SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak jak dziewczyny pisza. Teraz jest fatalnie. I będzie bolało ale z czasem będzie lepiej. Zobaczysz.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Oj tak takie wsparcie jest ważne, dzis mam spokojna noc ale jutro spowrotem leki poranne aż się boję ci to będzie po. Jak się o tym słyszy od innych jest to przykra i smutne ale przeżycie na sobie to coś strasznego, nie życzyli bym tego najgorszemu wrogowi. Ja dziś widziałam mojego skarba taki śliczny duży i ta wiadomość to uwierzyć nie mogłam, ale po dłuższym czasie i tym jak pani doktor wyjaśniła to nie było złudzeń. Boję się jutra
    Trzymaj sie kochana będzie dobrze

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle czy lepiej isc zrobic test czy zrobic bete zy test juz pokaze a jak pokaze 2 kreche to dopiero na bete

9cs o 1 dzidziusia
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, w Twoim przypadku poszłabym jednak na betę.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, beta szybciej wykaże ciążę ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespie sie z ta decyzja hihi mama 50/50

9cs o 1 dzidziusia
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy wychodzą albo nie wychodzą. Bywają różne, wadliwe, malo czułe. Beta nie daje ani złudzen (cień kreski jest czy nie ma to jest bardzo częste pytanie testujących w domu) ani pomyłek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 22:43

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mam mały mętlik w głowie.
    W 8dc byłam na wizycie u gin i na usg nie było widać żadnych pęcherzyków. Ten cykl miał być bezowulacyjny.
    Dzisiaj 25dc i zaczął mnie boleć prawy jajnik, który zawsze daje o sobie znać między 18-21dc, kiedy to mam owulkę.
    Myślicie, że tak by bolał nawet w cyklu bezowulacyjnym, czy raczej coś się mogło zmienić od 8dc? Mieliśmy odpuścić starania w tym cyklu, a wczoraj było <3

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z własnego doswiadczenia wiem, ze noze cos sie przesunac ;)

Kasia, badz dzielna, musi byc dobrze.

Witam sie, chce juz wiosne ;p nie chce mi sie do pracy... brzuch boli... Ciekawe ile moj cyrk potrwa ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja nadal nie mam okresu. Myślicie że powinnam brać ten duphaston tak jak lekarka kazała, tzn 5 dni (do jutra) czy wydłużyć? Ewentualny okres powinien przyjść w trakcie czy po zakończeniu brania?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dupka bierzesz na wywołanie okresu przez 5 dni i odstawiasz. Okres powinien przyjść w przeciągu kilku dni. U mnie to ok 3. Ale jak nie jesteś pewna czy to nie ciąża to leć na betę i po negatywnej dopiero odstaw. A jeśli beta pozytywna to w dalszym stopniu musisz Duphaston brac

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Słuchajcie, mam mały mętlik w głowie.
    W 8dc byłam na wizycie u gin i na usg nie było widać żadnych pęcherzyków. Ten cykl miał być bezowulacyjny.
    Dzisiaj 25dc i zaczął mnie boleć prawy jajnik, który zawsze daje o sobie znać między 18-21dc, kiedy to mam owulkę.
    Myślicie, że tak by bolał nawet w cyklu bezowulacyjnym, czy raczej coś się mogło zmienić od 8dc? Mieliśmy odpuścić starania w tym cyklu, a wczoraj było <3

Wszystko może być :D to ze 8dc nie bylo nie znaczy że 25 czy nawet 30dc nie może być ;) swoją drogą przez takie przesunięcia dalwkie często są wpadki bo kto by się spodziewal :) ale takie rzeczy oczywiście że są :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) ja już zmierzam do pracy, nareszcie piątek :D u mnie już nie jest tak zimno, tylko 14 stopni na minusie, ale suwalska dziewczyna już się przyzwyczaila :D
    Kasia, życzę dużo pogody ducha, wierzę w to że nic się nie dzieje bez przyczyny, Bóg ma dla nas plan i to jest dobry plan :) ściskam
    Kryha pamiętaj wszystko jest możliwe, więc trzeba mieć nadzieję :)
    Seli zaraz będzie wiosna :)
    Magda z dupkiem to nie poradzę bo w ogóle się nie znam :(
    Kobitki życzę Wam miłego i ciepłego piątku :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Cześć:) ja nadal nie mam okresu. Myślicie że powinnam brać ten duphaston tak jak lekarka kazała, tzn 5 dni (do jutra) czy wydłużyć? Ewentualny okres powinien przyjść w trakcie czy po zakończeniu brania?

@ przychodzi po odstawieniu. Czyli najpierw sprawdź dzisiaj albo jutro bete potem odstawiaj jeśli ujemna ;)

• Patulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- wiem co czujesz. Naprawdę. To jak się czujesz zrozumie tylko kobieta która to przeszła :( we wrześniu też przez to przechodziłam. W tym dniu pojechałam jeszcze sama na USG które miało być kontrolne czy cysty na jajniku się wchłonęły, a dowiedziałam się że mój maluszek odszedł. Rozbeczalam się dopiero jak wyszłam z przychodni. Telefon do mojego K i chwilę później byłam już po drugiej, potwierdzającej diagnozie. Niestety u mnie nie skończyło się na samoistnym poronieniu, tabletki nie pomogły na tyle by się wszystko wydalilo samo i miałam zabieg. Oczywiście z zabiegiem a raczej jego wykonaniem też miałam przygodę, jednak najważniejsze byś miała wsparcie w tym czasie swoich bliskich.
    Jak to kiedyś tutaj napisała któraś z dziewczyn, niestety w dzisiejszych czasach pierwsza ciąża przeważnie jest poroniona przez kobiety. Niestety lekarze nie będą znać odpowiedzi dlaczego, bo nie mówi się głośno o tych statystykach.
    Bardzo mi przykro i jestem z Tobą myślami :*

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia- z doświadczenia wiem że testy płytkowe dają wynik pozytywny jednak po spodziewanym okresie i to najlepiej jeszcze z samego rana. Swój pierwszy robiłam kilka dni przed spodziewana @ i wyszedł negatywny. Potem kupiłam kolejny i w dniu @ również nic. Kilka dni po, kupiłam 4 różne w Rossmanie. Dwa zrobiłam popołudniu i wyszły drugie blade kreseczki po ok 3 minutach. Rano następnego dnia zrobiłam dla pewności kolejne dwa i wyszły pozytywne. Dwa dni później u ginekologa nic nie było widać, nawet mi nie dał duphastonu na podtrzymanie. Kazał tylko zrobić betę. Więc zrobiłam i wyszła ładna ponad 400. Niestety było to przecież weekendem w czwartek więc kolejna robiłam we wtorek i urosła. Na kolejnej wizycie juz ładnie było widać pęcherzyk więc dostałam duphaston i modlę się by 8 marca było wszystko dobrze. Więc jeśli chcesz mieć 100% pewności to tak jak dziewczyny radzą, idź na bete

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 2 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sprawdź ta bete dla spokoju i wtedy odstawiaj. Dziewczyny u mnie dzisiaj -20.. Ale pogoda bardzo.ładna.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0rzekonalyscie mnie uszykuje sie i pojade na bete:)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

9cs o 1 dzidziusia
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki!

Przypominam, że dziś piąteczek jakby, któraś zapomniała ;p U mnie herbatka się właśnie parzy.

Kryha, to jest organizm, więc z nim wszystko jest możliwe. Możesz mieć tą owulację, ale znam przykład dziewczyny, która mierzyła temperaturę, był widoczny skok, miała płodny śluz, a potem się okazało, że cykl było bezowulacyjny. Sama byłam zdziwiona jej przypadkiem, ale to organizm. Niemniej mam nadzieję, że u Ciebie to ovu :)

Martusia, kiedy zamierzasz udać się na betę?

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna

Wysłany: 2 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi piateczek i dzisiaj wychodzimy razem juhu. Jeszcze aby 8h.☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ