X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabka1123 wrote:
    Tak kochanie wzrosło dwukrotnie lekarz powiedział że jest wszystko dobrze.. malutka fasoleczke widzialam, jeszcze za wcześnie na serduszko ale już coś jest;-) ale w życiu bym się tego nie spodziewała.. zawał przez cały dzień miałam.. może robi tylko ludzie i też są omylni ale nie życzę nikomu takiego stresu..
    Który to dc że już widziałaś fasolkę?

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Marta, to w takim razie będzie ci bardzo ciężko, jak ona tak za tobą :( Po dzieciach w żłobku widzę, że tacy mali terroryści rodziców wyrastają z dzieci, które są mocno do nich przywiązane. Bo to czasami aż chora więź z tego powstaje, dla rodzica bardzo męcząca. Może spróbujcie ją jakoś przekonać jednak do przedszkola. Musi się zaadaptować. Bo będziesz miała naprawdę ciężko w drugiej ciąży, z brzuchem biegać za małą, skoro jest tak absorbująca. Też musisz wypocząć, dla dobra drugiego maluszka.
    Ona z babcia chętnie zostaje ale z nią nie gadam więc odpada aczkolwiek pewnie nie długo wyjaśnimy sobie sprawę i się pogodziny w przedszkolu pierwszy dzień ja zostawiliśmy i ukradkiem ucieklismy płakała co chwilę i pani musiała ja nosić na rękach potem 3 dni nie puściła mnie i trzymała za nogę byłyśmy tam po 3 H i i dała mi odejść na Max kilka metrów.. Ale jak się kapnela to zaraz do mnie leciała.. jakby się bała że ja zostawię nie chce tam zostać sama nawet się nie bawiła z dziećmi za bardzo ...

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mąż jest w domu i bawi się z nim ale jak jest w pracy no to przecież muszę się nią zająć.. liczę na to że po świętach jak już będzie zdrowa bo od grudnia choruje to jakoś nam się uda z tym przedszkolem
    .Ale ja nawet nie wiem co zrobić by ona tam zostala

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Sabka1123 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Który to dc że już widziałaś fasolkę?
    32 z tym że lekarz mi powiedział że beta niska bo... Widzi coś jeszcze.. chyba są dwie ale nie jest pewien jeszcze

Sabka112
  • Sabka1123 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być równie dobrze kłębek śluzu..

Sabka112
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha trzymam kciuki

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Sabka1123 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie

Martusiaa lubi tę wiadomość

Sabka112
  • Sabka1123 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-);-);-)

Sabka112
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Teraz mąż jest w domu i bawi się z nim ale jak jest w pracy no to przecież muszę się nią zająć.. liczę na to że po świętach jak już będzie zdrowa bo od grudnia choruje to jakoś nam się uda z tym przedszkolem
    .Ale ja nawet nie wiem co zrobić by ona tam zostala
    Marta, musicie być przede wszystkim konsekwentni. Adaptacja jest trudna, ale to przedszkole, starsze dzieci - więc jest łatwiej niż w żłobku. Popłacze tydzień, dwa i się przyzwyczai, a ani się obejrzysz a przedszkole będzie jej ulubionym miejscem :) Powiedzieć jej, że idzie do dzieci się pobawić, że mama po nią wróci po obiedzie czy tam podwieczorku, że musisz pracować. Mam doświadczenie z płaczącymi na adaptacji maluchami i mogę cię zapewnić, że krzywda się jej nie stanie :) Krótkie rozstanie przed drzwiami sali, pożegnanie, zapewnienie że mama wróci. Wystarczy :) Czasem bardziej przeżywa to rodzic, niż dziecko

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Marta, musicie być przede wszystkim konsekwentni. Adaptacja jest trudna, ale to przedszkole, starsze dzieci - więc jest łatwiej niż w żłobku. Popłacze tydzień, dwa i się przyzwyczai, a ani się obejrzysz a przedszkole będzie jej ulubionym miejscem :) Powiedzieć jej, że idzie do dzieci się pobawić, że mama po nią wróci po obiedzie czy tam podwieczorku, że musisz pracować. Mam doświadczenie z płaczącymi na adaptacji maluchami i mogę cię zapewnić, że krzywda się jej nie stanie :) Krótkie rozstanie przed drzwiami sali, pożegnanie, zapewnienie że mama wróci. Wystarczy :) Czasem bardziej przeżywa to rodzic, niż dziecko
    Ja to wiem ale ona nie pójdzie chyba że na siłę nie wiem czy te panie nauczycielki dadzą sobie radę bo tak średnio to widziałam że tak jakby nie wygodne to dla nich było A ja też nie mogę z nią siedzieć w przedszkolu.. spróbujemy jak już się z teściową pogodze. To po świętach by ona ja doprowadziła i zostawiła może wtedy inaczej to zniesie ona by tam była przez 5 H bo u nas dla takich maluchów do 12;30 lub 13;30 przedszkole

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia tak na kobiecy rozum, moze eatro schować dume do kieszeni i pogodzic sie z teściową? Bo tu nie chodzi tylko o Ciebie ale i o Wasze malenstwo

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Martusia tak na kobiecy rozum, moze eatro schować dume do kieszeni i pogodzic sie z teściową? Bo tu nie chodzi tylko o Ciebie ale i o Wasze malenstwo
    Tu nie o sumę chodzi A o jej wredny charakter .. To nie jest normalna do końca kobieta .. W ciąży z Lenka robiła mi wiele razy na złość.. zresztą często tak robi ..A teraz to było takie starcie i takie słowa że obie za dużo uslyszalysmy .. i no nie jest to takie proste

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Tu nie o sumę chodzi A o jej wredny charakter .. To nie jest normalna do końca kobieta .. W ciąży z Lenka robiła mi wiele razy na złość.. zresztą często tak robi ..A teraz to było takie starcie i takie słowa że obie za dużo uslyszalysmy .. i no nie jest to takie proste
    Nie znam sytuacji ... tylko czasami trzeba być tym mądrzejszym. Oby wszystko było dobrze, tego Ci życzę!

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też rozumem nie grzeszy, czasami mnie wnerwia jak cholera, mam ochotę ją za głupotę udusić gołymi rękami... Ale w takiej sytuacji na pewno by pomogła. Także Marta, chyba mąż musi odbyć poważną rozmowę z matką :) Wszystko będzie dobrze, tego ci życzę :)

Desperadosek w akcji, od razu człowiekowi lepiej :) Jutro już weekendzik <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Widzę tutaj dzień pełen wrażeń!

Martusia-nie wiem co Ci doradzić. Chyba tylko tyle żebyś korzystała ile wlezie z tego czasu co mąż jest. Co do małej - nie wiem po prostu nie wiem... Ciężko zrobić coś żeby bylo w pełni dobrze jak widzę...

Sabka- no zawał bym miała murowany przy takiej akcji. Dobrze że wszystko okazało się" tylko" pomyłka i maluszek jest z Toba ;)

Ja dzisiaj cały dzień na nogach. Najpierw wizyta u lekarza, potem zajęcia ze szkoły rodzenia. Potem przyjechał mąż po pracy to był wypad na pizzę w miejsce gdzie dawno nie byliśmy ;) powrót do domciu, masażyk i <3 a co! :D jeszcze kolacyjka i koniec pięknego dnia kobiet :D
    Oj jutro bedziemy leniuchować po takim dniu, nie ma opcji :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Nie znam sytuacji ... tylko czasami trzeba być tym mądrzejszym. Oby wszystko było dobrze, tego Ci życzę!
    Niestety czasami się nie da ...

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabka ale mialas nerwy.. Masakra normalnie. Dobrze ze wszystko się wyjasnilo. Terka piękny dzień kobiet.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sabka1123 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Sabka ale mialas nerwy.. Masakra normalnie. Dobrze ze wszystko się wyjasnilo. Terka piękny dzień kobiet.☺
    Piękny dzień kobiet.. ale współczuję jutro tym ludziom którzy siedzą w laboratorium..ja wiem, to tylko ludzie, ale nie odpuszczę..

Sabka112
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Moja teściowa też rozumem nie grzeszy, czasami mnie wnerwia jak cholera, mam ochotę ją za głupotę udusić gołymi rękami... Ale w takiej sytuacji na pewno by pomogła. Także Marta, chyba mąż musi odbyć poważną rozmowę z matką :) Wszystko będzie dobrze, tego ci życzę :)

Desperadosek w akcji, od razu człowiekowi lepiej :) Jutro już weekendzik <3
    Ja z nią mieszkam... To nie chodzi o wnerwianie A robienie naprawdę na złość.. Z mała w ciąży specjalnie przychodziła do pokoju obok naszej sypialni o 6 rano gdzie się nie paliło jeszcze w piecu i otwierają okno. Wiedziała że nie mogę chodzić bo mam nakaz leżenia A przez nią codziennie po 6 musiałam łazić zamykać okno przez półtora m-ca.. poza tym mimo że każdy jej mówił z mężem wielokrotnie prosilisny by nie paliła w domu to i tak miała to w dupie i paliła w korytarzu A i tak w domu Walilo strasznie przez to miałam łożysko jak gm sama paliła w ciąży.. jak mała się urodziła nagle super babcia mogła przestać palić w domu? Ale że grila nas obie to co..
    Teraz ma za swoje musiała rzucić palenie bo dostała duszności ma chorobę palaczy i leki do końca życia.. taka ironia losu.. A przez to jest wredna i się wyzywa bo nie pali.. Nie pozwolę by krzyczała na moje dziecko i się wyzywala lub miała do mnie o coś pretensje gdzie to ja w tym domu sprzątam A ona to wielki len śmierdzący.. więcej włożyłam pracy i kasy w ten dom przez 8 lat niż ona przez 50 całe życie wszystko pod gębę miała podstawione i tylko tv siedzi ogląda przytula 20 kg odkąd nie pali od listopada bo siedzi i zre

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jutro się dowiem że bije serduszko i wszystko ok to nie będę się tak martwić będę wypoczywać ile się da..

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ