Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Milix, takie wieści to ja lubię :)
    Tak, jeszcze dwupak, ale zobaczymy co święta nam przyniosą, bo maluch waży już 3,9 kg, więc chyba będzie się zaraz ewakuował 😁

Milixx, Niebieska Gwiazda, Akinom 59 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • melisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No Milix, takie wieści to ja lubię :)
    Tak, jeszcze dwupak, ale zobaczymy co święta nam przyniosą, bo maluch waży już 3,9 kg, więc chyba będzie się zaraz ewakuował 😁
    Wow niezła waga :p no to niedługo się rozpakujesz :-)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.

Niebieska Gwiazda, melisa, Milixx, Akinom 59, 2+3, Kasik85, LaBellePerle lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka,ekstra,gratuluję.Super,że łatwo i szybko poszło.I jeszcze w Wielkanoc.No pięknie⭐

edka85 lubi tę wiadomość

• melisa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2022, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
    Wow! Gratulacje :-)

edka85 lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Gratuluję 💚 Poród ekspres, idealny 😊

edka85 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • melisa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Jak tam się czujecie? Kiedy wychodzicie?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Jak tam się czujecie? Kiedy wychodzicie?
    Wstępnie plan jest na jutro. Pod warunkiem, że dziś wieczorem wyniki bilirubiny i masy ciała nadal będą w normie. U małego generalnie wszystko dobrze, ale u mnie jakieś skoki ciśnienia się porobiły.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • voalka Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby każdy poród byl taki szybko to by było super. Dobrze, że Ci się tak udało, wszystkim tego życzyć :)

ubranka dla niemowląt
  • melisa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Wstępnie plan jest na jutro. Pod warunkiem, że dziś wieczorem wyniki bilirubiny i masy ciała nadal będą w normie. U małego generalnie wszystko dobrze, ale u mnie jakieś skoki ciśnienia się porobiły.
    A skąd te skoki ciśnienia? Miałaś w ciąży nadciśnienie?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam, dlatego to było dziwne. Ale jak tylko wróciłam do domu, problem zniknął. Zeszły obrzęki i ciśnienie w normie. Bo w domu wzięłam się w obroty, więcej ruchu i chyba to pomogło. W szpitalu w zasadzie cały czas leżałam w łóżku i zapewne to była przyczyną slabego krążenia.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.

melisa, Kasik85 lubią tę wiadomość

Mama Honoratki po 7 latach <3 - 19.11.2019
    Mama Natalki 27.04.2021
    Mamo czuwaj nad nami <3 [*] 21.10.2019
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Honorci wrote:
    Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
    Super, że tak szybko udało się zajść w drugą ciążę. Trzymam kciuki, aby przy trzecim też się tak ekspresowo udało 😁
    A ja to walnięta jestem. Dziś będąc na zakupach w action przypadkiem rzuciły mi się w oczy testy owu. Patrzę, a tu dobra cena 10 zł za 5 sztuk i autentycznie przez chwilę zawahałam się, czy nie wziąć tego opakowania. No ludzie....2 tygodnie po porodzie takie akcje mi w głowie... 🤦‍♀️

melisa, Mama_Honorci lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba było brać😂poleżą chwilkę w szufladzie i będą jak znalazł.

• melisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Honorci wrote:
    Wow 7 lat starań podziwiam. Oby trzecie udało się równie szybko jak drugie :-)

Mama_Honorci lubi tę wiadomość

• melisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Super, że tak szybko udało się zajść w drugą ciążę. Trzymam kciuki, aby przy trzecim też się tak ekspresowo udało 😁
    A ja to walnięta jestem. Dziś będąc na zakupach w action przypadkiem rzuciły mi się w oczy testy owu. Patrzę, a tu dobra cena 10 zł za 5 sztuk i autentycznie przez chwilę zawahałam się, czy nie wziąć tego opakowania. No ludzie....2 tygodnie po porodzie takie akcje mi w głowie... 🤦‍♀️
    Trzeba było brać, u mnie zawsze zapas testów ze starań bo kupowałam te z allegro megapaki :p

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Trzeba było brać😂poleżą chwilkę w szufladzie i będą jak znalazł.
    A żebyś wiedziała, że takie myśli chodzą mi po głowie😁

Zresztą muszę się spieszyć, bo z melisa na piąte się mamy wspólnie umawiać 😆

Niebieska Gwiazda, melisa lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Wow 7 lat starań podziwiam. Oby trzecie udało się równie szybko jak drugie :-)
    Nom długo to trwało. Chcieliśmy już zrezygnować ze starań i to w tym cyklu w którym później się okazało że jestem w ciąży gdyby wtedy dostała okres byśmy prawdopodobnie już odpuścili. Teraz o trzecie damy sobie maksymalnie rok czasu nie mam 25 lat tylko 34 w tym roku może dla kogoś to nie jest problem ale ja nie chcę mieć późno dzieci chcę mieć potem czasu trochę dla siebie.

Mama Natalki 27.04.2021
  • Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zielone światło na kolejną ciążę. Nie ma żadnych torbieli nic się nie dzieje. Wszystko pięknie zagojone. Mam się pokazać dopiero w ciąży. dostałam antykoncepcje jeszcze na 3 miesiące więc za około 5-6 m-cy ruszamy że staraniami. 😍💪

melisa lubi tę wiadomość

Mama Natalki 27.04.2021
  • melisa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A żebyś wiedziała, że takie myśli chodzą mi po głowie😁

Zresztą muszę się spieszyć, bo z melisa na piąte się mamy wspólnie umawiać 😆
    A no właśnie, ja mam różnice 2,3,2 to ewentualnie piąte za 3 lata czyli 2025 rok 🤣🤣🤣

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ