Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
melisa wrote:A no właśnie, ja mam różnice 2,3,2 to ewentualnie piąte za 3 lata czyli 2025 rok 🤣🤣🤣
melisa lubi tę wiadomość
-
Melisa, rodzisz?
Jest ktoś jeszcze, kto będzie powiększał swoją wielodzietną rodzinę? 😆Stokrotka89 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Melisa, rodzisz?
Jest ktoś jeszcze, kto będzie powiększał swoją wielodzietną rodzinę? 😆
Ja nieśmiało o tym myślę... 🤪 -
Cześć dziewczyny.
Mogę się wbić trochę w wątek?
Myślę, że to odpowiedni wątek na to pytanie- w grudniu urodzę trzecie dziecko, średnia córeczka będzie miała wtedy 2 lata i 4-5 miesięcy. Jeszcze wozimy się w wózku na spacery, czasami za rączkę, mieszkam na wsi, na spacery chodzę głównie sama, mąż dużo pracuje, muszę też odwozić najstarsze dziecko do przedszkola. Jak sobie radzicie z taka różnicą wieku i spacerami ? Kupujecie wózki podwójne? Młoda ma dość energiczny temperament i nie wiem, czy dam radę za nią nadążyć z maluchem w wózku. Z drugiej strony- w tym wieku pewnie już niedługo nie będzie chciała jeździć w wózku..a może będzie śnieżna zima i będę w stanie ewentualnie wozić ją na sankach 🙈 czy ktoś miał taką różnice i takie dylematy? Pozdrawiam -
Nati94 wrote:Cześć dziewczyny.
Mogę się wbić trochę w wątek?
Myślę, że to odpowiedni wątek na to pytanie- w grudniu urodzę trzecie dziecko, średnia córeczka będzie miała wtedy 2 lata i 4-5 miesięcy. Jeszcze wozimy się w wózku na spacery, czasami za rączkę, mieszkam na wsi, na spacery chodzę głównie sama, mąż dużo pracuje, muszę też odwozić najstarsze dziecko do przedszkola. Jak sobie radzicie z taka różnicą wieku i spacerami ? Kupujecie wózki podwójne? Młoda ma dość energiczny temperament i nie wiem, czy dam radę za nią nadążyć z maluchem w wózku. Z drugiej strony- w tym wieku pewnie już niedługo nie będzie chciała jeździć w wózku..a może będzie śnieżna zima i będę w stanie ewentualnie wozić ją na sankach 🙈 czy ktoś miał taką różnice i takie dylematy? PozdrawiamNati94 lubi tę wiadomość
20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
JA : 35 lata Mąż : 35 lata
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Smerfetka_1988 wrote:Cześć, ja mam 4 dzieci i również mieszkam tak jakby na wiosce, są to obrzeża miasta i rozwoże wszystkie dzieci do szkoły i przedszkola. Kiedy mała się urodziła to ta średnia miała 2 lata i U nas nie był potrzebny wózek bo mała szybko przestała z niego korzystać. Może dostawka taka stojąca tak żeby jak się zmęczy mogła chwilę na niej postać. 😃😃😃
Smerfetka_1988 lubi tę wiadomość
-
Hej Witam się i ja!
W grudniu skończę 36 lat. Na pokładzie 3 synów ( 17,14,9) . Nieśmiało "czaje" się na czwarte Marzy mi się ta córka i nic na to nie poradzę ,że z glowy nie chce wyjść
Trzymam kciuki za Was! -
mama3jki wrote:Hej Witam się i ja!
W grudniu skończę 36 lat. Na pokładzie 3 synów ( 17,14,9) . Nieśmiało "czaje" się na czwarte Marzy mi się ta córka i nic na to nie poradzę ,że z glowy nie chce wyjść
Trzymam kciuki za Was!mama3jki lubi tę wiadomość
20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
W obecnym cyklu poszaleliśmy z mężem 6 dnia cyklu ( cykle 25-26 dni). Teoretycznie nic nie powinno wyjść, ale jeśli owu była 10 dnia to opcja jakaś jest Ten cykl jakiś dziwny od początku. Zaraz po miesiączce od 7 dnia zaczęły się bóle owulacyjne.. Sluz rozciągliwy między 10 a 12 dniem ( może był i wcześniej w środku, ale nie sprawdzałam) . Od 13 dnia susza. W 17 dniu cyklu poranna biegunka, mdłości. Wczoraj na równy tydzien przed terminem @ męczyły mnie bóle typowo okresowe, ale takie które dostaje zawsze w dzień @ , a nie az tydzien przed. Az sie zastanawiałam czy nie przyjdzie szybciej . Ogólnie od dni płodnych cały czas mam kłucia, pobolewania jajników na zmiane raz jeden raz drugi, pobolewania w krzyżu itp.
Kurcze z jednej strony dzieci odchowane, ale z drugiej jak tak sobie myśle to chyba będę zawiedziona jak ta miesiączka przyjdzie -
mama3jki wrote:W obecnym cyklu poszaleliśmy z mężem 6 dnia cyklu ( cykle 25-26 dni). Teoretycznie nic nie powinno wyjść, ale jeśli owu była 10 dnia to opcja jakaś jest Ten cykl jakiś dziwny od początku. Zaraz po miesiączce od 7 dnia zaczęły się bóle owulacyjne.. Sluz rozciągliwy między 10 a 12 dniem ( może był i wcześniej w środku, ale nie sprawdzałam) . Od 13 dnia susza. W 17 dniu cyklu poranna biegunka, mdłości. Wczoraj na równy tydzien przed terminem @ męczyły mnie bóle typowo okresowe, ale takie które dostaje zawsze w dzień @ , a nie az tydzien przed. Az sie zastanawiałam czy nie przyjdzie szybciej . Ogólnie od dni płodnych cały czas mam kłucia, pobolewania jajników na zmiane raz jeden raz drugi, pobolewania w krzyżu itp.
Kurcze z jednej strony dzieci odchowane, ale z drugiej jak tak sobie myśle to chyba będę zawiedziona jak ta miesiączka przyjdzie20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Niby tak, ale jakoś mi się nie chce wierzyć ,że plemniki z 6 dnia mogły sobie do 10 dnia doczekać ( o ile 10 dnia była owu)
Nie powiem, wolałabym aby się nam taka kontrolowana wpadka zdarzyła bo tak świadomie się starać to chyba się troszkę boje . -
Cześć dziewczyny Smerfetka, Mama3jki witajcie.
LaBellePerla, na razie rozważasz opcje trzeciego, czy już działasz?
Nati, ja kupiłam podwójny wózek. Ale zrobiłam to już niejako "na przyszłość", bo wiedziałam, że będę planować więcej dzieci niż dwoje. Opcja dostawki jest również super, ja jednak z niej zrezygnowałam na rzecz rowerków i hulajnogi -
edka85 wrote:Cześć dziewczyny Smerfetka, Mama3jki witajcie.
LaBellePerla, na razie rozważasz opcje trzeciego, czy już działasz?
Nati, ja kupiłam podwójny wózek. Ale zrobiłam to już niejako "na przyszłość", bo wiedziałam, że będę planować więcej dzieci niż dwoje. Opcja dostawki jest również super, ja jednak z niej zrezygnowałam na rzecz rowerków i hulajnogi
A jak sobie radzicie z trójką i podobną różnicą co u mnie? Jak reagują starszaki na młodsze rodzeństwo? -
mama3jki wrote:W obecnym cyklu poszaleliśmy z mężem 6 dnia cyklu ( cykle 25-26 dni). Teoretycznie nic nie powinno wyjść, ale jeśli owu była 10 dnia to opcja jakaś jest Ten cykl jakiś dziwny od początku. Zaraz po miesiączce od 7 dnia zaczęły się bóle owulacyjne.. Sluz rozciągliwy między 10 a 12 dniem ( może był i wcześniej w środku, ale nie sprawdzałam) . Od 13 dnia susza. W 17 dniu cyklu poranna biegunka, mdłości. Wczoraj na równy tydzien przed terminem @ męczyły mnie bóle typowo okresowe, ale takie które dostaje zawsze w dzień @ , a nie az tydzien przed. Az sie zastanawiałam czy nie przyjdzie szybciej . Ogólnie od dni płodnych cały czas mam kłucia, pobolewania jajników na zmiane raz jeden raz drugi, pobolewania w krzyżu itp.
Kurcze z jednej strony dzieci odchowane, ale z drugiej jak tak sobie myśle to chyba będę zawiedziona jak ta miesiączka przyjdziemama3jki lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ja chyba już więcej dzieci nie planuję 🙈
A jak sobie radzicie z trójką i podobną różnicą co u mnie? Jak reagują starszaki na młodsze rodzeństwo?20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Potwierdzam. Na początku jest trochę taki szok organizacyjny, a później masz wrażenie, że każde kolejne dziecko nie robi już różnicy w codziennym życiu. Starszaki wprawdzie się kłócą i nieraz okładają, ale też nie potrafią bez siebie żyć. Wszędzie chodzą razem, pomagają sobie (np jak córka nie potrafiła włożyć buta, to syn podszedł do niej i jej pomógł założyć albo jak synowi było smutno i płakał, to córka przyniosła mu jego ulubiony kocyk, żeby mógł się do niego przytulić). Opiekują się też na swój sposób najmłodszym bratem.
My zdecydowaliśmy się na czwarte, ale na razie nie podejmujemy tematu, kiedy co i jak. Jestem 3,5 m po porodzie, nie wróciła mi @, więc trudno tu nawet myśleć o staraniach. Chociaż od czasu do czasu daje znać o sobie jajnik, czyli coś tam powoli zaczyna pracować. Robię też okazjonalnie testy owu, żeby zobaczyć, czy jakoś te lh się zmienia. Myślę też nad powrotem do mierzenia tempki. -
edka85 wrote:Potwierdzam. Na początku jest trochę taki szok organizacyjny, a później masz wrażenie, że każde kolejne dziecko nie robi już różnicy w codziennym życiu. Starszaki wprawdzie się kłócą i nieraz okładają, ale też nie potrafią bez siebie żyć. Wszędzie chodzą razem, pomagają sobie (np jak córka nie potrafiła włożyć buta, to syn podszedł do niej i jej pomógł założyć albo jak synowi było smutno i płakał, to córka przyniosła mu jego ulubiony kocyk, żeby mógł się do niego przytulić). Opiekują się też na swój sposób najmłodszym bratem.
My zdecydowaliśmy się na czwarte, ale na razie nie podejmujemy tematu, kiedy co i jak. Jestem 3,5 m po porodzie, nie wróciła mi @, więc trudno tu nawet myśleć o staraniach. Chociaż od czasu do czasu daje znać o sobie jajnik, czyli coś tam powoli zaczyna pracować. Robię też okazjonalnie testy owu, żeby zobaczyć, czy jakoś te lh się zmienia. Myślę też nad powrotem do mierzenia tempki.20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Nati94 wrote:Ja chyba już więcej dzieci nie planuję 🙈
A jak sobie radzicie z trójką i podobną różnicą co u mnie? Jak reagują starszaki na młodsze rodzeństwo?💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Edka, działamy, w tym cyklu będą i testy Owulacyjne, ale na razie mam jeszcze ostatni dzień okresu. Szczerze już się nie mogę doczekać tego czasu bliżej owu, ale mam nadzieję nie odwali mi później z szukaniem objawów, bo już w zeszłym cyklu byłam totalnie pewna, że jestem w ciąży😅 wtedy tego nie planowaliśmy, niby się bałam, by nic nie było a widok negatywnego testu mnie dobil niesamowicie.
U mnie między córkami różnicy jest niby rok, ale starsza to skrajny wcześniak, więc tej różnicy jest jakby 9 miesięcy, wyglądaja jak bliźniaczki! Mają ze sobą cudny kontakt 💚
Wiadomo, że najważniejsze zdrowie bobasa, ale bardzo, bardzo marzy mi się w końcu synek. W żadnej z czterech ciąż nie było u mnie chłopca (dwa razy poronilam) 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 07:26