Faktycznie dość ciekawy wykres, na tym samym poziomie cały czas temperatury, z termometrem wszystko w porządku? Bo to dość malo spotykane żeby aż tak równo sie trzymało...
    Z testem najlepiej czekać do terminu @, wcześniej różnie z nimi bywa.
    3 wczesniejsze pzed skokiem mialam 35.8 wiec dodalam reszte na tym samym poziomie ale zawsze tak mialam 35.8 badz 35.9 a od skoku juz skrupulatnie mierze...

Staraczka
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila92 wrote:
    3 wczesniejsze pzed skokiem mialam 35.8 wiec dodalam reszte na tym samym poziomie ale zawsze tak mialam 35.8 badz 35.9 a od skoku juz skrupulatnie mierze...

To by tłumaczyło czemu tak równiutko ;) jeszcze conajmniej kilka dni musisz poczekać, ale to widzę wiesz ;) i w zależności tez od temperatury uznać kiedy robić teścik ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A ja wbrew pozorom cieszę sie ze napadało i nawiało (u nas najbardziej w nocy) bo przynajmniej powietrze mamy czyste :P wszelkie opady zawsze lubiłam wiec nie robimy problemu o ile nie były z burzami :P wiec dla kogoś beeee pogoda dla mnie akurat bo mam czym oddychać :P ale wiadomo każdy patrzy wg siebie ;)

Deszczyk czasem przyjemny jest :) W zeszłym tyg. jak u nas padało to poszłam otworzyć okna żeby się przewietrzyło. Mamy takie "daszki" nad oknami, więc nic nie napadało, a w domu powietrze, aż chce się oddychać :D

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak średnio lubię deszcz szczególnie o tą porę roku już wolę jak trochę mrozie wtedy powietrze przyjemne mniej bakterie i wirusów. Ale trzeba lubić to co jest ;)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, trzeba, trzeba zwłaszcza, że u nas słoneczka jak na złość :D

1cs z CLO
  • Kamila92 Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To by tłumaczyło czemu tak równiutko ;) jeszcze conajmniej kilka dni musisz poczekać, ale to widzę wiesz ;) i w zależności tez od temperatury uznać kiedy robić teścik ;)
    A myslisz ze dobrze wyznaczylo ovu czy bardziej prawdopodobne ze byla przed skokiem?

Staraczka
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila92 wrote:
    A myslisz ze dobrze wyznaczylo ovu czy bardziej prawdopodobne ze byla przed skokiem?

Program to algorytm ;) a owu moze być i 2-3dni przed skokiem i 2-3dni po skoku temperatury ;) dokładną datę owu znają tylko te kobietki które chodzą na monitoring cyklu ;) sam fakt dokładnie kiedy jest owu jest mało istotny bo plemniory w odpowiednich warunkach to wytrwali żołnierze :P

alegzi lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas sie słoneczko bawi w chowanego. Cos tam sie pokaże i znika :P

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginicie dziewczęta , gonicie ;p ja jestem zdania ze ślub nie jest w ogóle potrzebny , i tak prze wiele lat z mezem mówiliśmy . Dlatego uwierzcie jakie było zdziwcie rodziny jak na drugi dzień po weselu mojej cioci udałam się z Kuba do urzędu i na poproawinach oznajmilosmy rodzicom ze za równe 3 miesiące bierzemy ślub ;D oni myśleli ze my jeszcze pijani jesteśmy ( z wesela wróciliśmy o 6 rano a o 10 w urzędzie byliśmy ) ;D ja to chciałam kilka dosłownie osób rodzice świadkowie rodzeństwo dziadkowie w domu spokojnie ;) No ale rodzice zdecydowali ze z nami nigdy nic nie wiadomo i może się okazać ze kościelnego nie weźmiemy wiec niech to wesele wyglada jak wesele i w sumie oni wszytko organizowali oczywiście wszytko myśmy wybierali i konsultowali z nami ( zwłaszcza ze dzieliło nas 1500km ) ;D i powiem szczerze fajnie było gości było 50 była sala zabawiała do rana i nie żałuje ;)

alegzi lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słoneczko :D Dlatego po pracy i obiadku śmigam na zakupy. Muszę się zaopatrzyć w jakieś bluzeczki i UWAGA, UWAGA, Terka czytaj :D sukienkę może znajdę jakąś ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, ale żeście zrobili miłą niespodziankę rodzince :D Na pewno się ucieszyli.

1cs z CLO
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi to życzę udanych zakupów ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ