Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
No Milix, takie wieści to ja lubię
Tak, jeszcze dwupak, ale zobaczymy co święta nam przyniosą, bo maluch waży już 3,9 kg, więc chyba będzie się zaraz ewakuował 😁Milixx, Niebieska Gwiazda, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
Niebieska Gwiazda, melisa, Milixx, Akinom 59, 2+3, Kasik85, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
edka85 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
Gratuluję 💚 Poród ekspres, idealny 😊edka85 lubi tę wiadomość
-
-
melisa wrote:Jak tam się czujecie? Kiedy wychodzicie?
-
Jakby każdy poród byl taki szybko to by było super. Dobrze, że Ci się tak udało, wszystkim tego życzyć
-
edka85 wrote:Wstępnie plan jest na jutro. Pod warunkiem, że dziś wieczorem wyniki bilirubiny i masy ciała nadal będą w normie. U małego generalnie wszystko dobrze, ale u mnie jakieś skoki ciśnienia się porobiły.
-
Nie miałam, dlatego to było dziwne. Ale jak tylko wróciłam do domu, problem zniknął. Zeszły obrzęki i ciśnienie w normie. Bo w domu wzięłam się w obroty, więcej ruchu i chyba to pomogło. W szpitalu w zasadzie cały czas leżałam w łóżku i zapewne to była przyczyną slabego krążenia.
-
Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
melisa, Kasik85 lubią tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Mama_Honorci wrote:Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
A ja to walnięta jestem. Dziś będąc na zakupach w action przypadkiem rzuciły mi się w oczy testy owu. Patrzę, a tu dobra cena 10 zł za 5 sztuk i autentycznie przez chwilę zawahałam się, czy nie wziąć tego opakowania. No ludzie....2 tygodnie po porodzie takie akcje mi w głowie... 🤦♀️melisa, Mama_Honorci lubią tę wiadomość
-
Mama_Honorci wrote:Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
Mama_Honorci lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Super, że tak szybko udało się zajść w drugą ciążę. Trzymam kciuki, aby przy trzecim też się tak ekspresowo udało 😁
A ja to walnięta jestem. Dziś będąc na zakupach w action przypadkiem rzuciły mi się w oczy testy owu. Patrzę, a tu dobra cena 10 zł za 5 sztuk i autentycznie przez chwilę zawahałam się, czy nie wziąć tego opakowania. No ludzie....2 tygodnie po porodzie takie akcje mi w głowie... 🤦♀️ -
Niebieska Gwiazda wrote:Trzeba było brać😂poleżą chwilkę w szufladzie i będą jak znalazł.
Zresztą muszę się spieszyć, bo z melisa na piąte się mamy wspólnie umawiać 😆Niebieska Gwiazda, melisa lubią tę wiadomość
-
melisa wrote:Wow 7 lat starań podziwiam. Oby trzecie udało się równie szybko jak drugieMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Jest zielone światło na kolejną ciążę. Nie ma żadnych torbieli nic się nie dzieje. Wszystko pięknie zagojone. Mam się pokazać dopiero w ciąży. dostałam antykoncepcje jeszcze na 3 miesiące więc za około 5-6 m-cy ruszamy że staraniami. 😍💪
melisa lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019