Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Mam wynik!!
Beta 21,8 mIU/ml 🤩🤩🤗
Szok i niedowierzanie 😲😲 Powiem Wam, że teraz dopadł mnie strach. Chciałam 3 maluszka jednak myślałam, że nie uda się tak szybko i, że trochę odciągnie się to w czasie
Idealnie przejęłam brzuszek po Futuremama 🤰🏻🤰🏻👶🏻
Super. Miałam identyczny wynik bety przy synku 🙈Milixx lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A ja leze i czekam nie wiadomo na co. Nic do przodu raczej nie chce isc, a nawet nie wiem ile beda mnie tu trzymać 🙄Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:A ja leze i czekam nie wiadomo na co. Nic do przodu raczej nie chce isc, a nawet nie wiem ile beda mnie tu trzymać 🙄👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
No pozazdroscilam futuremama. Chyba chcialam sie dolaczyc do ksiezniczkowych urodzin 15.11.
Wody odchodza !Eve, melisa lubią tę wiadomość
Elena31 wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś jest jeszcze w fazie starań? 🙂
Mam 32 i staramy się z mężem o 3ciego maluszka . Od zawsze chcieliśmy mieć trojeczkę 🙂 w pierwszą ciążę zaszłam w wieku 22lat niestety poroniłam, w wieku 23 urodziłam córeczkę ma obecnie 9lat, później synka ma 5lat No i za każdym razem starania zajmuja nam sporo czasu 😅 tym razem tez tak jest ,chcieliśmy małe przerwy między dziećmi takie około 2latenie ale nie wyszło 😉 Postanowiliśmy ten rok za ostateczny w staraniach ,mam juz dosyć monitoringu lekarzy i tabletek wiec zostały mi juz tylko 2 cykle, mam nadzieję że się uda a jak nie to mamy wspaniałą dwójkę 🙂 jestem 3 dni przed okresem, postanowiłam sobie nie wkręcać ale wiecie jak to jest 😅 jedyny objaw jaki mi się przesunął dzis przez myśl to taki ból w pachwinach jakby ciągnięcie, gdy szlam do pracy nie mogłam przyspieszyć kroku bo od razu takie dziwne uczucie jakby zakwasy w pachwinach nie wiem czy wiecie co mam na myśli 🙂 w każdym bądź razie miałam to w obu ciążach ale dopiero na późniejszym etapie jak juz brzuch bylo widać i teraz siedzę i się zastanawiam czy sobie nie uroilam, test oczywiście zrobiony wczoraj negatywny 😒
P.s
Futuremama serdecznie gratuluję 🥰
Starania o 4.
2 cykl stymulacji ale bez monitoringu.
Leki też mam na jeszcze 2 cykle.
Mi powoli kończy się @ i teraz tylko wcelować z przytulaniem (wypada kijowo bo pod koniec tygodnia a przy 3 dzieci i po tygodniu pracy zmęczenie itd.) -
sallvie wrote:No pozazdroscilam futuremama. Chyba chcialam sie dolaczyc do ksiezniczkowych urodzin 15.11.
Wody odchodza !
Czekam na dobre informacje 😊 🥰 -
Betti37 wrote:Ja jestem w trakcie.
Starania o 4.
2 cykl stymulacji ale bez monitoringu.
Leki też mam na jeszcze 2 cykle.
Mi powoli kończy się @ i teraz tylko wcelować z przytulaniem (wypada kijowo bo pod koniec tygodnia a przy 3 dzieci i po tygodniu pracy zmęczenie itd.)
Oj to faktycznie kiepsko wypadło, ja właśnie wróciłam z pracy to dopiero poniedziałek a ja już zmęczona jak by był piątek 😅 więc współczuję Ci ale trzymam kciuki że znajdziesz siłę, kto jak nie my kobiety😁 a co masz do stymulacji Clo? Bo ja miałam w tym cyklu ostatnie clo i lekarz mówił że przerwa 6miesiecy, progesteronu mam jeszcze dużo starczy mi na 2 cykle ale tak jak pisałam postanowilismy odpuścić jeśli do końca roku się nie uda. Z synkiem tez bylam na clo i w ostatnim cyklu wtedy zaskoczyło wiec mam cichą nadzieję że tym razem tez się tak uda🙂 -
Hej dziewczyny. Ja jeszcze w dwupaku. Caly czas ani grama skurczu. Nie wiem jakie dalsze kroki podejma. Moze poczekaja kilka dni jeszcze skoro nic sie nie rozkreca a malej nic na razie sie nie dzieje. Ake wiadomo wiecznosc nie beda czekali. Wiec pewnie tak czy inaczej do końca tygodnia sie poznamy.
Troche sie obwiniam za ten porod bo wczoraj tak sie zestresowalam ze po godzinie poszly te wody. I teraz serio sie obwiniam, ze to moja wina i mojego stresuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Sallvie żadna Twoja wina, mała i tak wyjdzie kiedy izba za stosowne,te dzieci już tak mają. Głową do góry,trzeba cierpliwie czekać,choć doskonale rozumiem,że pobyt w szpitalu jest ostatecznością dla każdej z nas,ale liczy się dobro dziecka.
Futuremama ból wiadomo,ale już za Tobą,tulisz mała i z godziny na godzinę będziesz czuła się lepiej.
Trzymajcie się dziewczyny.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Elena31 wrote:Oj to faktycznie kiepsko wypadło, ja właśnie wróciłam z pracy to dopiero poniedziałek a ja już zmęczona jak by był piątek 😅 więc współczuję Ci ale trzymam kciuki że znajdziesz siłę, kto jak nie my kobiety😁 a co masz do stymulacji Clo? Bo ja miałam w tym cyklu ostatnie clo i lekarz mówił że przerwa 6miesiecy, progesteronu mam jeszcze dużo starczy mi na 2 cykle ale tak jak pisałam postanowilismy odpuścić jeśli do końca roku się nie uda. Z synkiem tez bylam na clo i w ostatnim cyklu wtedy zaskoczyło wiec mam cichą nadzieję że tym razem tez się tak uda🙂
U mnie jest jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie. Wyszło w trakcie starań o 2 dziecko. Po clo mam zazwyczaj na obu jajnikach więc większe szanse. Clo mam więcej opakowań ale Ovitrelle na 3 cykle był. Więcej raczej nie ma sensu stymulować.
Chociaż wcześniej cykle były pod monitoringiem i ze staraniami konkretnie.
Teraz no cóż...Zwiększam szanse na owu po drożnej stronie i próbuje się nie spinać...
-
Dziewczyny. Nie wiem czy wypada mi tu takie tematy poruszać ale spróbuje. Bo sama zaraz zgłupieje z myślami. Chciałabym poznać opinie innych.
Mianowicie chodzi o chrzciny, o chrzestną w ciąży, o zabobony.
W sobotę (13.11) zostałam poproszona o bycie chrzestną. Oczywiście zgodziłam się. W poniedziałek beta potwierdziła ciąże. Dzisiaj siedzę i myślę co zrobić.
Chce być chrzestną dla tego maluszka. Jednak wiem, że podobno mama maluszka wierzy w zabobony, że chrzestna nie powinna być kobieta w ciąży. Nie wiem co robić..🤷🏻♀️ Czy mówić o ciąży, czy jednak powiedzieć po chrzcinach. Chrzciny w święta.🎄 Sama nie wiem. 🤷🏻♀️ Z jednej strony wypadałoby powiedzieć, niech rodzice maluszka zdecydują. Z drugiej strony nie chciałabym mówić. I może to trochę samolubne ale chciałabym zostać chrzestną. Jak pomyśle, że Staś nie zostanie moim chrześniakiem to mi smutno i to bardzo..😢😢
Muszę jakoś decyzje podjąć. Dzisiaj będę z nimi rozmawiać bo mają oficjalnie przyjść zapraszać na chrzest. Mąż mówi, żeby powiedzieć, ja jestem za tym żeby nie mówić.. ale z drugiej strony jak później coś się wydarzy to będzie na mnie, że nie powiedziałam. Dodam jeszcze, że o ciąży chciałabym dopiero powiedzieć dopiero w nowym roku.
Co radzicie? Co Wy byście zrobiły?
Przepraszam, za taki post ale nie mam z kim pogadać. A sama zaraz oszaleje przez te myśli😈👼🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 14:58
-
Milixx wrote:Dziewczyny. Nie wiem czy wypada mi tu takie tematy poruszać ale spróbuje. Bo sama zaraz zgłupieje z myślami. Chciałabym poznać opinie innych.
W sobotę (13.11) zostałam poproszona o bycie chrzestną. Oczywiście zgodziłam się. W poniedziałek beta potwierdziła ciąże. Dzisiaj siedzę i myślę co zrobić.
Chce być chrzestną dla tego maluszka. Jednak wiem, że podobno mama maluszka wierzy w zabobony, że chrzestna nie powinna być kobieta w ciąży. Nie wiem co robić..🤷🏻♀️ Czy mówić o ciąży, czy jednak powiedzieć po chrzcinach. Chrzciny w święta.🎄 Sama nie wiem. 🤷🏻♀️ Z jednej strony wypadałoby powiedzieć, niech rodzice maluszka zdecydują. Z drugiej strony nie chciałabym mówić. I może to trochę samolubne ale chciałabym zostać chrzestną. Jak pomyśle, że Staś nie zostanie moim chrześniakiem to mi smutno i to bardzo..😢😢
Muszę jakoś decyzje podjąć. Dzisiaj będę z nimi rozmawiać bo mają oficjalnie przyjść zapraszać na chrzest. Mąż mówi, żeby powiedzieć, ja jestem za tym żeby nie mówić.. ale z drugiej strony jak później coś się wydarzy to będzie na mnie, że nie powiedziałam. Dodam jeszcze, że o ciąży chciałabym dopiero powiedzieć dopiero w nowym roku.
Przepraszam, za taki post ale nie mam z kim pogadać. A sama zaraz oszaleje przez te myśli😈👼🏼
No ja osobiscie w tym roku zostalam chrzestna bedac w 11 tygodniu ciazy. Moja kuzynka w ogole kombo zrobila bo chrzcila dwoje dzieci i obie chrzestne byly w tym czasie w ciazy. Nic zadnemu dziecku nie jest
No moja sie pcha na swiat ale to z winy moich warunkow i genow raczej a nie z tego, ze trzymalam dziecko do chrztu 😅
Szczerze mowiac to ja bym nie mówiła o ciąży. I tak jest jeszcze bardzo wczesny tydzien, roznie po drodze moze bycMilixx lubi tę wiadomość
cześć dziewuszki. Core mi trzymaja jeszcze w brzuchu. Z tego co dzisiaj sie dowiedzialam na obchodzie rano, jak sie samo nie zacznie to na razie nic nie beda robic, na pewno nie do jutra. Jutro konczy mi sie antybiotyk i beda myslec co dalej dzialac.
Dla mnie w sumie dobrze, kazdy dzien na wage zlota. Moze uda sie dociagnac do 35+0 albo 35+ iles ☺
No jedno jest pewne do grudnia to mnie nikt w takim stanie trzymac raczej nie bedzie 😅Eve, futuremama, Milixx lubią tę wiadomość
Milixx wrote:Dziewczyny. Nie wiem czy wypada mi tu takie tematy poruszać ale spróbuje. Bo sama zaraz zgłupieje z myślami. Chciałabym poznać opinie innych.
Przepraszam, za taki post ale nie mam z kim pogadać. A sama zaraz oszaleje przez te myśli😈👼🏼
Ja bym nie mówiła o ciąży jeśli nie chcesz. Tak na prawdę to jest dopiero sam początek.sallvie, Milixx lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
Na razie nic nie będę mówić. Bo po pierwsze nie chce, bo za wcześnie a po drugie trochę się boję ich reakcji. Poczekam chociaż do wizyty. I wtedy podejmę decyzję czy mówić czy nie. Najchętniej to bym tego nie robiła. Powiedziała po nowym roku. Ale jak się dowiedzą po czasie i beda mieć do mnie pretensję że to ukryłam to też może być nie dobrze. Ciężki mam orzech do zgryzienia 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 20:18
-
Milixx, zawsze możesz powiedzieć, że dowiedziałaś się nieco później o ciąży.
futuremama, sallvie, Eve, Milixx lubią tę wiadomość