Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetka1 wrote:Dziewczyny część. Jestem w tym wątku nowa. Bardzo marzy mi się 3 dziecko. Mam 2 synów jeszcze jakbym miała corke na pokładzie byłoby bosko. Mam 37 lat maz 38. Myślicie, że mam szansę na zdrowe dzieciątko w tym wieku? W jakim wieku jesteście? Czy tylko ja taka stara i staram się o 3 ciaze? Pragnienie kolejnego dziecka miałam 2 lata temu po urodzeniu 2 syna ale ten czas tak szybko minął przeszlo mi. Teraz jestem po ciazy biochemicznej. Pęcherzyk że mnie wyleciał w 6 t 2d ciazy oczyściłam się na usg jest czysto beta spadła prawie do 5. No i właśnie to ta ciaza biochemiczna uświadomiła mi, że albo teraz się postaram mając lat 37 i tak urodzę w wieku 38 lat albo to koniec ale tak się bardzo boję wad plodu.
Dodam, że zrobiłam po ciazy biochemicznej poziom homocysteiny który wyszedł dość wysoki bo 11.91 jestem na etapie zbijania zobaczę ile mi to zajmie.
Witaj 😁
Ja mam 38 lat, mąż tyle samo i staramy się o 4 dziecko.
Moja mama mnie urodziła mając 44 lata i jestem zdrowa 😉
Trzeba myśleć pozytywnie 🤗Smerfetka1 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Witaj 😁
Ja mam 38 lat, mąż tyle samo i staramy się o 4 dziecko.
Moja mama mnie urodziła mając 44 lata i jestem zdrowa 😉
Trzeba myśleć pozytywnie 🤗
Lubie was czytać bo wy tak fajnie podonisie na duchu. Ja też mam w otoczeniu kobiety, które były w ciazy i przed i po 40 i mają zdrowe dzieci ciaza to zawsze jest strach o dzidzisia o nasze zdrowie ale te wasze wiadomości cieszą. Nie jestem sama w tym wieku ze staraniami o nowe życie i to mnie cieszy. Trzymam kciuki aby nam wszystkim się udało ❤️Marzycielka lubi tę wiadomość
-
OvuFriendWitajcie
Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: DHEA, SHBG, TESTOSTERON, ANDROSTENDION. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.
Zgłoś się, jeśli:
- występują u Ciebie bezowulacyjne cykle i/lub zaburzenia miesiączkowania na przykład zbyt częste lub rzadkie miesiączki - w odstępach większych niż 35 dni lub mniejszych niż 21,
- obserwujesz u siebie nadmierne owłosienie okolic twarzy (tak zwany “męski zarost”), brodawek sutkowych, pachwin czy pleców,
- zauważyłaś pogorszenie się stanu cery - trądzik (szczególnie w okolicach żuchwy), przetłuszczanie się skóry i włosów, wypadanie włosów i łysienie typu męskiego (w postaci “zakoli"),
- korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć.
- nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.
Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania hormonalne1”.
Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Masz zdiagnozowane PCOS? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “PCOS”.
Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post. -
Hej, dziewczyny postanowiłam napisać, bo zaczęłam nieśmiało myśleć o 3 dziecku. Mam już dwie córki, w przyszłym roku 40 lat i to dla mnie ostatni dzwonek. Nie jestem pewna swojej decyzji, bo mam fajna pracę, dziewczyny odchowane i sama już nie wiem. Chyba zdecydujemy się na to co przyniesie los. W tym cyklu sex był w dni płodne, ale przerywany i niepłodne do końca. Zobaczymy co się wydarzy.
Marzycielka lubi tę wiadomość
[/url] -
Hej Śmieszka
Czasem łatwiej pozostawić takie decyzje losowi
Trzymam kciuki ❤️💪
Reszta dziewczyn -- co u Was?
Marzycielka, Smerfetka kiedy testujecie?
Natosia jak samopoczucie?
Edka opowiadaj jak u Was? Jak młodzież? Jak malutka?
Kto teraz w kolejce do wypakowania? Ja a potem Natosia?Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Witam sie nieśmiało.. 35 letnia mama 2 wspaniałych dzieciaczków z 1 małżeństwa (córcia lat 8, synus lat 5)
Szczęśliwa żona swojej pierwszej młodzieńczej miłości (znamy się 13 lat, nasze drogi w pewnym momencie życia się rozdzieliły, ale w końcu się odnaleźliśmy po latach ❤️)
Jesteśmy małżeństwem od 2 lat, postanowiliśmy, ze pragniemy powiększyć rodzinkę i miec nasz maleńki owoc miłości. Póki co 2 cs, tarczyca pod kontrolą, robię testy owu ale wychodzą dziwnie i zaczynam podejrzewać, ze mam bezowulacyjny cykl.
Miło mi Was poznać i czytać byłam tu ponad 9 lat temu jak starałam się o 1 maleństwo po poronieniu. Teraz wracam i mam nadzieje, ze nasze szczęście pojawi się już niebawem 😍Sara30, Marzycielka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Sara30 wrote:Hej Rybeńko
Rozgosc się a co z tymi testami owu nie tak? Opisz coś więcej?
Robiłam testy od 12 dc i w 12 dc miałam delikatną 2 kreskę, potem dwa dni pod rząd 1 kreska. A od 14 dc są 2kreski ale chyba żaden nie wskazuje owulacji.
https://zapodaj.net/plik-g7hw5tXYJc#
Nawet ten z 16dc nie jest mocno ciemny jak kreska testowa. Wiec mam podejrzenia, ze może cykl jest bezowulacyjny, sama nie wiem.
Ogólnie cały ten cykl bolą mnie piersi jak w ciąży, ale robiłam test dla sprawdzenia i był negatyw. Zazwyczaj piersi zaczynały mnie bolec ok. Tydzień przed 🐒 i w dniu @ przestawały bolec. A teraz bolą cały czas..Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Śmieszka wrote:Hej, dziewczyny postanowiłam napisać, bo zaczęłam nieśmiało myśleć o 3 dziecku. Mam już dwie córki, w przyszłym roku 40 lat i to dla mnie ostatni dzwonek. Nie jestem pewna swojej decyzji, bo mam fajna pracę, dziewczyny odchowane i sama już nie wiem. Chyba zdecydujemy się na to co przyniesie los. W tym cyklu sex był w dni płodne, ale przerywany i niepłodne do końca. Zobaczymy co się wydarzy.
Witam 🤗
Jeżeli Cię ciągnie do dzidziusia jeszcze 🤩 to lepiej nie odkładać, tylko działać... Żeby później nie żałować 😉
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Sara30 wrote:Hej Śmieszka
Czasem łatwiej pozostawić takie decyzje losowi
Trzymam kciuki ❤️💪
Reszta dziewczyn -- co u Was?
Marzycielka, Smerfetka kiedy testujecie?
Natosia jak samopoczucie?
Edka opowiadaj jak u Was? Jak młodzież? Jak malutka?
Kto teraz w kolejce do wypakowania? Ja a potem Natosia?
No właśnie ja jestem po teście... Niestety negatywny 😔 i czekam na @
Sara, a jak Ty się czujesz opowiadaj 🥰👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Rybeńka wrote:Robiłam testy od 12 dc i w 12 dc miałam delikatną 2 kreskę, potem dwa dni pod rząd 1 kreska. A od 14 dc są 2kreski ale chyba żaden nie wskazuje owulacji.
https://zapodaj.net/plik-g7hw5tXYJc#
Nawet ten z 16dc nie jest mocno ciemny jak kreska testowa. Wiec mam podejrzenia, ze może cykl jest bezowulacyjny, sama nie wiem.
Ogólnie cały ten cykl bolą mnie piersi jak w ciąży, ale robiłam test dla sprawdzenia i był negatyw. Zazwyczaj piersi zaczynały mnie bolec ok. Tydzień przed 🐒 i w dniu @ przestawały bolec. A teraz bolą cały czas..
Ja tak miałam kiedyś w cyklu, w którym zaszłam z synkiem. Test owu był już prawie prawie i nagle zaczęły blednąć. Owulacja finalnie się przesunęła. Testuj dalej, bo może akurat jutro będzie pik.
Albo inna opcja - przegapiłaś pik jeśli testy robisz raz dziennie. U niektórych kobiet LH strasznie szybko rośnie a potem szybko spada i możliwe, że pik był np 16dc rano a już wieczorem robiąc test nie wyszedł
Ja bym nie skreślała cykluRybeńka lubi tę wiadomość
-
Rybeńka wrote:Witam sie nieśmiało.. 35 letnia mama 2 wspaniałych dzieciaczków z 1 małżeństwa (córcia lat 8, synus lat 5)
Szczęśliwa żona swojej pierwszej młodzieńczej miłości (znamy się 13 lat, nasze drogi w pewnym momencie życia się rozdzieliły, ale w końcu się odnaleźliśmy po latach ❤️)
Jesteśmy małżeństwem od 2 lat, postanowiliśmy, ze pragniemy powiększyć rodzinkę i miec nasz maleńki owoc miłości. Póki co 2 cs, tarczyca pod kontrolą, robię testy owu ale wychodzą dziwnie i zaczynam podejrzewać, ze mam bezowulacyjny cykl.
Miło mi Was poznać i czytać byłam tu ponad 9 lat temu jak starałam się o 1 maleństwo po poronieniu. Teraz wracam i mam nadzieje, ze nasze szczęście pojawi się już niebawem 😍
Witam 😁 miło mi poznać 😉
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Jeśli chodzi o testy owulacyje to ja też ich do końca nie ogarniam 🤣
Nigdy w sumie druga kreska nie wyszła mi tak samo mocna co testowa, a owulację miałam... Więc albo nie wyłapałam piku (może był akurat w nocy 😜) albo mocz był rozcieńczony... Ja dużo piję wody i ciężko mi się powstrzymać, żeby nie pić do testu 🙈Rybeńka lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
OvuFriendWitajcie
Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: TSH, FT3, FT4. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.
Zgłoś się, jeśli:
- masz uczucie, że jest Ci zimno częściej niż innym,
- występują u Ciebie problemy z suchą skórą, łamliwymi paznokciami, suchymi / wypadającymi włosami,
- często jesteś nadmiernie zmęczona i senna w ciągu dnia,
- miewasz problemy z koncentracją lub pojawiają się zaburzenia pamięci,
- występują u Ciebie obrzęki i/lub masz problemy z puchnięciem,
- pojawiają się problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała (chudniesz lub tyjesz bez wyraźnej zmiany diety),
- korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć.
- nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.
Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania tarczycowe”.
Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Masz zdiagnozowaną niedoczynność / nadczynność tarczycy? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “Tarczyca1”.
Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.
-
Marzycielka wrote:No właśnie ja jestem po teście... Niestety negatywny 😔 i czekam na @
Sara, a jak Ty się czujesz opowiadaj 🥰
Może jeszcze nie wszystko stracone 😬 trzymam kciuki jak nie za ten cykl, to za następny ❤️
A ja się czuję no ... Adekwatnie do stanu 😅
Prawdę mówiąc zależy od dnia. Czasem mogę góry przenosić a czasem wszystko mnie boli 🙄
Brzuch często boli, skurcze przepowiadające już są (u mnie to standard tak wcześnie) ale szyjka trzyma - w piątek na wizycie 4,5 cm 😵
Kręgosłup mi doskwiera ale prawdę mówiąc jak cały dzień latam, nadzwigam się młodej to i bez ciąży ma prawo boleć 😅
Ale jeszcze kilka dni temu plewiłam w ogrodzie więc nie jest tak źle 😬
Powoli szykuje wyprawkę, piore już wszystko. Chce być gotowa ze wszystkim do końca sierpnia i jak na początku września zjedzie mąż to już tylko relaks i oczekiwanie
Lidka ładnie rośnie i jeśli utrzyma tendencje to pójdzie wymiarowo w najstarszą 2-ke 😅
Powoli czuję, że już co raz bliżej 😍Marzycielka, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Może jeszcze nie wszystko stracone 😬 trzymam kciuki jak nie za ten cykl, to za następny ❤️
A ja się czuję no ... Adekwatnie do stanu 😅
Prawdę mówiąc zależy od dnia. Czasem mogę góry przenosić a czasem wszystko mnie boli 🙄
Brzuch często boli, skurcze przepowiadające już są (u mnie to standard tak wcześnie) ale szyjka trzyma - w piątek na wizycie 4,5 cm 😵
Kręgosłup mi doskwiera ale prawdę mówiąc jak cały dzień latam, nadzwigam się młodej to i bez ciąży ma prawo boleć 😅
Ale jeszcze kilka dni temu plewiłam w ogrodzie więc nie jest tak źle 😬
Powoli szykuje wyprawkę, piore już wszystko. Chce być gotowa ze wszystkim do końca sierpnia i jak na początku września zjedzie mąż to już tylko relaks i oczekiwanie
Lidka ładnie rośnie i jeśli utrzyma tendencje to pójdzie wymiarowo w najstarszą 2-ke 😅
Powoli czuję, że już co raz bliżej 😍
Ale cudownie naprawdę 🤩🤩🤩
Jak piszesz o tej wyprawce, to od razu sobie myślę czy będzie mi jeszcze dane robić też taką wyprawkę dla maleństwa 🥰
Eh u mnie akurat burza myśli, bo chyba będę musiała odłożyć starania do października (a dopiero co mój się zgodził na starania 😬)
Ale jak patrzę na TP to wypada w czasie Komunii córci, więc no tak nie bardzo... Muszę być z nią w tym czasie 😊 a to jednak próby, przymiarki dużo tego jest... Ciężka sprawa...👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Ale cudownie naprawdę 🤩🤩🤩
Jak piszesz o tej wyprawce, to od razu sobie myślę czy będzie mi jeszcze dane robić też taką wyprawkę dla maleństwa 🥰
Eh u mnie akurat burza myśli, bo chyba będę musiała odłożyć starania do października (a dopiero co mój się zgodził na starania 😬)
Ale jak patrzę na TP to wypada w czasie Komunii córci, więc no tak nie bardzo... Muszę być z nią w tym czasie 😊 a to jednak próby, przymiarki dużo tego jest... Ciężka sprawa...
Wydaje mi się, że tak naprawdę zawsze będzie "coś" co będzie powodowało, że moment nie do końca komfortowy. Aczkolwiek rozumiem, bo sama chciałabym jeszcze przed porodem podomykac kilka spraw i załatwić co konieczne choć wygląda na to, że mi się nie uda 🤷🏻♀️
Nasze przygotowania 😁
Oczywiście w łóżeczku to tylko przymiarki ale nie mogłam się oprzeć 😅
Po raz pierwszy w życiu odleciałam w róż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 23:42
Marzycielka, Rybeńka, edka85 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 23:44
Marzycielka, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Sara ale pięknie 😊😊😊 moje oczy są zachwycone 🤩
A jak Kochana u Was z pokojami dla dzieci? Wszystkie mają swoje? Czy wspólne?
Ja lubię sobie pomarzyć jak to będzie z 4 🥰
Póki co każde ma swój pokój, bo mamy 4 sypialnie na górze 😁 wiadomo na początku dzidziuś z nami, ale co później he he
Myślę, że chłopców do jednego pokoju (może się nie pozabijają 🤣), w sumie młodszy i tak przesiaduje u starszego i razem się bawią.
Pomarzyć można prawda? 😊👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
U nas obecnie jest sytuacja przejściowa bo mamy póki co tylko dół domu do dyspozycji a gora wymaga jeszcze sporo pracy bo jest w stanie surowym.
W chwili obecnej dzieciaki mają 2 pokoje do podziału ale docelowo będą mieli do dyspozycji calutką górę (ok 95m). Każde swój pokój + łazienka + osobna toaleta dla rodzynka 🤣 i zobaczymy jak nam to wyjdzie ale chcemy zrobić dość duży przedpokój żeby wstawić im kanapę, TV coś a'la ich salon.
A nasza sypialnia będzie na dole. Więc w zasadzie całe piętro będzie dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 00:03
-
Sara30 wrote:Ja tak miałam kiedyś w cyklu, w którym zaszłam z synkiem. Test owu był już prawie prawie i nagle zaczęły blednąć. Owulacja finalnie się przesunęła. Testuj dalej, bo może akurat jutro będzie pik.
Albo inna opcja - przegapiłaś pik jeśli testy robisz raz dziennie. U niektórych kobiet LH strasznie szybko rośnie a potem szybko spada i możliwe, że pik był np 16dc rano a już wieczorem robiąc test nie wyszedł
Ja bym nie skreślała cyklu
Dziękuje! Dodałaś mi nadziei 🥰Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs