Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:Ja zaszłam 7 miesięcy po ale moja siostra ok 3 😊
Chętnie zaczekalabym 2 lata ale zbliżam się do 40tki więc albo teraz albo nigdy trochę boję się tak malej roznicy wieku miedzy dzieciakami. Moje 1 dziecko jest 5 lat starsze i zarówno ciaza jak i teraz ta różnica jest mega na +... -
M0210 wrote:Czesc Dziewczyny,
Walczę o 3 szczęście jestem 3 miesiące po porodzie i chciałabym zajsc w ciaze. Czy któraś z Was zaszła w ciążę krotko po porodzie? Czy testy owulacyjne wychodziły pozytywne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 21:35
-
Marzycielka wrote:Nika, a Twoje szkraby ile mają?
Hej, dopiero teraz zauważyłam pytanie 🙈
Między 1 a 2, 20 miesięcy a teraz między 2 a 3, 14 miesięcy. Jednak wydaje mi się ze urodzi się zdecydowanie przed terminem przynajmniej mam taką nadzieje bo moje dzieci gdyby rodziły się w terminie ważyłby 4 kg -
Nikakb wrote:Hej, dopiero teraz zauważyłam pytanie 🙈
Między 1 a 2, 20 miesięcy a teraz między 2 a 3, 14 miesięcy. Jednak wydaje mi się ze urodzi się zdecydowanie przed terminem przynajmniej mam taką nadzieje bo moje dzieci gdyby rodziły się w terminie ważyłby 4 kg
A co nie tak z dziećmi ważącymi 4 kg? -
Sara30 wrote:A co nie tak z dziećmi ważącymi 4 kg?
Dla mnie poród to dramat ja jestem dość drobna. Przy ostatniej ciąży lekarza mówił ze dziecko będzie ważyło 3 kg to cieszyłam się jak nie wiem, ale niestety źle pomierzył i wyszło 3800. Może to mit w mojej głowie ale myśle sobie ze mniejsze dzieci łatwiej się rodzi 🙈 -
Ja urodziłam 2ke po 4200 g i jedno 2650g i szczerze? Bolało tak samo 😅
No może sama końcówka była szybsza z najmłodszą ale ogólnie to wg mnie bujda na resorach 🙈 -
Nikakb wrote:2 na świecie a 3 w brzuchu 😀
-
U mnie między starszakami jest 16 miesięcy i na początku było ciężko bo pobudki x 2, pampersy x2 itd ale z perspektywy czasu to genialna różnica wieku ❤️
W sumie u mnie znów będzie powtórka z rozrywki pt. x2 😱😅 pampersy x2, pobudki x2, ubieranie x2 😁
Widocznie nie mogło być tak ciężko skoro ponownie świadomie wpakowałam się w powtórkę 🤣
edka85, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:U mnie między starszakami jest 16 miesięcy i na początku było ciężko bo pobudki x 2, pampersy x2 itd ale z perspektywy czasu to genialna różnica wieku ❤️
W sumie u mnie znów będzie powtórka z rozrywki pt. x2 😱😅 pampersy x2, pobudki x2, ubieranie x2 😁
Widocznie nie mogło być tak ciężko skoro ponownie świadomie wpakowałam się w powtórkę 🤣
Monitorowalas owulacje? Właśnie mam 1 cykl naturalny i zastanawiam się czy będzie... -
U mnie między 1, a 2 dzieckiem jest równo 2 lata różnicy.
A między 2, a 3 jest 2 lata i 7 miesięcy.
Cała 3 razem się bawi. Jest super 😊😊😊
Najlepsza zabawa to córcia (najstarsza) bawi się w mamusię i ma 2 synków 😂
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
M0210 wrote:Monitorowalas owulacje? Właśnie mam 1 cykl naturalny i zastanawiam się czy będzie...
Tak ale prawdę mówiąc tylko dla własnej informacji. Mój mąż pracuje za granicą i zjeżdża co około 2 miesiące na tydzień - dwa więc zdarzało się, że po prostu był w domu np na przełomie cykli.
W styczniu gdy się udało, byłam pewna, że nic z tego nie będzie bo owu miałam 2 dni po jego wyjezdzie 😅 ale żołnierzyki przetrwały -
Urodziłam dzisiaj o 1.45 w nocy 😁 Poród ekspres, przyjechałam o 23.30 z rozwarciem 4cm a po dwóch godzinach mała już była na świecie. Parte jakieś 3minuty, ona wręcz wypadła ze mnie nim się zorientowałam 😜 Czyli coś w tym jest, że każdy kolejny poród jest dynamiczniejszy.
Marzycielka, Milixx, melisa lubią tę wiadomość
-
Edka jeszcze raz gratulacje 😍😍
Z tą dynamiką to nie strasz, teraz mam do szpitala godzinę drogi 😅Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Kupiłam testy owulacyjne focelle z rossmanna. Są dwie kreski, jedna jaśniejsza wg instrukcji 2 kreski to test pozytywny, natomiast inne testy mowia, że dopiero ciemna drugą kreska to test pozytywny... jak to jest z tymi testami? Niestety nie widzę opcji dołączenia zdjęcia:(
-
U mnie facelle owu pokazywał dopiero wtedy, gdy kreska testowa była mocniejszą od kontrolnej (wręcz bordowa).