Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie robiłam i nie będę robić. Po tym jak mi w pierwszej ciąży wyszły kwiatki po pappa tak że zylam w strachu, czy dziecko będzie zdrowe, to obiecałam sobie, że nigdy więcej. I słowa dotrzymuje.
Eve, melisa lubią tę wiadomość
-
melisa wrote:
W obu ciążach robiłam.Było na nfz.Nie podchodziłam jakoś poważnie do tego badania.W obu wyszło ok.Znam przypadki gdzie pappa bardzo namieszał. -
Hej dziewczyny. Odzywam sie po dlugiej nieobecności, ale śmierć brata przewrocila mi caly swiat o 180 stopni.
Nawet nie mialam glowy wchodzic na forum nie wiem co u Was nie wiem jak maluszki. Mam nadzieje, że u wszystkich dobrze.
Roksana 18.01 skonczyla dwa miesiace i tego tez dnia bylysmy na szczepieniu miala 54cm i wazyla 3540g.
Rosnie i rozwija sie super, przeszlam na mm bo u malej wyszla w miedzyczasie nietolerancja laktozy. Przy moim mleku cos sie dzialo byla krew w kupie ogromne ilosci ulanego mleka, problemy brzuszkowe po jedzeniu. Teraz juz znacznie lepiej.
Nocki calkiem calkiem mamy. Najczesciej dwie pobudki na jedzenie i dalej do spania.
Chustujemy się, że ja przy starszakach tego nie robilam 🙈
Zostawiam Wam mojego kochanego, nie wiedziec po kim rudzielca
https://zapodaj.net/936d9bcd8c5ab.jpg.htmledka85, Eve, Kasik85 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja zamierzam kupić gotową koszulkę do kangurowania. Taką o to
https://otulacz.pl/produkt/kangurka-bliskosci-koszulka-do-kangurowania-one-size -
Milixx, melisa, Eve, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Ale cudny ❤
edka85 lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Małe cudo ❤️
Bardzo tu cicho ostatnio.
U nas wszystko ok,choć dni toczą się bardzo szybko. Klara kończy dziś już 4 tygodnie,jest idealna😍edka85, futuremama lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
melisa wrote:Wow Ty to zawsze masz super zdjęcia!
melisa lubi tę wiadomość
-
Ale numer. W czwartek u prowadzącego usg 3 trym dziecko w ułożeniu główkowym. Dzisiaj kontrola na NFZ, podgląd, a tam ułożenie poprzeczne /skośne 🤦♀️ To mnie skurczybyk zaskoczył. Mam nadzieję, że się z powrotem obróci,bo chcę rodzic sn.
Kasik85 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ale numer. W czwartek u prowadzącego usg 3 trym dziecko w ułożeniu główkowym. Dzisiaj kontrola na NFZ, podgląd, a tam ułożenie poprzeczne /skośne 🤦♀️ To mnie skurczybyk zaskoczył. Mam nadzieję, że się z powrotem obróci,bo chcę rodzic sn.💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Melisa, bo tak jest, że przy cukrach nie można robić dużych przerw. Poza kolacją trzeba jeść jeszcze posiłek nocny przed snem. To powoduje lepsze cukry rano. Ten posiłek to oczywiście jakąś lekkostrawna kanapka lub sałatka. Ale naprawdę pomaga. Moim zdaniem twoje wyniki są dobre. 92 rano to granica normy, a pewnie wynikająca z tego błędu dietetycznego. Ja miałam 93 i lekarka uznała, że to nie cc, skoro po obciążeniu takie ładne wyniki wyszły.
melisa lubi tę wiadomość
-
Kiedyś to w ogóle nie mierzono cukrów i też było ok. Zresztą ewidentną cc widać już po usg, pojawia się makrosomia płodu, brzuch sporo większy od głowy. Moim zdaniem skoro po wypiciu 75g glukozy trzustka działa wyśmienicie, to nie ma co się czepiać. To jaki cukier wychodzi na czczo dużo zależy od tego co się dzień wcześniej jadło. A też nie przesadzajmy, czasem można zaszaleć i sobie nie odmówić tego czy tamtego 😁
melisa, futuremama lubią tę wiadomość