Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ogarnę Was za bardzo
ja dałam za kota 2500 zł
I nie żałuję bo mi serce skradł
No i cenią sobie rasy.
Ja mam awers do schronisk, może dlatego, że wiele jest tam przypadków agresywnych, dzikich i potem jest wielki problem. Moja mama prawie oko straciła przez roczną suczkę cokiel spanielkę... Nikt nie mógł jej ogarnąć i poszła na łańcuch... Co jest przykre ale nikt nie da się gryźć i demolować domu. (Po nas miało ją 3 innych ludzi co nawet tresują psy i nie dało rady). Za to inna znajoma wzięła kotka i ten pogryzł i podrapał jej synka 7 letniego na tyle, że trzeba było szwy założyć. Potem na nią psy wieszali bo kota wzięła ze schroniska i go oddała... Ale też bym nie trzymała zwierzęcia jak dziecku na pogotowiu przez to szwy zakładam....
Nie przeczytam chyba wszystkiego co dziś naskrobałyście... Widziałam coś o korporacji? Moja pomoc chce się zwolnić, ja jestem zastraszana i tak się zastanawiam czy też się nie zwolnić. Koleżanki mówią, że nie mogę przez coś takiego stracić stażu i pracy... Ale mam takie cyrki w pracy i kwasy, znów gdzieś tam w głębi przeżywam. Znów się na moim zdrowiu odbije a mam wrażenie, że od ponad tygodnia jest super, nic mnie nie boli, żyje się tak inaczej, lepiejpo prostu magia
i mam nadzieję, że nie wróci.
-
Monika witam Cię
Kasiaaa bidulko mocno Cię przytulam ❤️Dużo wypoczywaj i trzymaj się !
Ja mam dwa yorki , ale kusi mnie ze schroniska wziasc pieska mój mąż tez jest za bo obydwoje jesteśmy psiarzami .. u nas E przemysłu jest taka lecznica Ada ostatnio głośno się o niej w pl całej zrobiło bo doktor fedaczynski z całej polski zguby zbiera i to takie które ledwo życiem uchodzą które są krzywdzone ... ratuje im życie i oddaje do znakomitych domkówi tam właśnie ostatnio pojawił się piesek rasy Boo wiecie co aż wam zaraz zdjęcie wkleję jak biedota wyglada !!! Masakra rozmawiałam z mezem o tym żeby ho zabrać , ale doszliśmy do wniosku ze ten piesek będzie dużo uwagi potrzebować , a nasza suka jest Panią włości i ma charakter . Edkowi wszytko zabiera nawet jedzenie wyjada , nie pozwala go głaskać bo zazdrosna . Wiec taki piesek No było by ciężko do tego w ciąży okazało się ze jestem ... to z trzema pieskami Noo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ef716572fb6.jpg[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
No to u mnie wszystko jasne - beta poniżej poniżej 1,2.
Jejku dobrze że już wiem bo nienawidzę takiej niepewności
Jutro kończę dupka i powinien przyjść okres. Następny ewentualny test zrobię co najmniej tydzień po spodziewanym terminie. Bo skoro teraz przesunelo mi się wszystko o tyle dni to już nie nic pewne nie jestani owulacja ani nic..
-
Mała Mi, maskara
Jak tak można postępować.
Magda, proszę się ładnie postarać w marcowym cyklu!!!
A ja napisałam do pani czy jeszcze ma psiaki na sprzedaż. Od x czasu choruję na tą rasę, mąż mówi, że jak go nie będzie to będę się miała kim opiekować, a więc sprawa raczej załatwiona. Niemniej w poniedziałek-wtorek jedziemy do schroniska1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Magda przykro mi... Warto o tyle mierzyć temperatury ze widzisz jak Ci sie przesuwa owu czy na czas jest i wtedy można liczyć bo tak to na oko i wtedy właśnie się nie wie kiedy @ powinna byćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Tak, ja narzekałam na mierzenie ale to było moje jedyne źródło, rzetelne... Bo przy skokach mam owu, a jak ginka mówiła, że była owulacja i w ogóle to jej nie było, nie wierzyłam bo nie było skoku, prog 0.79 to potwierdził, potem czekałam na okres a ten się nie spieszył, zmartwiłam się a tu okazało się, że owu była bo był skok i prog wzrósł
nie wiem co będzie teraz ale po tempce wiem co i jak się dzieje i czy się martwić
-
Magdaa21 wrote:Dzięki
A jak mnie już tak brzuch boli i plamie powoli to myślicie że mogę jutro już tego dupka nie brac?
wg. mnie (ale lekarzem nie jestem) to nie ma sensu go brać jak nie ma owulacji i nie trzeba wywoływać okresu... a jak już masz to po co masz się dotruwać tą tabletkąMagdaa21 lubi tę wiadomość
-
Alegzi jeśli się zdecydujesz na rasowego, to bardzo dokładnie sprawdź hodowle i opinie w internecie. Tyle jest teraz pseudohodowli. Moja ciocia kupilam Maine coona bez rodowodu za 1000 zl a okazalo sie, ze jest chory, biedny sie meczyl, wydala na leczenie co najmniej 2000 zl a i tak sie go nie dalo uratować i musieli go uspac
teraz kupila Maine coona juz z rodowodem to tez dala 2000.
Ja za mojego szkota dałam 1500
Ale może przejdź sie pierwsze do schroniska? Może będzie miłość od pierwszego wejrzenia z jakims psiakiem?25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwia, dzięki za rady. To mój pierwszy psiak
Zamierzamy się udać do schroniska i chcemy też zobaczyć psiaka na żywo. Tylko jak mam sprawdzić czy psika jest zdrowy? Opinie widziałam dobre, dużo piesków sprzedaje, myślę, że jest ok, ale wiesz to po opiniach patrzę.
1cs z CLO
-
alegzi wrote:Sylwia, dzięki za rady. To mój pierwszy psiak
Zamierzamy się udać do schroniska i chcemy też zobaczyć psiaka na żywo. Tylko jak mam sprawdzić czy psika jest zdrowy? Opinie widziałam dobre, dużo piesków sprzedaje, myślę, że jest ok, ale wiesz to po opiniach patrzę.
alegzi lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
O to prawda - co do hodowli, u mnie chodzą po 2,5 -3 tyś, widziałam poniżej 2 to były wystraszone, jakieś dzikie, mimo że duży wybieg to i brudne uszy i zaropiałe oczy. Pojechałam do hodowli skąd brałam to kociaki były przymilaste, zadbane wszystkie, wolno po domu z psami biegały
babka walnięta na ich punkcie
Przeziębił się raz przed oddaniem nam go, potem drugi raz u nas ale odpukać teraz nic mu nie jest, biega w mrozy po balkonie
Sprawdzałam szczepionki, rejestracje hodowli, to warto i warto iść na miejsce i dobrze to sprawdzić co i jak.
alegzi lubi tę wiadomość
-
Ja idpuszczam starania tak ze mierzenie temp seks co 3 dni itd daje na luz jak ma sie udac do czerwca uda
alegzi lubi tę wiadomość
9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
alegzi wrote:A no to super, że piszecie. Nawet nie wiedziałam o takich rzeczach. Ja raczej z tych łatwowiernych jestem.
Warto popatrzec na warunki, na to co mowi hodowca. Mnie pytali o zawod, nawet czy mamy dzieci ;p babeczka musiala sprawdzic komu sprzedaje diabla ;p jaka karme dostaje, czy lepsza czy nie. Podpytac i rady w utrzymaniu i pielegnacji psiaka. To sie przyda ;p -
Seli wrote:Warto popatrzec na warunki, na to co mowi hodowca. Mnie pytali o zawod, nawet czy mamy dzieci ;p babeczka musiala sprawdzic komu sprzedaje diabla ;p jaka karme dostaje, czy lepsza czy nie. Podpytac i rady w utrzymaniu i pielegnacji psiaka. To sie przyda ;p
Ja pitole jeszcze się okaże, że nie jestem godna psiakaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 21:27
1cs z CLO
-
Ajj dziewczyny co cisnienie złapałam grrr ... wróciliśmy x mezem z zakupów on poszedł na górę coś tam robić , a js na dole zakupy wyciągałam wszystkie szafki pootwierane żeby łatwiej było chować .. i jak nagle podnoszę sie i pierdykam czołem w kant drzwiczek ... tak zaczęłam sklinać na dole trzaskać, rzucać wszystkim , krzyczeć do męża ze zamiast mi pomoc to gdzieś polaz..ojej cisnienie złapałam po chwili mąż przyszedł i pyta się co się stało ze tek tu wszystkim rzucałam a js bo przypierdolilam się w szafkę .. a on uff myślałem ze dlatego bo Ci nie pomogłem
miał szczęście ze nerw mi przeszedł bo nie powiedziałam mu ze o to tez
a guza mam na czole ze japitole ... i sznita taka
Tak mąż się zawsze śmieje ze mnie samej w domu zostawiać nie można bo jak nie nożem palce rozcinać to do krajalnicy wsadzam z seremi szyć trzeba ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 21:52
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️