SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok :))) ale ja Ci życzę żeby ten sen i ślub kościelny był ta zmiana w Waszym życiu :)
    Może warto pójść do spowiedzi?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli może Twój sen to znak od Boga, żeby coś w życiu zmienić. A nie chcielibyście ślubu kościelnego? To wspaniałe przeżycie :-)

Ja też miałam dzisiaj sen o sianie. Że jest lato i zbieramy siano hehe.

Wiesz co... mieliśmy, na początku... Potem tak się pozmieniało, teraz od dwóch lat jest o to walka z dziadkami męża bo oni są mega wierzący... I też dziadek jest w bardzo słabej kondycji i tak też myśleliśmy by mieć czyste sumienie i jemu spokój dać.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Seli masz czym głowę zająć. Więc powodzenia. Akurat ślub, adopcja i Wasze dziecko :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popatrz że ten sen akurat jak zdecydowaliscie sie Na adopcje :)
    Pamiętaj o jednym - ślub kościelny nie oznacza, że musi być wesele z przytupem :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesela na pewno nie będzie... Ba, smutne jest to, że pewnie moich rodziców na nim by nie było. To trudna kwestia i nigdy nie byłam za weselem ale i obiad rodzinny to problem. Ehhh... :P Tak czy siak gości byśmy za wiele nie mieli w ogóle... Ale myślimy nad tym.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to chyba jakiś znak :) żeby zmienić trochę swoje życie i uwierzyć :) piękny sen miałaś :)
    Mnie dziś mama wkurzyła bo zadzwoniłam do niej i tak jakoś powiedziałam że jak fajnie mogę odpocząć bo mąż w pracy i mam spokój a ona na to że co to będzie później jak ja pół roku po ślubie już tak mówię... mam wrażenie że przy każdej okazji próbuje mi udowodnić że źle zrobiłam biorąc ślub... wkurwia mnie to strasznie bo zawsze tak jakoś wychodzi że ja coś jej takiego powiem a ona to wykorzystuje... dla niej to chyba ja nie powinnam brać jeszcze ślubu bo mam starsze rodzeństwo nie pożenione a ja pierwsza się wyrwalam... tak kuźwa mam czekać w nieskończoność aż brat i siostra wezmą ślub to wtedy ja mogę :/ A my naprawdę jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, czasem mamy siebie po prostu dosyć jak się siedzi naokraglo razem i fajnie spędzić czas samemu np jak ten drugi w pracy... ale oczywiscie to tak nie może być w małżeństwie :/ jejku i już zepsułam sobie dzień

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Miss nie przejmuj się takim gadaniem. To oczywiste, że każdy potrzebuje czasem trochę przestrzeni własnej, chwili dla siebie i tylko siebie :) Nam się zdarza, rzadko bo rzadko ale każdy wychodzi sobie sam ze znajomymi, albo mój lubi posiedzieć sobie sam w domu a ja do kogoś wyjść. Normalne :) Ciesz się tym dniem i zapomnij o rozmowie z matką :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, Miss nie przejmuj się takim gadaniem. To oczywiste, że każdy potrzebuje czasem trochę przestrzeni własnej, chwili dla siebie i tylko siebie :) Nam się zdarza, rzadko bo rzadko ale każdy wychodzi sobie sam ze znajomymi, albo mój lubi posiedzieć sobie sam w domu a ja do kogoś wyjść. Normalne :) Ciesz się tym dniem i zapomnij o rozmowie z matką :P
    Dzięki Seli za pocieszenie, czasem już myślę że to z nami coś jest nie tak bo czasem lubimy pobyć sami :) moja mamuska chyba tego nie rozumie... niech się cieszy że w ogóle ma zięcia i jakieś perspektywy na wnuki :P masz rację nie będę się przejmować, w sumie już się przyzwyczaiłam że zawsze jestem tą najgorszą córką :/ cóż taki lajf, płakać nie będę :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :P mam podobnie, choć mam tylko brata młodszego :P nigdy w niczym mnie nie wspierała, a jak ja próbowałam rozmawiać, szukać tego wsparcia to było "to twoja decyzja, twoje życie ja Ci nie będę nic mówić" a potem w razie czego " ty tak wybrałaś, ja bym ... coś tam:P " i ani nie jest dumna, że mam studia i pracuje w zawodzie, że mam mieszkanie i w ogóle dobrze nam się wiedzie tylko jest zachwycona np. faktem, że mój brat dostał rentę dwa dni temu i orzekli całkowitą niezdolność do pracy... A ma 21 lat, bez matury, bez niczego, tylko gra na dwóch kompach :P i teraz radość wielka, że może dalej grać i dupska nie ruszać... Nie wiem jak oni to orzekli... Chyba przez rozpieszczenie :P

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, nie przejmuj się, czasem tak bywa :) grunt o tym nie myśleć :) będzie dobrze

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dzięki Seli za pocieszenie, czasem już myślę że to z nami coś jest nie tak bo czasem lubimy pobyć sami :) moja mamuska chyba tego nie rozumie... niech się cieszy że w ogóle ma zięcia i jakieś perspektywy na wnuki :P masz rację nie będę się przejmować, w sumie już się przyzwyczaiłam że zawsze jestem tą najgorszą córką :/ cóż taki lajf, płakać nie będę :D

Miss no coś Ty, wszystko z Wami w porządku :D Ja też tak mam, że od czasu do czasu lubię pobyć sama i cieszę się, że mąż gdzieś wychodzi :p Dla mnie to normalne :) Czasem trzeba od siebie trochę odetchnąć, nawet jeśli jest to tylko pół dnia :p

MissKathy92 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest bardzo zdrowe :P chore to jest jak dwójka ludzi jest od siebie uzależniona i tylko przyklejona do siebie i nie mają swojej autonomii :p Swoją drogą to na naukach nam mówiła psycholog fajnie o tym, z resztą dominikanin też, że każdy z nas jest indywidualny ale razem coś tworzymy, ale mimo to każdy jest czymś osobnym :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli w takim razie chyba dobrze wiesz jak się teraz czuje :( zawsze po takich akcjach obiecuje sobie że nic jej już nie będę mówić żeby nie słuchać kazań ale i tak później ze wszystkiego się żale i tak w kółko :( ech za dlugi jezyk mam :P ale to nic, nie będę jej słuchać :)

Magda, staram się nie myśleć o tym bo to totalnie bez sensu :) niektórzy ludzie tak mają że muszą ponarzekać na wszystko tak jak moja mamusia :)

Jutro mój tata kończy 60lat więc dziś z mężem jedziemy złożyć życzenia i dac prezent :) wizyta krótka zwięzła i na temat będzie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no mądrze powiedziane :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Seli w takim razie chyba dobrze wiesz jak się teraz czuje :( zawsze po takich akcjach obiecuje sobie że nic jej już nie będę mówić żeby nie słuchać kazań ale i tak później ze wszystkiego się żale i tak w kółko :( ech za dlugi jezyk mam :P ale to nic, nie będę jej słuchać :)

Magda, staram się nie myśleć o tym bo to totalnie bez sensu :) niektórzy ludzie tak mają że muszą ponarzekać na wszystko tak jak moja mamusia :)

Jutro mój tata kończy 60lat więc dziś z mężem jedziemy złożyć życzenia i dac prezent :) wizyta krótka zwięzła i na temat będzie :)

Mam podobnie ;P i wiem jak się czujesz :)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli co za sen! Ja Cię... :D
    Podobnie do dziewczyn uważam że to znak ;) wierzę w takie rzeczy ogromnie i nigdy mnie to nie zawiodło :) :)

Miss-nie przejmuj się gadaniem, nigdy nie dogodzisz wszystkim a ważne że wy jesteście szczęśliwi :)
    Ja jestem z osób które lubią być "przyklejone" do męża i to w jego towarzystwie najlepiej się bawię i czuję, ale nawet ja czasem wyrywam się gdzieś żeby pobyć samej albo w towarzystwie ale bez niego :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Podobnie do dziewczyn uważam że to znak ;) wierzę w takie rzeczy ogromnie i nigdy mnie to nie zawiodło :) :)

Miss-nie przejmuj się gadaniem, nigdy nie dogodzisz wszystkim a ważne że wy jesteście szczęśliwi :)
    Ja jestem z osób które lubią być "przyklejone" do męża i to w jego towarzystwie najlepiej się bawię i czuję, ale nawet ja czasem wyrywam się gdzieś żeby pobyć samej albo w towarzystwie ale bez niego :P

Jutro idziemy do kościoła :P bo nie potrafię tego zignorować, ani ja ani mąż :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale sen! Moze to faktycznie jakiś znak :)

Ja też lubię sobie wyjść sama bez męża, albo czasem pobyć sama ze sobą jak on ma drugą zmianę czy coś: ) to całkiem normalne że każda z nas potrzebuje chwili dla siebie. Ja wczoraj miałam tego przykład; ) miałam telefon od męża gdzie ja tak dlugo jestem ;p a jak wróciłam to nie dał mi spać, chciało się biednemu i czekał na mnie :p a rano już 7.30 konsole odpalił i też mnie obudził ale dostałam do teraz. Głowa mnie boli...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

No właśnie chyba każdy potrzebuje trochę czasu bez tej drugiej połówki :) najbardziej mnie smuci to jak słyszę od mamy "dopiero co się pobraliscie to co będzie później?" tak jakby prorokowala że później będzie tylko gorzej (z resztą sama mi to kiedyś powiedziala wprost)... my przed ślubem często się klocilismy, ja mam mocny charakter, mąż też nie lubi ustępować ale akurat nas ślub zmienił, bo teraz jest o niebo lepiej :) umiemy rozmawiać i iść na kompromis przez co prawie się nie kłócimy :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jutro idziemy do kościoła :P bo nie potrafię tego zignorować, ani ja ani mąż :P
    Dobra decyzja, takich znaków nie można zignorować :)

Seli lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ