Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, znalazłam tekst naukowy o zagniezdzaniu i owulacji - było badanych 199 kobiet, 189 zaszło w ciążę: 48 straciło ja do 6 tyg, 141 donosilo. Wśród tych 141 podczas badań wyszło że gonadotropina pojawiła się między 6 a 12 dpo, ale 118 kobiet miało implementację w 8,9 lub 10 dpo! Im późniejsze zagnieżdżanie tym ryzyko poronienia wzrastało - wśród 102 kobiet które miały zagnieżdżanie do 9dpo 13% poronilo, a procent wzrastał z każdym dniem (10dpo 26%,a 11 dpo 52%, 12 dpo 82%) - szok.
Ciekawe badania, więcej tu: http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJM199906103402304 -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, znalazłam tekst naukowy o zagniezdzaniu i owulacji - było badanych 199 kobiet, 189 zaszło w ciążę: 48 straciło ja do 6 tyg, 141 donosilo. Wśród tych 141 podczas badań wyszło że gonadotropina pojawiła się między 6 a 12 dpo, ale 118 kobiet miało implementację w 8,9 lub 10 dpo! Im późniejsze zagnieżdżanie tym ryzyko poronienia wzrastało - wśród 102 kobiet które miały zagnieżdżanie do 9dpo 13% poronilo, a procent wzrastał z każdym dniem (10dpo 26%,a 11 dpo 52%, 12 dpo 82%) - szok.
Ciekawe badania, więcej tu: http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJM199906103402304
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Magdaa21 wrote:Nie mam pojęcia jak oni to badali, przepisałam to co napisali :p 141 donosilo ale łącznie było 189 to może jakoś te 48 badali i wśród tych 48 13%?
albo nie jasno napisali albo mi ciąża zablokowała jasne myślenie:P
6 cs
Beta hcg
-
Magdaa21 wrote:Nie mam pojęcia jak oni to badali, przepisałam to co napisali :p 141 donosilo ale łącznie było 189 to może jakoś te 48 badali i wśród tych 48 13%?
w każdym razie ciekawe zjawisko, im później zagniezdzenie tym większe ryzyko poronienia... te 82% trochę przerażają
ale raczej u większości zagniezdzenie jest szybciej niż 12dpo
-
Dziewczyny... Muszę się wyżalić. Wróciłam do domu, zaraz jakoś Was nadrobie ale...
Robiłam zbiórkę dla hospicjum, było tam jakieś 400 zł... Ukradziono mi 300... Z zamkniętego na klucz pokoju nauczycielskiego. Rozwalono puszki i zabrano pieniądze. Po prostu... JAK MOŻNA OKRADAĆ DZIECI CHORE?! I TO PEDAGOG? Ja pierdole ;( rycze po prostu... -
Seli wrote:Dziewczyny... Muszę się wyżalić. Wróciłam do domu, zaraz jakoś Was nadrobie ale...
Robiłam zbiórkę dla hospicjum, było tam jakieś 400 zł... Ukradziono mi 300... Z zamkniętego na klucz pokoju nauczycielskiego. Rozwalono puszki i zabrano pieniądze. Po prostu... JAK MOŻNA OKRADAĆ DZIECI CHORE?! I TO PEDAGOG? Ja pierdole ;( rycze po prostu...kuźwa jedni się starają żeby jakoś pomóc dzieciakom a drudzy mają to gdzieś i robią takie rzeczy... niektórzy ludzie nie mają sumienia
-
Seli wrote:Dziewczyny... Muszę się wyżalić. Wróciłam do domu, zaraz jakoś Was nadrobie ale...
Robiłam zbiórkę dla hospicjum, było tam jakieś 400 zł... Ukradziono mi 300... Z zamkniętego na klucz pokoju nauczycielskiego. Rozwalono puszki i zabrano pieniądze. Po prostu... JAK MOŻNA OKRADAĆ DZIECI CHORE?! I TO PEDAGOG? Ja pierdole ;( rycze po prostu...
!!!
Po prostu nie wiem co napisać..ŻENADA!! Jak tak można
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Ja nie rozumiem jak można kraść, ale okraść puszkę na hospicjum dla dzieci? Kurwa... No po prostu nie mogę. I to pokój nasz jest zamknięty na klucz i to pewnie zrobił pedagog...
-
My się już zastanawiamy nad policją... Giną nam rzeczy, pokój stał się zamykany na klucz i nadal coś takiego....
-
Kurczę, dziwna sprawa i dziwni ludzie... masakra
A ja wspominałam że mnie już trzeci dzień boli podbrzusze jak na okres to teraz mnie już boli cały brzuchnie wiem co się dzieje, nigdy takiego bólu nie miałam
podbrzusze mnie boli zawsze w dzień lub dzień przed @ ale nigdy na tydzień przed
ale się wkurze jak jutro przyjdzie @ bo znowu będę miała 22 dniowy cykl
-
Plamka_92 wrote:Niby dobry pomysł, żeby to zgłosić, tylko czy policja coś wskóra
Może będzie widać po zachowaniu.. zrobilabym tak.. powiedziałabym że jak pieniądze do piątku nie wrócą na miejsce to wzywam policję i że oczywiście zrobione są zdjęcia i ślady zabezpieczone
6 cs
Beta hcg
-
Martusiaa wrote:Ja myślę że przynajmniej "sprawca "się wystraszy...
Może będzie widać po zachowaniu.. zrobilabym tak.. powiedziałabym że jak pieniądze do piątku nie wrócą na miejsce to wzywam policję i że oczywiście zrobione są zdjęcia i ślady zabezpieczone
No jest to jakiś pomysł
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Seli- niestety ale wątpię czy policja coś zdziała... Ewentualnie może się wystraszy złodziej i odda, bo napewno się nie przyzna. Niestety żyjemy w kraju gdzie w większości przypadków prawo chroni przestępcę.
A ja znów mam czarne scenariusze w głowie. Bo mdłości odpuściły przynajmniej tak mi się wydaje bo w miarę normalnie jem, chociaż wciąż co 2h jestem głodna. I naczytałam się dużo o tym jakie są objawy ciąży obumarłej i wszystko teraz sobie wmawiam....