Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 93 (staraczki)
Odpowiedz

Rocznik 93 (staraczki)

Oceń ten wątek:
  • Sept Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    SEPT będzie dobrze, zobaczysz :*
    Jak nie teraz to za miesiąc albo dwa...Dziś postanowiłam, że zmieniam pracę i ciąża trochę by mi te plany pokrzyżowała, choć oczywiście wolałabym dziecko niż zmianę pracy, ale znajduje pozytywy:)

Lilly_Ana, szatynkowato lubią tę wiadomość

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osoby ;) widze ze i moja Alinka tu dołączyła :*
    A ja musze sie poużalać nad sobą... Byłam dziś u kolezanki ktora ma 8 miesiecznego synka i niby wszystko fajnie itp ale jak wrocilam do pustego wielkiego domu tak zlapalam dola... Juz poklocilam sie ze swoim. Bez powodu. Chce mi sie plakac i zjadlam pol sernika z rolady i nic nie pomoglo :(
    Czy to sie kiedys skonczy? ...

AJA_S, szatynkowato lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Sept Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Witam nowe osoby ;) widze ze i moja Alinka tu dołączyła :*
    A ja musze sie poużalać nad sobą... Byłam dziś u kolezanki ktora ma 8 miesiecznego synka i niby wszystko fajnie itp ale jak wrocilam do pustego wielkiego domu tak zlapalam dola... Juz poklocilam sie ze swoim. Bez powodu. Chce mi sie plakac i zjadlam pol sernika z rolady i nic nie pomoglo :(
    Czy to sie kiedys skonczy? ...
    Paula, ja w ogóle ostatnio zauważyłam 'epidemie' ciąż w moim otoczeniu. Nie życzę nikomu absolutnie źle ale bardzo zazdroszczę... Musimy się jakoś trzymać na nas też w końcu przyjdzie pora. jedz sernik jeśłi Ci to pomaga tylko się nie kłóćcie bo zrobi Wam tylko krzywdę.
    Spróbuj się pogodzić może zajdziesz w ciąże z seksu na zgodę?:)

AJA_S, szatynkowato lubią tę wiadomość

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sept wrote:
    Uda się uda!! Zobaczysz:)
    Zobaczymy za ok. 2 tyg :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje musimy sie trzymac razem.. Tylko ile to jeszcze musi trwac... No niestety ale seksu nie bedzie i nie bylo juz od dobrych 2 tygodni ... Raz ze mam jeszcze okres a dwa narzeczony w piatek jedzie na badania wiec i tak nie moze...

9wZYp2.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu i na nas przyjdzie czas :)musi. Bo przecież nie może być ciągle źle :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Masz racje musimy sie trzymac razem.. Tylko ile to jeszcze musi trwac... No niestety ale seksu nie bedzie i nie bylo juz od dobrych 2 tygodni ... Raz ze mam jeszcze okres a dwa narzeczony w piatek jedzie na badania wiec i tak nie moze...
    Od dwóch tygodni? Przeciez tyle abstynencji nie może byc przed badaniami nasienia. Chyba że jakieś inne robicie? :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Od dwóch tygodni? Przeciez tyle abstynencji nie może byc przed badaniami nasienia. Chyba że jakieś inne robicie? :)
    Abstynecja moja 2 tygodnie. A jego to 5 dni ;) spokojnie. Ja sie nad soba uzalam a nie nad nim.

AJA_S lubi tę wiadomość

9wZYp2.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądam "Dziewczyna z pociągu". Książka jest świetna więc jestem ciekawa filmu :)
    Dobrze że nie przepadam tak za alkoholem... bo coś czuję że skończyłabym jak Rachel... No w sensie samego fatum starań:P
    Pauluś ja tak średnio dołączam... bardziej dla obserwacji niż starań... i tak raczej się nie uda :/

17.11.17-poronienie całkowite
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajas, a gdzie oglądasz?

AJA_S lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na e-kino jest z napisami

age.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Abstynecja moja 2 tygodnie. A jego to 5 dni ;) spokojnie. Ja sie nad soba uzalam a nie nad nim.
    Ah myslałam że Wasza wspólna ;) Nie użalaj sie, bedzie dobrze :*

Paula. lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ajas, a gdzie oglądasz?

Kokosik1207.pl z lektorem;)

marciaa, Paula. lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to za free?

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam się do dyskusji :) To mój 5msc starań. Od samego początku biorę kwas foliowy i próbowałam wyznaczyć sobie owulacje testami ale jakoś mi te testy nie podeszły bo cały czas wychodziły negatywne. Co mnie tylko dołowało. Ale byłam już na monitoringu w styczniu i owulacja potwierdzona także tym chyba nie powinnam się martwić. Choruje na hashimoto i to chyba jest problemem w zajściu ;( W kwietniu idę do szpitala na takie dokładniejsze badania hormonalne, zobaczymy co mi tam wyjdzie. Ginekolog mówił żeby przebadać też nasienie ale jak na złość jak już mieliśmy iść na badanie to chłopak mi się rozchorował ( Tak chłopak, nie narzeczony, ani mąż, jesteśmy razem już 4 lata i od 3 mieszkamy z jego rodzicami, także prawie jak małżeństwo :) ślubu jak na razie nie planujemy ;)) Ginekologa chyba fajnego znalazłam bo powiedział ze jak za 2 miesiące nie zajdę to żebym przyszła i będziemy wspomagać lekami, także nie każe mi czekać aż minie rok od starań ;) A jestem bardzo nie cierpliwa zwłaszcza że w moim otoczeniu ciąże się posypały, siostra, bratowa i koleżanka. Jak się dowiedziałam o ciąży koleżanki i bratowej to poczułam się jakby ktoś mi tak porządnie zaje**** w twarz. W jednej chwili zrobiło mi się bardzo słabo, kręciło mi się w głowie i nie mogłam spokojnie oddychać :( Tak bardzo chciałabym mieć dziecko. Ostatnio też miałam sporo stresu w pracy, z której właśnie zrezygnowałam także trochę już spokojniejsza jestem.
    Trochę się rozpisałam, ale to dlatego że nie mam z kim tak pogadać. Będę zaglądać tutaj regularnie :)
    Życzę wszystkim starającym się szybkiego zafasolkowania :D

https://ovufriend.pl/graph/bcc4185623d0735ae87ff0d82deb2701

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 20:06

Lilly_Ana, Gigi, szatynkowato lubią tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam o tej ksiazce ale jej nie czytalam ;) moze musze zakupic. O czym to jest ?

9wZYp2.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj M@zii ;) I powodzenia!

M@ziii lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Ja slyszalam o tej ksiazce ale jej nie czytalam ;) moze musze zakupic. O czym to jest ?
    Dziewczyna z pociągu? Hmmm... o alkoholiczce... wiesz nie opowiem Ci bo szkoda ;) Ale polecam jeśli lubisz kryminały :)

Paula. lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam się do dyskusji :) To mój 5msc starań. Od samego początku biorę kwas foliowy i próbowałam wyznaczyć sobie owulacje testami ale jakoś mi te testy nie podeszły bo cały czas wychodziły negatywne. Co mnie tylko dołowało. Ale byłam już na monitoringu w styczniu i owulacja potwierdzona także tym chyba nie powinnam się martwić. Choruje na hashimoto i to chyba jest problemem w zajściu ;( W kwietniu idę do szpitala na takie dokładniejsze badania hormonalne, zobaczymy co mi tam wyjdzie. Ginekolog mówił żeby przebadać też nasienie ale jak na złość jak już mieliśmy iść na badanie to chłopak mi się rozchorował ( Tak chłopak, nie narzeczony, ani mąż, jesteśmy razem już 4 lata i od 3 mieszkamy z jego rodzicami, także prawie jak małżeństwo :) ślubu jak na razie nie planujemy ;)) Ginekologa chyba fajnego znalazłam bo powiedział ze jak za 2 miesiące nie zajdę to żebym przyszła i będziemy wspomagać lekami, także nie każe mi czekać aż minie rok od starań ;) A jestem bardzo nie cierpliwa zwłaszcza że w moim otoczeniu ciąże się posypały, siostra, bratowa i koleżanka. Jak się dowiedziałam o ciąży koleżanki i bratowej to poczułam się jakby ktoś mi tak porządnie zaje**** w twarz. W jednej chwili zrobiło mi się bardzo słabo, kręciło mi się w głowie i nie mogłam spokojnie oddychać :( Tak bardzo chciałabym mieć dziecko. Ostatnio też miałam sporo stresu w pracy, z której właśnie zrezygnowałam także trochę już spokojniejsza jestem.
    Trochę się rozpisałam, ale to dlatego że nie mam z kim tak pogadać. Będę zaglądać tutaj regularnie :)
    Życzę wszystkim starającym się szybkiego zafasolkowania :D

Witaj:)tutaj możesz z nami o wszystkim pogadać:)super że masz dobrego lekarza to juz dobry początek :)u mnie też jeszcze chłopak nie narzeczony nie maż a jesteśmy juz prawie 6 lat :)

age.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ