X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak jak dziewczyny pisza. Teraz jest fatalnie. I będzie bolało ale z czasem będzie lepiej. Zobaczysz.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Oj tak takie wsparcie jest ważne, dzis mam spokojna noc ale jutro spowrotem leki poranne aż się boję ci to będzie po. Jak się o tym słyszy od innych jest to przykra i smutne ale przeżycie na sobie to coś strasznego, nie życzyli bym tego najgorszemu wrogowi. Ja dziś widziałam mojego skarba taki śliczny duży i ta wiadomość to uwierzyć nie mogłam, ale po dłuższym czasie i tym jak pani doktor wyjaśniła to nie było złudzeń. Boję się jutra
    Trzymaj sie kochana będzie dobrze

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle czy lepiej isc zrobic test czy zrobic bete zy test juz pokaze a jak pokaze 2 kreche to dopiero na bete

9cs o 1 dzidziusia
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, w Twoim przypadku poszłabym jednak na betę.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, beta szybciej wykaże ciążę ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespie sie z ta decyzja hihi mama 50/50

9cs o 1 dzidziusia
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy wychodzą albo nie wychodzą. Bywają różne, wadliwe, malo czułe. Beta nie daje ani złudzen (cień kreski jest czy nie ma to jest bardzo częste pytanie testujących w domu) ani pomyłek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 22:43

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mam mały mętlik w głowie.
    W 8dc byłam na wizycie u gin i na usg nie było widać żadnych pęcherzyków. Ten cykl miał być bezowulacyjny.
    Dzisiaj 25dc i zaczął mnie boleć prawy jajnik, który zawsze daje o sobie znać między 18-21dc, kiedy to mam owulkę.
    Myślicie, że tak by bolał nawet w cyklu bezowulacyjnym, czy raczej coś się mogło zmienić od 8dc? Mieliśmy odpuścić starania w tym cyklu, a wczoraj było <3

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z własnego doswiadczenia wiem, ze noze cos sie przesunac ;)

Kasia, badz dzielna, musi byc dobrze.

Witam sie, chce juz wiosne ;p nie chce mi sie do pracy... brzuch boli... Ciekawe ile moj cyrk potrwa ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja nadal nie mam okresu. Myślicie że powinnam brać ten duphaston tak jak lekarka kazała, tzn 5 dni (do jutra) czy wydłużyć? Ewentualny okres powinien przyjść w trakcie czy po zakończeniu brania?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dupka bierzesz na wywołanie okresu przez 5 dni i odstawiasz. Okres powinien przyjść w przeciągu kilku dni. U mnie to ok 3. Ale jak nie jesteś pewna czy to nie ciąża to leć na betę i po negatywnej dopiero odstaw. A jeśli beta pozytywna to w dalszym stopniu musisz Duphaston brac

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Słuchajcie, mam mały mętlik w głowie.
    W 8dc byłam na wizycie u gin i na usg nie było widać żadnych pęcherzyków. Ten cykl miał być bezowulacyjny.
    Dzisiaj 25dc i zaczął mnie boleć prawy jajnik, który zawsze daje o sobie znać między 18-21dc, kiedy to mam owulkę.
    Myślicie, że tak by bolał nawet w cyklu bezowulacyjnym, czy raczej coś się mogło zmienić od 8dc? Mieliśmy odpuścić starania w tym cyklu, a wczoraj było <3

Wszystko może być :D to ze 8dc nie bylo nie znaczy że 25 czy nawet 30dc nie może być ;) swoją drogą przez takie przesunięcia dalwkie często są wpadki bo kto by się spodziewal :) ale takie rzeczy oczywiście że są :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) ja już zmierzam do pracy, nareszcie piątek :D u mnie już nie jest tak zimno, tylko 14 stopni na minusie, ale suwalska dziewczyna już się przyzwyczaila :D
    Kasia, życzę dużo pogody ducha, wierzę w to że nic się nie dzieje bez przyczyny, Bóg ma dla nas plan i to jest dobry plan :) ściskam
    Kryha pamiętaj wszystko jest możliwe, więc trzeba mieć nadzieję :)
    Seli zaraz będzie wiosna :)
    Magda z dupkiem to nie poradzę bo w ogóle się nie znam :(
    Kobitki życzę Wam miłego i ciepłego piątku :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Cześć:) ja nadal nie mam okresu. Myślicie że powinnam brać ten duphaston tak jak lekarka kazała, tzn 5 dni (do jutra) czy wydłużyć? Ewentualny okres powinien przyjść w trakcie czy po zakończeniu brania?

@ przychodzi po odstawieniu. Czyli najpierw sprawdź dzisiaj albo jutro bete potem odstawiaj jeśli ujemna ;)

• Patulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- wiem co czujesz. Naprawdę. To jak się czujesz zrozumie tylko kobieta która to przeszła :( we wrześniu też przez to przechodziłam. W tym dniu pojechałam jeszcze sama na USG które miało być kontrolne czy cysty na jajniku się wchłonęły, a dowiedziałam się że mój maluszek odszedł. Rozbeczalam się dopiero jak wyszłam z przychodni. Telefon do mojego K i chwilę później byłam już po drugiej, potwierdzającej diagnozie. Niestety u mnie nie skończyło się na samoistnym poronieniu, tabletki nie pomogły na tyle by się wszystko wydalilo samo i miałam zabieg. Oczywiście z zabiegiem a raczej jego wykonaniem też miałam przygodę, jednak najważniejsze byś miała wsparcie w tym czasie swoich bliskich.
    Jak to kiedyś tutaj napisała któraś z dziewczyn, niestety w dzisiejszych czasach pierwsza ciąża przeważnie jest poroniona przez kobiety. Niestety lekarze nie będą znać odpowiedzi dlaczego, bo nie mówi się głośno o tych statystykach.
    Bardzo mi przykro i jestem z Tobą myślami :*

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia- z doświadczenia wiem że testy płytkowe dają wynik pozytywny jednak po spodziewanym okresie i to najlepiej jeszcze z samego rana. Swój pierwszy robiłam kilka dni przed spodziewana @ i wyszedł negatywny. Potem kupiłam kolejny i w dniu @ również nic. Kilka dni po, kupiłam 4 różne w Rossmanie. Dwa zrobiłam popołudniu i wyszły drugie blade kreseczki po ok 3 minutach. Rano następnego dnia zrobiłam dla pewności kolejne dwa i wyszły pozytywne. Dwa dni później u ginekologa nic nie było widać, nawet mi nie dał duphastonu na podtrzymanie. Kazał tylko zrobić betę. Więc zrobiłam i wyszła ładna ponad 400. Niestety było to przecież weekendem w czwartek więc kolejna robiłam we wtorek i urosła. Na kolejnej wizycie juz ładnie było widać pęcherzyk więc dostałam duphaston i modlę się by 8 marca było wszystko dobrze. Więc jeśli chcesz mieć 100% pewności to tak jak dziewczyny radzą, idź na bete

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 2 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sprawdź ta bete dla spokoju i wtedy odstawiaj. Dziewczyny u mnie dzisiaj -20.. Ale pogoda bardzo.ładna.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0rzekonalyscie mnie uszykuje sie i pojade na bete:)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

9cs o 1 dzidziusia
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki!

Przypominam, że dziś piąteczek jakby, któraś zapomniała ;p U mnie herbatka się właśnie parzy.

Kryha, to jest organizm, więc z nim wszystko jest możliwe. Możesz mieć tą owulację, ale znam przykład dziewczyny, która mierzyła temperaturę, był widoczny skok, miała płodny śluz, a potem się okazało, że cykl było bezowulacyjny. Sama byłam zdziwiona jej przypadkiem, ale to organizm. Niemniej mam nadzieję, że u Ciebie to ovu :)

Martusia, kiedy zamierzasz udać się na betę?

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna

Wysłany: 2 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi piateczek i dzisiaj wychodzimy razem juhu. Jeszcze aby 8h.☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ