Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:Nie ma reguły
Mi zajęło 3 lata gdy byłam ładnych kilka lat młodsza
Kiedy zaczynacie? Który DC dziś masz?
Jutro idę do endo i gin- może od przyszłego cyklu.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
O, widzę, że znowu odżył wątek 😁 To dobrze, bo to szczęśliwy wątek. Przyszłam tu w styczniu 2021, żeby starać sie o trzecie dziecko, minęły dwa lata i już oczekuje czwartego 😁
Sara, widzę... udało się! 🍾🍾🍾Sara30 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:O, widzę, że znowu odżył wątek 😁 To dobrze, bo to szczęśliwy wątek. Przyszłam tu w styczniu 2021, żeby starać sie o trzecie dziecko, minęły dwa lata i już oczekuje czwartego 😁
Sara, widzę... udało się! 🍾🍾🍾
Kojarzę Cię, mooocno nadrobiłam ten wątek:)
I podziwiam jak Ci prędko poszło. Jak zawsze zapytam-czy decyzja o czwartej ciąży była łatwa?I jak w ogóle reakcje otoczenia?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:Kojarzę Cię, mooocno nadrobiłam ten wątek:)
I podziwiam jak Ci prędko poszło. Jak zawsze zapytam-czy decyzja o czwartej ciąży była łatwa?I jak w ogóle reakcje otoczenia? -
Edka to rodzina od strony męża pewnie jedt bardziej wielodzietna?
U nas było tak,ze zanim zaszłam w trzecia ciąże to teściowa mówiła „jedno za mało,trójka za dużo”.Jak jej powiedzieliśmy o ciąży to skomentowała „aaa czyli i tak zrobiliście po swojemu”.Ale nie powiem,potem było Ok,zwłaszcza jak się okazało,ze po dwóch dziewczynach będzie chłopiec. Natomiast teraz to musielibyśmy mówić,ze to była wpadka bo inaczej by nie przeżyła😉 ogolnie to jakies komentarze,niby żartem,słyszałam od brata a tak to
raczej pozytywne reakcje. Starsi już jesteśmy,zaplecze finansowe mamy,nikt za nas dziecka wychowywać i płacić nie będzie,ale mimo to wiadomo,mam obawy2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
A ja myślę, że każdy żyje dla siebie a nie dla kogoś. Mnie napewno skrytykuje moja mama... Więc dostanie adekwatną odpowiedź
Teściowej już się mąż pochwalił 🥴 bardzo się ucieszyła choć nie ukrywała zdziwienia
Ale ja z teściową mam lepsze relacje niż z matką 🤷 -
Ja tam się nie przejmuje tym gadaniem, a wręcz śmieszy mnie to. Chętnie bym ich jeszcze poinformowała o piątym, hehe No właśnie tak jest, że najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy najmniej pomagają. Akurat teściowa bardzo mało pomaga przy wnukach, wręcz rzadko ich widuje. Pieniędzy też jakoś specjalnie nie daje. Nie płaci nam rachunków ani kredytu.
Sara, a jaki masz dalszy plan? Robisz jeszcze betę, czy umawiasz wizytę? -
U nas to samo , najwięcej do gadania zawsze ma moja mama która wgl nie pomaga w żaden sposób. Uważa że ma swoje życie, jest młoda i korzysta z życia (46l) .
Dlatego zawsze o ciąży dowiaduje się ostatnia i dość późno. Staram się zawsze ukryć i powiedzieć jej jak na prawdę po mnie widać 😅
Teściowa jeszcze nie wie ale mąż zapowiedział że niebawem jej powie . Jego rodzina akurat nawet gdyby chciała nie ma jak pomóc bo dzięki nas ponad 1000km.
Moja mama przyzwyczaiła się do myśli że lubię mieć dużą rodzinę ale ona jak i jej partner czego mi nie powiedzą ale wiem że myślą o tym negatywnie 😅 nic nie jest złego w posiadaniu jednego jak i np piątki dzieci. Jeśli umiesz zapewnić im należyte warunki to powinni się cieszyć że dajemy radę bez żadnej pomocy i nie narzekamy .
Mój mąż ma jeszcze swoją dwójkę z poprzedniego małżeństwa więc łącznie razem będziemy mieć 6 dzieci 🙈😅 wczoraj mnie zapytał jak wakacje będą wyglądać , jak my to upilnujemy to mu powiedziałam że podzielimy się po trzy 😂 on trójkę najstarszych , ja trójkę najmłodszych 😅
Oj będzie wesoło z taką gromadką jak gdzieś wyjdziemy 😂🙈👩🏻26l 🧔🏻31l
👩🏻❤️👨🏻+🧑🏻+👧🏻+🧑🏻=💗
06.11.16r - 3860g 💙
27.03.18r - 3250g 💗
23.03.20r - 3050g 💙
01.11.22r - starania o 4 ❤️
17.01.22r - ⏸️🤍
06.02.22r - bliźniaki 🤍🤍
17.02.22r - czworaczki 🤍🤍🤍🤍
05.02.22r - Poronienie samoistne..💔
11.03.22r - Antybiotyk+💉AntygenD
14.04.23r - ⏸️💥😍
17.04.23r - Żywe z bijącym serduszkiem maleństwo 🩷(6/7tc)🩷
17.04.23r - Zalecenia duphostan💊 i Clexane💊(ze względu na plamienia i krwawienia)
19.04.23r - 13,4.. 😓
💊 Acard 75mg 💊
💊 Miovelia Nac 💊
💊 Ovarin 💊
💊 Wiesiołek 💊
💊Nac 💊
💊 Costagnus 💊
💊 Witaminy 💊
🌸Macica przodozgięta 🌸
🌸 Czerpać z życia co najpiękniejsze i najlepsze, nie żałować , żyć tak by mieć co wspominać na staruszkowie lata 🌸💪 -
Edka we wtorek robię betę i progesteron i powtórzę w czwartek (w poniedziałek nie dam rady bo z młodą na badania jadę do szpitala).
Wizyta już umówiona na 3 lutego
Ja ogólnie mam wywalone na gadanie moich rodziców. Mieszkają za granicą a wnuki widują raz w roku (a gdy już przyjadą do Polski, znajdują dla nich 2 h). Teściowa mieszka 400 km od Nas i też przyjeżdża raz w roku na weekend.
Na dobrą sprawę, gdy męża nie ma, jestem z dziećmi sama 24h/7. Nie mam ich komu podrzucić na 15 minut. Starsi to starsi, nawet u mojej przyjaciółki zostaliby w razie W ale młodej nie zostawię nikomu (nigdy nie wiem kiedy przyjdzie napad padaczkowy albo krwotok. Do tego ona nie mówi i się nie komunikuje więc dodatkowy stres).
Także nie uważam, aby ktokolwiek był na tyle kompetentny aby oceniać, ile dzieci powinniśmy mieć. Nikt nam nie pomaga ani finansowo (poza 1,5% zbieranym na najmłodszą ale to i tak kropla w morzu) ani tym bardziej organizacyjnie. Więc wara.
Z mężem ustaliliśmy wersję, że jak ktoś będzie pytał po co 4te dziecko, to mówimy, że "dla 500+ i emerytury" 😂 a co! Niech szambo wybije 😂
A nam to szczęścia i tak nie odbierze -
Oj jak ja Wam zazdroszczę tego luzu,naprawdę! Ja po prostu muszę jeszcze trochę przepracować,chodzę na terapie i i tak jest już trochę lepiej.
Ale i tak wiem,ze dla spokoju będziemy mówić,ze nie planowaliśmy ( oczywiście nie najbliższym przyjaciołom,bo oni mnie znają i wiedza,ze byłoby to niemożliwe,żebym tego nie zaplanowała) .
Sara powiedz mi jak ogarniasz Twoje wyjścia do lekarza albo gdziekolwiek? Nie wiem,do fryzjera? Jest tak,ze zabierasz Tole ze sobą? Jak to sobie układasz?
U mnie niby wszyscy w placówkach wiec staram sobie organizować czas w takich godzinach,ale jak są chorzy czy np.są ferie lub wakacje to mogę liczyć a moją mamę i w wyjątkowych sytuacjach na teściową.Chociaż to bardzo rzadko.
Niektorzy się dziwią,po co kolejne dziecko? A ja naprawdę czuję się spełniona jako mama i poza takimi dniami,kiedy padam i najchętniej posiedzialabym w ciszy to uwielbiam ich gwar,zabawy… sama w sumie nie wiem dlaczego uwazam,że z czwórka byłabym bardziej spełniona,bierze sie to raczej z serca niż z rozumu…
Jak wy macie?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Wszystko planuje tak, aby załatwić pomiędzy 9 a 13 gdy Tola jest w przedszkolu. Jeśli są wakacje czy ferie to... Po prostu nie chodzę? 🙈
Taka banalna odpowiedź
W wakacje czy weekendy nawet do spożywczaka ciągnę się z 3ką dzieci. Bywali już w ZUSie, skarbówce, banku. Tolka kiedyś była ze mną na komisariacie 😂
Jeśli jest w przedszkolu w tym czasie 9-13 to wtedy ok ale jeśli nie, to jest do mnie przyklejona praktycznie 🤷
Przyzwyczaiłam się już do tego. Zwłaszcza, że tak już będzie zawsze 🤷 -
Sara, mega silna z ciebie babka 💪
Ja mam czasami tak, że padam na twarz, jestem wkurzona na dzieciaki (a potrafią dać w kość) i przychodzą wątpliwości, czy dam radę z większą ilością... Ale wtedy przypominam sobie, że mając dwoje też nachodziły mnie identyczne obawy, no i jakoś dałam radę. Więc i z czwartym również dam. -
A co Wami dziewczyny kierowało kiedy uznawałyście,że chciałybycie to trzecie/czwarte dziecko? Czy właśnie po prostu to,żeby dzieci miały więcej rodzeństwa?A może jakaś taka wewnętrzna Wasza potrzeba?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Jak dziewczyny samopoczucie?
Roxi robiłaś jeszcze betę?Jak tam reakcja męża na wieści?
Edka a u was już wiadomo jaka płeć?
Sara u Ciebie jestem na bieżąco, beta jeszcze w poniedziałek?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Witajcie
Tak się składa ze i ja i mój partner chcemy mieć bobaska
Ostatnio często o tym rozmawiamy
Mój będzie 3 jego pierwszy bobas
Ja w lipcu skończę 37 lat a przyszły tatuś jest o dwa lata młodszy 😉
Mam 2synow (8 i 15 będą mieli we wrześniu ) i od 2 lat mniej więcej nie daje mi spokoju myśl o córeczce
Od kiedy straciłam mamę chciałabym mieć kogoś dla siebie
Wiadomo synowie pójdą za kobietami swoimi rodzinami a z córka jest inaczej
Jednak mam dziwne przeczucie ze nie będzie mi dane i jeśli już to znów w ręce wpadnie mi chłopak heheh
Tak czy inaczej mam jakieś obawy
Bo dzieciaki mam już odchowane samodzielne w miarę nie jestem tak udupiona w domku jakby to dziwnie nie zabrzmiało
I waham się pieluchy czy jednak daj sobie kobieto spokój z takimi pomysłami :p
Aktualnie jestem zabezpieczona wkładka od dwóch lat i zbieram się zeby ją usunąć w ww celu
Trochę mi szkoda ale bez tego się nie da heheh
A w tym roku chciałabym jednak urodzić
Mam nadzieje ze znajdziemy wspólny język ze możliwość wygadania się na forum Doda sił wsparcia pewności itd
Gratuluje wszystkich ciąż maluszków itd
Samych radości i spokojnych nocy 😅🥰
Tym które mierzą się z niepowodzeniem życzę wiary siły i wytrwałości 💪💚❤️
Nie dam rady nadrobić poprzednich wypowiedzi ale postaram się być aktywna od teraz -
Hej Emilianna
Natosia, tak jutro robię betę i proga. Jeśli będzie progesteron dalej kiepski to pisze do gina.
Ale samopoczucie mam wstrętne 😏
Roxi, na kiedy wypada ci TP z miesiączki? -
Natosia, będzie dziewczynka.
Emilia, witaj. Ja ci powiem, że jak dla mnie najlepszym sposobem na rozbudzenie w sobie chęci posiadania dziecka jest właśnie podjęcie starań. A wiadomo, że często potrzeba kilku, kilkunastu cykli i każdy taki nieudany cykl tylko bardziej wzmaga chęć uzyskania pozytywnego wyniku. Nie chcę cię namawiać, jeśli masz obawy, ale widzę, że one wynikają wyłącznie z tego, że miałaś sporą przerwę od ostatniego porodu. Masz już ustabilizowane życie, a taki noworodzio wprowadzi sporo zamieszania. Ale już to przecież przerabiałaś dwa razy i jakoś poszło, więc czemu teraz miałabyś nie dać rady 😉 -
nick nieaktualny
-
Emilianna wrote:Witajcie
Tak się składa ze i ja i mój partner chcemy mieć bobaska
Ostatnio często o tym rozmawiamy
Mój będzie 3 jego pierwszy bobas
Ja w lipcu skończę 37 lat a przyszły tatuś jest o dwa lata młodszy 😉
Mam 2synow (8 i 15 będą mieli we wrześniu ) i od 2 lat mniej więcej nie daje mi spokoju myśl o córeczce
Od kiedy straciłam mamę chciałabym mieć kogoś dla siebie
Wiadomo synowie pójdą za kobietami swoimi rodzinami a z córka jest inaczej
Jednak mam dziwne przeczucie ze nie będzie mi dane i jeśli już to znów w ręce wpadnie mi chłopak heheh
Tak czy inaczej mam jakieś obawy
Bo dzieciaki mam już odchowane samodzielne w miarę nie jestem tak udupiona w domku jakby to dziwnie nie zabrzmiało
I waham się pieluchy czy jednak daj sobie kobieto spokój z takimi pomysłami :p
Aktualnie jestem zabezpieczona wkładka od dwóch lat i zbieram się zeby ją usunąć w ww celu
Trochę mi szkoda ale bez tego się nie da heheh
A w tym roku chciałabym jednak urodzić
Mam nadzieje ze znajdziemy wspólny język ze możliwość wygadania się na forum Doda sił wsparcia pewności itd
Gratuluje wszystkich ciąż maluszków itd
Samych radości i spokojnych nocy 😅🥰
Tym które mierzą się z niepowodzeniem życzę wiary siły i wytrwałości 💪💚❤️
Nie dam rady nadrobić poprzednich wypowiedzi ale postaram się być aktywna od teraz
Wiadomo, decyzja należy do Was.Ja jednak znam wiele babeczek "w naszym wieku" i starszych, które bardzo sobie chwalą dojrzałe macierzyństwo. Ale fakt-może odmłodzić, bo człowiek się nie zasiedzi, tylko goni za tymi dzieciakami,próbuje nadążyć
Mojego najmłodszego urodziłam w wieku 33 lat i wspominam ciążę i cały okres niemowlęctwa najlepiej, bo podchodziłam najświadomiej, najspokojniej i najcierpliwiej.
Sama mam teraz trochę dylematów odnośnie czwartej ciąży, aczkolwiek też tak gadamy z mężem,że spróbujemy.Niewiadomo,czy w ogóle się uda, jeśli tak-to super. Jeśli to to widocznie nie było nam to pisane, a dajemy sobie czas, aż któreś powie dość Natomiast nie będzie na przyszłość żalu,że nie spróbowaliśmy.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤