Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
wszystko jest dobrze 🥹
Jest Krewet ❤️ ma całe 9mm i pięknie bijące serduszko ❤️
Doktor nie założył mi karty ciąży ani nie zlecił badań. Dal mi za to 2 nazwiska dwóch świetnych specjalistów, do wyboru. Mam zdecydowac i u nich prowadzić ciążę. Pierwsza wizytę mam umówić na za około 2 tygodnie. Jak to powiedział "proszę ich pozdrowić, powołać się na mnie i powiedzieć, że spanikowałem" 🫣😂
muszę się z tym przespać chyba...
Mój doktorek powiedział, że się nie podejmie i tak będzie dla Nas lepiej. Pozostaje mi zaufać 🤷
Najważniejsze, że maluch jest i jest spory 😍 ładnie przykoksił przez tydzieńedka85, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:wszystko jest dobrze 🥹
Jest Krewet ❤️ ma całe 9mm i pięknie bijące serduszko ❤️
Doktor nie założył mi karty ciąży ani nie zlecił badań. Dal mi za to 2 nazwiska dwóch świetnych specjalistów, do wyboru. Mam zdecydowac i u nich prowadzić ciążę. Pierwsza wizytę mam umówić na za około 2 tygodnie. Jak to powiedział "proszę ich pozdrowić, powołać się na mnie i powiedzieć, że spanikowałem" 🫣😂
muszę się z tym przespać chyba...
Mój doktorek powiedział, że się nie podejmie i tak będzie dla Nas lepiej. Pozostaje mi zaufać 🤷
Najważniejsze, że maluch jest i jest spory 😍 ładnie przykoksił przez tydzień
Sara a dlaczego właściwie nie chce się podjąć prowadzenia ciąży
Bo może nie czytałam
Dobrze jednak ze polecił odpowiednie zaufane osoby i to się ceni
Cieszę się ze wszystko jest cacy
Oby tak dalej ❤️💪 -
Emilianna wrote:Sara a dlaczego właściwie nie chce się podjąć prowadzenia ciąży
Bo może nie czytałam
Dobrze jednak ze polecił odpowiednie zaufane osoby i to się ceni
Cieszę się ze wszystko jest cacy
Oby tak dalej ❤️💪
Poprzednio urodziłam wcześniaka z sepsą i ultrarzadką wadą genetyczną (+wada serca i encefalopatia mózgu). -
Emilianna wrote:O Matulu
Strasznie mi przykro
Ale wierzę że teraz wszystko będzie tak jak należy bez stresu bez nerwów i w pełnym zdrowiu❤️
Ja też mam taką nadzieję, ale mój doktorek spanikował i chce abym była pod kontrolą lekarzy z perinatologii 🤷
Pozostaje mi dostosować się -
Sara, widzę po stopce, że maluch rośnie jak na drożdżach
Już po prenatalnych? Znasz płeć? Jesteś pod opieką specjalisty?
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Sara, widzę po stopce, że maluch rośnie jak na drożdżach
Już po prenatalnych? Znasz płeć? Jesteś pod opieką specjalisty?
Hejtak, już po prenatalnych i prawdopodobnie czekamy na synka 😍
Wszystko jest dobrze.
Jestem pod opieką najlepszych specjalistów, USG prenatalne robiła dr perinatolog genetyk.
Musi być dobrze ❤️ -
Sara30 wrote:Hej
tak, już po prenatalnych i prawdopodobnie czekamy na synka 😍
Wszystko jest dobrze.
Jestem pod opieką najlepszych specjalistów, USG prenatalne robiła dr perinatolog genetyk.
Musi być dobrze ❤️
Cudownie
W takim razie czekamy na wieści na bierząco
Zdrówka i wytrwałości
A jak z twoim samopoczuciem
Jakieś dolegliwości męczą ? -
Już jest lepiej - mdłości i zmęczenie odpuściły
Ogolnie wróciła mi energia i jest naprawdę ok. No może poza okropnym bólem kręgosłupa. Ale ciąża go jedynie potęguje bo boleć to boli od dawna 😑
Mam nadzieję na najbliższej wizycie potwierdzimy płeć i będę mogła zacząć rozglądać się za wyprawką i dziergać maluszkowi kocyki 😍 -
edka85 wrote:Sama robisz kocyki? Super
A dzieciakom już mówiliście?
Tak, od dawna robię na drutach i szydełkujerelaksuje mnie to
Dzieciom powiedzieliśmy po wizycie w 11 tygodniuna początku to była dla nich abstrakcja ale teraz już się oswoili z tym
A jakie teksty tu odchodzą 🤣 od awanturki jak będzie się dzidziuś nazywał, a to najstarsza strofuje brata że dzidziusiowi nie wolno pokazywać głupot tylko uczyć madrych rzeczy 😅 no uroczo
A jak Twoje samopoczucie? Na kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 21:44
-
Tp na 15.06, czyli za jakieś niecałe 3 mies. Czuję się dobrze. W zasadzie mam bezobjawową ciążę i gdyby nie usg, to bym pewnie o niej w ogóle nie wiedziała
U mnie starszak cieszył się z dzidziusia dopóki nie dowiedział się, że to będzie dziewczynka. Wtedy stwierdził, że "no trudno, ja się z nią bawić nie będę, bo ja się tylko z chłopakami bawię"
Córka i najmłodszy jeszcze nie ogarniaja tematu i dopiero jak zobaczą dziecko, to się będą mogli ustosunkować do jego obecności 😁
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
O to masz termin blisko urodzin mojego syna
12.06
No tak, u mnie starszaki zachwycone, młoda (4l) nie wie o co kaman ale jestem potwornie ciekawa jej reakcji.
Oczywiście całą wyprawkę zaczęłam planować tak aby nie zrobiła dziecku krzywdy 🙈 -
Sara30 wrote:
Oczywiście całą wyprawkę zaczęłam planować tak aby nie zrobiła dziecku krzywdy 🙈4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
edka85 wrote:Hmmm, a to ciekawe. A możesz napisać jak w takim razie będzie wyglądać ta wyprawka?
Pierwszy must have to kołyska leander 🙈 jest podwieszana do sufitu i można ją ustawić na takiej wysokości, aby młoda nie sięgnęła.
W dzień nie ma opcji abym odłożyła maluszka na drzemkę w kokonie na kanapie czy choćby w wózku czy łóżeczku. A do tej kołyski nie sięgnie młoda
No i teraz jesteśmy na etapie wymiany auta
Do tej pory jeździlam co prawda minivanem ale jednak 5 osobowym. -
A jakie kupujecie auto? My też będziemy zmieniać na 7 os dacia lodgy.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)