SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie u nas podobnie :P Bo ja jestem okropna z charakteru :P Ale po ślubie było dużo lepiej :) A ostatnio to już w ogóle, nie pamiętam kiedy się kłóciliśmy, lubimy jedynie się drażnić w żartach :D

Alex to żeś zabalowała :D Jak łepetynka boli :P to jak z tymi rowerami będzie? hehehe

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pisała, że będzie bajlando :p A jak bylo bajlando to nic dziwnego, że głowa boli :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :P mnie takie czeka po radzie pedagogiczne :P w sumie zwołana trochę tak nagle... ale za tydzień :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to Ty miałaś nauki przedmalzenskie? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Seli to Ty miałaś nauki przedmalzenskie? :)

Tak, rok temu w sierpniu :P u Dominikanów i akurat to mi się podobało :P ale nie zrobiliśmy poradni i nie wiem jak nasze papiery, czy się nie przeterminowały :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jutro idziemy do kościoła :P bo nie potrafię tego zignorować, ani ja ani mąż :P

Z tego co pamiętam jesteś z Wrocławia i wspominałaś cos o naukach że byłaś u Dominikanów-jakby co polecam ich bardzo serdecznie nie tylko do nauk ale ogólnie do pogadania również-w szczególności jednego stamtąd którego dobrze juz poznałam i mogę w ciemno polecać :P ;)

Wracając do snu-jesteś w stanie cos więcej o tym człowieku powiedzieć czy tylko tyle co pamiętasz i napisałaś? ;)
    I spokojnie, nie masz sie czego bać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 09:43

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, rok temu w sierpniu :P u Dominikanów i akurat to mi się podobało :P ale nie zrobiliśmy poradni i nie wiem jak nasze papiery, czy się nie przeterminowały :P

Nauki sie nie przeterminowują ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowery pewnie będą po południu jak sie w sobie zbiorę: p teraz kawka i śniadanie, dopiero z łóżka się zwlekłam.
    Nauki się nie przdterminowuja ale poradnia chyba jest ważna jakiś czas tylko. My chodziliśmy do opolskiej katedry na nauki :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Rowery pewnie będą po południu jak sie w sobie zbiorę: p teraz kawka i śniadanie, dopiero z łóżka się zwlekłam.
    Nauki się nie przdterminowuja ale poradnia chyba jest ważna jakiś czas tylko. My chodziliśmy do opolskiej katedry na nauki :)

Nie wiem jak poradnia bo mysmy robili ja baaardzo niedługo przed ślubem (moze z 2 tygodnie przed ślubem mieliśmy ostatnie spotkanie :P ) :D

Rowerki fajna sprawa bo rozruszasz sie, ale masz racje ogarnij najpierw sie żeby dobrze Ci sie jeździło bez skutków ubocznych :P

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nauki weekendowe z poradnia od razu :)
    Dominikanie spoko, fajni księża są też w parafii obok zoo, przy akademikach :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był taki w łachmanach, niebieski kolor miały ale chyba nie całe, ale takie trochę jak arab :p i tak szedł drogą i jak podeszłam to usiadł na jakiś gruzach i właśnie ze mną rozmawiał :P Moje reakcje "no bez jaj" były bezcenne :D wiem, że widziałam tylko oczy i jakieś takie komsyki włosów ciemnobrązowe i ala loki :P ale twarzy, koloru oczu nie pamiętam. Na pewno dojrzały mężczyzna, bo stary to tak chyba za dużo powiedziane :P I pamiętam jak ci ludzie za nim szli i tak się jakby rozeszli po bokach jak ze mną rozmawiał i oni byli na czarno. To nie było takie jakby hmm... Święte objawienie :P Ani nie wyglądało jak z jakiś czytań, filmów itp. Dlatego czuje, że to było bardzo realne... W sensie znaczące. Nie przedstawił się ale ja wiedziałam, że to postać Jezusa. Potem to się rozmyło... To w ogóle taki sen w śnie :P Że widziałam potem dwójkę dzieci, te leki które biorę i córka była starsza właśnie, większy dom. I w tym dalej jeszcze zadzwonił mi telefon i nie odbierając go usłyszałam męski głos, który mówił jeszcze raz bym uwierzyła i że martwi go moja sprawa... Ogólnie takie poczucie u mnie się pojawiło, że to tak jakby mój opór był przed wszystkim. I że coś jest tam dla mnie przychylne ale ja się opieram... Ehh pokopane to :P mam taki mętlik w głowie i w ogóle :)

A Dominikanie mi się podobali :P naprawdę mądrze mówili bo rzadko można kogoś takiego na drodze spotkać :P Ale też mamy w parafii starego proboszcza, facet jest już koło 90 ale też jest bardzo fajny i najpierw porozmawiamy z nim... Po raz kolejny hehehe :p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli-jesli masz sprawdzoną osobę to oczywiście idz najpierw tam do niego ;) spokojnie nie wygoni Cię :P
    O tyle warto do zaufanej albo polecanej żeby sie nie zrazić bo wiadomo ludzie są różni :P
    No Dominikanie to akurat moge powiedzieć -życiowi ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam pyszną jajeczniczkę z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i grzanki do tego :) Cud miód, przestała boleć głowa prawie :)
    Ok 12-13 jedziemy na rowery i od razu później jakiś obiad na mieście dzisiaj :) Mamy cudowny weekend dla siebie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze naprawdę niesamowity sen :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Zjadłam pyszną jajeczniczkę z pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i grzanki do tego :) Cud miód, przestała boleć głowa prawie :)
    Ok 12-13 jedziemy na rowery i od razu później jakiś obiad na mieście dzisiaj :) Mamy cudowny weekend dla siebie :)

Super plan na dzisiaj macie ;)

Ja wyciągam męża na karmienie kaczek! :D niedługo sie zbieramy :D i potem jakieś zakupy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po śniadaniu, sprzątamy i ja się mizdrzę :D maseczka na twarzy, włosy i ruszymy na zakupy i może spacer :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz sprzątam, zrobię obiadek dla męża, się ogarnę przed jego powrotem z pracy, może jakieś seksy będą :D a potem pojedziemy do taty z życzeniami :)
    My nauki też mieliśmy weekendowe ale było super :) chętnie bym to powtórzyła ;) my należymy do parafii franciszkanów, też są fajni, z proboszczem się rozmawia jak że swoim :) tylko ten jeden co do nas po kolędzie przyszedł to jakiś nawiedzony :P A ci starsi franciszkanie to bardzo sympatyczni są, poznałam ich przy organizacji ślubu i cieszę się że braliśmy ślub właśnie u nich a nie w mojej rodzinnej parafii :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój powiedział, że seksów nie będzie na kocią łapę :D hahahaha stwierdził, że go przeraził ten sen :p i powtarza,że ja mam zawsze jakieś sny i już nigdy ich nie zamierza kwestionować więc tego tym bardziej ;P smutno... :P muszę jakieś tutaj czarne moce przywołać i go sprowadzić na złą drogę :P :D

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze rozmowa o naukach. My tez byliśmy u domibikanow na naukach. A teraz po przeprowadzce nalezymy do parafii bernardynow. Jest moc.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze by rzucić pozytywny powiew a nie tylko moje narzekania ostatnio ;P to... Od razu wzięłam dziś dużą dawkę leku :) Bo wczoraj czułam się super na nim, i dziś po pierwszej pełnej dawce też jest ok :) Szok i może coś tam zmieni się na lepsze :)

dZhdp1.png

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ