Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Coś to dzisiaj u nas cicho i spokojnie

Czytałam dzisiaj, że u starszych osób TSH jest zawsze wyższe. Ale norm nie widziałam.
Ja coś nie mogę znaleźć informacji odnośnie tych jednostek. Będę musiała iść z tym, co mam i endo na pewno coś zaradzi. Identyczną sytuację miałam w szpitalu po nieprzespanej nocy i w stresie związanym z badaniami. Też TSH skoczyło do 4, a później było 1,56. Liczę, że to stres tylko zrobił. Następnym razem uprzedzę w pracy, że się spóźnię i tyle. Bo nie mam w okolicy labo czynnego w sobotę
Pewnie ze warto zaznaczyć lekarzowi w jakich warunkach bylo to robione, powinna wziąć na to poprawkę
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Wszystko możliwe że ze stresu skoczyloalex0806 wrote:Coś to dzisiaj u nas cicho i spokojnie

Czytałam dzisiaj, że u starszych osób TSH jest zawsze wyższe. Ale norm nie widziałam.
Ja coś nie mogę znaleźć informacji odnośnie tych jednostek. Będę musiała iść z tym, co mam i endo na pewno coś zaradzi. Identyczną sytuację miałam w szpitalu po nieprzespanej nocy i w stresie związanym z badaniami. Też TSH skoczyło do 4, a później było 1,56. Liczę, że to stres tylko zrobił. Następnym razem uprzedzę w pracy, że się spóźnię i tyle. Bo nie mam w okolicy labo czynnego w sobotę
U mnie też pewnie od stresu się zrobiło 2x większe
teraz mam brać 75mg euthyroxu a na kontrolę dopiero przyjść w grudniu... Nie wiem czy to odpowiedzialne tak zostawiać bez badań tą tarczyce na tak długo
ale najwyżej sama będę robić badania tsh co miesiąc
-
kryha wrote:Ostatnio się dowiedziałam że mój tato miał wynik tsh coś koło 30 albo i wiecej. Babki w labie pytały, czy gość jeszcze normalnie chodzi po ziemi.
Ale nie miał żadnych typowych objawów.
Haha no zapewne chodzi czemu nie?
nie jest to dobry wynik i na pewno już do leczenia no ale bez przesad ze kogoś miałby zabić 
Mi babeczka z labka kiedyś powiedziała o kobietce ktora nie pamiętam jakie miała wyniki TSH ale pamiętam przeciwciała: AntyTPO ok 4tys a antyTG ok 6tys... Żyła ale była w takim stanie ze leczyli ja na depresje której nie miała tylko takie objawy...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Wszystko możliwe że ze stresu skoczylo
U mnie też pewnie od stresu się zrobiło 2x większe
teraz mam brać 75mg euthyroxu a na kontrolę dopiero przyjść w grudniu... Nie wiem czy to odpowiedzialne tak zostawiać bez badań tą tarczyce na tak długo
ale najwyżej sama będę robić badania tsh co miesiąc
Koniecznie sama kontroluj. Skoro zwiększona dawka to musisz widzieć jak reaguje organizm. W nadczynność lekową wpaść to żadna sztuka uwierz mi...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No właśnie tego się boję że bardziej sobie zaszkodze niż pomoge więc będę pilnować tegoterka wrote:Koniecznie sama kontroluj. Skoro zwiększona dawka to musisz widzieć jak reaguje organizm. W nadczynność lekową wpaść to żadna sztuka uwierz mi...
-
Ja właśnie wcinam rafaello. W jednym znalazłam 2 migdały! :p normalnie jajko niespodzianka; p
I zaraz wskakuje do wanny. Zrobiłam na jutro makaron ze szpinakiem. Mężuś wróci późno ale chyba na niego dzisiaj zaczekam albo wstanę jak przyjdzie. Bo mam ochotę na
;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja właśnie wcinam rafaello. W jednym znalazłam 2 migdały! :p normalnie jajko niespodzianka; p
I zaraz wskakuje do wanny. Zrobiłam na jutro makaron ze szpinakiem. Mężuś wróci późno ale chyba na niego dzisiaj zaczekam albo wstanę jak przyjdzie. Bo mam ochotę na
;p
Haha jak jest ochota to i siły sie znajdą o nagle senny człowiek nie jest...
Rafaello z 2 migdałami -faktycznie niespodzianka
Panipuchatkowa-to co Ty teraz robić będziesz jak wyspana?
Ja sie kładę. Niewiele dzisiaj zrobiłam (badania, odebranie wyników i cześć obiadu -szaleństwo
) ale padnięta jestem
co to będzie później to aż strach myśleć
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Panipuchatkowa a ja właśnie skończyłam sprzątanie, energia mnie rozpiera coś

Dziewczyny mam pytanie: co byście zrobiły na moim miejscu? Wypytalam wszystkie możliwe kobitki wokół siebie o ginekologa do którego chodzą i polecają i dowiedziałam się że jest jeden którego poleca większość
oczywiście to inny niż ten co chodzę teraz. I tu rodzi się pytanie: iść na konsultacje do tego nowego czy tak jak było ustalone po okresie do tego mojego? Mam zamiar zrobić w 3dc te badania hormonów i w zależności kiedy będzie wynik iść z nim do gina tylko teraz nie wiem do którego
poradzicie?
Dodam że do tego nowego są dość duże kolejki i obsuwy po 1.5h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 21:00
-
Powiem tak - warto chodzić do sprawdzonych ginekologów z polecenia
Gdyby nie moja koleżanka z pracy, która mi mojego poleciła, nie miałabym tak świetnego lekarza. Bo nic o nim nie wiedziałam, a teraz po niecałym roku jest mega rozchwytywany i pacjentki walą do niego drzwiami i oknami. Ja na twoim miejscu bym poszła, jeśli masz taką możliwość. Warto skonsultować wszystko i nie czekać na rok starań, czy nie wiadomo co. Ja sama żałuję, że tak dobrą diagnostykę zaczęłam tak późno.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
W sumie spróbować zawsze możnaalex0806 wrote:Powiem tak - warto chodzić do sprawdzonych ginekologów z polecenia
Gdyby nie moja koleżanka z pracy, która mi mojego poleciła, nie miałabym tak świetnego lekarza. Bo nic o nim nie wiedziałam, a teraz po niecałym roku jest mega rozchwytywany i pacjentki walą do niego drzwiami i oknami. Ja na twoim miejscu bym poszła, jeśli masz taką możliwość. Warto skonsultować wszystko i nie czekać na rok starań, czy nie wiadomo co. Ja sama żałuję, że tak dobrą diagnostykę zaczęłam tak późno.
jeśli mi nie podpasuje lub oleje mój problem to najwyżej wrócę do tamtego
-
No dokładnie
Spróbować możesz, a tak to nie będziesz wiedziała, czy nie byłby lepszy.
Ja się zbieram do łóżka, padam na twarz. Jutro znowu do 16.30 w tym obozie pracy... Ale jakoś i tak ostatnio łatwiej mi tam przetrwać
Dobranoc dziewczyny
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Miss co do suplementacji jodu słyszałam że bezpiecznym sposobem jest nasmarowanie się jodyna jeśli szybko zniknie zabarwienie to oznacza że jest brak jak na dłużej jest odbarwienie to poziom jest ok22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Alex dobranoc

Panipuchatkowa chyba właśnie tak zrobię
przynajmniej zobaczę co on mi powie, a może okaże się lepszy od tamtego
zobaczę po wizycie
jutro akurat przyjmuje to zajde i zapytam jak z terminami 
Kasia o tym sposobie nie słyszałam ale na pewno poszukam o tym informacji
Ja też już się kładę spać
także dobranoc Wam dziewczyny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH