SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ALE PROGESTERON ZMIENIA SIĘ CO CYKL! :P więc to tak... Nie za bardzo wielka diagnoza :) Może się trafił brak owulacji albo coś, bo widzę, że z dwóch wyników w stopce masz jeden słaby... świadczący o jego braku, a jak badałaś? on mówił, że 7 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, określił dni kiedy należy zrobić badanie
    ehh myślałam że to dobry lekarz i wie co robi, a ja powinnam mu zaufać i uzbroić się w cierpliwość... czy powinnam zrobić jeszcze jakieś badania? jestem w 11dc więc może estradiol?

09.2017r TSH 1.68, Progesteron 8.9, Prolaktyna 283.6
    4 miesiące Duphaston w II fazie cyklu
    02.2018r Progesteron 1.3
    03.2018r Pierwszy cykl z Clo, progesteron 18.58
    04.2018 clo, progesteron 28.10
    06.2018 upragniona ciąża
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiedz jak u Ciebie wyglądają miesiączki, co i jak jest :) jakieś plamienia, bóle? kiedyś problemy? co już zbadałaś? Bo prolaktynę to Ty masz ogromną w sumie jak spojrzałam na stopkę....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa92 wrote:
    tak, określił dni kiedy należy zrobić badanie
    ehh myślałam że to dobry lekarz i wie co robi, a ja powinnam mu zaufać i uzbroić się w cierpliwość... czy powinnam zrobić jeszcze jakieś badania? jestem w 11dc więc może estradiol?

no i na jakiej podstawie określił, usg? bo wiesz... to ważne. Mi w 15dc widziała piękną owulację, 7 dni później prog 0.79 a okazało się, że owulacje miałam potem bo w 26 dc :P

dZhdp1.png

• Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze miałam dłuższe cykle ok 35-40 dni, jak zaczęłam starać się o dziecko tydzień przed miesiączką, dwa razy wystąpiły drobne plamienia, a raz okres dostałam tydzień wcześniej więc zaniepokojona poszłam do lekarza, zlecił wtedy badania hormonów w drugiej fazie cyklu: progesteron 8.8, fsh 1.68, prolaktyna 283,6 (norma 102-496), przepisał duphaston na 3 miesiące. 4 miesiące później nie brałam żadnych tabletek i w drugiej fazie cyklu zbadałam progesteron 1.3. Poszłam znowu do lekarza, powinnam mieć owulacje a pęcherzyk miał 11mm więc przepisał clo, w kolejnym cyklu monitoring w 11 dniu 20mm, po weekendzie widać było że pęcherzyk pękł,czułam duży ból jajników, zbadałam znowu progesteron 18.59, życzył mi żeby okres już się nie pojawił, wszystko jest ok więc jakby się nie udało to próbować tak 3-4 miesiące a poźniej porozmawiamy co dalej...teraz znowu od kilku dni czuje tak samo ból jajnika... uznał że dawka jest mała i skuteczna (1 tabletka 4-8 dzień cyklu) i nie wymaga to monitoringu więc mam się nie stresować.
    Co o tym dziewczyny myślicie? Pomyślałam że postaram się wyluzować (chyba nie potrafie) i będę cierpliwie czekać ale chyba jednak powinnam albo iść do niego na monitoring albo poszukać innego lekarza, najlepiej specjaliste od leczenia niepłodności, czy jeszcze zaczekać jeden cykl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:20

02.2018r Progesteron 1.3
    06.2018 upragniona ciąża
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... biorąc clo i potem duphaston to musisz mieć monitoring, musi potwierdzić co urosło i kiedy pękło... tak samo z tym badaniem progesteronu, musi być konkretnie 7 dni po owulacji. A nie np. w 21 dc bo u każdej to różnie bywa :)
    Zbadaj prolaktynę w 3dc i samo masz fsh? a lh? bo samo fsh to za mało... fsh i lh pokazują jak pracuje jajnik... można zbadać amh - rezerwę jajnikową i byś wiedziała na ile owulacji jajnik sobie pozwoli jeszcze :) Ja bym się skonsultowała z innym lekarzem po prostu, nie musi być tak, że jesteś bezpłodna bo jednak owulacje są :P

dZhdp1.png

• Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz biore tylko clo, bez duphastonu (progesteron po stymulacji wyszedł 7 dni po potwierdzonej owulacji 18.59). Badałam tylko fsh.

02.2018r Progesteron 1.3
    06.2018 upragniona ciąża
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po co Ci same fsh? ;p troche bezsens. A prog ladny ;) zmien lekarza, skonsultuj to co tam się dzieje bo moim zdaniem to dziwne praktyki.

Ehhh co z tymi lekarzami?! ;/ naprawde czasem jak slysze takie historie to mnie krew zalewa.... a ja kolejnego na swojej drodze to chyba zabije ;p

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny ile tu się działo dzisiaj ;D
    Ja miałam pokręcony dzień i właśnie wróciłam do domu ;p
    Nawet nie wiem kiedy mi minął idę pod prysznic i spać bo padam ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie klade bo cos boli mnie kregoslup, mam takie dziwne uczucie jak na okres... Piersi ciezkie i mdlosci ;p ciekawe co bede czuc w najblizszych tygodniach ;p u mnie co cykl to inaczej ;)

dZhdp1.png

• Anulaa92 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umówię się na konsultacje do innego lekarza, zobaczę co on na to powie... miesiąc za miesiącem ucieka a ja sie coraz bardziej dołuje... dzięki za wsparcie!

02.2018r Progesteron 1.3
    06.2018 upragniona ciąża
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie masz ani badan konkretnych, ani diagnozy, ani prawidlowego leczenia :p ale zdarzaja sie tacy lekarze :/

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula dziwne podejście lekarza...
    Poziomy hormonow co cykl są inne.
    A clo bez monitoringu to tak jak jak dziewczyny piszą -bez sensu bo to jednak stymulacja i trzeba zobaczyć jak to działa i czy działa...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z przeokropnymi mdlosciami ;p dziwny uczuc mam w podbrzuszu... a temperaturka dosc ladnie ;)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej; ) U mnie prawie stały poziom temperatury. Seli idziemy prawie łeb w łeb: ) z tym ze u mnie raczej juz 7 dpo.
    Zbieram się i na badania jadę. Pracę mam na 8.30 to powinnam tym razem zdążyć bo jadę od razu do tego labo co ostatnio.
    Dzisiaj deszcz, więc trzeba się trochę cieplej ubrać. A liczyłam ze że bez kurtki pójdę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki i kibicuje :D u mnie bez deszczu ale po deszczu ;)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy chyba lało bo bardzo mokro teraz kropi. Ale powietrze jest bardzo ciepłe i przyjemne.
    Mnie wczoraj przed snem brzuch bolał. Ale mimo wszystko wymeczylam męża i przeszło :)
    Coś czuje że w tym labo sie zdenerwuje. W razie czego mam drugie skierowanie, które mi wcześniej Endo dała. Znalazłam je. Ale tam bez ft3 jest.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale oni jakoś w bazie muszą mieć to?... tak mi się wydaje....

A mnie właśnie nie to, że boli ale to taki dziwne uczucie takiego jakby ciepła czy rozpulchnienia w podbrzuszu ;P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to takie rozpulchnienie to ja mam od kilku dni. A gorąco mi ogólnie na całym ciele, twarz mi płonie. Pewnie od podwyższonej temperatury. A wczoraj ma z stwierdził że na pewno coś jest na rzeczy bo mu za ciasno tam ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą ciasnością to różnie :D u mnie dwa razy tak było :P ale seks chociaz jest meeega fajny wtedy :D Ehhh ale pryszcze mnie tak wysypały, że masakra. Mam nadzieję, że to zwiastuje pięknego proga :)

dZhdp1.png

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ