Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:A co do osób które biorą ślub kościelny bo wypada, chrzcza dzieci bo wypada to opowiem Wam pewną sytuację
przed ślubem poszliśmy na nauki przedmałżeńskie, było z nami chyba z 15 par jeszcze, nauki trwały dwa pełne dni, od rana do wieczora
dla mnie to był najpiękniejszy czas jaki mogłam przeżyć ze swoim przyszłym mężem, księża i katechetki ktorzy prowadzili zajecia tak pieknie opowiadali o milosci, o szanowaniu siebie nawzajem, o wartości rodziny i o wielu więcej że po prostu aż serce rosło i poczułam jeszcze większą miłość do mojego narzeczonego
jednak miałam wrażenie że tylko my tak przeżyliśmy te "rekolekcje" bo inni ciągle narzekali że po co tak długo o tym gadać, może byśmy już do domu poszli itp a ja się zastanawialam - po co w ogóle oni chcą ślub kościelny brać skoro nawet nie chcą słuchać o takich rzeczach jak wzajemna miłość, oczywiście wszyscy się ożywili gdy była mowa o seksie, nic poza tym... to trochę smutne, że młodzi ludzie są tak bardzo oddaleni od kościoła i wszystko związane z nim robią na pokaz, bo tak trzeba, bo babcia karze
my wróciliśmy z tych nauk jeszcze bardziej w sobie zakochani i teraz o wiele rzadziej się kłócimy niż przed ślubem
nie chce tu nikogo oceniać, każdy przecież ma swoje życie i podejmuje własne decyzje
Ale pięknie ze tak przeżyliście naukimysmy mieli podobnie, chcieliśmy rozbudowane 9tygodniowe spotkania ale niestety nie mogliśmy i terminowo idealnie nam tez weekendowe pasowały... Tez nie rozumiem o co chodzi z ludźmi którzy ślub "odbębniają", obstawiam że ślub jest wtedy na pokaz bo tak ładnie zdjęcia wychodzą przy ołtarzu... I czekaja tylko żeby tylko wyjść i iść na wesele bo to jest ważniejsze niż to co sie właśnie dzieje czyli zawarcie małżeństwa... Przykro jest coś takiego widzieć...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka, my też byliśmy na 2-dniowych naukach i super je wspominam
szczególnie z taką Panią która zajmowała się kobietami w ciąży, opowiadała co ma dobry wpływ na dzidziusia itd
były super! I oczywiście znalazły się pary, którym się to nie podobało
terka lubi tę wiadomość
-
Oczywiście my jesteśmy gościnne dziewczynki ;p
Dziewczyny z całego ❤️Zyczewam tego i wierze ze za niedługo nastąpi to[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Jej dziewczyny zalilam wam się ze cycki nie bolą ;(( a dzisiaj mąż się śmieje ze mnie .. bo tak narzekałam tak narzekałam
aż wywołałam . Ale ja się cieszę bardzo naprawdę bo trochę mnie to martwiło ;p❤️
Chyba świruje co ? ... głupieje ?.. No cóżWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:40
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Jej dziewczyny zalilam wam się ze cycki nie bolą ;(( a dzisiaj mąż się śmieje ze mnie .. bo tak narzekałam tak narzekałam
aż wywołałam . Ale ja się cieszę bardzo naprawdę bo trochę mnie to martwiło ;p❤️
Chyba świruje co ? ... głupieje ?.. No cóż -
Magdaa21 wrote:Terka, my też byliśmy na 2-dniowych naukach i super je wspominam
szczególnie z taką Panią która zajmowała się kobietami w ciąży, opowiadała co ma dobry wpływ na dzidziusia itd
były super! I oczywiście znalazły się pary, którym się to nie podobało
Niestety... Niektórzy to jakby za kare byli... Mysmy mieli tez spotkania w poradni NPR. Z początku średnio za tym byłam ale baaaardzo szybko zmieniłam zdanie-a teraz nie żałuje. Wszystkiego nas nauczyła tak jak trzeba ze nie musiałam myśleć jak sie starać itd tylko bylo dla mnie jasna sprawa co kiedy i jakhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mała_Mii wrote:Jej dziewczyny zalilam wam się ze cycki nie bolą ;(( a dzisiaj mąż się śmieje ze mnie .. bo tak narzekałam tak narzekałam
Chyba świruje co ? ... głupieje ?.. No cóż
Zmartwienia to nasz kobiecy chleb powszedniMała_Mii lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Uda się, uda
U mnie w sumie 15 cykl starań, ale zostaję na 14, bo poprzedni był z góry stracony
Tylko 1
.
W tym działamy ze zdwojoną siłą, wsparciem arsenału i w ogóle
Jak będę miała syna to na drugie dam mu Maciej, po moim lekarzu normalnieJak zajdę w ciążę dzięki jego pomocy (jakkolwiek to brzmi)
No co bardzo ładne imięhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Ale pięknie ze tak przeżyliście nauki
mysmy mieli podobnie, chcieliśmy rozbudowane 9tygodniowe spotkania ale niestety nie mogliśmy i terminowo idealnie nam tez weekendowe pasowały... Tez nie rozumiem o co chodzi z ludźmi którzy ślub "odbębniają", obstawiam że ślub jest wtedy na pokaz bo tak ładnie zdjęcia wychodzą przy ołtarzu... I czekaja tylko żeby tylko wyjść i iść na wesele bo to jest ważniejsze niż to co sie właśnie dzieje czyli zawarcie małżeństwa... Przykro jest coś takiego widzieć...
Mała Mii wykrakałaśi wcale nie głupiejesz mamuśko
Martusia9 witaj u nasterka lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja też z mniejszej miejscowości, ok 70 km od Opola. Ale mieszkamy z mężem już 4 lata prawie w Opolu razem, a ja od początku studiów
Chcemy wrócić na stare śmieci jak się dzidzia pojawi
Plamka, Maciuś równy gośćMuszę koleżance winko postawić za to, że mi go kiedyś poleciła
Młody, ale tak ogarnięty facet, że mogę epopeję na jego cześć napisać jak zajdę w ciążę
Alex ja jutro jadę zapisać się do nowego ginekologa, speca od niepłodności. Mam nadzieję, że uda mi się dorwać jakiś termin po skończonej @. I oby był taki równy i dobry jak Twój doktor
Hehe noo winko się jej należy
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
MissKathy92 wrote:oooo własnie "odbębnić"- zabrakło mi tego słowa, a powtarzała je prawie każda para u nas na naukach... i to było naprawdę przykre, aż się chciało zapytać "to po co tu jesteście skoro dla was to tylko odbębnienie?"... na szczęscie spotkania z panią od naturalnego planowania rodziny już były indywidualne i miałam wtedy psychiczny spokój, bo nie byłam otoczona negatywnie nastawionymi ludzmi
Mała Mii wykrakałaśi wcale nie głupiejesz mamuśko
Martusia9 witaj u nas
Tez miałam ochotę o to pytać. Ale w sumie miałam ważniejsze sprawynp wynieść cos z nauk
A jeśli ktoś chce "odbębnić" nauki, ślub i po prostu życie (bo wątpię żeby jakos bardzo sie angażowali w budowanie wspólnego życia skoro takie podejście jest na starcie) i potem myśleć o rozwodzie bo nagle sie okazuje "brak zgodności" czy cokolwiek sobie wymyślaą-droga wolna. Ja wole byc szczęśliwa u boku mężaMissKathy92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm