Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
No Milix, takie wieści to ja lubię
Tak, jeszcze dwupak, ale zobaczymy co święta nam przyniosą, bo maluch waży już 3,9 kg, więc chyba będzie się zaraz ewakuował 😁Milixx, Niebieska Gwiazda, Akinom 59 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
Niebieska Gwiazda, melisa, Milixx, Akinom 59, 2+3, Kasik85, LaBellePerle lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
edka85 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Urodziłam!!! 😁 Chłop 3820g, 57cm. Generalnie było ekspresowo. Pierwsze bóle o g. 23, szybko stały się regularne co kilka min. Po godz. 1 byłam na IP. Tam już rozwarcie 6cm i od razu rajd na porodówkę. O godz. 3 syn był już na świecie. Wygląda na to, że gdybym jeszcze wstrzymała się z wyjazdem do szpitala (myśląc, że mam straszaki), to po 2 godzinach urodziłabym w domu 🤭 Także poród ekspres. Nic mi nie pękło. Super.
Gratuluję 💚 Poród ekspres, idealny 😊edka85 lubi tę wiadomość
-
-
melisa wrote:Jak tam się czujecie? Kiedy wychodzicie?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Jakby każdy poród byl taki szybko to by było super. Dobrze, że Ci się tak udało, wszystkim tego życzyć
-
edka85 wrote:Wstępnie plan jest na jutro. Pod warunkiem, że dziś wieczorem wyniki bilirubiny i masy ciała nadal będą w normie. U małego generalnie wszystko dobrze, ale u mnie jakieś skoki ciśnienia się porobiły.
-
Nie miałam, dlatego to było dziwne. Ale jak tylko wróciłam do domu, problem zniknął. Zeszły obrzęki i ciśnienie w normie. Bo w domu wzięłam się w obroty, więcej ruchu i chyba to pomogło. W szpitalu w zasadzie cały czas leżałam w łóżku i zapewne to była przyczyną slabego krążenia.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
melisa, Kasik85 lubią tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach- 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami[*] 21.10.2019
-
Mama_Honorci wrote:Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
A ja to walnięta jestem. Dziś będąc na zakupach w action przypadkiem rzuciły mi się w oczy testy owu. Patrzę, a tu dobra cena 10 zł za 5 sztuk i autentycznie przez chwilę zawahałam się, czy nie wziąć tego opakowania. No ludzie....2 tygodnie po porodzie takie akcje mi w głowie... 🤦♀️melisa, Mama_Honorci lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Mama_Honorci wrote:Można dołączyć? Od jesieni chcę rozpocząć starania o trzecie dziecko na tą chwilę jestem mamą Hnoratki która ma dwa i pół roku i rocznej Natalki. O Honoratę staraliśmy się 7 lat urodziła się przez cesarskie cięcie miesiąc przed terminem a o Natalkę staraliśmy się miesiąc urodziła się naturalnie półtora roku po cesarskim cięciu w 38 tygodniu ciąży w środę idę do ginekologa po zielone światło na starania na jesień chcę zobaczyć czy nie ma jakichś przeciwwskazań torbieli i coś w tym stylu żeby w razie czego był czas na wyleczenie.
Mama_Honorci lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Super, że tak szybko udało się zajść w drugą ciążę. Trzymam kciuki, aby przy trzecim też się tak ekspresowo udało 😁
A ja to walnięta jestem. Dziś będąc na zakupach w action przypadkiem rzuciły mi się w oczy testy owu. Patrzę, a tu dobra cena 10 zł za 5 sztuk i autentycznie przez chwilę zawahałam się, czy nie wziąć tego opakowania. No ludzie....2 tygodnie po porodzie takie akcje mi w głowie... 🤦♀️ -
Niebieska Gwiazda wrote:Trzeba było brać😂poleżą chwilkę w szufladzie i będą jak znalazł.
Zresztą muszę się spieszyć, bo z melisa na piąte się mamy wspólnie umawiać 😆Niebieska Gwiazda, melisa lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
melisa wrote:Wow 7 lat starań podziwiam. Oby trzecie udało się równie szybko jak drugieMama Honoratki po 7 latach
- 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
-
Jest zielone światło na kolejną ciążę. Nie ma żadnych torbieli nic się nie dzieje. Wszystko pięknie zagojone. Mam się pokazać dopiero w ciąży. dostałam antykoncepcje jeszcze na 3 miesiące więc za około 5-6 m-cy ruszamy że staraniami. 😍💪
melisa lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach- 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021