Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
wszystko jest dobrze 🥹
Jest Krewet ❤️ ma całe 9mm i pięknie bijące serduszko ❤️
Doktor nie założył mi karty ciąży ani nie zlecił badań. Dal mi za to 2 nazwiska dwóch świetnych specjalistów, do wyboru. Mam zdecydowac i u nich prowadzić ciążę. Pierwsza wizytę mam umówić na za około 2 tygodnie. Jak to powiedział "proszę ich pozdrowić, powołać się na mnie i powiedzieć, że spanikowałem" 🫣😂
muszę się z tym przespać chyba...
Mój doktorek powiedział, że się nie podejmie i tak będzie dla Nas lepiej. Pozostaje mi zaufać 🤷
Najważniejsze, że maluch jest i jest spory 😍 ładnie przykoksił przez tydzieńedka85, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:wszystko jest dobrze 🥹
Jest Krewet ❤️ ma całe 9mm i pięknie bijące serduszko ❤️
Doktor nie założył mi karty ciąży ani nie zlecił badań. Dal mi za to 2 nazwiska dwóch świetnych specjalistów, do wyboru. Mam zdecydowac i u nich prowadzić ciążę. Pierwsza wizytę mam umówić na za około 2 tygodnie. Jak to powiedział "proszę ich pozdrowić, powołać się na mnie i powiedzieć, że spanikowałem" 🫣😂
muszę się z tym przespać chyba...
Mój doktorek powiedział, że się nie podejmie i tak będzie dla Nas lepiej. Pozostaje mi zaufać 🤷
Najważniejsze, że maluch jest i jest spory 😍 ładnie przykoksił przez tydzień
Sara a dlaczego właściwie nie chce się podjąć prowadzenia ciąży
Bo może nie czytałam
Dobrze jednak ze polecił odpowiednie zaufane osoby i to się ceni
Cieszę się ze wszystko jest cacy
Oby tak dalej ❤️💪 -
Emilianna wrote:Sara a dlaczego właściwie nie chce się podjąć prowadzenia ciąży
Bo może nie czytałam
Dobrze jednak ze polecił odpowiednie zaufane osoby i to się ceni
Cieszę się ze wszystko jest cacy
Oby tak dalej ❤️💪
Poprzednio urodziłam wcześniaka z sepsą i ultrarzadką wadą genetyczną (+wada serca i encefalopatia mózgu). -
Emilianna wrote:O Matulu
Strasznie mi przykro
Ale wierzę że teraz wszystko będzie tak jak należy bez stresu bez nerwów i w pełnym zdrowiu❤️
Ja też mam taką nadzieję, ale mój doktorek spanikował i chce abym była pod kontrolą lekarzy z perinatologii 🤷
Pozostaje mi dostosować się -
Sara, widzę po stopce, że maluch rośnie jak na drożdżach Już po prenatalnych? Znasz płeć? Jesteś pod opieką specjalisty?
-
edka85 wrote:Sara, widzę po stopce, że maluch rośnie jak na drożdżach Już po prenatalnych? Znasz płeć? Jesteś pod opieką specjalisty?
Hej tak, już po prenatalnych i prawdopodobnie czekamy na synka 😍
Wszystko jest dobrze.
Jestem pod opieką najlepszych specjalistów, USG prenatalne robiła dr perinatolog genetyk.
Musi być dobrze ❤️ -
Sara30 wrote:Hej tak, już po prenatalnych i prawdopodobnie czekamy na synka 😍
Wszystko jest dobrze.
Jestem pod opieką najlepszych specjalistów, USG prenatalne robiła dr perinatolog genetyk.
Musi być dobrze ❤️
Cudownie
W takim razie czekamy na wieści na bierząco
Zdrówka i wytrwałości
A jak z twoim samopoczuciem
Jakieś dolegliwości męczą ? -
Już jest lepiej - mdłości i zmęczenie odpuściły
Ogolnie wróciła mi energia i jest naprawdę ok. No może poza okropnym bólem kręgosłupa. Ale ciąża go jedynie potęguje bo boleć to boli od dawna 😑
Mam nadzieję na najbliższej wizycie potwierdzimy płeć i będę mogła zacząć rozglądać się za wyprawką i dziergać maluszkowi kocyki 😍 -
edka85 wrote:Sama robisz kocyki? Super A dzieciakom już mówiliście?
Tak, od dawna robię na drutach i szydełkuje relaksuje mnie to
Dzieciom powiedzieliśmy po wizycie w 11 tygodniu na początku to była dla nich abstrakcja ale teraz już się oswoili z tym
A jakie teksty tu odchodzą 🤣 od awanturki jak będzie się dzidziuś nazywał, a to najstarsza strofuje brata że dzidziusiowi nie wolno pokazywać głupot tylko uczyć madrych rzeczy 😅 no uroczo
A jak Twoje samopoczucie? Na kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 21:44
-
Tp na 15.06, czyli za jakieś niecałe 3 mies. Czuję się dobrze. W zasadzie mam bezobjawową ciążę i gdyby nie usg, to bym pewnie o niej w ogóle nie wiedziała U mnie starszak cieszył się z dzidziusia dopóki nie dowiedział się, że to będzie dziewczynka. Wtedy stwierdził, że "no trudno, ja się z nią bawić nie będę, bo ja się tylko z chłopakami bawię" Córka i najmłodszy jeszcze nie ogarniaja tematu i dopiero jak zobaczą dziecko, to się będą mogli ustosunkować do jego obecności 😁
-
O to masz termin blisko urodzin mojego syna 12.06
No tak, u mnie starszaki zachwycone, młoda (4l) nie wie o co kaman ale jestem potwornie ciekawa jej reakcji.
Oczywiście całą wyprawkę zaczęłam planować tak aby nie zrobiła dziecku krzywdy 🙈 -
Sara30 wrote:
Oczywiście całą wyprawkę zaczęłam planować tak aby nie zrobiła dziecku krzywdy 🙈 -
edka85 wrote:Hmmm, a to ciekawe. A możesz napisać jak w takim razie będzie wyglądać ta wyprawka?
Pierwszy must have to kołyska leander 🙈 jest podwieszana do sufitu i można ją ustawić na takiej wysokości, aby młoda nie sięgnęła.
W dzień nie ma opcji abym odłożyła maluszka na drzemkę w kokonie na kanapie czy choćby w wózku czy łóżeczku. A do tej kołyski nie sięgnie młoda
No i teraz jesteśmy na etapie wymiany auta
Do tej pory jeździlam co prawda minivanem ale jednak 5 osobowym.