Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kara93 wrote:Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza. Oczywiście znasz lepiej swojego ginekologa, może jednorazowo była taka sytuacja, ale jeśli nie to lepiej wiej jak najdalej
-
Sept wrote:Ja już pisałam tutaj,że musze zmienić. Dopóki chodziłam do lekarza na cytologię i ogóle badania to byłam zadowolona, bardzo delikatna miła kobieta, ale jeśłi chodzi o pomoc w zajściu niestety dramat, po prostu brak umiejętności.
Tak to niestety bywa z tymi lekarzami... Ja z mojej jestem zadowolona, ale też nie chodziłam do niej z niczym innym jak badanie kontrolne, raz z infekcją i tyle. Trochę się boję jak się nie uda jakie będzie miała umiejętności w zakresie pomocy w zajściu... Zobaczymy... Na razie wiemy tylko o problemach z ruchliwością plemników, z mojej strony żadnych szczegółowych badań jeszcze nie było i szczerze wolałabym ich uniknąć bo trochę się boję♥ 28.10.2017 ♥
-
Kara93 wrote:Tak to niestety bywa z tymi lekarzami... Ja z mojej jestem zadowolona, ale też nie chodziłam do niej z niczym innym jak badanie kontrolne, raz z infekcją i tyle. Trochę się boję jak się nie uda jakie będzie miała umiejętności w zakresie pomocy w zajściu... Zobaczymy... Na razie wiemy tylko o problemach z ruchliwością plemników, z mojej strony żadnych szczegółowych badań jeszcze nie było i szczerze wolałabym ich uniknąć bo trochę się boję
-
Mój postanowił zrobić badania jak po roku się nie udało (z tym że to był rok bez obserwacji), no i wyszła astenozoospermia. W kwietniu będzie powtarzał badanie, bierze suplementy, jak się nie poprawi to wtedy pójdzie do lekarza. Teraz uznaliśmy że jedyne co lekarz może powiedzieć to wszystko to samo co wyczytaliśmy w Internecie i też każe brać suplementy które już poszły w ruch. Z badaniami liczymy 3 miesiące od anginy narzeczonego♥ 28.10.2017 ♥
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny
PatSim a nie za wcześnie zrobiłaś ten test?Jak doborze pamiętam miałaś testować po 20 więc jest jeszcze nadzieja
Sept lepiej skonsultować się z innym lekarzem
Ja też miałam iść tylko skonsultować się z innym lekarzem a jednak na razie z nim zostaje, zobaczymy co zaproponuje na wizycie .Miałam umówić się juz teraz ale nie miałoby to sensu bo przecież i tak kazał by mi wybrać tabletki do końca cyklu , w poniedziałek biorę ostatnią tabletkę i czkeam na @ i tak około 10 dnia cyklu idę na wizytę
-
Sept wrote:Mój Mąz chce zrobic sobie badania, ale ja nie wiem czy my troche nie przesadzamy... Nie staramy sie bardzo długo a już zachwowujemy się jakbyśmy mieli być bezpłodni
Tzn ja już go chciałam wysłać po pierwszym, ale on i moja "kochana" mama upierali się, że to bezsensu bo raz każdemu może się zdarzyć i brali mnie za wariatkę, że szukam dziury w całym. Dopiero jak poroniłam drugi raz otworzyły się im obojgu oczy i mimo poronienia czułam istną satysfakcję z tego, że to oni byli w błędzie a nie ja.AJA_S lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Sept wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bada szyjkę macicy? Jaka powinna być przed @?
ale możesz zerknąć sobie w ten artykuł
https://parenting.pl/portal/szyjka-macicy-przed-okresemMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
AJA_S wrote:Ale szyjke trzeba badać tak jak temperature. O stałej porze i stałej pozycji.
Boże niech już @ przyjdzie bo mi biust wybuchnie... A już go trzeba szukać xDAJA_S lubi tę wiadomość
-
Sept wrote:Ja już pisałam tutaj,że musze zmienić. Dopóki chodziłam do lekarza na cytologię i ogóle badania to byłam zadowolona, bardzo delikatna miła kobieta, ale jeśłi chodzi o pomoc w zajściu niestety dramat, po prostu brak umiejętności.
hmm a gdzie chodzisz bo może chodzimy do tej samej?
moja też miła delikatna itd
ale na tematy o ciąże to mówi żeby nie planować to samo przyjdzie -
nick nieaktualny
-
Roxanne wrote:Hej miałam podobnie z tymi badaniami u mnie stwierdzili stan przedcukrzycowy i też miałam bardzo szybki przyrost wagi (prawie 20kg w rok) ale dostałam siofor po nim sporo spadło (około 13kg w 5mc) no ale po nim byłam jeszcze bardziej zmęczona dosłownie zasypialam na stojąco. Zmieniłam na metformax, przy nim czuje się dobrze, ale niestety waga już nie spada
A co bierzesz na stymulacje?
W cyklu bezowulacyjnym też bralaś leki stymulujące??
O nie słyszałam o tym leku ciągle tylko metformax ale niestety waga stoi w miejscu (dobrze ze nie rośnie) teraz mam bezowulacyjny stymuluje duphastonem , a od nowego cyklu clo