SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Alex, fajnie :D

A ja totalnie zmienilam swoja prace mgr ;p

Co zmieniłaś? Tytuł czy treść? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My juz w drodze do domu. Pies został bo znowu dziad zaczął kuleć. Chyba przeforsowal łapy, lepiej to u wetki sprawdzić.
    A ja sie właśnie dowiedziałam że moja przyjaciółka dzisiaj i 11.55 urodziła córeczkę, Łucja będzie: ) muszę jakoś jakiś prezent wymyślić bo pewnie pojedziemy na początku maja do nich ;) a to pod Nysa więc musimy w weekend, bo po pracy to za mało czasu na podróż.
    Ciesze się niezmiernie ;) mała zdrowa, ponad 3 kg ma i 50 cm. Śmiałyśmy się w piątek wieczorem jeszcze, że sie brzuchami zamienimy :)

Kto wie kto wie :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co zmieniłaś? Tytuł czy treść? :D
    Jedno i drugie ;p

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna mała, wysyłała mi zdjęcia :) Drugi poród, więc szybciej poszło. Właśnie rozmawiałyśmy, więc zmęczona jest ale szczęśliwa :)
    Chyba zamówię jej pościel z Minky, poducha, kołderka. Z imieniem wyhaftowanym :) Do tego pampersy, jakieś ubranka - cały zestaw :) Aż mi się gęba cieszy cały czas, świetna wiadomość na dzisiejszy dzień :)
    Seli jak zmieniłaś? Jesteś w trakcie pisania i zmieniłaś? :)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo w lipcu się bronię :p miałam już pierwszy rozdział i metodologię ale nomalnie nie mogłam tego ciągnąć :P a to raz dwa napiszę :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, bo w lipcu się bronię :p miałam już pierwszy rozdział i metodologię ale nomalnie nie mogłam tego ciągnąć :P a to raz dwa napiszę :)

To co wymyśliłaś teraz? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Związane z moją pracą i działaniami z dziećmi autystycznymi :) W sumie to "Wspomaganie rozwoju dzieci z autyzmem w szkole integracyjnej"

dZhdp1.png

• Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, rocznik 92 więc dołączam do grupy:) jestem prawie 2 lata po ślubie, staramy się rok i chyba już się trochę niecierpliwie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 18:04

09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
    4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
    02.2018r Progesteron 1.3
    03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
    04.2018 clo, progesteron 28.10
    06.2018 upragniona ciąża
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anula :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anula :) Widzę, że ty też na CLO :) Jakie masz stwierdzone przeszkody zajścia w ciążę?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anulaa rozgość się :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co porabiacie kobitki? Mi się tak nie chce...
    I tak sobie rozmyślam o przypadkach... Dziś trafiłam na msze na dworze w parku jak wysiadłam z autobusu a pomyślałam sobie "kurczę, przez to, że tyle siedziałam na studiach to nie ma jak iść do kościoła",dziwnie nie? :P

dZhdp1.png

• Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, najpierw lekarz stwierdził zbyt niski progesteron i przepisał duphaston, kazał wyluzować i się starać....po 4 miesiącach progesteron 1.3, pęcherzyki dojrzewały do 11mm - brak owulacji, pierwszy cykl z clo był książkowy- pęcherzyk ładnie urosnął i pękł ale się niestety nie udało... lekarz stwierdził ze monitoring w kolejnych cyklach nie jest konieczny a jak się nie uda za 3 miesiące to pomyślimy nad laparoskopią :/ trochę mnie to zaniepokoiło i jeśli teraz się nie uda to chyba w następnym cyklu wybiorę sie na monitoring

alex a jak u Ciebie? jaką metodą sprawdzałaś drożność jajowodów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 20:33

02.2018r Progesteron 1.3
    06.2018 upragniona ciąża
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa92 wrote:
    alex, najpierw lekarz stwierdził zbyt niski progesteron i przepisał duphaston, kazał wyluzować i się starać....po 4 miesiącach progesteron 1.3, pęcherzyki dojrzewały do 11mm - brak owulacji, pierwszy cykl z clo był książkowy- pęcherzyk ładnie urosnął i pękł ale się niestety nie udało... lekarz stwierdził ze monitoring w kolejnych cyklach nie jest konieczny a jak się nie uda za 3 miesiące to pomyślimy nad laparoskopią :/ trochę mnie to zaniepokoiło i jeśli teraz się nie uda to chyba w następnym cyklu wybiorę sie na monitoring

To bardzo smutne... Bo dupka nie powinno się brać bez potwierdzenia owulacji, mogło to przyblokować owulacje. Clo bez monitoringu też bez sensu bo nie wie czy nie przestymulowane, czy pęka.... Ja bym pomyślała nad zmianą lekarza. Masz badania hormonów? lh, fsh, prolaktyna, estriadol? Jakaś przyczyna nie rośnięcia pęcherzyków? Czy stwierdził, że tak nie rośnie i Ci da clo?

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anula! No Seli to super myslenie z tym kosciolem. My oczywiście byliśmy jak co niedzielę.☺ a dopiero co brat męża z żoną od nas wyszli. Więc winko i przeglądam orezent dla chrzesniaka z okazji Komunii.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring przy CLO to podstawa. U mnie za pierwszym razem było widać, że nic nie urosło. Za wcześnie wzięłam dupka i przez to mogłam zablokować późniejszą owulację. Bo w drugim cyklu taka sama sytuacja. Monitoring w 12 dc, nie ma pęcherzyka dominującego, a tydzień później w 19 dc lekarz stwierdza odbytą owulację, mam ciałko żółte. Wykres potwierdza :) I dopiero wtedy dupek. Bez monitoringu nie wiedziałabym, na czym w ogóle stoję. Także przypilnuj sobie tego monitoringu :)
    Skąd jesteś??

Seli ja się lenię, oglądam Hobbita w tv :) Zaraz zagonię męża do łóżka, bo już wieki nie było nic... Jakoś oboje musieliśmy chyba odpocząć od <3, bez presji i w ogóle :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Cześć Anula! No Seli to super myslenie z tym kosciolem. My oczywiście byliśmy jak co niedzielę.☺ a dopiero co brat męża z żoną od nas wyszli. Więc winko i przeglądam orezent dla chrzesniaka z okazji Komunii.☺

Ja tak nieśmiało jeszcze, niepewnie... A czuje po prostu taką... Obecność Boga, jakby to dziwnie nie brzmiało :) Pierwszy raz też widziałam by msza była w parku :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykłe HSG w szpitalu. Ale jakbym miała drugi raz do tego podejść to zrobiłabym SonoHSG prywatnie...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Monitoring przy CLO to podstawa. U mnie za pierwszym razem było widać, że nic nie urosło. Za wcześnie wzięłam dupka i przez to mogłam zablokować późniejszą owulację. Bo w drugim cyklu taka sama sytuacja. Monitoring w 12 dc, nie ma pęcherzyka dominującego, a tydzień później w 19 dc lekarz stwierdza odbytą owulację, mam ciałko żółte. Wykres potwierdza :) I dopiero wtedy dupek. Bez monitoringu nie wiedziałabym, na czym w ogóle stoję. Także przypilnuj sobie tego monitoringu :)
    Skąd jesteś??

Seli ja się lenię, oglądam Hobbita w tv :) Zaraz zagonię męża do łóżka, bo już wieki nie było nic... Jakoś oboje musieliśmy chyba odpocząć od <3, bez presji i w ogóle :)

My oglądamy serial na kanapie :) Ale się wstrzymuje od seksu bo tak... Wystraszyła mnie wczoraj ta krew mimo, że jej nie było zbyt dużo i się nie pojawiła za wcześnie. Już zaczynam świrować, że może nie chcę się "wytrząść" bo kto wie... :P hahaha chociaż wiem,że to nie ma sensu... Ale mam taką nadzieję, że się któregoś dnia uda wbrew temu co gadają lekarze.

dZhdp1.png

• Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna i fsh ok, progesteron za niski...więcej badań hormonów mi nie zlecał i na tej podstawie +usg przepisał mi clo, jestem z Rybnika

02.2018r Progesteron 1.3
    06.2018 upragniona ciąża
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ