X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojde na pewno i bede chciala zeby zrobił mi usg. Ale boje sie :( na wjladce nic nie widac, ale w srodku jest jeszcze trochę sluzu jasno brazowego

Adele27 lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Kurcze, mój M ciągle chce żel bo mu lepiej, ale ten co mamy jest zwykły z unimila więc plemnikobojczy.. Dlatego się zastanawiam :)

Nie no z tym to nie zadziałacie zbyt wiele...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Pojde na pewno i bede chciala zeby zrobił mi usg. Ale boje sie :( na wjladce nic nie widac, ale w srodku jest jeszcze trochę sluzu jasno brazowego

Spokojnie, jasnobrązowe plamienia są doac częste w ciąży na chyba każdym jej etapie ;) ale zawsze lepiej poleżeć to nie zaszkodzi :)

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam jeszcze jeden duphaston i się polozylam. Nic dzis nie bede robic. Mam nadzieję ze sie to uspokoi ... :(

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no NIE UZYWAMY tego plemnikobojczego, nie używamy żadnego, ale chyba kupię.. Bo przecież nie zaszkodzi a będzie przyjemniej :)
    Będę zaraz robić zamówienie w aptece. Polecacie coś jeszcze?
    Jakie witaminy bierzecie? Ja pregna plus.

Sylwia, nie martw się, będzie ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:24

Plamka_92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Identyczne plamienie A raczej brudzenia mam ja mi pomogła podwójna dawka luteiny i leżenie

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co do niehedzenia-spróbuj z małymi porcjami żeby Cię nie przerażały ;) np pol kromki co jakiś czas albo cos małego po prostu ;)
    Co do ciśnienia ;) masz jakiś zakaz czy po prostu dla bezpieczeństwa wolicie unikać póki co <3 ?

Mamy zakaz, chociaż nie wiem dlaczego jeśli na wizycie nie zgłaszałam żadnych boli ani nic.. po prostu powiedziała by się wstrzymać z <3..
    Jeśli chodzi o niejedzenie- to staram się właśnie tak robić. Mniej więcej co półgodziny/ co godzinę zjeść coś drobnego. Chociaż już jest lepiej i dość szybko zjadłam druga kromkę weki :)

Co do tego żelu to kupiłam go jakoś w tamtym roku, w okolicach końca października/ listopada. Kupiłam w tubce dużej. Ale nie używaliśmy go zgodnie z zaleceniami. Po prostu jeśli mój miał ochotę to nakładał go sobie. I używaliśmy go nie tylko w czasie owulacji bądź przed lub po,tylko gdy bylo <3. A że mój mógłby na okrągło to sobie wyobraźcie, że to ja jestem tą co szybciej odpuszcza, bądź zasypia. Chyba się starzeje :D
    I czasami zastanawiam się dlaczego mamy taki problem by zajść w ciążę, jeśli były czasy gdzie z łóżka nie wychodziliśmy, a ja naprawdę do toalety chodziłam w ostateczności. W pierwszą ciążę zaszłam po około 6 miesiącach starania, ale to dlatego chyba że w lipcu powiedziałam że już nie chce, że odpuszczam. W druga ciąża zaszłam po ok 5 miesiącach. Bo zaczęliśmy starania od razu po utracie tamtej ciąży, gdyż mój ginekolog nie widział przeciwwskazań. A też jestem w tej ciąży bo zaczęłam mówić wszystkim że już nie chce, ze odpuszczam, bo wesele mam w czerwcu i nie chce być z brzuchem. I już dzień po spóźnionym okresie podejrzewałam coś, ale chyba że strachu nie robiłam testu.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Nie no NIE UZYWAMY tego plemnikobojczego, nie używamy żadnego, ale chyba kupię.. Bo przecież nie zaszkodzi a będzie przyjemniej :)

Ja przez dwa miesiące piłam jeszcze inofem. Ale nie powiem Ci czy daje efekty. Bo dopiero dwa i pół miesiąca po odstawieniu go byłam w ciąży

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

Ja z witamin biorę tylko kwas foliowy i witaminę D :) W tamtym miesiącu przez 2 tygodnie brałam femibion 0 ale źle się po nim czułam więc wróciłam do samego kwasu :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Identyczne plamienie A raczej brudzenia mam ja mi pomogła podwójna dawka luteiny i leżenie
    A jak sie teraz czujesz? Przeszly juz te plamienia? U mnie w zasadzie to taki zabarwiony sluz w srodku. Niby jest tez okolo czasu jak powinnam dostac @ gdybym nie byla w ciazy. Czytalam ze tez wtedy moja byc plamienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:37

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

Mnie po pregna plus bolał żołądek :/
    Przerzuciłam się teraz na Ovarin, ale biorę go dopiero od tego cyklu czyli 6 dzień :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    A jak sie teraz czujesz? Przeszly juz te plamienia? U mnie w zasadzie to taki zabarwiony sluz w srodku. Niby jest tez okolo czasu jak powinnam dostac @ gdybym nie byla w ciazy. Czytalam ze tez wtedy moja byc plamienia

Też tak czytałam, ale idź do ginekologa jutro jeśli masz możliwość :) Na pewno będziesz spokojniejsza po wizycie :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis niestety nie przyjmuje. Gdyby do wieczora bylo większe plamienie to pojade na IP jak mąż wroci z pracy a jak bedzie spokojnie to jutro pojde popołudniu do gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:47

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki
    Sylwia dla własnego spokoju skonsultuj się z lekarzem, to nie zaszkodzi a nie będziesz się zamartwia.
    a ja chwilowo jestem na zwolnieniu i powolutku wracam do normalności, za dwa tygodnie mam się zgłosić na kontrolę i powinnam dowiedzieć się co dalej, czy zaraz po pierwszej @ biedę mogła zacząć starania czy lepiej odczekać dłużej.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi jest tak niedobrze ze zaraz umrę.. Glowa mnie boli i marze aby o tym zeby zwymiotowac.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczyny a mi jest tak niedobrze ze zaraz umrę.. Glowa mnie boli i marze aby o tym zeby zwymiotowac.
    Wczoraj tak miałam przez prawie cały dzień... I nie wiem dlaczego. Nawet zasnąć nie mogłam bo każda pozycja niewygodna.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Spróbuj może napić się mięty.... Mi zawsze na takie coś pomaga ciepła mięta :)

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Tak mi przeszly

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia odpoczywaj może poprostu coś dzisiaj robiłaś ? I dzidzi informuje Cię mamuś odpocznij prosze ;)
    Ja byłam u tego dentysty wiecie co ... Hm sama nie wiem oczywiście powiedziałam ze jestem w ciąży na poczadku , powodzial ze najlepiej byłoby zrobić zdjęcie ale nie może ze względu na ciąże , a skoro zab nie boli to poprostu go wyczyści i zaplombuje okej wszystko fajnie , tylko on dał mi znieczulenie , normalnie tak mnie chwilowo zaćmiło ze noe zdążyłam powiedzieć nie. Nie chce ... ale pytałam się czy jest bezpieczne i powiedział ze tak ze znieczulenie jest bezpieczne ale zdjęcie nie .. i Kurde teraz się boje ;( niby moja mama dzwoniła do naszej dentystki w pl i tam powiedzieli ze skoro poinformowałam o ciąży to dentysta napewno dał bezpieczne znieczulenie ... takie dla kobiet w ciąży , Eh ale ja tetaz mam strach w oczach i tak i tak eh

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Sylwia odpoczywaj może poprostu coś dzisiaj robiłaś ? I dzidzi informuje Cię mamuś odpocznij prosze ;)
    Ja byłam u tego dentysty wiecie co ... Hm sama nie wiem oczywiście powiedziałam ze jestem w ciąży na poczadku , powodzial ze najlepiej byłoby zrobić zdjęcie ale nie może ze względu na ciąże , a skoro zab nie boli to poprostu go wyczyści i zaplombuje okej wszystko fajnie , tylko on dał mi znieczulenie , normalnie tak mnie chwilowo zaćmiło ze noe zdążyłam powiedzieć nie. Nie chce ... ale pytałam się czy jest bezpieczne i powiedział ze tak ze znieczulenie jest bezpieczne ale zdjęcie nie .. i Kurde teraz się boje ;( niby moja mama dzwoniła do naszej dentystki w pl i tam powiedzieli ze skoro poinformowałam o ciąży to dentysta napewno dał bezpieczne znieczulenie ... takie dla kobiet w ciąży , Eh ale ja tetaz mam strach w oczach i tak i tak eh

Widać gościu wie co robi ;) zdjęcie to rtg wiec logiczne ze niebezpieczne ;) ale znieczulenia są specjalne dla kobiet w ciąży, bezpieczne dla maluszka ;) także ten no wdech wydech na pewno zna sie na robocie i skoro nie zrobił zdjęcia to znaczy ze doszło do niego co mówiłaś i robił wg standardów kobiety w ciąży ;)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ