Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve wrote:Niech ciemnieje 👍
Futuremama udało się rozpakować czy jeszcze cierpliwie czekamy?
Sallvie sciskasz nogi?
Ściskam, ale najchetniej za 5 dni jak wybije mi 35+0 bym je juz rozłożyła na sali porodowej 🙈
Zamiast wypocząć przez noc wstalam dzisiaj taka obolała. Juz nie wiem jak mam leżeć i w ogóle żeby było mi w miarę wygodnie.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Milixx wrote:
Widać.
Futuremama zaraz się rozpakowuje to ktoś brzuszek przejąć musiał. Padło widocznie na Ciebie 😀😀Milixx lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama wrote:Milixx gratulacje, trzymam kciuki żeby pięknie ciemniały😊
Ja już się wyłączam, nie rodzę i czekam na pn i szpital.
Robiłam wszystko co mogłam, nie urodziłam. Mam tylko nadzieję że jak ten głupi czop odchodzi to jak będą musieli balonik zakładać to nie będzie to tak nieprzyjemne jak niektórzy mówią, a jeśli dadzą oksy to z małą nic się nie będzie działo i chociaż szybko pójdzie.
Poczekaj.
Ja w sobotę miałam iść na badanie i decyzja kiedy wywołanie ( albo sob. albo poniedziałek) a ruszyło z czwartku na piątek.
Wystraszył się synek tego wywołania chyba😂 -
Witam i gratuluję widzę bez żadnego ale dwie kreseczki oby tak dalej ☺️
Milixx lubi tę wiadomość
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Mamy to,osiągnęliśmy plan minimum 30+0 jakoś tak psychicznie bezpieczniej się czuje. Teraz 32-34-36 a 37 to już proszę o rozpakowanie 😜
Milix jak tam dziś kreska?
Futuremama mam nadzieję,że szybko wyciągną małą uparciuszke💪
Sallvie teraz to już faktycznie ostatnie dni i wypuszczaj człowieka na świat 💪sallvie, melisa lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Hejka, ja niedziele zaczynam od wycieczki do szpitala. Kolejny kawałek czopu odpadł, dalej jest krew, pisałam do swojej położnej, kazała jechać sprawdzić. Liczę na wyjście dzisiaj w dwupaku ale kto wie co zadecydująKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Zostaje na obserwacji. 2cm rozwarcia jest i prawdopodobnie wody sie sacza. Przynajmniej tak wynika z testu na odchodzenie wod ktory mi robiliKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
edka85 wrote:Sallvie, ty nie możesz urodzić przed Futuremama! 😮
Ja tak lubie z przytupem czasem 😂Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Mala waży praktycznie 2100 wiec przekroczyła te 2kg które tak bardzo chciałam żeby osiągnęła ☺
Mam nadzieję, że jeszcze kilka dni wytrzyma w brzuchu. Tak chociaz 4 dni, żeby ten 36 tydzien zacząć 🙈futuremama, Eve, Milixx, Betti37 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama wrote:Jakbym miała stresu mało to w szpitalu w którym miałam rodzic od jutra wprowadzają że partner ma mieć negatywny wynik testu pcr nie starszy niż 48h.
-
Ale się tu dzieje.
Sallvie trzymaj te nogi jeszcze 4 dni,a jak ma ponad 2 kg to jest spoko😍
Futuremama mam nadzieję,że w tych czasach szybko wywołają poród żebyś nie musiała tam długo czekać.
My wracamy do domu po 4 dniach w Gdańsku,było super, zapomniałam o oszczędzaniu, polazilam sporo po plaży i nie tylko,ale wszystko mam nadzieję że jest ok, tak czuję.
W środę mam USG III trymestru jakoś po 14 a potem po 19 wizytę u swojej ginekolog. Ciekawa jestem jaka już jest duża Klara, na pewno ma się dobrze,bo wierci się radośnie.futuremama lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
futuremama wrote:Jakbym miała stresu mało to w szpitalu w którym miałam rodzic od jutra wprowadzają że partner ma mieć negatywny wynik testu pcr nie starszy niż 48h. Także szpital odpada bo przecież nie będzie co 2 dni testu powtarzał. Gdzie indziej robią przy przyjęciu więc spoko ale ten szpital mi nie pasuje. Także uderzamy poza wro. W razie porodu bałam się że nie zdążę ale tak...
Jak czytam jak jest u mnie w mieście to różnie nawet w obrębie tego samego szpitala...
Zależy jak leży
Inaczej planowe, Inaczej nagłe
Ja jak rodziłam nie było w ogóle opcji już.
Zresztą u mnie i tak nie miał kto zostać tym razem z dzieciakami.
Poród był i tak tak szybki że w sumie do niczego by się nie przydał
Wcześniej był przy obu, ale i tak na finał wychodził (oboje nie chcieliśmy)
A brak odwiedzin też sobie chwalę bo wcześniej to właśnie człowiek z kroczem i cycem na wierzchu a tu pielgrzymki cioć, babć i wujków.
Albo mąż od rana do wieczora (w klinice nie było wyznaczonych godzin) -
A wiecie że akurat te odwiedziny a właściwie ich brak a bardziej ograniczone tylko do taty dziecka to jest mi też opcja bardzo na rękę. Te pielgrzymki też mi się nie podobały do pacjentek w sali.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
futuremama wrote:Trzymajcie dziś kciuki, niech mała tak do 7:30 poczeka i jednocześnie nie wymęczy matki za badzo😁
Powodzenia !
U mnie jakby chcialo a nie moglo ruszyc do przodu. Marze w sumie o skurczach albo porządnym chluśnieciu wód bo jestem świadoma, że terminu nie dotrwam, że tak czy siak na dniach sie zacznie. A wez tu wracaj 70km znowu.
Wieczorem poszlam zaaplikowac luteine to sporo wodnistego sluzu wiec zapewne wody sie saczyly po nocy mam troche brudna bielizne i przescieradlo tez, teraz bylam siku przed ktg to sporo ciagnacego sie sluzu podbarwione wszystko ta krwia.
Czekam na jakies badanie ginekologiczne to moze cos wiecej bede wiedziala na czym stoimyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs