Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaassiia wrote:Oj tak takie wsparcie jest ważne, dzis mam spokojna noc ale jutro spowrotem leki poranne aż się boję ci to będzie po. Jak się o tym słyszy od innych jest to przykra i smutne ale przeżycie na sobie to coś strasznego, nie życzyli bym tego najgorszemu wrogowi. Ja dziś widziałam mojego skarba taki śliczny duży i ta wiadomość to uwierzyć nie mogłam, ale po dłuższym czasie i tym jak pani doktor wyjaśniła to nie było złudzeń. Boję się jutra9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
Ja mysle czy lepiej isc zrobic test czy zrobic bete zy test juz pokaze a jak pokaze 2 kreche to dopiero na bete9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
Testy wychodzą albo nie wychodzą. Bywają różne, wadliwe, malo czułe. Beta nie daje ani złudzen (cień kreski jest czy nie ma to jest bardzo częste pytanie testujących w domu) ani pomyłek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 22:43
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Słuchajcie, mam mały mętlik w głowie.
W 8dc byłam na wizycie u gin i na usg nie było widać żadnych pęcherzyków. Ten cykl miał być bezowulacyjny.
Dzisiaj 25dc i zaczął mnie boleć prawy jajnik, który zawsze daje o sobie znać między 18-21dc, kiedy to mam owulkę.
Myślicie, że tak by bolał nawet w cyklu bezowulacyjnym, czy raczej coś się mogło zmienić od 8dc? Mieliśmy odpuścić starania w tym cyklu, a wczoraj było
-
Z własnego doswiadczenia wiem, ze noze cos sie przesunac
Kasia, badz dzielna, musi byc dobrze.
Witam sie, chce juz wiosne ;p nie chce mi sie do pracy... brzuch boli... Ciekawe ile moj cyrk potrwa ;p -
Magda dupka bierzesz na wywołanie okresu przez 5 dni i odstawiasz. Okres powinien przyjść w przeciągu kilku dni. U mnie to ok 3. Ale jak nie jesteś pewna czy to nie ciąża to leć na betę i po negatywnej dopiero odstaw. A jeśli beta pozytywna to w dalszym stopniu musisz Duphaston bracLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
kryha wrote:Słuchajcie, mam mały mętlik w głowie.
W 8dc byłam na wizycie u gin i na usg nie było widać żadnych pęcherzyków. Ten cykl miał być bezowulacyjny.
Dzisiaj 25dc i zaczął mnie boleć prawy jajnik, który zawsze daje o sobie znać między 18-21dc, kiedy to mam owulkę.
Myślicie, że tak by bolał nawet w cyklu bezowulacyjnym, czy raczej coś się mogło zmienić od 8dc? Mieliśmy odpuścić starania w tym cyklu, a wczoraj było
Wszystko może byćto ze 8dc nie bylo nie znaczy że 25 czy nawet 30dc nie może być
swoją drogą przez takie przesunięcia dalwkie często są wpadki bo kto by się spodziewal
ale takie rzeczy oczywiście że są
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Witajcie dziewczyny
ja już zmierzam do pracy, nareszcie piątek
u mnie już nie jest tak zimno, tylko 14 stopni na minusie, ale suwalska dziewczyna już się przyzwyczaila
Kasia, życzę dużo pogody ducha, wierzę w to że nic się nie dzieje bez przyczyny, Bóg ma dla nas plan i to jest dobry planściskam
Kryha pamiętaj wszystko jest możliwe, więc trzeba mieć nadzieję
Seli zaraz będzie wiosna
Magda z dupkiem to nie poradzę bo w ogóle się nie znam
Kobitki życzę Wam miłego i ciepłego piątku -
Magdaa21 wrote:Cześć
ja nadal nie mam okresu. Myślicie że powinnam brać ten duphaston tak jak lekarka kazała, tzn 5 dni (do jutra) czy wydłużyć? Ewentualny okres powinien przyjść w trakcie czy po zakończeniu brania?
@ przychodzi po odstawieniu. Czyli najpierw sprawdź dzisiaj albo jutro bete potem odstawiaj jeśli ujemnahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Kasia- wiem co czujesz. Naprawdę. To jak się czujesz zrozumie tylko kobieta która to przeszła
we wrześniu też przez to przechodziłam. W tym dniu pojechałam jeszcze sama na USG które miało być kontrolne czy cysty na jajniku się wchłonęły, a dowiedziałam się że mój maluszek odszedł. Rozbeczalam się dopiero jak wyszłam z przychodni. Telefon do mojego K i chwilę później byłam już po drugiej, potwierdzającej diagnozie. Niestety u mnie nie skończyło się na samoistnym poronieniu, tabletki nie pomogły na tyle by się wszystko wydalilo samo i miałam zabieg. Oczywiście z zabiegiem a raczej jego wykonaniem też miałam przygodę, jednak najważniejsze byś miała wsparcie w tym czasie swoich bliskich.
Jak to kiedyś tutaj napisała któraś z dziewczyn, niestety w dzisiejszych czasach pierwsza ciąża przeważnie jest poroniona przez kobiety. Niestety lekarze nie będą znać odpowiedzi dlaczego, bo nie mówi się głośno o tych statystykach.
Bardzo mi przykro i jestem z Tobą myślami :* -
Martusia- z doświadczenia wiem że testy płytkowe dają wynik pozytywny jednak po spodziewanym okresie i to najlepiej jeszcze z samego rana. Swój pierwszy robiłam kilka dni przed spodziewana @ i wyszedł negatywny. Potem kupiłam kolejny i w dniu @ również nic. Kilka dni po, kupiłam 4 różne w Rossmanie. Dwa zrobiłam popołudniu i wyszły drugie blade kreseczki po ok 3 minutach. Rano następnego dnia zrobiłam dla pewności kolejne dwa i wyszły pozytywne. Dwa dni później u ginekologa nic nie było widać, nawet mi nie dał duphastonu na podtrzymanie. Kazał tylko zrobić betę. Więc zrobiłam i wyszła ładna ponad 400. Niestety było to przecież weekendem w czwartek więc kolejna robiłam we wtorek i urosła. Na kolejnej wizycie juz ładnie było widać pęcherzyk więc dostałam duphaston i modlę się by 8 marca było wszystko dobrze. Więc jeśli chcesz mieć 100% pewności to tak jak dziewczyny radzą, idź na bete
-
Cześć Kobitki!
Przypominam, że dziś piąteczek jakby, któraś zapomniała ;p U mnie herbatka się właśnie parzy.
Kryha, to jest organizm, więc z nim wszystko jest możliwe. Możesz mieć tą owulację, ale znam przykład dziewczyny, która mierzyła temperaturę, był widoczny skok, miała płodny śluz, a potem się okazało, że cykl było bezowulacyjny. Sama byłam zdziwiona jej przypadkiem, ale to organizm. Niemniej mam nadzieję, że u Ciebie to ovu
Martusia, kiedy zamierzasz udać się na betę?1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna