X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem go od zeszlej srody ... czuje sie jak słoń,brzuch mam taki ociezaly, mam rano mdłości po przebudzeniu, ale takie na chwile i mega wzdecia :/ to mój pierwszy cykl z nim :P

Tak na monitoringu widac przebyta owu, powinno byc cialko zolte ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg tego kalendarza co bym jesienią nie zrobiła będzie jak byk chłopak :P traktuje to z przymrużeniem oka oczywiście chociaż i tak czujemy z mężem ze będzie Andrzejek :P w przeciwieństwie do całego świata mówiącego o dziewczynce :P

Mała_Mii, panipuchatkowa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrzejek :) Myśleliśmy o tym imieniu....

Hmmm... Ostatnio widziała pęknięty pęcherzyk ale nie było ciałka ani nic... Niby po dwóch dniach... Chciałabym by określiła to we wtorek...

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Andrzejek :) Myśleliśmy o tym imieniu....

Hmmm... Ostatnio widziała pęknięty pęcherzyk ale nie było ciałka ani nic... Niby po dwóch dniach... Chciałabym by określiła to we wtorek...

Dziwne... Owu było a ciałka nie.. Hehe ciekawe ciekawe :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny wg tego kalendarza co bym jesienią nie zrobiła będzie jak byk chłopak :P traktuje to z przymrużeniem oka oczywiście chociaż i tak czujemy z mężem ze będzie Andrzejek :P w przeciwieństwie do całego świata mówiącego o dziewczynce :P
    Mój mąż ma na drugie Andrzej ;) piękne imię :) u nas - jeśli się w końcu doczekamy- będzie chłopiec Ignacy i dziewczynka Amelia :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziwne... Owu było a ciałka nie.. Hehe ciekawe ciekawe :D

W sensie wtedy nie było widać... Bo tak miałam wrażenie, że po prostu dla niej pękł pęcherzyk pusty i tyle, a śluz i pozycja szyjki wskazywała na owulację... Teraz 8 dc miałam tak jak wtedy... A potem prog pewnie pokazał tą kolejną owulkę... I ciekawa jestem czy ona ją zauważy, czy jest pusta znów czy o co tu chodzi znów...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W sensie wtedy nie było widać... Bo tak miałam wrażenie, że po prostu dla niej pękł pęcherzyk pusty i tyle, a śluz i pozycja szyjki wskazywała na owulację... Teraz 8 dc miałam tak jak wtedy... A potem prog pewnie pokazał tą kolejną owulkę... I ciekawa jestem czy ona ją zauważy, czy jest pusta znów czy o co tu chodzi znów...

No jakby Ci puste pęcherzyki pękały to dobrze nie jest... Bo co Ci z takiego

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mój mąż ma na drugie Andrzej ;) piękne imię :) u nas - jeśli się w końcu doczekamy- będzie chłopiec Ignacy i dziewczynka Amelia :D

Oj piękne ;) zauważyłam ze wracają takie imiona jak Ignacy do łask bo długo zapomniane były :D

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na trzech monitoringach w 12 dc, 13dc i 14 dc i widziała tylko na podstawie USG ze jestem po owu :P

terka lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Ja w poprzednim miesiącu miałam wizytę w poniedziałek a owu miałam sobota /niedziela i było widać ze była ;)

Po to właśnie jest monitoring a nie ze nie wiadomo co było a co nie, to to można przypuszczać bez monitoringu :P

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Ja bylam na trzech monitoringach w 12 dc, 13dc i 14 dc i widziała tylko na podstawie USG ze jestem po owu :P

Haha no nieźle :D trzeba mieć szczęście żeby tak trafiac :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj piękne ;) zauważyłam ze wracają takie imiona jak Ignacy do łask bo długo zapomniane były :D
    Ja wpadłam na nie przypadkiem, po prostu mi przyszło na myśl i się w nim zakochałam :) jest takie rzadkie i piękne ;) oba imiona już są zaakceptowane przez męża i obie przyszłe babcie :D teraz tylko trzeba robić dzieciaki i się cieszyć :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, no ale mówiła jakie pęcherzyki? Jakie ciałko? Jakie endometrium?
    Ja w 9 dc miałam 8mm....

No nie fajnie, ale przez moment mój jajnik wyglądał jak policystyczny to pewnie tak pękają, mam też spore amh (jakoś 5 z haczkiem), więc pewnie pęka i pusty co powoduje objawy owulki a potem kolejny.... Tylko czy taki jak powinien? Uhh niby prog był ok. Spoko jak to zdarzy się ze dwa razy ale.... Eh, no mówię, mój organizm się raczej nie ogarnie ;/

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Jem go od zeszlej srody ... czuje sie jak słoń,brzuch mam taki ociezaly, mam rano mdłości po przebudzeniu, ale takie na chwile i mega wzdecia :/ to mój pierwszy cykl z nim :P

Tak na monitoringu widac przebyta owu, powinno byc cialko zolte ;)

Dziwna sprawa z tym tyciem. Ogólnie słyszałam, że nie jest to lek, po którym się tyje. A może jesteś przed @ i nabrałaś teraz wody?

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ładne i przyjemne imiona ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się Amelia podobała ale jest ich wysyp... Więc byłaby pewnie Anastazja :) Andrzej... To imię mojego śp. chrzestnego ;( I tak zastanawialiśmy się nad nim...

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki. Andrzej ładne imię. U nas na pewno będzie Aleksander i Rachela albo Klara. Ale na razie to tak sobie marzymy.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne Anastazja!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hejka dziewczynki. Andrzej ładne imię. U nas na pewno będzie Aleksander i Rachela albo Klara. Ale na razie to tak sobie marzymy.☺

Klara! Śliczne. Moja babcia miała tak na imię. Rachela też fajne, pierwszy raz w ogóle słyszę to imię. Olek też mi się podoba, słodko ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nam się Amelia podobała ale jest ich wysyp... Więc byłaby pewnie Anastazja :) Andrzej... To imię mojego śp. chrzestnego ;( I tak zastanawialiśmy się nad nim...

A masz krótkie czy długie nazwisko? Ja też na to patrze, bo moje jest ciut dłuższe. Anastazja bardzo ładne! :) Andrzej tez mi się podoba, mój tata ma tak na imię.

1cs z CLO
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ